De mensensmokkelaars van de dood

Screenshot_37

(Vertaling: E.J. Bron)

Italiaanse rechercheurs hebben de mannen achter de schermen van de overtochten van vluchtelingen in de Middellandse Zee geïdentificeerd. Afgeluisterde telefoongesprekken documenteren de gewetenloosheid en het cynisme van de mensensmokkelaars.

“Mijn Amerika heb ik in Libië gevonden”, zei Ermias Ghermay in een telefoongesprek. De 38-jarige Ethiopiër, die in Tripoli woont, was enthousiast over zijn handel, die van heem een zeer rijk man gemaakt heeft. De handel van Ghermay is het smokkelen van vluchtelingen van Libië naar Europa. Op grond van afgeluisterde telefoongesprekken door de Italiaanse politie geldt Ghermay als een van de bazen van de mensensmokkelaars die voor de Libië-route verantwoordelijk zijn, waar vorig weekend naar schatting 800 mensen verdronken.

Zijn belangrijkste handlanger in Libië is Yehdego Medhane, een 34-jarige man uit Eritrea, die eveneens opereert vanuit Tripoli. Zijn vrouw en zoon wonen in Zweden, waar ze als vluchtelingen opgenomen werden. Net zoals Ghermay gaat het Medhane financieel heel goed voor de wind. Bij iedere overtocht van vluchtelingen naar Sicilië verdient hij gemiddeld 80.000 dollar. “Afgelopen jaar heb ik hard gewerkt. Ik heb zeker 7000 tot 8000 mensen laten vertrekken”, zei Medhane in een telefoongesprek. De man uit Eritrea heeft getrouwen om zich heen verzameld, die hem vol respect de “generaal” noemen. De 34-jarige vergelijkt zichzelf graag met de voormalige dictator Muammar al-Gaddafi. “Ik heb een leidersstijl zoals Gaddafi, niemand is sterker dan ik”, wordt hij geciteerd.

“Inshallah – zo zijn ze bij Allah aangekomen”

Medhane en Ghermay hadden tot enkele dagen geleden een stadhouder op Sicilië. Asghedom Ghermay, 40 jaar oud en een broer van Ermias, organiseerde vanuit Catania de smokkelaarsactiviteiten op Sicilië, voordat hij afgelopen maandag bij een razzia in meerdere steden werd gearresteerd. Ghermay, de baas van de bazen mensensmokkelaars in Italië, was enkele jaren geleden vanuit Ethiopië via Soedan en Libië als vluchteling naar Italië gekomen. Hij beschikt over een verblijfsvergunning tot 2019. Samen met Ghermay arresteerde de politie maandag nog 23 andere personen, vermoedelijk allemaal helpers uit Ivoorkust, Guinea, Ghana en andere Afrikaanse landen. Het onderzoek van de politie was na 3 oktober 2013 begonnen, nadat voor het eiland Lampedusa 366 mensen waren verdronken.

De door de politie afgeluisterde telefoongesprekken, die vorige week door de Italiaanse media werden gepubliceerd, documenteren de mensenverachting, het cynisme en de gewetenloosheid van de bendes mensensmokkelaars. Na het ongeluk voor Lampedusa zei Ermias Ghermay via de telefoon: “Inshallah – zo zijn ze bij Allah aangekomen”. Het was de 38-jarige Ethiopiër die het overvolle schip de zee had opgestuurd. Ghermay wordt met een internationaal arrestatiebevel gezocht.

Handel met gevangen vluchtelingen

De mensensmokkelaars beschikken blijkbaar over uitstekende contacten met de plaatselijke veiligheidsautoriteiten in Tripoli en andere steden. Ze profiteren van de alom aanwezige corruptie. “Ik haal nu 150 vluchtelingen uit de gevangenis”, zei Yehdego Medhane in een telefoongesprek, “20 vluchtelingen per dag, dat valt niet zo op.” De 34-jarige man uit Eritrea koopt gevangenen vrij om ze later naar Europa te kunnen verschepen. Daarbij vangt Medhane tweemaal geld van de vluchtelingen: voor het vrijkopen en voor de overtocht.

“Van mij wordt gezegd dat ik mijn schepen volprop met vluchtelingen”, zei Medhane een keer grijnzend. “Terwijl het de vluchtelingen zijn die zo snel mogelijk willen vertrekken.” Voordat de vluchtelingen beginnen aan de gevaarlijke overtocht krijgen ze de telefoonnummers van mensensmokkelaars in Zuid-Italië die hen verder moeten helpen. Vaak gaan ze door naar Zweden, Duitsland of Zwitserland.

Uit de telefoongesprekken tussen de mensenhandelaren blijkt dat het vaak voorkomt dat vluchtelingenboten nooit in Lampedusa of Sicilië aankomen. Er zijn veel meer ongelukken en verdronken mensen dan de algemeen bekend geworden tragedies.

Bron:
www.tagesanzeiger.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, Eurabië, Europa, Graaien, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken. Bookmark de permalink .

2 reacties op De mensensmokkelaars van de dood

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Henk.V zegt:

  En nu ben ik benieuwd wat er met deze informatie wordt gedaan..
  Eerlijk gezegd vrees ik: HELEMAAL NIETS! Het staat nu voor mij vast dat politieker middelen die naar een oplossing moeten leiden NIET meer zullen werken. Kan het zijn dat de politiek correcte maffia er zelf ook flink aan verdient?
  Weg met politiek correct, weg met de EU, weg met onze verraderskliek die niets meer geeft om het eigen volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s