Griekenland: “Wij betalen onze schulden tot en met de laatste euro terug.”

Screenshot_56

De Griekse president Pavlopoulos (links) en de Griekse minister-president Tsipras

(Vertaling: E.J. Bron)

De Griekse staatspresident Prokopis Pavlopoulos heeft de terugbetaling van alle Griekse schulden beloofd. “Wij betalen onze schulden tot en met de laatste euro terug”, zei hij tegenover “Der Spiegel”. Daarvoor zou echter een “evenwichtiger begroting”noodzakelijk zijn, benadrukte de president.

Tegelijkertijd kondigde hij aan met de Duitse president Gauck te praten over Duitse herstelbetalingen voor de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dienovereenkomstige eisen zouden “juridisch valide” zijn. Griekenland zou het recht hebben “deze op legale wijze door te zetten”, onderstreepte Pavlopoulos. Hij stelde daarvoor een zitting voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag voor.

“We wachten al weken”

Ondertussen is er nog steeds geen snelle oplossing in zicht in de al maanden woedende ruzie tussen Athene en de EU-landen om meer financiële hulp. Met het oog op een beloofde lijst met bezuinigingen van de Griekse regering zei een woordvoerder van het Duitse ministerie van Financiën maandag: “We wachten op voorstellen, we wachten al weken.” De bal zou “definitief bij de Grieken liggen.”

Inmiddels heeft de Griekse minister-president Alexis Tsipras zich volgens informatie van de “BILD-Zeitung” verwijderd van belangrijke verkiezingsbeloftes van zijn socialistische partij “Syriza”. Om aan de benodigde 7,2 miljard euro financiële hulp te komen, wil Tspiras nu toch de sociale uitgaven beperken. Zo dienen o.a. tot nu toe betaalde extra pensioenen gekort te worden, staat er in een bezuinigingspapier, bericht de krant.

Tsipras zou verzocht hebben om een speciale top

Zondag al had Tsipras rechtstreeks met de Duitse bondskanselier Angela Merkel gebeld. In het gesprek zou hij om een speciale top hebben verzocht, waarbij snel toestemming gegeven zou moeten worden voor de uitbetaling van nieuwe miljarden. De volgende reguliere bijeenkomst van de Eurogroep staat gepland op 11 mei.

De ruzie belast in toenemende mate ook de Griekse economie. De Europese Commissie kondigde aan haar groeiprognose voor het land te verlagen. In plaats van de voor dit jaar voorspelde 2,5% groei zou de volgende prognose “pessimistischer uitvallen”, zei de voor de euro verantwoordelijke Eurocommissaris Valdis Dombrovskis.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, euro, Eurocrisis, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Griekenland, Socialisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Griekenland: “Wij betalen onze schulden tot en met de laatste euro terug.”

 1. Sjaak zegt:

  VAN WAT ?????????

  Like

 2. Jan zegt:

  “Wij betalen onze schulden tot en met de laatste euro terug”, “ooit”.

  Like

 3. rob van marle zegt:

  Je krijgt zeer goef het idee dat het een allesbeersende geldunie het gaat goed in Engelsnd armoede behoorlijk gestegen alsmede de voedselbanken,
  Griekenland veel anders neen beslist niet on Spanje gaat het beter en de armoede gestegen net als in Nederland, zoveel jaar na de intrede van de euro
  is armoede werkgelegenheid stijl terug, men wil de lonen verlag2n hoe goed gaat he, flink waardeloos.

  Like

 4. Idefix zegt:

  Griekenland is gewoon het slachtoffer van Brussel….Wij zijn dat ook maar dankzij de geslaagde “verdeel en heers” politiek is het nu Wij t.o.v.Zij en is Brussel de lachende derde.

  Like

 5. koloth zegt:

  Het Bruto Nationaal Product van België is 528 miljard euro. Voor Nederland is dit 880 miljard euro. België staat op plaats 5 en Nederland op 6 wat betreft landen met de meeste schuld ter wereld met referentie naar het BNP

  Like

 6. Ad de Koning zegt:

  Griekenland gaat zijn schulden tot de laatste euro terugbetalen, ik weet wel waar ze dat dan betalen, van het geld wat wij ze eerst moeten geven. En dan nu maar gelijk de EU verlaten voordat wij ook hieraan moeten bijdragen maar dat zal wel een mooie droom blijven.

  Like

 7. fransLdewit zegt:

  Ze zijn gewoon een heel onbetrouwbaar volk. Een dreigen, chanteren en nu weer slijmen.. snap echt niet dan ze er nog steeds intrappen hoor

  Like

  • Anneke zegt:

   Het volk is niet onbetrouwbaar, maar de leiders van dat volk zijn onbetrouwbaar en ook altijd al geweest. Het volk heeft niets gezien van al die miljarden die gestort zijn. De banken wel, want daarom is er zoveel geld aan Griekenland overgemaakt, om de banken te redden. Ik heb medelijden met het gewone Griekse volk die al zolang in armoede leven……en niet alleen met het Griekse volk, maar met heel veel gewone mensen uit de EU landen. Die zelfde euro heeft ons armoede gebracht en hier moeten wij zo snel mogelijk van af……

   Like

 8. Nemesis zegt:

  Of ze zitten de zaak glorieus te bedonderen of ze hebben iets achter de hand als verrassing. Ben benieuwd.

  Like

 9. Jade zegt:

  Weer een leugentje om bestwil…
  De grieken hebben zo waanzinnig veel geld gehad,
  dat ze het nooit meer terug kunnen betalen.

  Like

 10. exmarineman zegt:

  En men kijkt met een gierige en geile blik naar onze spaarcenten en pensioenpotten…… En in Nederland gaan we lekker door om de pensioen-/AOW-leeftijd te verhogen t.g.v. de zuidelijke europese landen (vooral Griekenland). Die leeftijd hier MOET ook wel omhoog want anders raken onze eigen spaarpotten leeg en dan kan de corrupte EU- en Bilderbergbende er niets meer mee.

  Like

 11. luckybee zegt:

  En dat heeft een Griekse Marxist beloofd.Whaaaaaaaaaaaaaaahahahaha

  Like

 12. De harlekijntjes worden straks weer ingeruild voor de volgende ploeg artiesten. En die buitelen en fopspenen net zo lang door tot wij, de briesende schapen, er genoeg van krijgen en naar een andere poppenkast gaan kijken. Wat we hier zien is een poppenkast in enkele bedrijven waarin de poppenspelers Jan Klaassenopoulos op de kop laten krijgen van Katrijn Merkel en even later woont Katrijn Jan weer uit. Aan het eind is het eind goed al goed en huwen ze binnen gemeenschap van goederen zodat de schuld van Jan nu gelukkig ook het bezit van Katrijn is. Of had ik het eind niet mogen verraden?

  Like

 13. Jan zegt:

  En daar begint de terreur van de bolsjewieken weer: Als de naam ‘feta’ niet beschermd wordt is er geen overeenkomst

  Athens will not back a multi-billion dollar trade pact between Canada and the European Union unless the deal is changed to specify that only Greece can use the term “feta” for its salty white cheese, according to a document seen by Reuters.
  ..
  http://www.reuters.com/article/2015/05/05/eu-canada-greece-trade-idUSL5N0XW2VW20150505

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s