Bootvluchtelingen gevolg van verkeerde besluiten

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

In 2011, in zijn laatste interview vóór zijn dood, voorspelde de tiran van Libië, Moammar al-Qadhafi, dat de Middellandse Zee een slagveld vol bootvluchtelingen zou worden. In 2010 had hij de EU gechanteerd met Afrikaanse migranten, die hij ongehinderd op boten in de richting van Italië had laten stappen. Qadhafi vroeg 5 miljard, de EU betaalde vijftig miljoen.

Nu, na de gruwelijke Arabische Lente, zwijgen de Arabisten en deskundigen over het verdwijnen van deze tiran. Keer op keer laten westerse commentatoren zien dat ze niet beseffen dat na het verdwijnen van de tiran iets anders kan ontstaan wat nog erger is.

Libië is een tribaal land. Zonder de wrede hand van een roverhoofdman kan het land niet functioneren. Er strijden nu duizend milities, allemaal strijdgroepen van familieclans, om voedsel en energie.

In Syrië is het niet anders. Miljoenen hebben spijt dat ze het land, dat uitgebuit werd door een tirannieke clan, in een huiveringwekkende chaos hebben gestort en in feite hebben overgeleverd aan massale bloedbaden – de tiran zorgde voor orde en relatieve veiligheid, en nu de tiran zich in zijn eigen regio heeft moeten terugtrekken, is er niets anders dan de anarchie van IS en milities: geen overheid, geen maatschappelijke regels, niets.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres” en “Vederso”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, Demografie, Derde Wereld, Desinformatie, Elite, Eurabië, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, ISIS, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, NAVO, New World Order, nieuw fascisme, Obama, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Bootvluchtelingen gevolg van verkeerde besluiten

 1. Luchtpint zegt:

  We hadden op voorhand kunnen weten dat dit zou gebeuren. D.w.z. gewone mensen, want Westerse politici willen zo graag democratie uit woestijnzand creëren daar waar het NIET nodig is. Er kan GEEN stabiliteit zijn ZONDER dictators in de moslimlanden rond de Middellandse Zee. Niet in Syrië, niet in Egypte, niet in Libië, noch ergens anders in het Midden-Oosten (zie o.a. Irak, het schoolvoorbeeld waar diezelfde politici domweg overheen hebben gekeken)

  Met andere woorden: iets dat niet kapot is en wel degelijk WERKT moet niet je kapot gaan maken door een onrealistische en misleide visie op “democratie voor de hele wereld naar Westers model”. Dat werkt in die landen niet.

  If it ain’t broke, don’t fix it ! En nu zitten we met de gebakken peren op de lange termijn. Dankuwel, politici !

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Verdeel en heers, is de situatie die nu in het midden Oosten opgeld doet. De Arabische lente en de Westerse bemoeizucht hebben tot dit resultaat geleid. Een geheim verbond tussen bepaalde figuren in het midden Oosten en Westerse leiders, om een enorme mensenstroom richting Europa te realiseren ? Men zou haast in die richting gaan denken, ook al in verband met olie voor Islamiserings overeenkomst in Straatsburg (1975). Gelukszoekers betalen gemiddeld €5000, voor de overtocht naar Europa, terwijl het geld gestort dient te worden op rekeningen van sjeiks in oliestaten. Zij zijn het ook die terreur-legers als ISIS financieren.

  Like

 3. tijluylenspiegel zegt:

  Ik kan me er onwaarschijnlijk over opwinden dat de media, niet een uitgezonderd, allemaal dezelfde fout maken. Er wordt gedaan alsof deze “vluchtelingenstroom” iets van doen heeft met de “Arabische Lente”.
  Deze exodus heeft weinig of niets te maken met het Midden-Oosten.
  Deze mensen komen uit midden Afrika, ze hebben er al duizenden kilometers opzitten voordat ze ergens op een boot stappen, kijk naar hun huidskleur, dat zijn geen Arabieren dat zijn Afrikanen.
  Het enige dat het met de Arabische lente van doen heeft is dat ze gebruik maken van het machtsvacuüm waarin deze landen zich bevinden.
  Ze gaan uitgerekend naar het meest instabiele land in de regio (Libië) omdat daar geen gezag is dat ze tegenhoud.
  Tegelijk durven ze te klagen om de wetteloosheid in Libië. Ja stelletje idioten dat was toch ook de reden dat jullie daar naartoe gingen?
  Jullie wilden daar gebruik van maken, maar nu blijkt dat het zich soms tegen je keert ga je lopen mekkeren.

  Like

 4. Philippine zegt:

  Ik vrees dat Leon de Winter helemaal gelijk heeft.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Leon de Winter heeft meestal gelijk, maar alsie gelijk heeft dan krijgt hij het van mij ook.
  Neem bijvoorbeeld de allereerste zin van zijn Kollum, daar staat héél gewoon dat al-Qudhafi een interview vóór zijn dood heeft gegeven. Kijk, hier blijkt opnieuw de genialiteit van een Leon de Winter mensen. Doe hem dat maar eens na! En verder heefttie helemaal gelijk natuurlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s