Islamitische terreur: politiebescherming voor kerken

Screenshot_20

Voor de Notre Dame in Parijs patrouilleren soldaten

(Door: Uta Rasche – Vertaling: E.J. Bron)

Na de verijdelde aanslagen in Parijs denken ook de veiligheidsautoriteiten in Duitsland er over na hoe zij daarop moeten reageren. Men zou echter niet voor iedere kerk twee politiemensen kunnen neerzetten, zei men.

In Frankrijk heeft de minister van Binnenlandse Zaken opdracht gegeven tot meer politiebescherming voor kerken. In Duitsland is dat tot nu toe niet het geval. “Na de verijdelde aanslagen op twee kerken in Parijs staan we echter in nauw contact met de Franse autoriteiten”, verluidde het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarbij gaat het om het exacte aanslagscenario en de contacten van de vermoedelijke daders in de internationale radicaalislamitische scene.

In Duitsland staan ongeveer 24.400 katholieke en 20.600 protestantse kerken. “We kunnen niet voor iedere kerk twee politieagenten neerzetten”, zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Nordrhein-Westfalen. De Dom van Keulen, de op één na hoogste kerk van Europa, valt onder zijn verantwoordelijkheid. Dagelijks bezoeken 2000 mensen de Dom. De veiligheidsmaatregelen zouden “op hoog niveau”liggen, zei de domproost. Duidelijker wil hij niet worden: “Afweermaatregelen waarover men praat, zijn geen afweermaatregelen.”

In de Sint-Pietersdom in Rome wordt iedereen bij binnenkomst gecontroleerd en zijn lichaamsscanners – niet echter in Duitse kerken. “Een veiligheidsconcept dat landelijk functioneert, is moeilijk te realiseren”, zegt de woordvoerder van het bisdom Münster. In Berlijn zijn de katholieke Hedwigskathedraal en de evangelische Dom belangrijke kerken. “Op grond van de voortdurend hoge abstracte bedreiging” zou de politie opdracht hebben gekregen om snel te reageren op “buitengewone omstandigheden in de omgeving van kerken”, zegt de Berlijnse Senaat.

Ondertussen observeren de veiligheidsautoriteiten de reizen van radicaalislamitische strijders. De gepakte dader van Parijs zou contact onderhouden hebben met radicale islamieten uit Syrië. De Franse regering gaat er van uit dat hij van daaruit de opdracht kreeg om christelijke kerken aan te vallen.

Bron:
www.faz.net
Auteur: Uta Rasche

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Duitsland, Frankrijk, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Islamitische terreur: politiebescherming voor kerken

 1. elisamad2013 zegt:

  En als er binnenkort een aanval komt op een kerk,waar in de EU ook….,zal ook Nederland de waarheid onder ogen moeten zien Treurig hoor!

  Like

 2. Pingback: Islamitische terreur: politiebescherming voor kerken |

 3. Cathja zegt:

  Voor iedere kerk die wordt aangevallen, waar ook binnen Europa, zal een moskee het moeten ontgelden. WIJ beginnen niet, dat doen ZIJ.
  Oog om oog, tand om tand. Als we niets doen terwijl onze monumenten worden verwoest of vernield, laten we duidelijk onze zwakte zien. En daar maken die extremisten dankbaar gebruik van. Ze gaan er nu al vanuit dat wij week en slap zijn, en dat Europa makkelijk in te nemen is.

  Een duidelijk antwoord van onze kant is wat moslims nodig hebben. Dus: een tegenreactie geven als ze ons en onze monumenten/kerken aanvallen!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Fout !

   het moet minstens 1 op 10 zijn.

   Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Tot nu toe zitten we veel te veel vast aan het idee dat optreden alleen maar goed is als de overheid het uitvoert en dan ook nog na uitvoerig beraad in volksvertegenwoordiging en duidelijke besluitvorming. Dus gelegitimeerd optreden. Dan kun je het wel vergeten dat ooit iets ondernomen zal worden tegen welke moskee dan ook.
   Het is begrijpelijk en te verwachten dat een deel van de bevolking uiteindelijk daar niet op gaat zitten wachten en zelf op pad gaat om te doen wat de overheid nalaat.
   In ben zeer benieuwd wanneer dat moment aanbreekt.
   malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

   Like

 4. Boorzalf zegt:

  Nog even dit, gaan wij 150.000 bijbels uitdelen bij de moskeeën, kijken wat de reacties zullen zijn, niet goed denk ik.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Boorzalf 17:04

   Nee Boorzalf, de reacties zullen niet positief zijn. Sterker nog, ze zullen ze niet eens aanpakken. Bovendien zou ik het niet goed vinden als ze er bijvoorbeeld een vuurtje mee zouden stoken!
   We kunnen hen beter vertellen waarom wij GEEN koran willen aanpakken.
   In elk geval zal dat boek nooit in mijn huis te vinden zijn, zelfs niet tijdelijk omdat ik nieuwsgierig ben naar de inhoud, want ik heb inmiddels al aardig wat agressieve soera’s gelezen in reacties zo hier en daar.

   De koran hoort niet thuis in Nederland!

   Like

 5. oud-marinier zegt:

  Het lijkt me zinvoller om nu gewoon KEIHARD de islam aan te pakken in geheel Europa, ipv bij iedere kerk en/of synagoge enkele agenten neer te zetten. Geef een DUIDELIJK teken aan de islam/moslims …tot HIER ….en NIET verder !!!

  Like

 6. Boorzalf zegt:

  Sorry, staat verkeerd. Moet bij het bericht over de gratis koran staan.

  Like

 7. luckybee zegt:

  De Islam wordt ons langzamerhand wel erg duur worden.Hoogste tijd dat ze opdonderen.

  Like

 8. Jan zegt:

  Israëlische vlag moet weg

  Union-Spiel in Berlin: Israel-Fahne musste weg – Polizei entschuldigt sich

  Fußballspiele an der Alten Försterei leben von großen Emotionen. Am Sonntag aber sorgten nicht die Fans des 1. FC Union Berlin für Aufsehen, sondern die Berliner Polizei. Sie setzte durch, dass die Anhänger des FC Ingolstadt eine israelische Fahne entfernen mussten. “Das war eine Weisung des Einsatzdienstleisters der Polizei. Wir hätten die Fahne nicht heruntergenommen”, sagte Pressesprecher Christian Arbeit SPIEGEL ONLINE.

  Die Einsatzleitung der Polizei begründete die Maßnahme mit der politischen Neutralität bei Großveranstaltungen. Laut “Bild”-Zeitung hatte die Polizei außerdem die große palästinensische Gemeinde in der Stadt als Begründung angeführt.

  http://www.spiegel.de/sport/fussball/polizei-verbietet-israelische-fahne-bei-union-spiel-a-1030821.html

  Iets meer over de kruiper:

  Rücksicht auf palästinensische Gemeinde
  Zur Frage der Rechtsgrundlage hatte Thomas Neuendorf, stellvertretender Polizeisprecher Berlins, der “BZ” (Montag) gesagt: “Mir ist nur bekannt, dass der Polizeiführer ein Gespräch mit dem Fan-Beaufragten von Ingolstadt geführt hat. Danach wurde die Flagge vom Zaun abgehängt.”

  Der FC Ingolstadt erklärte, dass dem Gästeverein mitgeteilt wurde, dass Berlin wegen der großen palästinensischen Gemeinde in der Stadt keine politischen Aussagen im Stadion wünsche.

  Union: “Polizei sprach von Gefahrenabwehr”

  Unions Pressesprecher räumte ein, dass der Verein die Möglichkeit gehabt hätte, sich mit dem Hausrecht als Veranstalter über die Polizei-Anordnung hinwegzusetzen. “Wir haben uns dagegen entschieden, weil die Polizei die Anweisung mit ,Gefahrenabwehr’ begründete. Wenn danach irgendetwas passiert wäre, wären wir in der Verantwortung gewesen”, sagte Christian Arbeit.

  http://www.morgenpost.de/sport/berlin-sport/article140137129/Polizeipraesident-entschuldigt-sich-fuer-Abhaengen-der-Israel-Flagge.html

  Arschkriecher

  Like

 9. Jan zegt:

  Franse politie ‘tast volledig in het duister’ naar motief om joodse man te slaan en te vermoorden

  A Jewish man has described how he feared for his life after being beaten by a group of men armed with a knife as he left a synagogue near Paris. The latest anti-Semitic attack comes as France vows to tackle a rise in anti-Jewish incidents.

  http://www.thelocal.fr/20150427/man-attacked-outside-french-synagogue

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s