PVV eist einde aan gratis graaigeld voor Europarlementariërs

PVV anders

De PVV vindt het ongehoord dat de Europarlementariërs zichzelf maandelijks nog meer ‘gratis geld’ willen toekennen bovenop hun reeds riante inkomsten. “Een dergelijke verhoging is niet alleen compleet onnodig, het is bovendien weerzinwekkend dat de EP-leden in nog meer weelde willen baden terwijl bij steeds meer inwoners in Nederland het water aan de lippen staat”, aldus PVV-woordvoerder Harm Beertema. De PVV eist dat de minister van Buitenlandse Zaken maatregelen treft om deze schandalige zelfverrijking een halt toe te roepen en heeft onderstaande vragen ingediend:

Vragen van het lid Beertema (PVV) aan de minister van Buitenlandse zaken over het bericht ‘MEPs to raise monthly allowances’/ ‘Nog meer gratis graaigeld naar Europarlementariërs’

1.) Bent u bekend met het artikel ‘MEPs to raise monthly allowances’(*) en ‘Nog meer gratis graaigeld naar Europarlementariërs’(**)?

2.) Klopt het dat er een voorstel is gedaan om Europarlementariërs een verhoging toe te kennen van hun onkostenvergoeding van € 1.500,- per maand (was € 21.379,- per maand) en daarmee optellend tot bijna € 275.000,- aan onkostenvergoeding, bovenop het inkomen dat de MEP voor zichzelf ontvangt?

3.) Deelt u onze mening dat een dergelijke verhoging geen pas geeft voor de kiezers in Nederland die steeds meer welvaart inleveren en die in toenemend aantal aangewezen zijn op de voedselbanken(***) door het desastreuze Europese economische beleid waar Nederland zoveel last van heeft?

4.) Bent u bereid om alles in het werk te stellen om deze schaamteloze zelfverrijking te doen stoppen?

(*) ‘MEPs to raise monthly allowances’(April 21, 2015)
https://euobserver.com

(**) ‘Nog meer gratis graaigeld naar Europarlementariërs’(April 21, 2015)
www.geenstijl.nl

(***)  www.voedselbankennederland.nl

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europees Parlement, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, PVV, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op PVV eist einde aan gratis graaigeld voor Europarlementariërs

 1. Identitair Verzet Limburg zegt:
 2. Cathja zegt:

  Goede vragen van de PVV.
  Inderdaad, een schaamteloze zelfverrijking van die Europarlementariërs! Ik ben benieuwd of er een antwoord op komt, maar ik heb grote twijfels daarover. Men wil ook geen duidelijkheid geven waarom Nederland een naheffing van 642 miljoen euro aan Brussel moest betalen, want dat valt onder de geheimhoudingsplicht.
  Ook over deze onterechte salarisverhoging zullen ze vaag doen; het gaat ons niets aan namelijk.
  Waarom kunnen Europarlementariërs zichzelf extra belonen trouwens, en zijn wij afhankelijk van wat er over ons loon wordt beslist? Waarom moet er soms maandenlang gesoebat worden om er een paar tientjes bij te krijgen, zelfs als je al enkele jaren op de nullijn staat?

  En dan dit bericht? Bah, wat een gluiperds! Altijd met het vingertje klaar staan, maar ze zijn niet vies van alle goede dingen der aarde waarmee ze zichzelf kunnen verrijken!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Wat mij opeens inviel: Zijn de kiezers er zich terdege van bewust, dat juist de PVV regelmatig dit soort Kamervragen stelt?
  Want je zou toch denken, dat dat een meer dan geldige reden is om consequent te gaan stemmen -op de PVV.
  Al die zogeheten ‘cultuurverrijking’ van D66 is leuk en aardig, maar wat kóóp je ervoor?
  Ja ja -zucht- ik weet het: Een fijn gevoel in je hoofd….goedmènschelijkheid,,,,
  En landgenoten bij de voedselbank is de prijs, die ze daar gráág voor betalen, misselijke egoïsten!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 21 april 2015 om 20:50

   Wat ik me steeds afvraag is dit:
   Kennen die D66-stemmers dan helemaal geen armoede? Hoeven ZIJ niet naar de voedselbank? Kunnen ZIJ hun vaste lasten met gemak betalen? Ondervinden ZIJ geen overlast van de ‘asielzoeker’?
   Dezelfde vragen kan ik stellen m.b.t. degenen die op andere ‘socialisten’ stemmen.

   Uitstekende vragen weer van de PVV!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, joh, die kennen geen armoede. Anders stemden ze geen D66!
    Die heeft vanaf hun geboorte alles meegezeten: Gemiddelde, goedburgerlijke komaf, geen lichamelijke defecten, goede scholen bezocht, gestudeerd of HBO, goede banen, alles goed, alles keurig -zou Mijnheer Kaktus zingen- en nu weten ze het niet verder: Alles bereikt en zich nergens in verdiept, zogezegd.
    En uit louter leegheid dan maar een beetje de kosmopoliet en de multikul-knuffelaar gaan uithangen en je eigen land en munteenheid aan de EU verkwanselen, zodat je je zelf nergens meer in hóeft te verdiepen! En dat de gevolgen voor andere Nederlanders zijn, dat zal jou aan je modieuze kónt roesten!
    Oh, mens, vermórzelen zou je dat soort! Mísselijke partij!

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Nee, Theresa, dat zijn de kiezers zich niet bewust. Onlangs een gesprek gehad met een sportvriend. Hij zei altijd PvdA gestemd te hebben, maar daar nu van afgestapt te zijn.
   Wat stem je dan nu, vroeg ik, PVV? Nee, zei hij, ze hebben wel goeie dingen, maar die Geert Wilders mag ik niet. Nu stem ik SP. (!)

   Ziehier het politieke bewustzijn van de Nederlandse kiezersmeute in een notendop. Ze hebben geen flauw benul van wat de partijen inhoudelijk van plan zijn. Ze kijken naar het gezicht van de lijsttrekker. Als ze dat sympathiek vinden stemmen ze op hem.

   Vandaar ook dat Pechtold het zo goed doet. Hij ziet er altijd gesoigneerd uit, spreekt ABN en dus stemmen veel mensen op hem. Op de inhoud van het programma van D66 zal het niet zijn. Als ze dat al kennen, is het niet tot hen doorgedrongen dat het eigenlijk een leeg boek is. Bestaat uit waarheden als koeien en open deuren die ingetrapt worden. En vooral het zwartmaken van Geert Wilders. Dat doet het ook altijd goed.

   En daar moet je dan de oorlog mee winnen…

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 4. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Ieder weldenkend mens zou moeten weten dat de EU de grootste catastrofale criminele organisatie ter wereld is! En toch kiezen zij elke keer weer voor hun eigen vernietigers…

  Like

  • bigljohn zegt:

   En die arme Wilders maar telkens Kamervragen stellen die steeds genegeerd worden. De PvdA en VVD alsmede D66 die aan het groeien zijn, ondanks al hun smeerlapperij. Het CDA kruipt weer omhoog, alsmede Groen Links en SP. En de PVV krimpt alweer. De mensen willen pas verandering, als de eerste onthoofdingen door moslims in hun families een feit zijn. Maar dan kan de PVV in dit in en in verrotte land ook geen goed meer doen…..

   Like

 5. Republikein zegt:

  Niks op tv.
  Laatste puzzel uit het boekje, morgen een nieuwe kopen.
  Was net een vrouwtje aan de deur, met 3 kindjes, waarvan 1 met bus, voor het longfonds.
  Ik lig aan het infuus zei ik, ze keek me vreemd aan, de kindjes werden een beetje bang!
  Mijn buren gaven grif, dat zijn betere puzzelaars dan ik, weet het zeker!
  Ze zullen betalen, hoe dan ook!
  En de boot? Die verhuren we aan een goedmens voor de zielige mens!
  Oh meditanerree, zo blauw, zo blauw!
  Tussen 40-45 ging je kop eraf, straks mijn kop?

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De EU politici zijn net van die smerige graaiers als de bankiers, tuig wat we kunnen missen als kiespijn !

  Like

 7. luckybee zegt:

  Helemaal mee eens er is dus werekelijk alleen een partij die ik mijn stem kan geven en dat is de PVV van Wilders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s