Tweestatenoplossing

Screenshot_45

(Door: “eg regs”)

Israël mag zich altijd in een warme PVV-belangstelling verheugen. Om meerdere redenen is dat begrijpelijk en de eigen aanhang is hier dan ook volledig content mee. Maar nu steeds vaker het onderwerp ‘Zuid-Afrika’ door PVV’ers op de agenda wordt geplaatst, rijst er gemurmel. Hebben wij niet meer dan genoeg aan onze eigen portie van ‘multiculturele vraagstukken’ zonder dat wij ons ook nog inlaten met de aangelegenheden van een land en bevolking vele duizenden kilometers hiervandaan?, zo wordt opgeworpen.

Israël en het ‘oude Zuid-Afrika’ waren vroeger twee landen met frappante overeenkomsten. Twee kleine volkjes omringd door een zee van vijandigheid. Verstoten door de ‘wereldgemeenschap’ en onderworpen aan de meest verdorven en hatelijke ‘meten met twee maten’-berichtgeving denkbaar. Eén veelzeggende anekdote: Toen Iran in 1990 werd getroffen door de Manjil–Rudbar aardbeving verklaarde haar regering dat zij hulp zou aanvaarden van een ieder (zoals al gauw bleek, dus zelfs van de VS), maar niet van twee met name genoemde staten:Israël en Zuid-Afrika.

Maar er was nog iets dat deze twee landen gemeen hadden. Beide waren immigratielanden. Israël voor de Joden en Zuid-Afrika voor de blanken (met name dan de blanken uit de zogenaamde ‘stamlande’). Stel dat het ‘oude Zuid-Afrika’ nu nog bestaan had. Een land waaraan de ernstigste excessen van de culturele revolutie voorbij waren gegaan en een land met relatief gunstige vooruitzichten om ook in de toekomst gevrijwaard te kunnen blijven van al die ingrediënten van het ‘nieuwe tijdsdenken’: internationalisme, islamisering en politieke correctheid. Een land met niet alleen de innerlijke wil en geloofskracht om de (cultureel-) marxistische aanslag te weerstaan, maar ook met de materiële middelen daartoe: een hoge mate van autarkie en met een inheemse ‘Samsom Optie’ – als ultieme verzekeringspolis – nog achter de hand. Als dit land nog had bestaan,was dit voor velen van ons niet een aantrekkelijke vluchtoptie geweest?

Screenshot_44

Ook Hendrik Verwoerd, de Zuid-Afrikaanse premier tussen 1956 en 1966, was een voorstander van immigratie uit het ‘stamland’. Helaas moest hij, zoals wel vaker, ondervinden dat het met onwillige honden kwaad hazen vangen is.

Want als we eerlijk zijn, moeten we toch constateren dat ons hier in West-Europa (menselijkerwijs gesproken) geen toekomst meer rest. Om met Ian Smith te spreken: “This is the end of the line and there is no hope”. Terwijl de asielinvoer nieuwe records breekt, is er werkelijk iemand die oprecht meent dat wij al deze moslims ooit nog weg zullen krijgen? Dat het fenomeen van de ‘verkleuring’ ooit nog valt terug te draaien? Dat er een tijdperk aan zal breken waarin de Aboutalebs, de Karabuluts en de Prem Radhakishuns gedenaturaliseerd zullen worden? Dat we ons ooit verlost zullen weten van slavenmonumenten, megamoskeeën en Humberto Tan? Wees eerlijk! – die (rationele) hoop is al lang vervlogen.

En zelfs indien we er al in zouden slagen om ‘ons land weer terug te krijgen’ – een irreële en derhalve hoogst theoretische propositie – wat zou er dan nog van over zijn? Want alles is nu al  verkocht, verkwanseld en verraden. Onze Republikeinse, federale staatsinrichting, ons Hollands-Romeins recht, onze Princevlag. En van meer recente datum: onze grensovergangen, onze ‘traditionele cultuur’, ons (door mediale hersenspoeling vernietigd) vermogen tot kritisch nadenken, onze Gulden en onze nutsbedrijven. Verder: Fokker, Nedlloyd, RDM, KLM, Daf, Holland Signaal, Werkspoor, Holec, enz,enz – het is allemaal weg.

Geconfronteerd met deze realiteiten zouden ontegenzeggelijk – zoals in vroegere tijden – honderdduizenden, ja,  zelfs miljoenen Nederlanders hun geluk overzee hebben willen beproeven. Alleen is multiculturalisme en politieke correctheid niet te ontvluchten in Canada of Australië; de zaken daar zijn zo mogelijk nog verder dolgedraaid dan hier. En helaas is de meest verwelkomende ontsnappingsroute, ons meest voor de hand liggende ‘alternatiewe tuiste’ – Zuid-Afrika – dus niet langer een optie – ‘ons Israël’ is niet meer. Daar hebben wij het zelf naar gemaakt; door linkse politici, vakbondslieden en ‘bekende Nederlanders’ hun gang te laten gaan in hun zogenaamde ‘strijd tegen de apartheid’. Door te menen dat water dikker is dan bloed.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Tweestatenoplossing

 1. Theresa Geissler zegt:

  Dus als nu maar het ‘oude’ Zuid-Afrika nog bestaan had -inclusief de Apartheid- zou dat voor ons, Nederlanders, een aantrekkelijk land geweest zijn om naar toe te emigreren, schijnt egs regs te willen zeggen…..
  Tja, voor sommigen misschien.
  Voor anderen niet.
  Kijk, Nog even afgezien van die Apartheid -waarvan ik blijf volhouden, dat die een heel wat minder aanvaardbaar karakter had dan sommigen hier willen voorgeven- de gangbare mentaliteit in een land moet je ook maar liggen!
  Het “Nieuwetijdsdenken” had men daar weerstaan, dat is zeker waar, maar de consequentie daarvan was, dat daarvoor in de plaats een soort eeuwige “Jaren ’50-mentaliteit” wist te gedijen: Burgerlijkheid, kerkelijkheid, zelfgenoegzaamheid….De blanke Zuidafrikaners klampten zich zó krampachtig vast aan bepaalde ‘zekerheden’ dat…..enfin, ik geef toe, er zelf nooit geweest te zijn, maar heb er genoeg over gehoord en gelezen om vrij zeker te weten, dat het MIJ niet zou liggen.
  Dat deed hen trouwens ook die Apartheid in z’n foute vorm handhaven: Het was één van hun zékerheden.
  Nee, misschien, dat een vakàntie in dat land nog wel eens leuk geweest zou zijn, maar ik had er nooit naar toe willen emigreren: Dat behoudende ligt mij niet.

  Like

 2. Manna zegt:

  ijsland lijkt me op dit moment de beste optie

  Like

 3. fleckie zegt:

  ‘De val van RAFAH’ …NW.ISR.WEELBLAD 24.4.2015. …door Jan Franke.
  Het dagelijkse leven in de stad RAFAH ,in h.zuiden van de Gazastrook wordt getekend door het schrikbewind vanHAMAS. De smokkeltunnels naar Egypte zijn. dicht,de werkloosheid en geboortecijfers hoog.Concrete oplossingen zijn er niet……………Langs de grens tussen RAFAH en
  Egypte rijdt een bebaarde man in een zwartleren Jack een inspectieronde op een ouderwetse motor.De situatie is gespannen.On zijn kielzog komen drie mannen op legerkistjes aangelopen over de van kraters en afval vergeven zandvlakte Een van hen draagt een machinegeweer losjes aan een schouderband. De mannen isentificeren zich niet. Ze maken nerveus duidelijk dat de bezoekers zich terug naar de bebouwde kom moeten haasten. Het zijn vermoedelijk HAMAS-
  strijders die het grensgebied bewaken ………….De stad aan de Egyptische kant v.d.grens zo’n
  200 meter verderop-eveneens genaamd RAFAH-is deels verwoest en ontruimd door het Egyptische leger.De grens wordt gemarkeerd door een grijze muur met wachttorens. Daarop staan Egyptische soldaten die zonder aarzelen schieten verdachte bewegingen aan de grens in Gaza.Vooral de ingangen van Met wit plastic afgedekte smokkeltunnels zijn een geliefd doelwit.
  “Een paar jaar geleden waren in dit gebied zo’n …1200… tunnels naar Egypte.Mijn hele familie werkte in de smokkel”, zegt Abdallah Abu Ermana(34-)een grofgebouwde Gazaan die een huis aan de rand van RAFAH bewoont.Vanaf zijn dak kijkt hij uit over de verwoesting en langs de Egyptische grens.Hij wijst op zijn twee volwassen broers die met hun gezinnen in zijn huis wonen,een gebruikelijke constructie in de Palestijnse maatschappij .” Nu zitten we elkaar de hele dag werkeloos aan te kijken….We krijgen…voedselbonnen..van de..Verenigde..Naties”.
  HET. EINDE . VAN. DE. TUNNELS. De spanning en de verwoeste tunnels aan de grens zijn het directe resultaat van een ingrijpende politieke koerswijziging van Egypte ten opzichte van Gaza.
  In de zomer van 2013 greep legergeneraal Abdul Fatah Al-Sisi de macht in het land.De regering v.d.Moslimbroeders onder leiding van Mphammed Morsi werd middels een bloedige coup afgezet.
  De Moslimbroeders waren zelf pas anderhalf jaar aan de macht,nadat de bejaarde,corrupte
  .president HOSNI Moebarak tijdens massale demonstraties aan h.begin v.d.’ARABISCHE LENTE’
  in 2011 opstapte.Morsi verdween in de cel, de Moslimbroeders verloren hun machtsbasis en werden vervolgd. …………..De val v.d.Egyptische Moslimbroeders had grote gevolgen voor Hamas,
  de moslim-fundamentalistische beweging die de Gazastrook met ijzeren hand bestuurt. Hamas is
  ideologisch verwant aan de Moslimbroeders .De nieuwe Egyptische president moet niets van Hamas hebben.Er zijn ook Egyptische pogingen ..Hamas…als terreurorganisatie te oormerken. Het Egyptische leger voert een bloedige STROJD tegen militanten in de Sinaï-woestijn.Die militanten ,een onsamenhangende mengeling van smokkelaars,bedoeïenen en JIHADISTEN,ontvangen volgens het Egyptische leger ..wapens en strijders via tunnels onder de
  Gazastrook.Daarvoor wordt Hamas verantwoordelijk gehouden.Genoeg redenen om het uitgestrekte Gazaanse tunnelnetwerk te vernietigen. …………..RAKETTEN…………..Tijdens de 50-
  daagse oorlog tussen Israel en Hamas afgelopen zomer deed net Israelische leger ook een duit in
  het zakje RAFAH werd stevig gebombardeerd .Hamas voerde via de tunnels naar Egypte immers ook raketten en geweren de Gazastrpok binnen. De bomkraters in de grensstrook voor het huis van Abu Ermana zijn de stille getuigen van de bommen die we vielen.’ We waren doodsbang en b.ecen O veel mogelijk binnen Gélukkig was hier geen grondinvasie”, zegt hij. Volgens zowel het Egyptische leger alsAbu Ermana zijn nu alle tunnels van Gaza naar Egypte vernietigd.Maar niet iedereen gelooft dat. ” Er zijn zeker nog een aantal tunnels open. Dat kan niet anders,want er komen nog altijd Egyptische sigaretten Gaza binnen” zegt Ahmed, een 40-jarige palestijn uit Gazastad die om veiligheidsredenen niet zijn volledige naam wil geven.” Belasting op gesmokkelde goederen uit de tunnels is een v.d.belangrijkste inkomstenbronnen van Hamas.De sigarettenhandel is bijzonder lucratief.Het is altijd mogelijk om aan Egyptische zijde iemand om te kopen om een paar kleine tunnels open te houden.Ook mensen in het Egyptische RAFAH leven van de handel met Gaza,legt hij uit………………..BETAALD..WERKLOOS…………..
  Maar het is niet alleen de lamgelegde smokkeleconomie die..de..werkloosheid in RAFAH tot grote hoogten drijft se nog altijd durende machtsstrijd tussen Hamas en Fatah in de Gazastrook creëert voor sommigen kafkaëske situaties.Neem Sala’din Al Jamin(54), brandweerman en lid v.d.Fatah-
  partij .Nadat Israel zich in 2005 terugtrok uit Gaza ontbrandde een gewapend conflict om de macht tussen Hamas en Fatah.Hamas won,tientallen Fatah-leden werden van gebouwen gegooid en standrechtelijk geëxecuteerd. …..maar daarmee was de rol v.d.partij in Gaza niet uitgespeeld.Nog altijd beheert de aan Fatah gelieerde Palestijnse autoriteit Chepoints waar bezoekers aan Gaza hun paspoort moeten afstempelen .En nog altijd ,krijgen mannen als Al-Jamin keurig iedere maand hun salaris v.d.Palestijnse Autoriteit overgemaakt “Maar ik mag niet werken van Hamas. Dus zit al die tijd al werkloos thuis”,zegt hij,in zijn benedenwoning in een
  volkswijk van RAFAH.”Tijdens de oorlog in de zomer werd het winkelcentrum hier verderop gebombardeerd en vatte vlam. Zelfs toen mocht ik mijn werk niet doen,ook al kwamen ze brandweermannen tekort”. We Ijn veelGazanen zoals Al Jamin,mAr de meestentijds jonger. Het straatbeeld in RAFAH en andere steden wordt gedomineerd door kinderen en jongeren.Meer dan de helft v.d.1.8 miljoen inwoners is jonger dan 21 jaar Nu al is de structurele werkloosheid schrikbarend hoog,volgens schattingen zo” N 40% .Veel perspectief op werk is er niet. Van een gezonde economie is in Gaza in geen enkel opzicht sprake. De boel wordt met…GELD.VAN..DE..
  INTERNATIONALE GEMEENSCHAP ,en ARABISCHE GOLFSTATEN in het bijzonder,
  OVEREIND gehouden. De nieuwe autoweg van RAFAH naar het noorden wordt betaald door de
  emir van Qatar.net als diverse fonkelende moskeeen…………………..GRENSOVERGANG…………….
  Even buiten het centrum van Jafah, waar zo”n 45.000 palestijnen wonen,rijden vrachtwagens met Israelische nummerplaten door de Keren Sjalom grensovergang.Nu de meeste tunnels sich zijn komen goederen zoals vlees en groente ,hout,benzine en kleding via Israel Gaza bonnen.Op
  de weg terug nemen de vrachtwagens Gazaanse aardbeien .sandalen en kruisen mee.die worden veelal verkocht op de Westelijke Jordaanoever .volgens COGAT( Coordinator of GOVERNMENT Activities in THE Territories) ,de Israelische organisatie die dit alles in de gaten houdt,gaat het Sinds de oorlog de goede kant op.”Dit jaar worden voor het eerst sinds 2007
  Gazaanse landbouwprodukten in Israel verkocht,” aldus een woordvoerder .”Dat heeft te maken met het sjemitajaar 5775.” Sjemita verwijst naar de traditionele Joodse landbouwcyclus waarbij
  akkers in Israel ieder zevende jaar braak liggen en er minder opbrengst is. Recente cijfers van COGAT wijzen op geleidelijke versoepeling ..on..het..beleid..t.a.v. De..Gazaanse..economie. De door de Israelische marine bewaakte visioen is met een aantal zeemijl uitgebreid. Meer kolieken mogen het gebied uit om te handelen ,en meer bouwmateriaal mag Gaza in. Maar het gaat hier om kleine aantallen,afgezet tegen de 1.8 miljoen mensen die in Gaza wonen. ……….Hwt is moeilijk te zien hoe Israel anders Ou kunnen. Het af.wceren van betonen cement,materialen waarmee huizen ,maar ook tunnels kunnen worden gebouwd,vindt plaats onder cameratoezicht in Gaza-stad.Maar waar de spullen terechtkomen als er geen camera’s zijn .is niet te controleren.Wel is duidelijk dat Hamas de touwtjes in Gaza nog altijd strak in handen heeft .De laatste oorlog heeft de beweging niet aan het wankelen gebracht.Groene HAMAS-vlaggen en
  posters van martelaars v.d.bewegong domineren…het….straatbeeld…..Geaprekken tussen Fatah en Hamas lopen al jaren op niets uit.Politieke tegenstanders in Gaza worden met harde hand neergeslagen .Het is een grimmige perspectiefloze realiteit.er is geen oplossing in zicht########

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s