EU verdrievoudigt budget aanpak vluchtelingen

Screenshot_2

De Maltese marine gooit flessen met water naar illegale immigranten die op een bootje zitten geperst

(Door: Natalie Righton)

Aanhoudende beelden van in de Middellandse Zee drijvende lijken hebben ertoe geleid dat de Europese Unie fors meer gaat investeren om levens van bootvluchtelingen te redden.

Europese regeringsleiders komen met hun plan feitelijk terug op een besluit van vorig jaar om de Italiaanse reddingsoperatie Mare Nostrum, die 9 miljoen euro per maand kost, te vervangen door de veel kleinere Triton-missie (3 miljoen). Het aldus gerepareerde budget is veel hoger dan voorafgaand aan de top werd verwacht. Vooral de Europese Commissie, Italië en Oostenrijk hebben aangedrongen op een verdriedubbeling.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, asielwaanzin, Eurabië, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, political correctness, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op EU verdrievoudigt budget aanpak vluchtelingen

 1. BertG. zegt:

  Is er nou een compleet artikel verdwenen over vluchtelingen?
  dus incl. alle reacties?
  Reacties zie ik wel vaker verdwijnen, zo ineens een paar dagen later, maar een compleet artikel.
  Of heeft dit met de reacties te maken?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Correct gezien. Reacties liepen nogal de spuigaten uit. Krijgt de webmaster gegarandeerd problemen mee!

   E.J.

   Like

   • Was nodig. Zelfs ik dacht van mijn eigen reacties, achteraf: nou,nou,nou,nou. Maar ja, kan zo lopen in het vuur van het gesprek terwijl de rook uit de oren komt. Excuses voor de overlast.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Jammer dat dit noodzakelijk was. Die Italiaanse politica is een voorbeeld voor al die lui die te hypocriet zijn om de werkelijkheid te benoemen!
    Maar goed, ik had ’n vraag, is het mogelijk dat u af ons af en toe de reactie van zo’n linkse rukker kunt toewerpen? Dan kunnen wij ’n beetje met hem spelen en ‘m wat frustraties bezorgen? Dat houdt ons scherp!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dat heeft niets te maken met comments van linkse rukkers. Die kan ik gemakkelijk aan. Het gaat om de moraalridders van het MDI, “Meldpunt Discriminatie Internet”. Die houden de comments in de gaten en zijn zo vriendelijk ondergetekende zo nu en dan een mail te doen toekomen, waarin ik opdracht krijg om bepaalde comments op bepaalde artikelen te verwijderen. Daar heb ik een hoop werk van.

    Webmaster

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja jammer webmaster! Leek me ’n leuk idee, maar inderdaad je kunt die arme linksen
    beter niet hier voor de leeuwen gooien want dan moeten ze hoog nodig uithuilen bij de psychiater van hun frustratie-meldpunt.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik snap het wel. Ach ja, E.J., het is een reflex, moet je maar denken:
   Waar Brussel en Den Haag hardnekkig focussen op “alles maar binnenlaten, ten koste van wat dan ook,” willen mensen als wij als reactie daarop nog wel eens gaan reageren met: “Alles tegenhouden, ten koste van wat dan ook.”
   En dat wil dan nog wel eens doorslaan, inderdaad.

   Like

 2. peterselie1 zegt:

  Off Topic:

  Christelijke leiders VS vrezen binnenkort gehate minderheid te worden

  Botsing tussen conservatieve christenen en homo’s in ‘gay capital’ San Francisco.

  Een aantal Amerikaanse christelijke leiders zeiden vandaag tijdens een radiodiscussie bang te zijn dat conservatieve christenen binnenkort een gehate minderheid zullen worden, onder andere vanwege hun verzet tegen het homohuwelijk. ‘De kern van wat er gebeurt is een poging om aan heel Amerika een nieuwe moraliteit op te leggen,’ aldus Maggie Gallagher, auteur van het boek ‘The Case for Marriage’ (zoiets als ‘Daarom het huwelijk’). ‘Homoseksuele pleitbezorgers zien niets in ‘leven en laten leven’ tolerantie. Na het huwelijk opnieuw te hebben gedefinieerd is het volgende punt op hun agenda een nieuwe interpretatie van het christendom.’

  De algemene verwachting is dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het homohuwelijk zal goedkeuren, waardoor er volgens de christelijke leiders geen onderscheid meer zal zijn tussen man en vrouw en tussen echtgenoot en echtgenote. De nieuwe maatschappelijke houding zal er een zijn dat ‘als je een afwijking constateert, er moreel iets mis met je is.’

  Conservatieve christenen, die vasthouden aan een zoveel mogelijk letterlijke interpretatie van Bijbelteksten, zullen ‘hierdoor in een nieuwe fase belanden en een gehate minderheidsgroep worden’. >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/04/Christelijke-leiders-VS-vrezen-binnenkort-gehate-minderheid-te-worden

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Gehate minderheid? Och….Ik moet bekennen, de tekst een paar keer te hebben moeten overlezen, vóór de logica goed tot me doordrong, want die consevatief-christelijke Amerikanen hebben wel héél erg de neiging om alles louter vanuit hun eigen gezichtspunt te zien:
   In dit geval worden ze gewoon pánisch bij de gedachte, dat hun aloude dogma ’s op de schop gaan, dat is alles.
   Nee, dàn liever een situatie zien te handhaven, waarin júllie aan ànderen van alles kunnen opleggen c. q. verbieden, net als de ouwe Puriteinen, hè, Jongens?
   (Weet trouwens wel, dat jullie in dat opzicht niet zo gek veel anders redeneren dan de moslims.)

   Like

 3. peterselie1 zegt:

  Bootvluchtelingen: ben ik de enige die dit ziet?
  “Goedemorgen,

  Hoe meer ik de berichten zie over de gigantische aantallen bootvluchtelingen die systematisch lijken te verongelukken in de Middellandse Zee, des te meer ik ervan overtuigd begin te raken dat hier geen sprake meer is van noodlottige omstandigheden, maar van kwade opzet! Het lijkt mij eerder deel uit te maken van het geheel: het meesterplan dat er op gericht is zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Genocide dus!

  Ondanks dat er in de media hardnekkig mededeling wordt gedaan, van veel vrouwen en kinderen, zien mijn ‘complottheorie’-ogen nog steeds alleen maar, heel veel mannen in de kracht van hun leven in de filmbeelden die getoond worden. En ook het feit dat al de betalingen voor dit dodentransport aan de ‘zogenaamde’ mensensmokkelaars betaald moeten worden via bankrekeningen in Perzische Golfstaten (!!) stemt tot nadenken. >>> http://boinnk.nl/blog/90972/bootvluchtelingen-ben-ik-de-enige-die-dit-ziet/

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ peterselie1 24 april 2015 om 07:53

   “Daarnaast de getuigenverklaringen van de overlevenden die verklaren dat ze met geladen wapens tussen de schouderbladen gedwongen worden om aan boord te gaan en dat weigeren op dat laatste moment geen optie meer is.”

   En vervolgens gooien die ‘gedwongen opvarenden’ christelijke ‘vluchtelingen’ midden op zee overboord?

   Like

 4. Jan zegt:

  De marine heeft toch van die mooie amfibieschepen waar zo’n 1000 in kunnen. Dus inladen de ‘asielshoppers’ en criminelen uit gammele boot in het amfibischip, boot vernietigen en het volk ofwel de handel, want dat is het, terugvaren naar Libië en op strand uitladen. Bootjes overal voor de kust direct tot zinken brengen en blijven patrouilleren.

  Like

 5. Jan zegt:

  EU verdrievoudigt budget aanpak vluchtelingen=eigen volk laatst (behalve als het familie is van EP-leden)

  Like

 6. Sjaak zegt:

  ZO ZIET DIE WERKELIJKHEID UIT !
  ZIJN BOEK ”VORSICHT BÜRGERKRIEG”
  HEEFT ER AL OP HEEN GEWEZEN !

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  De Islamitische Staat heeft een gids online gezet bestemd voor potentiële éénmansoperaties in het Westen.

  De 70 pagina’s tellende gids ‘How to survive in the West’ adviseert potentiële terroristen – zogenaamde ‘sleeper cells’ – om hun naam te veranderen, hun uiterlijk aan te passen en zich niet als een radicale moslim, maar net westers te gedragen. Islamitische kledij wordt best vermeden en ook het dragen van gekleurde contactlenzen wordt aangeraden om potentiële getuigen van misdaden in verwarring te brengen.

  Geld kunnen would-be terroristen verzamelen met ‘online scams’ en via uitkeringsfraude:

  ‘Indien onze geleerden ons vertellen dat we niet-moslimbloed mogen vergieten, dan mogen we zeker ook hun rijkdom afpakken.’’

  Verder wordt in de gids aangetoond hoe wapens en bommen kunnen worden gefabriceerd. De gids verheerlijkt de broers Dzhokhar en Tamerlan Tsarnaev, die drie mensen doodden tijdens de Boston Marathon van 2013.

  Een aparte sectie ‘geheime blanke bekeerlingen’ maakt duidelijk hoe bereidwillige westerlingen kunnen worden bekeerd om zo toegang tot mensen in machtsposities te verkrijgen en invloed:

  “Word vrienden met fijne, blanke mensen die genoeg hebben van hun regering, steun ze en geef ze richting in hun leven. Als deze mensen toenadering tot je zoeken, kan je zelf beslissen wat je ze over de islam wil vertellen. Geef hen net genoeg informatie opdat ze doen wat je van hen verlangt, maar niet meer dan dat.’ >>> http://www.stopdebankiers.eu/hoe-overleven-in-het-westen-is-zet-gids-online-voor-potentiele-eenmansterreuroperaties/

  Like

  • Tistochwat zegt:

   peterselie1 24 april 2015 om 09:37

   Gelukkig heeft ook dit weer niets met de ware islam te maken.

   (Trekt u even wat tijd uit voor deze emoticon.)

   Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    Natuurlijk beste Tistochwat heeft dit uiteraard niets met de islam te doen, vals gemaakte kettinghonden worden ook niet meer tam als je ze een nieuw onderkomen als hondenhok geeft. Hetzelfde geldt voor de moslims, ze worden van jongs af aan vals gemaakt en vergiftigd met het idee van de koran & soennnah. Heb zoals je gevraagd hebt wat tijd uitgetrokken voor deze emoticon, het slaat toch niet op jou hé beste Tistochwat, want van al deze negatieve informatie die men hier opdoet, kan men best wel eens gefrustreerd raken, meestal trekt dat na een poosje wel weer weg….

    Like

 8. daiyu-ninja zegt:

  Zij die het probleem veroorzaakt hebben – de Brusselse Chuckybende – plengen nu tranen?
  Wat een huichelarij.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Is de verdrievoudige budget gegeven om ze te redden en terug te sturen of willen ze liever hier bij ons behouden?Als Europa bruiner wordt (donkerder) zijn wij dan nog geschikt om in dit climaat verder te leven?Of moeten alle europeanen immigreren?

  Like

 10. dendieje zegt:

  En wat verwachten we van “onze” regeringen? We verwachten veel maar weten van te voren dat we NIETS krijgen, alleen die “vluchtelingen” krijgen we. Het enige manier om het kabinet uit de pluche te krijgen is door het volk. Massaal en langdurig het land lam leggen, en dan bedoel ik niet met het aantal mensen ter grootte van een bedrijfsuitje. Dat is al diverse keren geprobeerd en mislukt en zal blijven mislukken omdat het Nederlands volk te lui en te laf is. Ja, ik ken de smoesjes al, kan geen vrij krijgen, geen vervoer, grote teen gekneusd etc etc. De vraag is eigenlijk heel eenvoudig. WAT WILLEN WE EN WAT HEBBEN WE DAAR VOOR OVER? Is het een antwoord wat we uit kunnen leggen aan onze kinderen en kleinkinderen?

  Like

  • koloth zegt:

   Er gaat niets gebeuren dendieje.
   Veel geschreeuw en verder niets, helemaal niets.
   Ze hebben allemaal een andere smoes., nou ja de tijd zal er nog niet rijp voor zijn.
   Zodra ik me AOW gaat vangen (en dat duurt voorlopig nog 15 jaar) dan schiet ik ze allemaal dood, maar nu nog niet.
   Maar ja al die andere AOW ers zouden nu natuurlijk alvast wel kunnen beginnen, ze hebben toch niks te doen (behalve commentaren op blogs geven dan hé)

   Like

   • dendieje zegt:

    Ik kan je niets anders dan gelijk geven koloth. Het steekt me heel erg. Ik ben NIET op zoek naar geweld, ik zal de laatste zijn die dat wil. Maar mijn vraag is, waar ligt onze grens. Als we allemaal eensgezind zijn, kunnen we veel bereiken. En geloof me, al zou de PVV kunnen regeren (dat hoop ik van harte) hij zal het ook niet alleen meer kunnen. Daar heeft hij echt ONS voor nodig.

    Like

   • BertG. zegt:

    Nederlanders en de bereidheid tot welke actie dan ook. Waar dan ook over.
    Ik moet de eerste nog tegen komen. Hoe vaak ik daarmee met een koude kermis ben thuis gekomen is niet meer te tellen. En dan ga je vanzelf ook zo denken, krijg nou ook maar allemaal de tering, zoek het dan maar zelf uit.
    We zijn ongeveer even oud maar hier ben ik al jaren achter. Je staat er alleen voor.

    Like

   • Driek zegt:

    koloth zegt: Maar ja al die andere AOW ers zouden nu natuurlijk alvast wel kunnen beginnen, ze hebben toch niks te doen (behalve commentaren op blogs geven dan hé)

    Nou, beste koloth, u heeft wel een erg lage dunk van AOW ers, ik voel mij ten zeerste aangesproken. En voor een vijftiger kraamt u wel onzin uit.

    Like

 11. Jan zegt:

  Gevolgen niet het land uit smijten:

  Migranten smokkelende al-Qaedacel opgepakt
  De Italiaanse politie heeft vrijdag achttien arrestaties verricht in een nationale actie tegen terroristen die leefden van mensensmokkel. De actie vond plaats in heel het land, maar voornamelijk op Sardinië waar de al-Qaedacel werd geleid.

  Onder de arrestanten zijn mensen die tot de kring rond topterrorist Osama bin Laden (1957-2011) hebben behoord en die verantwoordelijk zouden zijn voor bloedige aanslagen in Pakistan. De groep had plannen voor nieuwe aanslagen in Pakistan en acties in de strijd tegen het Westen.
  ….
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3978260/2015/04/24/Migranten-smokkelende-al-Qaedacel-opgepakt.dhtml

  Like

 12. Jan zegt:

  Nederland zakt in top van gelukkigste landen

  Nederlanders zijn minder gelukkig. Ons land is drie plaatsen gezakt op de ranglijst van ‘gelukkigste landen’ van de Verenigde Naties. Stonden we in de vorige editie, die in 2013 werd gepubliceerd, nog op plek vier, nu moet Nederland genoegen nemen met een zevende plek.

  Nederland krijgt ook een iets lager rapportcijfer: van een 7,5 naar een 7,4. De Zwitsers leven in het gelukkigste land van deze wereld. Die plek hebben ze afgepakt van Denemarken, dat nu op plek drie staat. Nummer twee IJsland maakt de top drie compleet.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3978171/2015/04/24/Nederland-zakt-in-top-van-gelukkigste-landen.dhtml

  Oorzaak website ejbron?

  Like

 13. Tempelier zegt:

  EU-president Donald Tusk : ‘In wezen moeten we een discussie voeren over de bereidheid nationale belangen op te offeren voor het grotere goed.’
  Deze uitspraak geeft mij toch een eng gevoel , wat hij dus eigenlijk zegt , is offer de nationale bevolking maar op , voor de assiel eissers. ( het grotere goed ? ).

  Like

 14. Leo zegt:

  De geschiedenis herhaalt zich.

  Operatie Overlord 2

  Dit keer geen bevrijders maar bezetters.

  Like

 15. reageerbuis zegt:

  Een Nederlandse helicopter landde wel op het strand van Libië om een paar landgenoten op te pikken. Met boten moet het dan ook mogelijk zijn daar mensen aan land te zetten.

  Like

 16. tjonge zegt:

  kan me niet aan het idee onttrekken dat het een vooropgezet plan van de eu is !
  pure genocide op de autochtone bevolking van europa !
  mensen, wanneer komen we in opstand ?
  .
  hoe ver moet het gaan ?

  Like

 17. Duizenden krijgsgevangenen uit de regio worden op boten gezet en voor de kusten van Europa vermoord. De enige overlevenden zijn een paar pelotons Jihad Seals die er ook zo uit zien. Uitstekend gevoerd en getraind lichaam en ze worden behulpzaam aan land gebracht waar ze op weg gaan naar hun doelen. Als je net het vege lijf hebt kunnen “redden” worden er geen vragen gesteld want zo gaan wij hier niet met elkaar om. Vervolgens wordt het binnenkomen in Europa nog eenvoudiger. In plaats van krijgsgevangenen die geofferd worden komen er ladingen vol met slachters. Dit continent wordt de vuilnisbak van deze wereld.

  Like

 18. Jan zegt:


  Italiaanse politie houdt achttien verdachten van al-Qaedacel aan
  De Italiaanse politie heeft vrijdag een terroristencel opgerold die mogelijk een aanslag op het Vaticaan beraamde. Er werden achttien mensen aangehouden in een nationale actie.

  De politieactie vond plaats in heel het land, maar voornamelijk op Sardinië waar de al-Qaedacel werd geleid.

  De terroristen deden aan mensensmokkel om aan geld te komen. Onder de arrestanten zijn mensen die tot de kring rond Osama bin Laden hebben behoord en die verantwoordelijk zouden zijn voor bloedige aanslagen in Pakistan.

  De arrestanten zijn Afghanen en Pakistanen. Hun spiritueel leider zat in het Noord-Italiaanse Bergamo bij wie ook huiszoeking werd gedaan. Uit de telefoontaps komt naar voren dat ze vooral aanslagen beraamden in Afghanistan en Pakistan.
  http://www.nu.nl/buitenland/4037101/italiaanse-politie-houdt-achttien-verdachten-van-al-qaedacel.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s