Niet vluchteling moet bepalen waar hij zich kan vestigen, maar Europa

Screenshot_52

Italiaanse autoriteiten knijpen vaak een oogje dicht. . .

(Door: René van Rijckevorsel)

In zekere zin is het Europese asielsysteem de hoofdschuldige aan de vele verdronken vluchtelingen op de Middellandse Zee. Europa moet kiezen voor Australische aanpak. Het probleem, de hoofdrolspelers en de mogelijke oplossingen.

Het probleem

De vluchtelingenstroom naar Europa moet worden gekeerd. Om nog meer verdrinkingsdoden op de Middellandse Zee te voorkomen. En om te vermijden dat de West- en Noord-Europese verzorgingsstaten bezwijken onder de aanhoudende import van vluchtelingen en gelukzoekers.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Europa, EUSSR, Immigratie, Multiculti, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Niet vluchteling moet bepalen waar hij zich kan vestigen, maar Europa

 1. oud-marinier zegt:

  Hoezo het “ASIEL-SYSTEEM VAN EUROPA IS DE HOOFDSCHULDIGE” van de vele slachtoffers van verdrinking op de Middellandse zee ? Nou wordt ie helemaal mooi zeg !!??
  De enige die hier SCHULD aan heeft zijn de IDIOTEN die WEL zoveel geld hebben EN betalen om op zo’n schuit te stappen , maar GEEN geld hebben en ZIELIG lopen doen en moord en brand schreeuwen , wanneer het FOUT gaat . Niemand die hen dwingt om op zulke gammele boten te stappen . Doen ze he-le-maal zelf . Bent zelf verantwoordelijk voor je eigen daden. Neem je het besluit om op zo’n schuit te stappen , neem dan ook de risico’s voor lief. NIET lopen zeiken en miepen. Watjes …!!!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Nee marinier; Rene’ van R. heeft voor mij gelijk.
   Zolang wij ze blijven pamperen blijbven ze komen.
   Lukt het niet via de zee dan komen ze door Turkije enz over land hetgeen ook al met grote aantallen gebeurd.

   Like

  • Driek zegt:

   Ik lees zojuist op de site van De Telegraaf:

   ‘Miljoen migranten op reis naar Europa’
   Europees spoedberaad vluchtelingen van start

   LUXEMBURG –
   Ministers van de Europese Unie zijn maandagmiddag in Luxemburg aan hun spoedberaad begonnen over de vluchtelingencrisis. Het overleg over migratie en asiel komt enkele dagen na het jongste grote drama met bootvluchtelingen in de Middellandse Zee, waarbij mogelijk honderden mensen om het leven kwamen.
   Aan de Libische kust staan mogelijk tot 1 miljoen mensen klaar om de oversteek naar Europa te maken, volgens Maurizio Scalia van het Openbaar Ministerie in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Scalia zei dat de meeste vluchtelingen en migranten uit Syrië en zwart-Afrika komen. De reis, overwegend door de woestijn, naar de Libische kust kost ongeveer 4650 euro (5000 dollar). De zeereis naar Europa kost 1400 euro per persoon. De dienstverlening houdt daar niet op. Voor geld kan er opvang geregeld worden en een reis naar Noord-Europa over land kost 1400 euro extra, aldus Scalia.
   Volgens de VN zijn vorig jaar naar schatting 220.000 mensen illegaal de Middellandse Zee overgestoken. Ongeveer 170.000 van hem landden in Italië.
   Voor Nederland schuiven minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) aan. Bij aankomst voor het overleg zei Van der Steur dat hij een moeilijk debat over een heel ingewikkelde kwestie verwacht. Toch hoopte hij op concrete resultaten waarbij ook Nederland „wat” kan bieden. Hij wilde daar verder niet op ingaan.
   Koenders sprak eerder op de dag in Luxemburg met zijn collega’s over onder meer het Noord-Afrikaanse Libië. Dat ontwikkelde zich als belangrijk doorvoerland voor Afrikaanse migranten door de burgeroorlog.
   EU-ministers hopen dat de situatie zich verbetert als er meer stabiliteit in Libië komt. Ook willen zij mensensmokkelaars harder aanpakken. Verder zijn er geluiden om de Europese missie Triton tegen bootvluchtelingen uit te breiden.

   Onze bewindslieden hadden beter de site van E.J. Bron kunnen lezen, want wij waarschuwen dagelijks voor de ramp die er nu aankomt. Ben reuze benieuwd hoe die kwakzalvers in De Haag dat gaan oplossen. Koenders staat al klaar. Nee, het wordt niks meer, helaas ben ik te oud om nog naar een heel ver land te gaan.

   Like

 2. luckybee zegt:

  Wat is met de Noord pool?of ze verzuipen als het warm is (Zomer) of ze vriezen zich dood in de winter als het altijd nacht wordt.

  Like

 3. fransLdewit zegt:

  Is inderdaad wel een goede oplossing vind ik. En in Nederland moeten de uitgeprocedeerde asielzoekers op een afgelegen plek plaatsen en inderdaad met 3 B’s maar dan wel zo dat ze niet het openbare leven meer in kunnen als zwervers. Ze moeten dan als ongewenst worden betiteld, vind ik hoor

  Like

  • BertG. zegt:

   Ongewenst betekend niet dat je ze ergens afgelegen moet plaatsen maar verwijderen moet uit deze samenleving. En zeker geen 3 B’s moet aanbieden.
   Dan hebben ze het nog steeds voor elkaar.

   Like

 4. elisamad2013 zegt:

  Waarom zijn zij(de leiders) niet allang op dit idee gekomen? Nieuw Zeeland en Australië zijn onderbevolkt,maar zelfs zij willen dit soort mensen niet ,omdat men er niets mee kan aanvangen .Ze intergreren en werken niet,maar kijken met een scheel oog naar de sociale voordelen die wij,al werkende in tientallen jaren voor onszelf hebben opgebouwd Ze doen mij herinneren aan de Koekkoek die ook het liefst profiteert van het zweet van andere vogelrassen!

  Like

 5. skrheinlandmodell zegt:

  Stoppen en back home.,als in. Australie….

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Ik noem de EU als hoofdschuldige, omdat sinds het Verdrag van Straatsburg Europa zich heeft verbonden met de islamitische, Arabische wereld.
  In de leiding van de Unie denkt men langs politiek correcte lijnen.
  Onder invloed van opvattingen in de islam denkt de modieuze politiek correcte politiek inmiddels dat het Westen de schuld is van de problemen in de wereld en dus de oplossingen daarvoor zelf moet aandragen.
  Volgens deze absurde logica moeten WIJ dus het aanzwellende vluchtelingen probleem oplossen.

  En wie zal daarvoor de rekening krijgen uitgekeerd?? Zij die de beslissing nemen zullen niet persoonlijk worden geconfronteerd met de uitwerking van hun politieke daden!
  Wij worden door waanzinnigen geregeerd. Ik zeg het al heel lang : wie in zijn beleid twee tegenstrijdige doelen tegelijkertijd nastreeft kan op op een krankzinnige uitkomst rekenen.

  Je kunt de politiek correcte malloten die perse ruimte willen bieden voor de verwezenlijking van islamitische doelstellingen in ONZE westerse samenleving het beste vergelijken met een brandweer commandant die absoluut pyromanen in dienst wil nemen..

  ik zou wensen dat er mensen als van René van Rijckevorsel in de EU leiding zaten, in onze regering en in de Tweede Kamer…

  Wij moeten terugkeren naar besturen met gezond verstand! En als de lieden met wormstekige hersens niet uit vrije wil zullen opstappen, dan moeten zij die ze nog over verstand beschikken hen de helpende hand bij hun vertrek bieden.

  Like

 7. Marc zegt:

  Australië, Zwitserland en in sommige gevallen Canada, zijn de enige landen met zinnige buitenlandse, binnenlandse en immigratiepolitiek.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Dramatische beelden van gestrande bootvluchtelingen, tja daar heeft men wat aan, mosterd na de maaltijd, had mij betreft 20 jaar geleden een goed plan gemaakt voor deze asiel toerisme. Men gaat mij niet vertellen dat de bestuurlijke elite van elke natie staat van Europa en de EU commissie medelijden heeft met deze bijna genocide op zee. Het is gewoon beoogd door de EU, men is toch al bezig Europa ongelimiteerd vol te laten stromen met potente moslim negers en en slapers (jihadisten welke in actie komen wanneer de imams het beveelt).

  Het is niet verwonderlijk dat het leeuwendeel van de bestuurders van de zieligheidsindustrie en gelieerde organisaties zelf in wijken wonen waar er in de verste verte geen asiel locatie te vinden is. Burgemeesters en wethouders van reguliere snit en partijen die voorstander zijn van het huidige asielbeleid en COA medewerkers dienen gewoon een asielzoeker in huis te nemen, om gevolglijk méér aansluiting met het gevolgde beleid, handelwijze op hun terrein te krijgen.

  Like

 9. elisamad2013 zegt:

  Natuurlijk is het EU bestuur schuldig…net zoals in Kiev en geleerd hebben ze niks want ze hetzen NOG steeds tegen de Sowjets…Net zo lang tot Poetin het beu is en heel de EU opstandelingen geen gas meer geeft en het fruit en de groente terug stuurt! DAN begint in Nederland een derde Crisis!De Russen staan achter Poetin en kunnen tijden lang met minder leven ,het is een keihard volk,en hebben geen miljoenen gratis-gasten te onderhouden zoals WIJ!

  Like

 10. jowitteroos zegt:

  Ieder soeverein land moet bepalen of en hoeveel asiel zij verlenen en aan wie…………….weg met EU

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  “En om te vermijden dat de West- en Noord-Europese verzorgingsstaten bezwijken onder de aanhoudende import van vluchtelingen en gelukzoekers.”

  Dit is voor mij de belangrijkste reden om de ‘vluchtelingen’stroom te stoppen; het is niet op te brengen door de eigen bevolking!
  Hoe kan één Nederlander nu blijven werken om 5 (ik noem maar een aantal) ‘asielzoekers’ een luizenleventje te bezorgen?
  En als die Nederlander straks te oud en te moe is om te werken, is er voor HEM geen ‘zorg’ meer…

  Like

 12. ildiko zegt:

  De Hel is onderweg naar Europa!

  Like

 13. Claudia M. zegt:

  Het is wel leuk wat meneer Van Rijckevorsel schrijft, maar hoe zit het dan met Schengen? Europa kan wel gaan roepen u vestigt zich maar in […?…] binnen de EU, maar als die mensen dat niet willen? Wat dan?

  Trouwens ik houd mijn hart vast over hetgeen onze EU mee komen gaat? Ik verwacht eigenlijk helemaal niets en begin zelfs te vermoeden dat het wel eens echt een opgezet plan zou kunnen zijn…, maar dit kan echt niet! De pleuris gaat uitbreken…

  Like

 14. Pegidafan zegt:

  Een systeem wat niet meer naar behoren functioneerd ,heeft geen recht meer van bestaan .
  En zal zonder tussen komst van een derde partij vanzelf ten ondergaan . Volgens mij heeft onze zogenaamde democratie , geen recht van bestaan meer . Het is geen democratie meer ,maar een uit zijn krachten gegroeid gedrocht van list en bedrog . Kijk naar de bankencrisis , zo’n beetje alle hypotheken waren , en zijn gedeeltelijk nog woeker hypotheken . En nog veel meer van die vage geld producten . Met als doel de gewone man doelbewust op te lichten . Over verzekeringen maar te zwijgen .Kijk naar de europese unie ,een geld verslindend monster. En ga zomaar door . Ook met al die vluchtelingen stromen ,worden we weer met open ogen bedonderd . Je gaat me toch niet vertellen dat die hoge heren het allemaal uit liefde en mede leven voor die lui doen. Ze snappen donders goed dat een maatschappij , zo,n massa verhuizing niet kan dragen . Dat is gewoon de opzet om het kapitaal wat we opgebouwd hebben , weg te laten stromen en ons terug te werpen naar het NEDERLAND van net na de tweede wereld oorlog .
  We zijn te mondig , we hebben het te goed , we worden te oud . Je hoort de heren multinationals toch steeds roepen dat wij de west europianen veeeeeel te duur zijn geworden . Dus verlegde ze de productie naar lage loon landen en haalde goedkopere abeidskrachten naar hier. Maar dat is ook alweer achter haalt ,want nu creeren ze fabrieken die zo efficient en intelligent zijn dat ze straks geen arbeider meer nodig hebben ,oke bijna geen arbeider ,met (lees internet off things).
  Het zogenaamde Bilderberg complot begint zich aardig te ontvouwen ,een arme bevolking kun je makkelijker onder de knoet houden dan een intelligente , rijke bevolking .Als je de media inclusief het internet beheerst en je de bevolking arm , dom en verdeeld houd , zul je kunnen blijven heersen. Waarom laten ze die mensen in Afrika niet voor heel goedkoop zonnecellen kopen zodat ze goedkoop aan stroom kunnen komen , waarom wel een gasleiding van uit noordoost Sybirie naar west Europa en geen leiding met goed drinkwater naar de shahellanden waar ze omkomen van de dorst. Kunnen we niet de hele Shahara volzetten met zonnencellen , je zou de hele wereld gratis van stroom kunnen voorzien op een schone manier . We zouden communetie’s van intelligente mensen kunnen beginnen in derde wereld landen , om die mensen zelfstandig te leren leven . Ja ja ik snap dat het een utopie is maar als we echt elkaar zouden willen helpen , zou het lukken maar er zijn in deze maatschappij en wereld te veel echo’s die de macht willen houden . Maar als je er over nadenkt , zou het allemaal niet eens zo moeilijk hoeven zijn .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s