Beste meneer Rutte, benoem op 4 mei ook antisemitisme van nu

Screenshot_49

(Door: René van Praag)

Premier Mark Rutte (VVD) moet in zijn toespraak op 4 mei niet alleen stilstaan bij het leed dat in Nederland is aangericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is essentieel om ook het antisemitisme van nu in ferme woorden te veroordelen.

Geachte minister-president Rutte,

Binnenkort, op 4 mei, staan wij tijdens onze Nationale Herdenking opnieuw stil bij het onnoemelijke leed dat in de Tweede Wereldoorlog is aangericht onder Nederlanders (verzetsstrijders, Joden etc.) en andere groepen die in die periode op Nederlands grondgebied verbleven, zoals gevluchte stateloze Joden, Sinti en Roma. Groot onrecht dat alweer zeventig jaar achter ons ligt maar niet mag worden vergeten.

Op die dag gaat u op de Dam het woord voeren. Met deze open brief roep ik u op om in uw toespraak onderstaande twee elementen mee te nemen:

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Islam, Jodenhaat, Nederland. Bookmark de permalink .

9 reacties op Beste meneer Rutte, benoem op 4 mei ook antisemitisme van nu

 1. dgneree zegt:

  wedden dat hij het niet doet? En als hij het wel doet, zal hij het op een grote hoop gooien en het verbinden met algemene discriminatie waar buitenlanders blijkbaar mee te maken krijgen. En als hij het helemaal opportunistisch durft te doen, dan betrekt hij zelfs de zielige boot’vluchtelingen’ erbij.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  “Breder trekken?” Breder trekken is iets, wat men al tijden doet! Met het vrolijke gevolg, dat intussen de moslims zo ongeveer de “Nieuwe Joden” en de Joden in verband daarmee de kwaaie pieren geworden zijn, zelfs in de herdenkingstijd. Met als hoogtepunt de “Alternatieve Kristallnacht” van vorig jaar!
  De Heer van Praag had Rutte in zekere zin beter kunnen oproepen, een en ander “enger te trekken,” dat wil zeggen: De aandacht consequent te vestigen op die groepen, die destijds metterdáád het slachtoffer geworden zijn.
  Daar behoren geen moslims toe, voor zover ik weet.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Dat doet Mark niet. Daarvoor moet je een stevige ruggengraat hebben, en dat ontbreekt er nou net aan bij hem.
  Nee, Mark zal wel zeggen dat we lief moeten zijn voor elkaar, want dan krijgen we een veel leukere samenleving.

  Of zoiets…

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Pfff, durft die slapjanus niet…

  Like

 5. Andre L zegt:

  Rutte is een ruggengraatloze anti nederlander…..walgelijk

  Like

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Mark Rutte, U waant zich Premier,
  maar ik ervaar U steeds meer als risee
  en niet gerespecteerde
  nep-Kamergeleerde
  dus beste…tel nú eens voor twee !
  .

  Like

 7. exmarineman zegt:

  Ik durf te wedden dat hij dat niet zal doen. En de reden daarvoor is heel simpel want dan verwijst hij indirect naar de moslims en de islam. Als hij het wel zou doen dan zal hij onmiddellijk iets anders er bij betrekken en dat is de zgn discriminatie en het racisme van al die islamofobe Nederlanders die – zoals u en ik – opkomen voor onze vrijheid en dus degenen die zich NIET wensen te laten islamiseren. Er staat ons nog het een en ander te wachten als in 2016/17 die achterlijke en nieuwe moslima president aan de macht is genaam Hillary Clinton……. Dan zal daarna hoogstwaarschijnlijk pas echt de pleuris (WO III) uitbreken.

  Like

 8. Perfide Albion zegt:

  Rutte is in intellectuele zin een lichtgewicht. De man verkocht zeepjes voor Unilever. Hij heeft niets te zoeken in de politiek en eigenlijk ook niet in de verkoop van zeepjes. Wonderlijk dat we zo”n a seksuele lul als premier hebben. Rutte is de slechtste premier ooit..En het doet hem helemaal niets.. En juist dat maakt hem de ultieme eikel. Geef me 10.000 goed bewapende patriotten en we hebben nooit meer last van de VVD en dit soort malloten. Dat ons land maar bevrijd mag worden van deze gek,..

  Like

 9. luckybee zegt:

  Niet vergeten voor Rutte is de Islam een vreedzame religie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s