AfD: Hans-Olaf Henkel treedt af wegens “rechtse ideologen”

Screenshot_15

Hans-Olaf Henkel

(Vertaling: E.J. Bron)

De vicevoorzitter van de partij “Alternative für Deutschland” (AfD), Hans-Olaf Henkel, heeft zijn aftreden uit het bestuur bekendgemaakt. En wel met onmiddellijke ingang. Henkel motiveerde zijn beslissing in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” met pogingen van “rechtse ideologen” om de partij over te nemen.

Bovendien voerde hij karaktergebreken bij vooraanstaande partijfunctionarissen aan. De oprichter van de partij, Bernd Lucke, had daarvoor eveneens gewaarschuwd voor de invloed van rechtse krachten. Mocht het niet tot een “opheldering” in de ruzie over de koers van zijn partij komen, dan zou haar de ondergang dreigen, zei Henkel tegenover de “FAZ”. “Dan zal de AfD mislukken. Daarvan ben ik heilig overtuigd.” Hij zou zich voor de partij blijven inzetten, “maar alleen daar, waar men zich aan de principes van onze partij houdt.” (andersom geldt hetzelfde: hoe meer de AfD zich aandient bij de blokpartijen mainstream, des te overbodiger wordt ze!).

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

5 reacties op AfD: Hans-Olaf Henkel treedt af wegens “rechtse ideologen”

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +

  Minister for Civil Society Relations Habib Choubani, a 52-year-old chemist and former high school teacher, is said to be preparing to resign from his position after proposing to Higher Education Minister Soumia Benkhaldoun, an engineer and university professor of the same age.

  Benkhaldoun accepted.

  Choubani was accompanied by his first wife when he asked for the woman’s hand in marriage, as required by law.

  http://www.ansamed.info/ansamed/en/news/nations/morocco/2015/04/23/morocco-polygamous-minister-shakes-up-govt_14497ebe-16da-4693-a29b-00761b5902c3.html

  +

  Like

 2. hans zegt:

  Niet te geloven hoe ziek links dat land is geworden dat zelfs partijen die geacht worden het belang van de autochtone bevolking te behartigen gaan ziften over rechts.
  Sowieso een volk met teveel uiterst ergerlijk dwingelandij, zure vega-griezels en allerlei ander naar en akelig kleurloos marxistisch gespuis.

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Henkel motiveerde zijn beslissing in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” met pogingen van “rechtse ideologen” om de partij over te nemen.”

  En dan hier iedereen maar zeiken over het feit dat de PVV niet democratisch is. Leve Geert Wilders die het heel scherp gezien had. Destijds waren er ook ultra-rechtse krachten, zeg maar bruinhemden, aan het wroeten om de LPF over te nemen. Gelukkig is het zover niet gekomen.
  U kunt op uw vingers natellen dat er eveneens hard gewerkt zou worden aan het overnemen van de PVV, ware het niet dat Geert dat nog steeds onmogelijk maakt. Hulde!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Goed dat hij weg is. Henkel, een super intelligent mens op zijn vakgebied, dat weer wel, zat daar bij de AfD om heel andere redenen als om het belang, het echte belang van de autochtone bevolking te behartigen. Dat werd steeds duidelijker en duidelijker. De autochtone bevolking interesseert hem geen biet.Zijn kostje is gekocht nu. Nu nog zien dat Lücke of een 180 graden draai maakt of de AfD gaat werkelijk kapot. Om zijn vreemde babbels hebben ze hem nu niet bepaald gekozen. Die zouden op de preekstoel niet misstaan misschien..

  Like

 5. Jan zegt:

  De AfD’er wil niets te maken hebben met het anti-islamitische programma van Pegida, maar slechts ‘eurokritisch’ en ‘economisch liberaal’.

  (links partijleider Lucke, rechts Henkel)
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article139987088/Lucke-Stellvertreter-Henkel-tritt-aus-AfD-Vorstand-zurueck.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s