Thierry Baudet: “Het risico van een ´pan-Europese´ burgeroorlog is reëel.”

Screenshot_1

(Door: Alexandre Devecchio – Vertaling: “delamontagne”)

Ter gelegenheid van de publicatie van zijn boek benadrukt Thierry Baudet de noodzakelijkheid om onze grenzen te versterken en de “natiestaat” te herstellen. Dit om een verdere islamisering van Europa te voorkomen. De Nederlander Thierry Baudet doceert publiek recht aan de Universiteit van Leiden. Hij gaat het boek “Onontbeerlijke Grenzen” uitgeven. Waarom het supra-nationalisme en het multiculturalisme de democratie vernietigen!

Omdat de massa-immigratie en de natuurlijke, politieke aspiraties van de moslims zeer groot zijn geworden, hebben wij het risico genomen op een terugkeer van een “pan-Europese” burgeroorlog. Dit is een bijkomende reden om niet nog meer vluchtelingen op onze kusten los te laten. Dit drama laat zien dat de Europese Unie niet in staat is om zich in politiek opzicht te doen gelden. En zij kan dit niet, omdat zij niet de steun heeft van het volk. Bijgevolg is de EU, en zij zal dit altijd zijn, niet instaat om zich als een politieke eenheid te uiten. Zij zal dus nooit een echte politieke speler kunnen zijn. Het zal niet anders zijn dan dat zij in de “schaduw” functioneert als een administratieve, quasi universele regeerder. Veilig in de nevelen van het technocratische Brussel. Dat is trouwens zoals Jean Monnet het wilde.

Wanneer de EU zich in het volle daglicht toont, zoals ze deed in 2005, door haar reële projecten eerlijk ter stemming te brengen door referenda te houden, leidt dit tot mislukking.

De bevolking heeft massaal de Europese Grondwet afgewezen, net zoals ze een Europese politiek van immigratie afwijst. Hierdoor zijn we in feite als een “kluizenaar” in een verlaten oord: de EU kan niet optreden en haar lidstaten evenmin.

Het verlaten van de “landsgrenzen” heeft ons machteloos gemaakt. Sommigen zullen zeggen dat dit toch niet alleen een gevolg is van ´t ontbreken van grenzen, maar integendeel door het feit dat ze overbodig zijn……in een wereld die meer en meer wordt geglobaliseerd. En daarom werd het toch tijd om afscheid te nemen van grenzen!

Wat we van de situatie in Irak, Syrië en Libië kunnen leren, is dat een politieke unie die niet wordt ondersteund door een volk met een gemeenschappelijk nationaliteit feitelijk door en door instabiel is. Wordt de islam, die geen boodschap heeft  aan nationale grenzen, de toekomst van een ontmanteld Europa ? Dat zeker niet. Maar door de grenzen te herstellen en de nationale staten te versterken, hebben we nog een kans om de totale islamisering van Europa te ontlopen. In de eerste plaats, omdat dit de enige oplossing is om op termijn paal en perk te stellen aan de massa-immigratie. Vervolgens  geeft ons dat de mogelijkheid om onze economieën te herstellen en daardoor de sociale spanningen te verminderen.

Maar het meest vergaande probleem met de islam is de sharia. Dit is een wet van universele jurisdictie en niet gebonden aan landsgrenzen. Deze doet in wezen een frontale aanval op de universele filosofie van de EU en het Europees Gerechtshof voor de Rechten van de Mens.

Het is absoluut van dringend belang om de islamitische gemeenschappen te laten weten dat de seculaire, territoriale wetten boven die van de islam gaan. En de enige manier om dit te bereiken is een vastberaden nationale loyaliteit. En dit zijn zoveel dingen die een bureaucratisch en universeel bestuur als dat van de EU per definitie niet kan maken, dat zij dit nooit zal uitvoeren. De moslims moeten de nationale wetten absolute voorrang geven boven de sharia ( een recente peiling in Nederland liet zien dat 70% van hen dit weigert……).Het is erg moeilijk om dit doel te bereiken, maar het is de enige manier om de huidige spanningen te overwinnen.

Screenshot_2

Bronnen:
www.lefigaro.fr

http://euro-jihad.com

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Thierry Baudet: “Het risico van een ´pan-Europese´ burgeroorlog is reëel.”

 1. E. Janssens zegt:

  “Het is absoluut van dringend belang om de islamitische gemeenschappen te laten weten dat de seculaire, territoriale wetten boven die van de islam gaan.” Dat hebben we hen al -tig keren laten weten. Nee, het is absoluut en dringend nodig om Europa te deislamiseren. Ofwel verlaten moslims hun geloof, ofwel verlaten ze Europa. Een andere keuze mag hen niet gelaten worden!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Volledig eens met de schrijver van dit artikel.
  Maar hoe krijgen we alle lidstaten zover dat ze erkennen dat we een groot risico hebben genomen en nog steeds nemen, omdat we alles wat ‘aan de poort staat’ ook daadwerkelijk binnen laten? Ons buurland Duitsland bijvoorbeeld wil nog veel meer ‘vluchtelingen’ opnemen, en ik krijg het gevoel dat grote delen van de bevolking het hier nog mee eens is ook.
  Het is dweilen met de kraan open; er worden er wel 100x meer binnen gelaten dan uitgezet. Als we zo doorgaan zullen we de slag om Europa inderdaad gaan verliezen.

  Hopelijk komt men nog net op tijd in actie om de massa-immigratie te stoppen, maar ik vrees dat het tegendeel waarheid wordt!

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Onze regering is gevangen door de handtekeningen die ze hebben gezet bij de overdracht van onze soevereiniteit aan de EU, Rutte denkt misschien dat hij aan het stuur zit maar de chaufeur zit in Brussel, zelf aan de bestemming van de EU kan Rutte niet meer sleutelen want; niet belangrijk genoeg voor de bureaucraten in Brussel, wij zijn tot een wingewest van de EU gemaakt tot in lengte van jaren zullen wij horigen zijn als we niet nu maatregelen nemen om onze zelfstandigheid te hernemen. Ik begrijp niet dat Rutte premier wil zijn van een land waarover hij niets meer te zeggen heeft.

  Like

 4. Jaan zegt:

  Er geldt maar één regel, het komt nooit meer goed.

  Like

 5. E.P.Niessen zegt:

  Het gedroomde, Europese project heeft ervoor gezorgd dat de politieke, militaire, financiële, economische en staatkundige macht van het Westen volledig is uitgehold. Het deficit van de westerse politiek wordt genadeloos uitgebuit door opportunisten uihet Afrika en het Midden-Oosten.

  Slechts de volledige ontmanteling van de ons verlammende EU en een terugkeer naar de status quo van 1950 zal ervoor zorgen dat de nationale staten zich te weer kunnen stellen tegen de alarmerende bedreigingen van nu.

  Like

 6. Perfide Albion zegt:

  Uiteindelijk ga ik niet akkoord met deze invasie. Baudet heeft gelijk als hij zegt dat dit tot bloedvergieten gaat leiden…Dit dossier( de invasie) eindigt in een gewapend intern conflict. Niet mijn wens…de linkse tegenstander is simpelweg niet bereid tot een compromis.

  Voor de enkele linkse reaguurder hier? Wanneer is Nederland dan vol? 18 miljoen? 20? 200 miljoen? Noem maar een aantal…dan gaan we het daarover hebben en dan sluiten we daarna ook de grenzen. En de linkse ratten gaan ook betalen voor al die nieuwe “Nederlanders” want ik ga er niet voor betalen..zeker niet. Ik zie ze net zo lief verzuipen voor de kust van Afrika..allemaal. Het kan me werkelijk niets schelen..al verzuipen ze tot te laatste neger.

  Like

 7. Pingback: en dat gezeik in ’t Sprookjesbos… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 8. luckybee zegt:

  Niemmand in het Westen wil door Marxisten geregeerd worden,voreger niet maar ook niet in de toekomst.

  Like

 9. Pingback: Thierry Baudet: “Het risico van een “pan-Europese” burgeroorlog is reëel |

 10. Charles Martel zegt:

  Wie noemt één geldige reden om deze abjecte ideologie niet te verbieden? Het is de meest akelige uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan, de meest extreme variant van collectieve suicidaire psychose waaraan de mensheid en de beschaving ten onder gaan.

  Like

 11. Harry Kooistra zegt:

  Sharia verbieden?
  “Een rechter met een baard is bevooroordeeld,” zegt Vrouwe Justitia.

  Like

 12. Boorzalf zegt:

  Daar voor hoef geen universiteit te hebben omdat te concluderen, dat weet elke boerelul dat het uitdraait op een burgeroorlog met de islam. Maar ja, de politieke correctheid van de politici zijn het probleem. Gewoon de islam verbieden, de moskeeën ontmantelen en de geitenneukers die lopen te mekkeren stuur je maar naar Soedi Arabië daar horen ze thuis. Kunnen ze hun middeleeuwse gedachtengoed daar beter tot uiting brengen. Maar niet HIER, heel de nederlandse bevolking heeft schijt aan de islam, we zijn het meer dan zat. En de rifapen sturen we terug naar Marokko, want we zijn de overvallen, het stelen, oudjes aftuigen, inbraken, hollandse meiden lastig vallen meer en meer dan zat. En er komt een dag dat we ons zelf echt gaan bewapenen, hoewel dat nu al gebeurd, met een jachtgeweer kan je al veel doen. Kan je goed op rifapen jagen.

  Like

 13. Jefson rai zegt:

  Jaa … het zou zomaar kunnen. Europese burger oorlog. en dan zou de menselijke reactie zijn om als burger in de veiligheid te brengen ( dus vluchten ? ) Waar naar toe? Ver weg? Dichtbij? In iedere geval daar waar geen oorlog is. Wie neemt mij op ? Waar zijn we welkom ?
  Jaa.. mee eens…. We kunnen en willen niet iedereen opnemen .
  Oplossing…?????
  Zolang de mensheid bestaat het is nooit en niemand gelukt voor altijd en dus definitief het vluchten en zoektochten van mensen te stoppen. ( van welke reden dan ook…ideologisch, religiues of economisch)

  Like

 14. Pingback: 5 mei: Laat die zwaarbevochten vrijheid niet vallen! |

 15. Berdjo zegt:

  De Huidige generatie van European is totaal onbekend met de islam . De European leeft sinds 60 jaar met de kop in het zand ! Terwijl de islam sinds wereld oorlog 1 miljoenen Christenen heeft afgeslacht vb.: Armeens Genocide, Griekse deportaties, Inval van Cyprus, slachtpartijen in Afrika tegen niet moslims etc… Europeanen zullen de zwaar prijs betalen van een burger oorlog dat reeds onvermijdelijkt lijkt !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s