Geen gerechtelijk onderzoek tegen dominee Olaf Latzel

Screenshot_54

Dominee Olaf Latzel: bekritiseerde o.a. het gezamenlijke gebed met moslims

(Vertaling: E.J. Bron)

Bremen – Het openbaar ministerie Bremen zal geen gerechtelijk onderzoek tegen dominee Olaf Latzel wegens ophitsing en belediging van religies starten. Latzel´s uitspraken zouden strafrechtelijk niet relevant zijn. Er zou geen sprake zijn van een aanknopingspunt voor een delict, zei een woordvoerder van het openbaar ministerie op vragen van het evangelische persbureau “Idea”.

Tegenover de “Weser-Kurier” deelde het openbaar ministerie bovendien mee dat de dominee van de St. Martini gemeente “zonder twijfel denigrerende uitlatingen tegenover andere religiegemeenschappen zo hebben gebezigd”, die echter door de vrijheid van meningsuiting gedekt zouden zijn. Latzel had zich in een preek op 18 januari o.a. gekeerd tegen het gezamenlijke gebed van christenen en moslims: “Dat is zonde. Dat kan en mag niet. Daarvan moeten we ons zuiveren.”

SPD, Groenen en Die Linke hadden kritiek op de preek

Op de vraag op christenen zouden moeten meedoen als moslims ze uitnodigen “voor hun Suikerfeest en al die onzin”, zei Latzel: “Nee, we moeten heel zuiver blijven.” Hij maande de christenen ook aan om geen Boeddhabeeld – zo´n oude, vette man – in huis neer te zetten: “Dat is afgodendienst.” Bovendien keerde hij zich tegen de katholieke relikwieënverering.

Vertegenwoordigers uit de politiek, de kerk en de media verweten hem haat te prediken. Onder de critici bevond zich ook de hoogste geestelijke vertegenwoordiger van de Evangelische Kerk Bremen, Renke Brahms.

Eind januari had het openbaar ministerie een kopie van de preek gevraagd en vanaf dat moment onderzocht of het mogelijk was een gerechtelijk onderzoek te starten. Het parlement van Bremen stemde op 18 februari met de stemmen van de SPD, de Groenen en Die Linke voor een resolutie, waarin de preek van Latzel werd veroordeeld. De CDU en de conservatieve kiezersvereniging “Bürger in Wut” stemden tegen.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", Appeasement, betutteling, burgermoed, Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Justitie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, politici, Religie, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op Geen gerechtelijk onderzoek tegen dominee Olaf Latzel

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ik zei, geloof ik al eerder, dat deze man gewoon star en een rem op iedere vorm van oecumene is, maar niet specifiek anti-islam: Tegen de islam heeft hij immers niet meer grieven dan tegen alle andere religies buiten de zijne.
  Haat preken dóet hij in zekere zin wel, zij het dan zowat tegen àlles. Geen predikant om als islamcriticus ten voorbeeld gesteld te worden, bepaald!

  Like

  • Driek zegt:

   Ja, die man is tegen alles wat niet christelijk is, hij maande de christenen aan om geen Boeddhabeeld – zo´n oude, vette man – in huis neer te zetten: “Dat is afgodendienst.” Bovendien keerde hij zich tegen de katholieke relikwieënverering.
   Fijn natuurlijk, dat die dominee tegen de islam is, dat moesten er meer zijn, maar dit is wel weer erg overdreven, die christelijke lieden kunnen blijkbaar nooit eens een middenweg bewandelen. Het is meteen alles of niets.

   Maar, denk ik, hij volgt het woord van 2 Petrus 2,1: waarin staat:
   Toch zijn er onder het volk ook valse profeten geweest. En zo zullen er onder u valse leraars komen, die heimelijk verderfelijke ketterijen invoeren. Zij zullen zich niet ontzien tot hun eigen schielijke ondergang de Heerser te verloochenen die hen heeft vrijgekocht.

   Maar ja, je kunt natuurlijk ook overdrijven.

   Like

   • koloth zegt:

    Nee hoor die Dominee heeft helemaal gelijk, allemaal volgens het christelijk geloof.
    Katholiek/Protestand/enz. zijn allemaal aangepaste zelfverzonnen geloven.
    Dat heb je met de Islam ook, de zgn. gematigde moslims, maar dat zijn geen moslims en heeft niets met het Islamitisch geloof te maken. Dat zijn gewoon heidenen net als de katholieken en protestanten.

    Like

  • chris2 zegt:

   Wat een onzin ‘haat prediken doet hij in zekere zin wel’. Hij predikt totaal geen haat. Roept hij op tot geweld? Moeten er koppen rollen? Moeten er moskees in de hens gaan? Niets van dat alles. Waarom dan toch ‘haat prediken doet hij in zekere (welke dan?) zin wel’? Wel trekt hij voor christenen een scherpe grens, echter zonder andere mensen te willen beletten hun religie te volgen.

   Like

 2. Jan zegt:

  Eindelijk een dominee die opkomt voor het Christendom zonder de shit aangedragen onzuiver volk van andere ‘christelijke’ kerken en door figuren als Jens Böhrnsen (SPD), de burgemeester van Bremen, die direct leugens verspreidde over de preek en de dominee, als zou hij oproepen tot een religieuze oorlog. Luisteren is blijkbaar een vak apart. Wat de stad volgens Böhrnsen voor de sociale vrede nodig heeft, is de dialoog van de religies en de culturen. Er is echter geen dialoog, wel ‘Dialüge’. De redeacteur van Radio Bremen, Jochen Grabler maakte het helemaal bond, die riep op tot opstand tegen Latzel. Blijkbaar is dat niet verboden in linkse ogen.
  http://www.pi-news.net/2015/01/pastor-islam-gehoert-nicht-zu-deutschland-jetzt-ermittelt-staatsanwaltschaft-gegen-ihn/

  De preek

  Like

 3. JWVES zegt:

  Hij spreekt als christen de waarheid. Anders zou hij een andere god volgen,

  Like

 4. Harry Kooistra zegt:

  De dominee houdt vast aan het evangelie en is een moedig man.

  2 Kor. 11
  Geen ander Evangelie
  1 Verdroeg u mij maar enigszins in mijn dwaasheid; ja, verdraag mij toch!
  2 Want ik beijver mij voor u met een ijver van God. Ik heb u immers ten huwelijk gegeven aan één Man om u als een reine maagd aan Christus voor te stellen.
  3 Maar ik vrees dat, zoals de slang met zijn sluwheid Eva verleid heeft, zo misschien ook uw gedachten bedorven worden, weg van de eenvoud die in Christus is.
  4 Want als er iemand komt die een andere Jezus predikt, die wij niet gepredikt hebben, of als u een andere geest ontvangt dan die u ontvangen hebt, of een ander Evangelie, dat u niet aangenomen hebt, dan verdraagt u dat best.
  – See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/teksten/2korinthe/11/#sthash.KOPhbzab.dpuf

  Galaten 1
  Geen ander Evangelie
  6 Ik verwonder mij erover dat u zich zo snel afwendt van Hem Die u in de genade van Christus geroepen heeft, naar een ander evangelie,
  7 terwijl er geen ander is; al zijn er ook sommigen die u in verwarring brengen en het Evangelie van Christus willen verdraaien.
  8 Maar zelfs als wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie zouden verkondigen, anders dan wat wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt.
  9 Zoals wij al eerder gezegd hebben, zo zeg ik ook nu weer: Als iemand u een evangelie verkondigt anders dan wat u ontvangen hebt, die zij vervloekt.
  – See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/teksten/galaten/1/#sthash.OzM7KVlo.dpuf

  De Islam predikt een andere Jezus.

  Like

  • Driek zegt:

   Harry Kooistra zegt: De dominee houdt vast aan het evangelie en is een moedig man.

   Mooi, dat u die teksten hier eventjes neerschrijft, ik had er eventjes geen zin in, het is teveel, en u hebt volkomen gelijk, maar ik vind die dominee erg recht in de leer, je moet een beetje ruimte laten voor anderen.

   Like

   • Harry Kooistra zegt:

    Teveel tekst, beste Driek?
    Is de dominee dwaas? Hij waarschuwt zijn kudde zoals Jezus en Paulus dat deden. De Islam brengt een andere Jezus en dat onderscheid moet duidelijk zijn.
    In de moskee is ruimte voor moslims.

    Like

   • willz zegt:

    De Bijbel verplicht niets. Je hebt de volle keuzevrijheid om voor of tegen te zijn.
    Een middenweg wordt niet gegeven.

    Wil je een boeda, dan is dit een automatisch ‘nee’ tegen de Bijbel.
    De keuze is vrij. Even goede vrienden.
    Fatsoenlijk met de ander omgaan is wel een plicht.

    Je bent toch ook niet getrouwd om er nog een scharrel op na te houden.
    Zal je partner blij mee zijn, want wat stelt je “keuze” dan nog voor. Nada.

    Keuzevrijheid = keuze voor het één en niet het ander.
    Het Christelijk geloof is geen keuzemenu. Geen nood er is altijd wel een andere club waar je bij past.
    Simpel toch.

    Like

 5. 4sjun zegt:

  Het zijn niet enkel dominees bekend met hun eigen godsdienstige overleveringen die vertellen wat hun leer niet mis te verstaan leert over de vertellingen waarmee Mohamed kwam. Neem bijvoorbeeld Mark Steyn die zich over de vruchten van islam in de wereld niet mis te verstaan uitlaat:

  Meer Mark Steyn: http://bit.ly/1DNdjdV

  Like

 6. Sjaak uit Dordt zegt:

  Hij heeft gewoon gelijk. Een Christen moet zich niet inlaten met de godsdienst van de duivel (islam).

  Like

 7. Cathja zegt:

  Vreemd dat zijn preek werd opgevraagd om beluisterd te worden, om vast te kunnen stellen of het om ophitsing zou gaan. En ja, ze hebben wel op- en aanmerkingen op de preek, maar wat de dominee zei viel dus onder vrijheid van meningsuiting.
  Ik heb de preek ook beluisterd, en sta achter de woorden van deze man. Als wat hij in deze preek heeft gezegd al niet meer gezegd mag worden, dan kan een predikant zijn gemeente niet meer vanuit zijn hart dienen. We weten toch dat er verschillende stromingen binnen de protestantse kerk bestaan? De ene kerk is behoudender dan de ander, dus ieder sluit zich aan waar hij zich het prettigst bij voelt.
  Deze dominee heeft niets verkeerds gezegd, en niet opgeroepen tot geweld tegen andere gelovigen.
  Laat de overheid zich maar richten op wat er in de moskeeën wordt gepredikt. Ik denk dat op die plaatsen de wet met voeten getreden wordt!

  Like

 8. Applaus voor de Dominee. Het is zijn vak om een baken te zijn voor zijn parochie (noem je dat bij christenen zo?). Wat mij stoort is dat die Duitse Rooje Rothonden het zelfs tot op regeringsniveau opblazen om er een resolutie tegenaan te kunnen gooien om hun stemvee tot een orgasme te brengen. Kudthonden.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Heeft de dominee in Bremen een Calvinistische ingeving gekregen?

  Like

 10. vanhetgoor zegt:

  Alles goed en wel, maar Ds. Olaf Latzel maakt maar een fout, een beeld van de Buddha is geen afgodsbeeld! Het is niets meer of minder dan gewoon een leuk beeld van de man met een dikke buik. Buddha is géén god en heeft ook nooit aspiraties in die richting gehad. De Buddha is een gewoon mens, zijn naam was Siddhārtha Gautama. Hij was een leermeester en het enige doel is tot inzicht en zelfontplooiing te komen. Zodat een ieder bewust kan worden van zichzelf. Het Buddhisme is ook geen geloof, de meeste Buddhisten zijn hindu echter het is niet verplicht.

  Like

  • Driek zegt:

   vanhetgoor zegt: Buddha is géén god en heeft ook nooit aspiraties in die richting gehad. De Buddha is een gewoon mens, zijn naam was Siddhārtha Gautama. Hij was een leermeester en het enige doel is tot inzicht en zelfontplooiing te komen.

   Beste vanhetgoor, ik vind het mooi dat u het Boeddhisme hier even kort uiteenzet, het is ook geen geloof, maar een wijze van leven. En een zeer moeilijke.

   Like

  • willz zegt:

   Bent u ooit in een aziatisch land geweest? Ik wel.
   Daar ritselt het van de boedistische tempels.
   De boeda wordt wel degelijk aanbeden als een godheid/heilige, er wordt voor hem geofferd, er wordt gebeden, er zijn priesters, tempels enz., enz.,
   Het boedisme hoort bij de zgn. wereldreligies.

   Het geloof heeft heel veel demonen die ze tevreden moeten houden en kunnen (mis)gebruiken.
   Het is absoluut géén happy clappy religie.
   En een westers boedisme bestaat niet en een boedabeeld op je kastje of in je tuin zetten, omdat het mode is of zo leuk staat, is niet zonder gevaar.

   Ze zitten er trouwens ook niet mee om Christenen, vanwege hun geloof, te vermoorden. En dat gebeurt dan ook frequent.

   Like

 11. wouteenhoorn zegt:

  Gelukkig zijn er veel betere reacties op deze site dan dat gezeur over godsdiensten Die lieve goden van die verschillende godsdiensten zitten zich rot te lachen. En het zijn meestal dezelfde godsdienstfanatici die het allemaal beter weten of beter gezegd hun lieve goden.

  Like

 12. Het hardste lachen die gasten die de goderij als gereedschap gebruiken bij hun dagelijks volksmennerij.

  Like

 13. Pingback: De blikken dominee | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s