Morele plicht

Screenshot_26

Roger Köppel

(Door: Roger Köppel – Vertaling: E.J. Bron)

Onder druk van de vluchtelingentragedie wordt een verdere opening van de grenzen geëist. Fout. We moeten het dodenkanaal in de Middellandse Zee afsluiten. Zo redden we levens en handelen we ethisch.

Vorige week stierven er in de Middellandse Zee opnieuw meer dan duizend vluchtelingen. De migratiestromen blijven maar doorgaan. Ze zwellen aan. Afrika heeft meer dan een miljard inwoners, in Europa leven 733 miljoen mensen. De demografische bovendruk in het zuiden breekt baan tegen het welgestelde noorden. In het jaar 2050, schat de VN, zullen er twee miljard overwegend jonge Afrikanen tegenover 691 miljoen vergrijzende Europeanen staan. Het antwoord van onze politici luidt dat we nog steeds meer vluchtelingen moeten opnemen. Het vriendelijke aanbod zal de vraag verhogen.

Open als een schuurdeur

De Europese zuidgrens staat zo open als een schuurdeur. De vesting Europa bestaat niet. Vorig jaar landden er 220.000 illegale migranten op de Italiaanse kust. Dit jaar rekent alleen Duitsland al op een verdubbeling van het aantal asielaanvragen tot 500.000. Niemand voelt zich verantwoordelijk voor de grondwettig verankerde bescherming van de buitengrenzen. De Italianen weten dat de illegale migranten liever naar het rijke noorden trekken en stoppen hen in treinen zonder ze te registreren. “De vluchtelingen verdwijnen gewoon”, vertelde een Romeinse diplomaat ons onlangs charmant en met veel gebaren.

In principe weet iedereen het, maar niemand durft het te zeggen: wat zich hier afspeelt, is een grootscheeps opgezet misbruik van ons asielrecht door illegale economische vluchtelingen. Het is een door de autoriteiten gedulde rechtsbreuk in grote stijl. Het Akkoord van Dublin functioneert niet. In een europa van de open grenzen hebben de overbelaste Italianen geen prikkel om de bureaucratische richtlijnen uit Brussel in de praktijk om te zetten. Het is sowieso een illusie om een ordentelijke asielprocedure op te starten bij honderdduizenden binnenstromende vluchtelingen.

Jonge zwarten

De absurditeit is al te zien in beelden en statistieken. De media berichten van “oorlogsvluchtelingen uit Syrië”. Op de televisie zien we echter schepen vol jonge zwarte Afrikanen. We laten ons door politici wijsmaken dat men alleen vervolgden uit het Midden-Oosten binnenlaat. Uit actuele cijfers blijkt dat de snelst groeiende groep asielzoekers in Zwitserland de Kosovaren zijn, in wier thuisland het Zwitserse en Duitse leger op kosten van ons, de belastingbetalers, zogenaamd voor orde zorgen.

Zonder medelijden strekt de staat zijn klauwen uit naar verkeersovertreders en belastingontduikers. Als het erom gaat de buitengrenzen af te sluiten tegen illegale immigranten is ook de tolerantie bijna grenzeloos. Volgens de VN-definitie verdienen alleen mensen asiel wier leven direct bedreigd wordt of politiek door de staat vervolgd worden. Zelfs het liberale Duitse asielrecht legt vast dat vluchtelingen van burgeroorlogen, armoedemigranten en mensen in een situatie zonder perspectief geen recht op asiel geldend kunnen maken. Een asielrecht, dat zijn eigen misbruik tolereert, schaft zichzelf af.

De Australiërs doen het goed. Zij hebben de strijd opgenomen tegen de illegale immigratie. In een demonstratievideo verkondigt een geüniformeerde officier dat men illegale migratie niet zal toestaan. Alle binnenkomende schepen worden door de marine opgevangen en naar eilanden gesleept. Deels naar partnerlanden, waaraan de Australiërs hiervoor geld betalen. Dat is niet onmenselijk, maar een gebod van de ethiek: wie ten prooi valt aan de morele grootheidswaan om toevlucht te bieden aan alle armen vernietigt zijn levensfundamenten.

Asiel, toen en nu

Ons moderne asielrecht is een product van de Tweede Wereldoorlog. Het werd gecreëerd vor individuele specifiek vervolgden na de door Duitsers, Russen, Chinezen en Turken gepleegde volkerenmoorden in de vorige eeuw. Het werd niet gemaakt als invalspoort voor mensenmassa´s die de economische en politieke ellende in hun thuislanden om begrijpelijke, maar gewoon niet legale redenen willen ontvluchten. Onder de rechtsgrond van het asiel zullen weldra miljoenen naar het noorden marcheren als wij niet de kracht opbrengen om onze rechtsorde eindelijk door te drukken. Iedere vluchteling die het gelukt is Europa te bereiken, belt met zijn mobiele telefoon zijn collega´s en familieleden, die hem zo snel mogelijk zullen volgen. Wat moet er gedaan worden?

Ten eerste: men moet het dodenkanaal via de Middellandse Zee afsluiten. De illegale immigranten moeten direct naar het Afrikaanse vasteland worden teruggebracht en de boten van de mensensmokkelaars moeten onmiddellijk worden vernietigd. Men moet de mensen op niet mis te verstane wijze duidelijk maken dat de route via de Middellandse Zee niet de investering loont en dat de mensensmokkelaars sprookjes vertellen als ze hun klanten op de boten lokken. Niemand zal duizenden euro´s betalen voor een hopeloze overtocht. Met deze maatregel hadden de Italianen succes, toen in het begin van de jaren-90 de hele staat Albanië na de instorting van het communisme op schepen de Adriatische Zee overstak. Ze stuurden de schepen gewoon terug. Destijds bestonden er echter nog geen Akkoord van Dublin en geen open Schengen-grenzen. De Italianen waren in die tijd zelf voor hun territorium verantwoordelijk. Nu heerst de georganiseerde Europese onverantwoordelijkheid, dienovereenkomstig bestaat er aan de grenzen geen orde meer.

Ten tweede: De Europeanen, en daarmee worden ook de Zwitsers bedoeld, moeten de humanitaire infrastructuren, waar nodig en zinvol, in de crisisregio´s uitbreiden. Mobiele installaties zijn daarvoor het best geschikt. In de kampen vinden de vervolgden bescherming en toevlucht. Ze kunnen ontsnappen aan hun achtervolgers, die het op hen hebben voorzien. Ze blijven echter in hun regio´s van herkomst, ingebed in de vertrouwde cultuur. Zodra de conflicten eindigen, kunnen ze naar hun thuisland terugkeren om mee te helpen bij de wederopbouw. Dat heeft bovendien het voordeel dat de brain-drain uit de sowieso al arme landen niet nog asielpolitiek verscherpt wordt. De links-liberale Britse ontwikkelingseconoom Paul Collier is er een beslist voorstander van de Derde Wereld niet verder “uit te bloeden”.

Ten derde: De reddingskampen moeten in de omgeving van de conflicthaarden worden gebouwd, niet bijvoorbeeld aan de Noord-Afrikaanse grens, zoals nu geëist wordt door o.a. de Zwitserse president Sommaruga. Men moet alles in het werk stellen dat de echte vluchtelingen in de buurt van hun thuislanden beschermd worden en daar blijven. Vluchtelingenkampen in Noord-Afrika zouden alleen maar meer illegale migranten uit Afrika aantrekken en de druk op Europa constant verhogen.

Islam en naastenliefde

Het doel moet zijn: redding van de echt vervolgden ter plaatse. Niet migratie, bescherming is het wezen van de asielgedachte. Er is geen vluchtelingenroute van duizenden kilometers nodig. Als de VN in samenwerking met de buurlanden, de regionale machten en, als het moet, ook met het Westen in de crisiszones de humanitaire infrastructuren voor de werkelijk vervolgden ter beschikking stelt – in veel gevallen bestaan deze al – dan is het doel bereikt.

Zeker: het is niet verboden dat de rijke industrielanden zich wereldwijd humanitair inspannen. Naast het hart heeft hulp echter ook verstand nodig. Laten we de Syrië-oorlog nemen. Waarom mengt het Westen zich hier op zo´n manier in? Libanon en Jordanië, dat is eerzaam, geven onderdak aan vluchtelingen. Maar hoe zit het eigenlijk met de steenrijke Saoedi´s, de voetbalgekke sjeiks uit Qatar en het multimiljardair emiraat Oman? Ze steken geen vinger uit naar hun geloofsgenoten. Terwijl de Saoedische bevorderaars van het fundamentalisme nu eindelijk de gelegenheid zouden hebben om de wereld te laten zien dat de koran een religie van de naastenliefde formuleert en niet alleen maar alibi´s voor terroristen.

Europa is niet de schuld van alles

Natuurlijk mag het Westen helpen, maar dat zou de regionale machten niet van hun verantwoordelijkheid moeten bevrijden. Al decennia lang pompen we miljarden in de ontwikkelingshulp. Desondanks gaat het met de meeste Afrikaanse landen sinds het einde van de koloniale tijd slechter. Ghana, Nigeria en Burkina Faso hadden ooit een hoger inkomen per hoofd van de bevolking dan China of Zuid-Korea. Zelfs Kongo beschikte in de tijd van zijn bevrijding over een op export georiënteerde landbouw en een concurrerende mijnbouw. Omgekeerd waren enkele van de armste regio´s van de wereld nooit westerse kolonies: Afghanistan, Tibet of Liberia. Europa is niet schuldig aan de economische ellende in de vluchtelingenlanden. Wat doen eigenlijk de Afrikaanse regeringen om de dodelijke migratie via de Middellandse Zee te stoppen?

Goede bedoelingen produceren vaak slechte resultaten. De door de Franse ex-president Sarkozy met vurige ijver bedreven val van zijn vroegere vriend Gaddafi was een grote fout. Natuurlijk was Gaddafi een vreselijke dictator, maar samen met Berlusconi hield hij de Middellandse Zee in ieder geval enigszins vrij van mensenhandelaren. Na de ineenstorting van Noord-Afrika stellen we vast dat er in het zuiden nog maar één grote open grens bestaat. De EU wordt ingehaald door haar buitenlandpolitieke lichtzinnigheid.

Niet de mensensmokkelaars, niet de vluchtelingen, maar de Europese regeringen zijn hoofdzakelijk schuldig aan het massale sterven in de Middellandse Zee. Omdat zij hun asielrecht niet in de praktijk omzetten, zenden ze aanlokkelijke, inmiddels dodelijke signalen uit. De Europese uitvoerende misère op migratiegebied produceert de lijken in de Middellandse Zee, maar ze beloont ook gewoon honderdduizenden illegale armoedemigranten, waarvan 80 tot 90% levenslang in de Europese sociale stelsels belandt.

Daarom is het niet alleen een gebod van het recht, maar ook van de ethiek om eindelijk de wetten in de praktijk te brengen en het dodenkanaal in de middellandse Zee af te sluiten voor de illegale migratie. Door de zuidgrens af te sluiten, redden we levens.

Bron:
www.weltwoche.ch
Auteur: Roger Köppel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

16 reacties op Morele plicht

 1. Ontwikkelingshulp onmiddellijk stop zetten;bewezen na 60 jaar dat het niet helpt!En landen die geen burgers terug nemen,verdienen al helemaal geen hulp!En verdragen opzeggen,te beginnen met Schengen!En de stomme uitlatingen van:het scheelt veel tijd aan de grens en,je hoeft niet meer te wisselen,slaan nergens op dan op luiheid en puur eigenbelang van degenen die ze uitkotsen!Die voordeeltjes wegen bij lange na niet op tegen de zeer zware nadelen!

  Like

 2. Jaan zegt:

  Het lof der zotheid is ons ten deel gevallen door de boven ons geplaatsten.
  Geef die dobbernegers eens ongelijk, ze kunnen zo naar het land van melk en honing en worden levenslang verzorgd waar ze niks voor hoeven doen. Wat criminaliteit hun bij deze onnozele Europeanen hun op gaat leveren is onvoorstelbaar. Moet ik mijn rekeningen eens niet betalen of een beetje in de war raken. Dan sta ik wel onverzorgd op straat. Zo is het toevallig ook nog eens een keer.

  Like

 3. topsporter zegt:

  Ondernemen /werken kunnen ze daar, als ze dat willen.
  Begin een fritestent in Afrika en je loopt binnen, daar hoef je dus niet voor uit te varen.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Misschien ZIJN de Saoedische bevorderaars van het fundamentalisme wel niet in staat om te laten zien, dat de koran een religie van naastenliefde formuleert. Hoezo niet? Omdat de islam dat in wezen niet ís.
  Omdat de islam in de eerste plaats op àndere peilers drijft -verovering, onderwerping- die het begrip ‘naastenliefde’ waar dat al eens komt bovendrijven, volledig ondersneeuwen!
  Naastenliefde….Ze schermen er inderdaad voortdurend mee, maar het is in de praktijk een loze kreet, die hooguit concreet in praktijk wordt gebracht door het geven van aalmoezen, af en toe -vanouds de gemakkelijkste manier.
  Als het woord werkelijk inhoud voor ze had, zouden ze om te beginnen elkáár immers óók niet de helft flikken van wat ze nu doen!

  Like

 5. Pingback: DE FATALE EUROPESE GROOTHEIDSWAAN… | eunmask

 6. Pingback: DE FATALE EUROPESE GROOTHEIDSWAAN… |

 7. Nemesis zegt:

  Is het jullie al opgevallen, dat deze hele week geen enkele dobberneger aangekomen oftewel verdronken of gered moest worden? Geen enkele krant, TV uitzending rept meer over het aantal “vluchtelingenbootjes” volgepropt met negers en anderen die de zuidkust van Europa proberen te bereiken. Niks in Nederland, Duitsland, België of Frankrijk en Italië. Heel vreemd en bijzonder OPVALLEND> Volgens mij mogen ze er met geen toon meer over berichten. Stel je voor we werden nog bozer als we al waren.

  Like

  • Wat wel is opgevallen zijn de propagandadocumentaires over aankomende zielige dobberaars in hun dorpen en steden die volgens de reporters gelijk hadden om naar europa te gaan. Nee, het was zelfs hun recht om da te doen. Waar is dat gironummer?

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Niemand kan iemand het recht afspreken te reizen en verre landen te bezoeken. Echter daarbij moet het dan ook maar blijven. Niet op kosten van de autochtonen een volksverhuizing in gang zetten en de autochtonen zo ongeveer uit hun eigen land kieperen. Wat vroeg of laat toch gaat gebeuren. En uhhh, nee, gironummer heb ik niet, wil ik niet weten en als ik het al wist, gaat er geen cent naar toe. Waar zijn eigenlijk onze rechten gebleven, zeker zoek geraakt of zo, per ongeluk.

    Like

  • koddebeier zegt:

   Zoals gewoonlijk worden we weer eens belazerd door de politiek en de door hen gestuurde media !!

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Dat bedoel ik, natuurlijk worden we belazerd en goed ook en geen Nederlandse haan die er naar kraait. Er zijn ik weet niet hoeveel schepen onderweg om ze gewoon op te halen. Ook de Duitse marine heeft schepen gestuurd, niet om tegen te houden, maar om te “redden”.

    Like

 8. Johan zegt:

  In 2050 zijn er 2 miljard Afrikanen ???? De waanzin ten top is dit. Dus binnen 35 jaar produceren die zwartjes er maar liefst 1 miljard bij ? Dus in de daaropvolgende 35 jaar naar 4 miljard ?
  Tegen die tijd krijgt Europa dus 10 duizend bootvluchtelingen per dag.
  Binnen 70 jaar is het derhalve met de beschaving hier gedaan.Nog 1 miljoen moslims erbij in Nederland en loopt volledit uit de klauwen. Dan krijgen we de terugkeer van de “Duistere Middeleeuwen”.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Ik vrees dat we de 70 jaar ruimschoots niet halen, over 10 tot 25 jaar is het gedaan met de schaving zoals wij die kennen. Er zijn nu al wekelijks afrekeningen met moord en doodslag, overvallen en geweld halen de kranten niet eens meer. De politie loopt al jaren achter de feiten aan en hebben een oplossings quota waar de tranen van in je ogen springen oa. doordat de buitenlandse bevolkingsgroepen niet met de politie willen praten, al kennen ze de misdadiger/moordenaar persoonlijk.

   Like

 9. Ik denk het niet @Johan, eerder denk ik dat het straks sterft van de gepoetste laarzen met bijpassende kleur hemden en dat handje. Het immuunsysteem van een volk werkt voortreffelijk als de verdoving een beetje is uitgewerkt.

  Like

 10. vlo zegt:

  De rijke Saoedi-Arabië en de andere Golfstaten krijgen nul Syrische vluchtelingen

  3,8 miljoen vluchtelingen uit Syrië (95 procent) zijn te vinden in de volgende vijf landen. Turkije, Libanon, Jordanië, Irak en Egypte: Libanon is gastheer voor 1,1 miljoen vluchtelingen geregistreerd bij de UNHCR, wat neerkomt op ongeveer 26 procent van de bevolking van het land Jordanië herbergt 618.615 geregistreerde vluchtelingen, wat neerkomt op 9,8 procent van de bevolking. Turkije is het hosten van 1,6 miljoen vluchtelingen, wat neerkomt op 2,4 procent van de bevolking. Irak herbergt 225.373 geregistreerde vluchtelingen, wat neerkomt op 0,67 procent van de bevolking.

  verder lezen op

  http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.1219/the-wealthy-saudi-arabia-and-the-other-gulf-states-receive-zero-syrian-refugees.html

  Like

  • Is het zo dat die landen een soort onderaannemers zijn van de UNHCR die tegen betaling van een heleboel smeerpoen per kop aldaar kampen mag inrichten, onderhouden en zorgen dat ze vol blijven? En dat ik daar ook aan mee betaal? En dat dus die landen als Jordanië op papier en door ons gesponsord als betere goedmensen ingeboekt worden dan wij die maar 0,54% of zo vluchtelingen opnemen? En is dat het baantje van die rooje heks die minister wil worden genoemd om al die landen met nog meer poen te overladen om nog meer kampen in te richten voor vluchtelingen terwijl ze namens haar collega’s beloofd dat die ervoor zullen zorgen dat die er komen? Mijn hersenen hebben er genoeg van denk ik want ze weigeren nog langer de namen van rood of groen gespuis op te slaan. En in plaats van een duidelijke foto van betrokkenen krijg ik alleen nog maar koppen met een roos op het voorhoofd in beeld. Raar hè, zou de lang verwachte omwenteling eindelijk begonnen zijn? Dat zelfs de hersenen het niet langer meer pikken? Dat de natuur haar werk gaat doen? Dat de Here, zeg maar, eindelijk eens uit Zijn luie stoel komt? Worden we wakkerder?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s