Wensdroom Hollandse Islam ontwikkelt zich tot salafistische nachtmerrie

Screenshot_30

(Door: Carel Brendel)

Eindelijk is hij er dan, die Hollandse islam. Helaas is het niet de liberale, vooruitstrevende islam, waar in een niet zo ver verleden onder anderen Job Cohen, Lodewijk Asscher en zelfs Frits Bolkestein van droomden. De niet gedroomde, reëel existerende ‘Hollandse islam’ daarentegen is conservatief, orthodox en in veel gevallen salafistisch.

Het toenemende gebruik van de Nederlandse taal zorgt niet voor de automatische verspreiding van progressief gedachtegoed binnen en buiten de moskee. Integendeel. De tweede en derde generaties moslims, aangevuld door een kleine stroom van autochtone bekeerlingen, blijken veel behoudender dan hun ouders en grootouders, die opgroeiden met de “volksislam” van Marokko en Turkije.

Lees verder>>>

(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, politici, praatjesmakers, Salafisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Wensdroom Hollandse Islam ontwikkelt zich tot salafistische nachtmerrie

 1. BertG. zegt:

  Alsof er voor die tijd wel over bloemetjes en bijtjes werd gepreekt in die zelfde mosketen.
  Ze zijn nu alleen nog strenger geworden onder elkaar in controle en naleving.
  En zo beginnen moslims andere moslims te vrezen, en daar zijn ze dan voor verhuist zogezegd.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Hoe vaak en hoe lang al heeft Geert Wilders ons ervoor gewaarschuwd dat in de moskeeën echt geen vredelievende geluiden worden gehoord? Het is dus nog erger dan we denken. Die smerige salafisten sluipen ons Nederland binnen, met de bedoeling om zo snel als mogelijk is hier de touwtjes in handen te krijgen. Waarom komt de AIVD nu pas met verontrustende berichten hierover?
  Het gebeurt keer op keer dat ze Geert Wilders negeren als hij waarschuwende woorden laat horen, om vervolgens juist dátgene op te merken wat hij al zo lang vertelt. Echt smerig om iemand die het zo goed bedoelt zo opzij te schuiven, en anderen met de ‘eer’ te laten strijken!
  Soms denk ik wel eens dat onze overheid met lamheid geslagen is. Zouden niet alle seinen op rood moeten gaan en de alarmbellen gaan rinkelen? Is het niet de hoogste tijd dat het salafisme ten strengste wordt verboden in ons land, en dat er gecontroleerd zal worden? Het salafisme heeft niets met religie te maken, dus valt het niet onder de vrijheid van godsdienst, al denken moslims hiermee weg te komen. En vrijheid van meningsuiting is ook iets totaal anders. Je mag hier heel veel zeggen, maar aanzetten tot haat en jongeren aanzetten tot geweld is verboden.
  Ik verwacht niet dat de overheid op korte termijn stappen gaat ondernemen (áls ze dat al doen), want eerst wil men natuurlijk de situatie in kaart brengen, er eens goed over nadenken en praten, en het zal er wel op uitdraaien dat alles bij het oude blijft, met alle risico’s van dien.
  Maar dat zijn we wel gewend.

  Like

 3. Erik Bink zegt:

  Brendel citeert (Israel-hater, maar dit terzijde) Marcel Hulspas:

  “… jonge moslims die weinig hebben met het geloof, die zich liever ‘cultureel moslim’ noemen en geen zin hebben in oeverloze theologische discussies…”

  Tja, maar wat zijn w i j dan zat ….? De aanwezigheid van de islam in Nederland en de voortgaande islamisering – “waarvan het tegengaan geen beleid van de overheid mag zijn” – en de “oeverloze discussies” over hoe die islam toch maar in Nederland ingepast zou kunnen worden, of beter, hoe “Nederland” zich aan de islam zou moeten aanpassen, dat, dat zijn wij meer dan zat. Vind ik zo.

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Intussen heeft onze debiele overheid miljarden geïnvesteerd in een Hollandse islam. Zinloos zolang de haat er met de paplepel wordt ingegoten. Zinloos zolang niet bekend is wat een goede moslim is. Zinloos wanneer de relatie islam/criminaliteit onbespreekbaar is.
  Uiteindelijk is de Hollandse islam alleen een excuus geweest om stemmen te kopen onder het haatelectoraat.
  Verder Carel Brendel altijd ++.

  Like

 5. hendrikush zegt:

  Een hoopvolle parallel?
  Toen de katholieke kerken leegliepen kwamen er een beweging op gang naar steeds strengere bisschoppen (Gijsen). Het effect daarvan was dat de kerken nog harder leegstroomden.
  Misschien werkt het bij de mohammedanen ook zo. Vroeg of laat komen ook de islam losers erachter dat hun amorele en irrationele gedoe niets oplost. Tot zolang moeten we ons beschermen tegen hun wandaden en ons mededogen voor hun achterlijkheid beheersen.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Dat kan ook niet anders je mag de islam voor al na de dood van de Rassul Allah; Mohammed niet veranderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s