Er is niets vreselijker dan een politiek-correcte kerk

Screenshot_11

(Door: Dick Kraaij)

Onderbouwd door zuiver Bijbelse theologie roepen de kerken mensen op naar het Evangelie te leven en te handelen. De Gemeente van Jezus Christus mag en moet profetisch spreken. Waar dit oprecht en puur gebeurt, kan het resultaat erg heilzaam zijn. Het houdt christenen en de kerk zelf bij de les: jaag het goede na, houd voor zover het van jou afhangt vrede met alle mensen, vergeld geen kwaad met kwaad. Bovendien, de gulden regel van de kerk gaat zoveel verder dan ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’. Maar het is: ‘Wat jij wilt dat de mensen jou doen [hoe jij vindt dat ze jou moeten behandelen], doe dat aan hen.’

Dat is geen woordenspel, integendeel. Het is als het verschil tussen de pro-actieve leidinggevende (de goede baas, die gewoon doet waarvoor hij vorstelijk betaald wordt) en de leidinggevende die pas uit zijn stoel komt als z’n ondergeschikten overspannen raken of wanneer het raderwerk compleet vastloopt, en daarmee zondigt tegen zijn eigen door het plafond gebroken salarisschaal.

Lees verder>>>
(h/t “peterselie1”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, betutteling, Censuur, Christendom, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, meningsdictatuur, political correctness, propaganda, Religie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Er is niets vreselijker dan een politiek-correcte kerk

 1. duinsnip zegt:

  Een politiek correcte kerk is een kerk die zich van de staat gescheiden houdt, en zich bezig houdt met het verkondigen van het evangelie. En dat houdt in dat we geen compromis sluiten met hen die deze waarheid afwijzen of er een andere waarheid op na houden. De Heer nam geen blad voor de mond om de farizeen en de schriftgeleerden adderengebroed te noemen en dat behoort een christen ook te doen met de Islam en met hen die zich christenen noemen maar de Islam als een gelijkwaardige godsdienst zien en dus hun wortels verraden. Dat Hij opriep om geen geweld te gebruiken en zelfs voor de vijand te bidden neemt niet weg dat Hij al Zijn volgelingen opriep om geen mensen in je huis halen die de leer van Christus niet brengen. Wat de staat er mee doet is de verantwoordelijkheid van degenen die deze staat in het zadel hebben geholpen. En ja, de staat moet als zij de godsdienstvrijheid respecteert zich niet bemoeien met de regels die voor christenen heilig zijn. Zodra echter een religie oproept tot geweld en dat deed de RK ook in de middeleeuwen, moet de staat deze religie verbieden en desnoods met geweld deze secten uitschakelen. Vrijheid is een groot goed en behoort ten alle tijden te worden verdedigd.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Dat zijn de christenen die de kerk in de vernieling hebben gejaagd, omdat ze zich in de 60-er, 70-er jaren lieten beïnvloeden door de beruchte Frankfurter Schule ideologie.

  In plaats van de Bijbelse boodschap kregen de mensen te horen dat ze zich moeten bekommeren om de arme Afrikaantjes en vooral liefdevol moeten zijn naar allochtonen. En ‘liever een Rus in de keuken dan een raket in de tuin’.

  Het linkse gedachtegoed werd in de kerk geïndoctrineerd, net als op de scholen en op de universiteiten.

  ‘De lange mars door de instituties’ was een feit geworden en de kerk maakte daar deel van uit.

  Veel mensen hadden het toen wel gezien in de kerk, waaronder de schrijfster van dit stukje.

  Like

 3. Margreet Abels.

  Ik ben zelf chr. De bijbel staat dat je eerst voor je eigen volk moet zorgen.Linkse chr. halen de bijbel tekst luk.10;25 de barmhartige Samaritaan;Hierin leert Jezus Dat je God lief moet hebben met geheel je hart,je ziel,je kracht en je naaste net zo lief als je zelf.De naaste is mijn volksgenoot,en niet moslims die christenen haten. De man vroeg Jezus? wie is mijn naaste.Het verhaal van de Samaritaan die door rovers is overvallen en half dood achter liet.Een priester passeert liet hem liggen,Leviet passeert liet hem liggen.de Samaritaan passeert en hielp zijn volksgenoot.De Samaritanen moslim volk, waren vijanden van de joden.2 Joh 1;10 Waarin Jezus leert je niet in te laten met een andere godsdienst [moslims] dan ben je als chr medeplichtig aan hun boze partijken je mag ze zelfs niet groeten.Ik denk dat linkse chr. bijbel maar eens beter moeten lezen.,moslims hebben satan als hun god alah en haten de God van de joden en christenen. .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik wil niet beweren, dat ik beschik over een ‘van-voren-naar-achteren’ Bijbelkennis, maar het verhaal van de Barmhartige Samaritaan hebben we vroeger op de één of andere manier allemààl wel voorgeschoteld gekregen en, neemt U me niet kwalijk, U zit het hier wel lekker in uw eigen straatje te verdraaien:
   Het punt in dat verhaal is, dat die overvallen man helemáál geen Samaritaan was: Hij was een jood. De priester en de Leviet, die hem achtereenvolgens passeerden, waren allebei Joden, zoals hij, maar lieten hem links liggen. De passerende Samaritaan echter, officieel zijn vijand, kreeg medelijden en zette daarvoor de officiële vijandschap opzij. Daaruit sprak zijn oprechte barmhartigheid. Verder is het onzin, zoals U lijkt te doen, om de Samaritanen aan de moslims te linken, want in de tijd, dat het verhaal werd verteld/opgetekend zou de islam nog zes eeuwen op zich laten wachten! En wat ik U verder op het hart zou willen drukken:Link de islam aan al wat slecht is, maar níet aan Satan, want voor hun eigen gevoel aanbidden ze wel degelijk God -Allah- en niet Satan, die ze wel degelijk óók kennen -Shaytan, Stellen, dat de islam satanistisch zou zijn is in de praktijk gewoon een gemakkelijk middel om te ontkennen, dat fanatieke christenen eveneens fouten zouden kunnen maken, wat toch wel degelijk het geval is.
   Tenslotte doet U dat híer al: Een overbekend verhaal uit het NT op een dergelijke manier verdraaien om het in uw eigen voordeel te laten uitvallen, ís zo ’n fout, die bigotterie in de hand werkt. Hier, om precies te zijn: Het excuus om n i e t barmhartig
   te hoeven zijn.
   Als U redenen heeft om dat niet te willen zijn, het zij zo, maar kom er dan open en eerlijk voor uit en ga er geen Bijbelpassages voor verdraaien!

   Like

 4. bigljohn zegt:

  Volkomen correct wat je schrijft Magreet Abels ! In de bijbel staat inderdaad dat je eerst voor je eigen volk moet zorgen. Maar Nederland zorgt slecht voor zijn inwoners, de bejaarden, en het groeiende leger wat naar de voedselbank moet voorop. Wie niet goed voor zichzelf zorgt, zichzelf ernstig verwaarloost, is totaal NIET in staat om ook nog eens voor een ander te zorgen. Als men in dit opzicht kijkt hoevele miljarden jaarlijks aan ontwikkelingshulp besteed word, de nodige miljarden die naar Brussel gaan, alsmede de miljarden kostende massa immigratie , kan niet anders concluderen dat Nederland uitgewoond raakt, haar bewoners totaal uitgemolken worden richting het totale bankroet cq het Islam kalifaat.

  Like

 5. Driek zegt:

  Margreet Abels zegt: Het verhaal van de Samaritaan die door rovers is overvallen en half dood achter liet. Een priester passeert liet hem liggen,Leviet passeert liet hem liggen.de Samaritaan passeert en hielp zijn volksgenoot.

  Beste Margreet, in Lucas 10 lezen wij:: Toen kwam een Samaritaan die op reis was, bij hem; hij zag hem en kreeg medelijden; toen trad hij op hem toe, goot olie en wijn op zijn wonden en verbond ze; daarna tilde hij hem op zijn eigen rijdier.

  Die priester en die Leviet liepen het slachtoffer voorbij. Het interesseerde ze geen pest.
  Het was juist een Samaritaan, in die tijd een geminacht volk, die het slachtoffer op weg hielp naar de herberg, en hem door de waard liet verzorgen. Dat is de moraal van het verhaal. Nergens staat dat het slachtoffer een Samaritaan was.

  Er staat nadrukkelijk: ‘Eens viel IEMAND , die op weg was van Jeruzalem naar Jericho, in de handen van rovers. Daar draait het verhaal om. Het was zomaar ‘iemand’.

  De Gelijkenis van de barmhartige Samaritaan is een parabel in het Nieuwe Testament van de Bijbel, verteld door Jezus als antwoord op de vraag: “wie is mijn naaste?” in verband met het gebod “Heb je naaste lief als jezelf” . Leviticus 19:18.
  Daarin staat: Gij zult niet wraakzuchtig en haatdragend zijn tegenover de kinderen van uw volk, maar uw naaste liefhebben als uzelf’.
  Ik ben de Here.

  Met ‘uw volk’ , is het Joodse volk.
  Levitus, derde boek van Mozes.

  In het verhaal weigeren eerst twee hooggeplaatste Joden (een priester en een Leviet) hun handen vuil te maken om een slachtoffer van een geweldsmisdrijf langs de kant van de weg te helpen, maar later blijkt een Samaritaan (een destijds door de Joden geminacht volk) wel hulpvaardig. Wat met deze gelijkenis moet worden overgebracht is, dat telt wat iemand doet, niet wat hij is. En niet alleen de letter van de wet, ook de geest van de wet moet worden nageleefd, dat is de stelling. (Evangelie volgens Lucas 10:25-37.

  Maar wij kunnen moeilijk doorlopend maar de barmhartige Samaritaan uithangen. Want dan loopt het de spuigaten uit. Dat doet het nu al.

  Moslims bestonden toen gelukkig nog niet. Maar ik heb u waarschijnlijk niet goed begrepen. Maar de lezers van E.J. Bron zijn niet van gisteren, die willen precies van de hoed en de rand weten.
  Daar staat deze site om bekend.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Opgepakte terroristen planden mogelijk aanslag op het Vaticaan

  De Italiaanse politie heeft een islamistische terreurcel in Sardinië opgerold en 18 mensen opgepakt. Ze worden verdacht van terroristische activiteiten in Pakistan. Volgens de onderzoekers planden ze mogelijk een aanslag op het Vaticaan. Twee van de gearresteerden zouden lijfwachten zijn geweest van Osama bin Laden, die in 2011 in Pakistan gedood werd.

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2297981/2015/04/24/Opgepakte-terroristen-planden-mogelijk-aanslag-op-het-Vaticaan.dhtml

  Ach: nu islam mislukt nietwaar? Evenwel met de goddelijke pauselijke erkenning van de Turkse Armeense genocide zal er vast een turk opstaan het Turkse blazoen te wreken.

  Mehmet Ali Agca legt bloemen op graf paus die hij neerschoot

  http://www.turks.nl/nieuws/buitenland/item/4492-mehmet-ali-agca-legt-bloemen-op-graf-paus-die-hij-neerschoot.html

  En alles zal weer fabelachtig goed komen met de kerk/EU en ons natuurlijk!

  Like

 7. Jan zegt:

  Gavin McInnes: Politiek correct gedrag is niets anders dan snobisme en klassenoorlog.

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Precies!
   Ongekozen in het verleden dan nadien een democratisch op een plaats “gezet” ……. Ook Merkel en Putin doen hun uiterste best. De V.S. dagen beiden uit om te zijner tijd wederom Europa te bevrijden. Uitsluitend voor enig economisch doel (?) hetwelk de ander “zal helpen”.

   Like

 8. Dot zegt:

  In de moslims landen waren de priesters en de nonnen de eerste die werden verkracht en gedood en de kerken in brand gestoken. Stelletje masochiste idioten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s