Record: meer dan 1 miljoen Britten naar de voedselbank

Screenshot_19

(Door: Bürgender – Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan een miljoen burgers in Groot-Brittannië betrekken hun levensmiddelen van de voedselbank. Dit is een nieuw record en een stijging van 19% in vergelijking met het jaar daarvoor. De Britse regering gaf aan niet zeker te weten wat de oorzaak van deze ontwikkeling zou zijn.

Volgens de nieuwste cijfers voor 2014 van de grootste liefdadigheidsorganisatie van Groot-Brittannië, “Trussell Trust”, hebben voor het eerst sinds de registratie van de cijfers sinds 2008 meer dan een miljoen Britten de voedselbank bezocht om zich van levensmiddelen te voorzien. Dit is een stijging met 19% in vergelijking met het jaar 2013.

Volgens TeleSur beweert de Britse regering dat “zij niet genoeg informatie bezit” om met zekerheid te kunnen zeggen waarom steeds meer mensen gebruik maken van het aanbod van de voedselbanken. Niet alle liefdadigheidsorganisaties zouden alles nauwkeurig registreren, zodat er geen nauwkeurige beoordeling van de situatie plaats zou kunnen vinden.

Volgens een persverklaring van “Trussell Trust” houdt dit bezoek aan de voedselbanken verband met de dalende inkomens van de burgers. Directeur Adrian Curtis zei dat de cijfers echter slechts een deel van een veel groter probleem zouden laten zien. Veel mensen zouden zich schamen om voedselbanken te bezoeken, zodat het daadwerkelijke aantal behoeftige mensen vermoedelijk veel groter zou zijn.

Voedselbanken bieden mensen levensmiddelen aan, die deze zich niet kunnen veroorloven. Het systeem werd in het jaar 1967 in de Verenigde Staten ingevoerd en heeft zich de afgelopen tien jaar i.v.m. de crisis ook in Europa gevestigd.

De afgelopen vijf jaar is ook het aantal daklozen in Groot-Brittannië bijna geëxplodeerd. Vooral in de hoofdstad Londen is de ontwikkeling alarmerend. Reden daarvoor zijn de door de crisis veroorzaakte kortingen in de sociale sector.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: Bürgender

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Record: meer dan 1 miljoen Britten naar de voedselbank

 1. Pingback: Record: meer dan 1 miljoen Britten naar de voedselbank |

 2. Wachteres zegt:

  Hoe is dat nu toch mogelijk?

  Zou het misschien kunnen liggen aan de immense instroom van ‘gelukszoekers’ die dat land overstelpen en die allemaal gevoed en gekleed moeten worden?

  Tja, dan blijft er niet veel over voor het klootjesvolk oftewel de autochtone bevolking.

  Keuzes maken is blijkbaar moeilijk voor de Britse regering.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Dezelfde oorzaken als hier, schat ik: Het is crisis, maar waar althans geld ís, moet het koste wat kost: a) naar een niet-aflatende stroom aan immigranten en b) naar een geldverslindend koningshuis.
  In het geval van GB lopen die immigranten dan ook nog hele optochten te houden, waarin een zekere brilslang door een megafoon invoering van de Sharia eist en wordt de Mater Familias van dat koningshuis, intussen een 89-jarig fossiel, minstens één keer per jaar in de Westminster abbey op de troon gehesen, getooid als een kerstboom met de halve wereldvoorraad aan briljanten! Naast de voedselbanken, zogezegd!
  Wat is eigenlijk het verschil met een paar eeuwen geleden? Toen liet men het volk verrèkken en nu weer!
  Och nee, laat ook maar: Ik weet het verschil al: De Moslims!

  Like

 4. Republikein zegt:

  Komt allemaal door de gemenebest, niet waar Lucky?
  Het is waar mijn vrienden.

  Like

 5. Cathja zegt:

  En waardoor is die crisis mede ontstaan? Juist, door de ongeremde instroom van alles wat niet thuis hoort op Brits grondgebied! Ook de Britse overheid speelt een smerig spelletje en houdt zich van de domme als vragen over deze trieste cijfers worden gesteld. Ze weten drommels goed dat er bezuinigd moet worden omdat er veel teveel geld naar allerlei uitkeringen gaat. Mensen die alleen naar GB gekomen zijn om er een gratis leven te leven, nemen indirect het voedsel uit de mond van de mensen die er récht op hebben, en dat zijn de autochtone Britten, die hun leven lang belastingen en premies hebben afgedragen, en nu op een schopstoel zitten. Britse overheid, zeg dat dan ook, en draai er niet omheen.
  Stelletje leugenaars!
  De situatie in ons land gaat ook die richting uit.
  Het wordt steeds duidelijker hoe ontwrichtend het voor een samenleving is als ongenode ‘gasten’ menen mee te kunnen eten uit de ruif, zonder er zelf ook maar iets aan bijgedragen te hebben.
  Deze mensen moeten eens beseffen dat uitsluitend de zon voor niets opgaat, maar dat overal voor gewerkt en betaald moet worden.
  Europa schaft zich af, ten gunste van wildvreemde mensen, die over het algemeen geen spoor van dankbaarheid tonen. Blijf dan maar eens gastvrij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s