Vanwege de NAVO: VS staan op verblijf van Griekenland in de euro

Screenshot_11

Uit bezorgdheid om de stabiliteit van de zuidoostelijke flank van de NAVO willen president Obama en bondskanselier Angela Merkel blijkbaar vermijden dat Griekenland de eurozone verlaat.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse regering wil Griekenland vanwege de zuidelijke flank van de NAVO in de euro houden. De Amerikaanse president Barack Obama motiveert zijn eis officieel met gevaren voor de wereldeconomie.

De chef-econoom van de Amerikaanse president Barack Obama beschouwt een afscheid van Griekenland uit de eurozone als gevaarlijk. “Een Griekse uittreding zou niet alleen slecht zijn voor de Griekse economie”, zei Jason Furman dinsdag tegen Reuters. “Zij zou ook een zeer groot en onnodig risico voor de wereldeconomie vormen – en dat precies op een moment dat enkele dingen beter beginnen te lopen.” Er zou geen reden bestaan om een dergelijk experiment te proberen. Want de recessie en de acute schuldencrisis in de eurozone zouden nog niet zo lang geleden zijn, zei Furman in Berlijn.

Men zou de “Grexit” moeten vermijden, want deze zou een extreem scenario (“tail risk”) in zich bergen, benadrukte Obama´s adviseur. “Dat zou investeringen kunnen verhinderen, voor onzekerheid op de financiële markten kunnen zorgen en het in toenemende mate succesvolle economisch herstel kunnen bedreigen.” Griekenland pingelt op dit moment met zijn europartners om de oplossing van zijn schuldenproblemen. Zonder overeenstemming over bezuinigingen als tegenprestatie voor financiële hulp dreigt de regering in Athene insolventie. Tot nu toe heeft ze geen voorstellen gedaan die toestemming kregen van de Europese Commissie, het IMF en de ECB.

Het politieke pokerspel rondom het verblijf van Griekenland in de eurozone heeft niet alleen een financieel aspect. De VS zullen er ook in de toekomst op blijven staan dat Griekenland als steunpilaar van de zuidoostelijke flank van de NAVO een vast bestanddeel van het eurogebied blijft, wat de kosten voor de Europese belastingbetalers hiervoor ook zouden zijn.

Uit bezorgdheid over de stabiliteit van de zuidoostelijke flank van de NAVO spant ook Angela Merkel zich blijkbaar in om een situatie te vermijden, waarin Griekenland de eurozone verlaat, zegt men in de omgeving van de bondskanselier in Berlijn.

De Duitse regering is bereid tot onconventionele oplossingen om te verhinderen dat Griekenland zonder geld komt te zitten en het tot een “Grexit” of “Graccident” komt. Voor het eerst wordt er in Berlijn openlijk rekening mee gehouden dat de ontwikkeling in Griekenland, vooral gezien vanuit militair oogpunt, geen alternatief heeft: het NAVO-lid dient in geen geval de militaire alliantie te verlaten.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, euro, Eurocrisis, EUSSR, Griekenland, NAVO, Verenigde Staten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Vanwege de NAVO: VS staan op verblijf van Griekenland in de euro

 1. luckybee zegt:

  Zijn wij dan verplicht de Politiek van Barrack Hussein Obama te steunen? die Kenyaan en Moslim is?

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Iedereen heeft er schijnbaar wat over te zeggen, behalve de mensen/het volk, dat de kosten moet ophoesten…………………..

  Like

 3. mijn-idee zegt:

  Misschien kan Obama de Amerikanen zo gek krijgen om de Griekse schulden af te kopen…..?
  Toch?
  In het belang van de wereldeconomie?

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Nou , dan betaald Amerika de schuld van Griekenland maar , en alles wat er nog op volgt. dat bemoeien van Amerika begint toch aardig de keel uit te hangen !!!

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSp49nKIder8LIAwAUq9ilqEbKAUh08QcBb3v4soblt_oPd4JKzuw

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Eis ???? Amerika heeft niets te eisen !!

  Like

 6. Anna zegt:

  Schande dat de zgn. ” chef econoom” van de meest mislukte president ooit zich daarmee bemoeit.
  Hij noemt het een gevaar voor de wereld economie……… Belachelijk……….. En een afleidingsmanoeuvre manouvre………Obama zelf is een groter gevaar voor de WERELDVREDE. Heeft dit sujet uit het witte huis nog enige zelfreflektie?

  Like

 7. Cathja zegt:

  Als ik een bericht van Xandernieuws mag geloven, staat de VS voor een enorme financiële catastrofe! Obama heeft als slechtste president ooit met geld gesmeten, en het land is eigenlijk totaal failliet.
  Dat Griekenland in de eurozone moet blijven volgens Obama -zogenaamd i.v.m. gevaren voor de wereldeconomie- is louter eigenbelang. Obama heeft enorme financiële risico’s genomen, en vreest instabiliteit binnen de eurozone als Griekenland uitstapt, en dat zou weer vérstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de VS.
  Ik kan anders niet verklaren waarom Obama zich met de financiële kwesties in Europa bemoeit. Laat hij liever dichtbij huis blijven, en de hand ‘op de knip’ houden. Het is niet te bevatten hoe de staatsschuld daar per dag oploopt!

  Like

 8. E. Janssens zegt:

  Griekenland moet er zo snel mogelijk uit en de grenzen tussen Europa en Griekenland voorgoed potdicht. Dat Griekenland maar deel gaat uitmaken van Azië, mij niet gelaten, dat godvergeten land is toch verloren. Het beste wat het kan overkomen is dat Poetin het tot een Russische kolonie maakt.

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  fase
  1) Verenigd Europa
  2 Trans Atlantisch handels verdrag
  3) Verenigde amricana ( USA, Canada, Mexico, )
  4) De NWO

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  Ik begrijp dat de generaals niet willen dat Griekenland uit de NATO moet enz.
  Dus USA leg even wat miljarden op tafel, dan mag je weer een sterretje méér op je vlag plakken.

  Like

 11. Dit hele verhaal omtrent Griekenland met het kwijtschelden van schulden waar professor Noam Chomsky het over heeft en hoe het land thans gereageerd wordt doet mij denken aan een strip van Dagobert Duck, genaamd ‘Zijne Majesteit Dagobert’. In dit verhaal kwam Dagobert via zijn familie erachter dat zijn geldpakhuis op de plek stond waar Cornelius Prul ooit Duckstad stichtte nadat deze laatste dit gebied van de Engelsen kreeg en de Spanjaarden verjoeg. Omdat de heuvel toen geen onderdeel was van Amerika was het een aparte kolonie en daar probeerde Dagobert, gierig en hebzuchtig als hij was, letterlijk munt uit te slaan!
  Hij zorgde, via een koninklijk overdrachtsbewijs van koning George III, ervoor dat Dagobert met zijn pakhuis zo zijn eigen koninkrijk kon stichten, kroonde zichzelf tot koning over zijn “rijk”, hield zijn familie en personeel als onderdanen en wilde geen belastingen meer betalen. Daarbij probeerde Dagobert al het belastingsgeld dat hij al eerder had betaald aan Duckstad (dit was een ontelbaar groot bedrag in triljoenen dat niemand meer kon opbrengen) terug te vorderen waar de gemeente Duckstad totaal niets voor voelde. Want dit zou hen namelijk, begrijpelijk, aan de bedelstaf hebben gebracht!
  Maar toen werd het “koninkrijk” van Dagobert belaagd door zijn oude vijanden, de Zware jongens en de boef Hector Hebbes, die zo hun eigen slaatje hieruit wilden slaan om Dagobert zelf te bestelen. Geholpen door Donald, Kwik, Kwak en Kwek wisten ze de aanvallen van de vijand te weerstaan, verloren zij alsnog en werden tijdelijk verbannen. Door een list van de neefjes stuurden dezen het leger op de Zware jongens af, verjoegen Hebbes maar Dagobert wilde nog steeds de enorme belastingteruggave verwerven via de burgemeester van Duckstad. De Zware Jongens keerden echter terug maar nou als bijstandtrekkers en Donald en de neefjes zagen helaas, als de belastingteruggave doorging, de ondergang van Duckstad opdoemen! Dagobert vernietigende echter onbedoeld het overdrachtsbewijs en kon zo fluiten naar al zijn geld en koninkrijk en verjoeg toen op het einde zijn familie, de Zware Jongens en de burgemeester.
  Vergelijking: Dagobert sticht een koninkrijk zoals Griekenland dat hij onafhankelijk wil houden maar wel miljarden wil terugvangen van Duckstad (EU). Hij wordt door zijn familieleden (klokkenluiders die tegen de belastingteruggave zijn) gewaarschuwd dat Dagobert hiermee zichzelf gaat ruïneren. De Zware jongens en Hebbes spelen de rol van de asielzoekers die zowel van zijn geld willen profiteren door middel van diefstal of anders van de hand in de tand leven. Het leger van Duckstad (marine van de EU) proberen hen te verjagen maar toch komen de boeven weer terug. Als laatste vernietigd Dagobert met zijn slimme en hoogmoedige plannen zijn eigen koninkrijk (Griekenland) en krijgt dan ook geen stuiver terugbetaald van de EU waarna hij alle profiteurs, raadgevers en leiders van de EU verjaagd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s