Jean-Marie Dedecker en het raadsel van de Jodenhaat

Screenshot_38

(Door: Martien Pennings)

“En het wordt nóg gekker: Dedecker staat bekend als iemand die zich grondig documenteert als hij iets schrijft. Maar alleen en uitsluitend in het geval van Israël blijkt hij niets van de geschiedenis van Israël te weten en, om het eens beeldend te zeggen, de hersenspoeling van de Palmaffialiefhebbers in de mainstreammedia voor zoete koek geslikt te hebben. Die combinatie is huiveringwekkend: een realistische man van de Rede die zich altijd uitstekend documenteert, maar . . . . . . . niet als het om Joden gaat.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", achterlijkheid, antisemitisme, België, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Naïviteit, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Jean-Marie Dedecker en het raadsel van de Jodenhaat

 1. Theresa Geissler zegt:

  De enige, die afdoende zou kunnen verklaren, waar dit, inderdaad opmerkelijke uitval vandaan komt, is Dedecker-zelf…..Als iemand het hem rechtstreeks zou vragen.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Een zeer helder stuk. Valt me een beetje tegen van Dedecker.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Martien zegt zelf: “Dat slot komt volstrekt uit de lucht vallen.”

  Juist, maar dat is wel typisch voor Dedecker. Dat hij geen hoge pet op heeft van “immigratie” (om duidelijk mee te onderstrepen dat het een eufemisme is) en dat hij dat aan mootjes hakt op deskundige wijze, en dan toch besluit dit onderwerp (onnodig) te koppelen aan (nog maar eens) iets dat er in wezen geen verband mee houdt, maakt duidelijk dat hij een sentimentele neiging heeft om toch bij de politieke mainstream te willen aanschurken.

  Jean-Marie Dedecker bestaat uit 50% politieke incorrectheid en 50% naar de mond praten van de politieke mainstream, vooral als het over de heiligste huisjes in dat kamp gaat. Ik ga ervan uit dat hij dat doet met de bedoeling zijn eigen 50% politieke incorrectheid bij die mainstream salonfähig te maken, maar dat gaat nooit lukken, natuurlijk, als hij zich niet pro-Palestijns zou tonen. Want dan wordt hij in het “verkeerde” kamp geduwd. Je mag ook niet vergeten dat we hier te maken hebben met een wanhopige politicus, die al bij de liberale partij en de N-VA over postjes heeft zitten marchanderen en onderhandelen binnen die partijen, om toch maar te vermijden dat hij een politieke wees zou worden. Staart tussen de benen-politiek, m.a.w. Gevolg: bij de laatste verkiezingen lustten de mensen hem niet meer, wegens te wispelturig en te onbetrouwbaar. De mensen begrijpen dat ook wel.

  Ik krijg de indruk dat hij nu zit te hengelen naar de aandacht van de linkerzijde. Maar ook die zullen hem links laten liggen, ook al denkt hij dat hij een thema als immigratiestop kan introduceren bij links door zich tegelijk te verschuilen achter een anti-Israel en pro-Palestijnse façade. Hij dagdroomt, de zielepoot. Het wordt dringend tijd dat hij wat anders met zijn leven gaat aanvangen.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Samengevat: opportunisme, niet meer dan dat.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Een politieke kameleon die zijn eigen voordeel als het hoogste goed beschouwt om na te streven. Iemand die dus heel de tijd zijn politieke retoriek gaat aanpassen op grond van het doel dat hij voor ogen heeft. Waar kan ik mezelf in politieke postjespakkerij parachuteren ? En centrum-rechts kon hem niet hebben, want daar wisten ze ook dat hij te veel verdeeldheid zou zaaien binnen de rangen. Haal zo’n type binnen en je moet je continu gaan verontschuldigen voor elke idiote uitspraak die hij gaat doen op termijn.

   Elke politieke partij in België weet inmiddels waar hij voor staat. Maar hij denkt nog altijd dat hij een kans heeft. Zielig !

   Like

  • Republikein zegt:

   Ik zeg de gek kan het 100% eens zijn met deze reactie.
   Je hoeft daarvoor geen helderziende te zijn, soort afvallige, wel laag soort.

   Like

 4. E. Janssens zegt:

  Nee, hij is geen opportunist. Als hij dat was dan zou hij politiek niet volledig afgegaan zijn. Hij is zowat de slechtste politieke strateeg van België. Maar hij is een Vlaming, en Vlamingen hebben de neiging zich te identificeren met volkeren waarvan ze menen dat die onderdrukt worden. Vlamingen kijken niet verder dan hun neus lang is. Wanneer men op de Vlaamse tv de Palestijnen ‘onderdrukt’ noemt, dan spitsen zich alle Vlaamse oren en gaat men gezamenlijk een potje huilen (om die arme Palestijnen). Het verstand wordt daarbij op nul gezet. Men begrijpt hier in Vlaanderen niet dat de Joden zich niet onder de voet willen laten lopen zoals de Vlamingen dat gedurende heel hun geschiedenis hebben laten doen. Men begrijpt niet dat de enige methode om te overleven de Joodse methode is: de moslimvijand als vijand zien en hem analoog behandelen. Het is het underdogcomplex van de Vlaming, – dat underdogcomplex dat Dedecker steeds heeft aangesproken en aangewakkerd – dat bij de Vlaming sympathie voor Palestijnse terroristen oplevert.
  Overigens kan men een dergelijke analyse van papa Le Pen maken. Ook een man met mérites en met dezelfde, nog meer uitvergrote fout.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Het zegt voldoende dat Filip Dewinter ooit zijn hand heeft uitgestoken om hem in zijn partij binnen te halen op grond van zijn immigratiestandpunten alleen. Maar dat interesseerde de opportunist van geen kanten.

   De droge samenvatting van de feiten kan gewoon afgelezen worden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Jean-Marie_Dedecker

   Dus tijd om het er even in te wrijven, want wat lees ik (en wat heeft heel Vlaanderen kunnen lezen, trouwens in de kranten gedurende die periode ?) :

   “In januari 2002 veroorzaakte hij ophef door een journalist van VTM binnen te smokkelen in de cel van Marc Dutroux. De heisa die hierop volgde kostte hem bijna het lidmaatschap van de partij, maar hij kwam er uiteindelijk vanaf met een schorsing van drie maanden.

   Eind 2004 stelde hij zich, net als Bart Somers en Patricia De Waele, kandidaat voor het voorzitterschap van de VLD. Hij werd daarbij tweede in de kiesstrijd met 38,32 % van de geldig uitgebrachte stemmen.

   Dedecker was ook betrokken bij de uitbreiding van het aantal afdelingen van Nova Civitas, en zou meer bepaald in West-Vlaanderen meewerken met deze klassiek-liberale denktank. Begin 2006 verscheen zijn boek Rechts voor de raap. Het boek groeide uit tot een politieke bestseller, maar werd door de VLD-top geboycot, want hij neemt daarin bepaald geen blad voor zijn mond, net zoals in zijn interviews, wat hem vaak ook niet in dank wordt afgenomen.

   In september 2006 beweerde Dedecker de namen van vier Belgische wielrenners te kennen die betaald hadden om zich te laten doperen.

   Op 11 oktober van datzelfde jaar, net na de laatste gemeenteraadsverkiezingen, raakte bekend dat hij uit de VLD gezet zou worden. Zijn goede vriend Hugo Coveliers, die al eerder uit de partij was gezet en daarna zijn eigen partij VLOTT oprichtte, nodigde hem vervolgens uit om in West-Vlaanderen een afdeling van zijn partij mee uit te bouwen. *

   * Ook dat interesseerde hem geen bal, een nieuwe politieke partij vormen op dat moment, waarom zou dat toch zijn ?

   “In plaats daarvan richtte Dedecker op 17 november 2006 de vzw Cassandra op, een rechts-liberale denktank. Twaalf dagen later raakte bekend dat hij voor het lidmaatschap van de N-VA koos. Zijn komst naar de N-VA betekende meteen het einde van het kartel dat de partij had met de CD&V. Deze partij kon zich niet verzoenen met de standpunten en de communicatiestijl van Dedecker. Zowel het ACW, bij monde van voorzitter Jan Renders, als de conservatieve vleugel binnen CD&V, uitten fundamentele ideologische bezwaren tegen het lidmaatschap van Dedecker bij de kartelpartner. Op 9 december 2006 besliste de partijraad van de N-VA echter, na een patstelling van 10 tegen 10 bij de stemming van het partijbestuur, niet als onafhankelijke partij met Dedecker naar de verkiezingen te gaan en het kartel met CD&V te herstellen. De beslissing werd genomen met een meerderheid van 62 van de 103 stemmen, met 10 onthoudingen. Dedecker stapte daarop ontgoocheld uit de N-VA. In 2010 ging de denktank Cassandra op in Libera!”

   Lid worden van een partij in electorale opmars is natuurlijk interessanter ! Logisch voor Dedecker !

   “Dedecker wilde zich nadien bezinnen omtrent zijn politieke toekomst. Op 13 december 2006 stuurde Hugo Coveliers een open brief aan Dedecker, om zijn medeleven uit te drukken omtrent zijn mislukte toenaderingspoging richting N-VA.

   Ondertussen maakte hij bekend als gemeenteraadslid van Oostende bij de verkiezing van de leden van de OCMW-raad op 2 januari 2007 zijn acht stemmen te geven aan kandidaten van het Vlaams Belang: “Ik had een akkoord met Groen!, maar rekenkundig blijkt nu dat zij mijn stemmen niet nodig zullen hebben. Ik heb daarom beslist mijn stemmen te geven aan de oppositie, en dan blijft enkel het Vlaams Belang over. Ik zal ook zelf geen kandidaat voordragen.”

   fast forward naar de laatste verkiezingen:

   “Voor de verkiezingen in 2014 diende LDD alleen een lijst in in West-Vlaanderen voor de Kamer. Dedecker was lijsttrekker, maar zijn partij haalde de kiesdrempel niet.”

   Dedecker is uitgespeeld en heeft zich al bij 2 electoraal interessante partijen willen binnenwurmen en gooit het verder maar op akkoordjes met iedereen die hem kan helpen. (als die er zelf beter van kunnen worden op het moment, net zoals hijzelf) Anderzijds weet ongeveer iedereen nu dat zijn standpunten volatiel zijn, dus, zo vindt hij zelf, kan hij alle kanten op. En dat is exact wat nu ook weer aan het gebeuren is. LDD is de pijp uit dus begint hij wanhopig te worden om terug te kunnen meedoen in de mainstream politiek.

   Dat bewijst allemaal wat ik heb gezegd erover, en E. Janssens kijkt de andere kant uit en zegt dan eigenlijk dat het gros van de Vlamingen een kudde stomme koeien zijn, die zoiets gemakshalve door de vingers zouden zien. Zelfs als het zo zou zijn, dan heeft dat er niets mee te maken. Je kan hem niet uit de wind zetten door anderen te verwijten dat ze zomaar alles kritiekloos zouden slikken van die OPPORTUNISTISCHE lul !

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Hij is politiek volledig afgegaan omdat het kiespubliek duidelijk door had dat hij geen stabiele factor is die binnen een partij kan functioneren maar die enkel denkt aan zijn eigen megalomane eigenbelang en dus op die manier schisma’s veroorzaakt. Iedereen zal dan wel zijn gedacht gaan volgen geleidelijk aan, zo denkt hij nu eenmaal. Bovendien hebben mensen perfect begrepen onderhand dat hij niet geïnteresseerd was om een nieuwe partij te vormen, als er geen garantie aan vasthangt dat hij het “ver kan schoppen” in de politiek, en zeker niet wanneer het over volslagen debutanten gaat zoals Coveliers destijds. En ondanks zijn standpunten i.v.m. immigratie voldeed VB niet aan zijn wensen, wegens wegzakkend in de peilingen en de verkiezingsresultaten ! “N-VA zal mij wel nemen zoals ik ben”, had hij gedacht, maar ook daarin vergiste hij zich: hij splijtte meteen de partij in twee en dus werd hij buiten gegooid. Te veel zijn eigen capaciteiten als narcist overschat, dan krijg je dat !

   Dus: als hij er iets van wou maken voor zichzelf, dan werd hij eigenlijk door de omstandigheden zelf uiteindelijk a.h.w. gedwongen om het op eigen houtje te proberen. En niet omdat hij van meetaf aan zo’n grote “idealist” zou zijn. Dat is bullshit !

   En nu het afgelopen is met LDD, door zijn eigen fout, gaat hij nog maar eens leuren met zijn kameleonachtige retoriek ! Hij moet leren wanneer zijn rol definitief is uitgespeeld.

   Like

 5. wim van rooy zegt:

  Spreek het woord Palestijn uit en de Vlaam voelt zich direct weer onderdrukt; vandaar zijn sentimentele sympathie voor de geschifte liefhebbers van het fascistische Hamas en voor het tirannieke Fatah. Lardeer dit onzindelijke denken met de dagelijkse indoctrinatie van de gepalestiniseerde media, en je komt al een heel eind. Voeg er nog een snuifje organisch antisemitisme aan toe en wat historische onkunde, en hop: daar heb je de Vlaamse Palestijn.

  Like

  • ZwoelieZwoelie zegt:

   Den rechtgeaarden Vlaam heeft een schrikkelycken ende vervelenden neiginghe sich te plooyen alnaer wat den samenlevinghe beschouwe als zijnde algemeen sociael wenselijck. Dit met den bedoelinghe om de saligheyt in den hemelen te bereycken en dit door de slaafse tentoonspreidinghe van dienovereenkomstige gedraghinge, sodat hij aldaer kan worden beloond en gesien worden met een gulden paplepel in den mond, als goddelijcken danc voor de schroomelijckheyd ende godvruchtigheyd waarmede hij sijn leven heeft volbracht, als ware hij Jezus de Nazarener zelve.

   Er kan geen grooter goed bestaen voor dit katholieke klootjesvolk dat sijne ultieme belooninghe in het hiernamaels steeds indachtig is ende ervoor aldus terugschrikt sich tegen het vigerende tijdsbeeld te keeren.

   🙂

   Like

 6. IK HEB EEN UPDATE ONDER MIJN STUK GEZET:

  Dit stuk is gewoontegetrouw doorgeplaatst op E. J. Bron, alwaar gelegenheid tot commentaar is. In die commentaren wordt erop gewezen dat Dedecker met enige reden verdacht kan worden van opportunisme en dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat hij conformistisch is uit opportunisme. En dat conformistisch opportunisme zou dan voortkomen uit Dedeckers calculatie dat hij ook bij Palmaffiaknuffelend “links” krediet moet behouden om politiek staande te blijven. Dat neemt natuurlijk niet weg dat alle andere factoren (antisemitisme, domme ongeïnformeerdheid. hang naar zelfmanifestatie, better-than-thou-ism, neurotische zelfverheffingsdrang, kijk-mij-eens-aan-de-goede kant staan) als mogelijke verklaring blijven gelden.

  Een zeer interessante invalshoek is deze: de Vlaming is altijd een onderdrukt tiepje geweest en heeft een lange geschiedenis van zich ontworstelen aan de Franse (Waalse) overheersing en arrogantie. Vandaar zou de Vlaming een natuurlijke neiging hebben om zich solidair te voelen met andere “onderdrukte volken” zoals “de Palestijnen”.

  Dat kan allemaal waar zijn, maar toch blijf ik erbij dat de grootste factor bij Dedecker moet zijn: onversneden Jodenhaat. Je kan namelijk nóg zo’n opportunist zijn en nóg zo’n typisch Vlaamse neiging hebben de underdog te steunen, Dedecker is een té scherp denker en té realistisch om dermate dom te zijn op het gebied van geschiedenis en actualiteit van Israël. Natuurlijk is het mogelijk dat hij én beter weet én uit puur conformistisch opportunisme de Palmaffialiefhebber uithangt. Maar . . . . . . dan is hij zo mogelijk nóg gewetenlozer dan de “oprechte” antisemiet.

  Like

 7. Jan zegt:

  De razende Dedecker. Enkele citaten uit zijn stukken vol met antisemitisch gebral en klinkklare leugens

  In ‘De muur van de schande en de schaamte’ in 2009 schreef Dedecker over Israël:
  ….
  Zionisme en antisemitisme hebben dezelfde racistische visie…
  Theodor Herzl, de vader van het zionisme, schreef in zijn dagboek in 1895: ‘In het gebied dat ons toegewezen wordt moeten we de grondbezitters onteigenen. Tevens moeten we de arme bevolking naar de andere kant van de grens zien te krijgen’
  ..
  Israël is een racistische koloniale staat geworden met aan het hoofd een democratisch verkozen oorlogsstoker, of hij nu Olmert heet of Sharon. Norman Finkelstein, auteur van de holocaustindustrie, en de Franse filosoof Alain Badiou, hebben groot gelijk als ze betogen dat sommige Israëli’s en Joden, met de holocaust als moreel schild, zelf daders zijn geworden, onschuldige slachtoffers zijn gaan maken, burgers zijn gaan bombarderen en terroriseren. Israël geeft daarmee een vrijbrief en een vals alibi aan islamitische gekken die hun terroristische haat botvieren op onschuldige westerse burgers. De Amerikaanse terreurexpert Robert Pope onderzocht de motieven van 462 zelfmoordterroristen. De woede over de westerse Midden-Oostenpolitiek was voor de fanaten hun voornaamste motief.
  ..
  Israël houdt letterlijk huis in de bezette gebieden, zoals de SS dat hier tijdens de bezetting deed.
  Het Westen zou met een economische boycot Israël kunnen dwingen tot het opheffen van het apartheidregime net zoals het met Zuid-Afrika gedaan heeft.

  ) Jean Marie Dedecker, voorzitter LDD De Standaard, 5 januari 2009
  http://www.ldd.be/nl/de-muur-van-de-schande-en-de-schaamte-129.htm

  ‘Het recht van de sterkste is het sterkste onrecht’

  Over de Palestijnen heerst een apartheidsregime waarin ze nog minder rechten hebben dan de zwarten destijds in Zuid-Afrika. Israël is de laatste koloniale macht ter wereld die parasiteert op het collectieve schuldgevoel uit de vorige eeuw en een godsdienstig eigendomsrecht van tweeduizend jaar geleden. Een vrijgeleide om een ander volk te onderdrukken en de elementaire mensenrechten te verkrachten.

  Israël is het enige land ter wereld dat met toestemming van het wereldgeweten openlijk racisme mag belijden. De Palestijnen worden opgeborgen in reservaten..
  Een derde van de zwangere vrouwen haalt de materniteit niet wegens de tergende houding van de militairen aan de checkpoints. Kinderen worden er van het strand geschoten en het gebied heeft de grootste ‘analfabetiseringsgraad’ van het Midden-Oosten.

  De Palestijnen zijn afhankelijk van de uitkeringseconomie. De Israëlis weigeren de rechtmatige Palestijnse belastingen en douanegelden door te storten. …..
  Elke westerse politicus die zich kritisch opstelt wordt door de mondiale joodse lobby en de holocaustindustrie gestigmatiseerd tot racist en antisemiet.
  enz enz
  Jean-Marie Dedecker (De auteur is senator voor VLD.) De Standaard woensdag 19 Juli 2006.
  http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-1045485-sherpe-analyse-over-jodenpalestijenen-door-belgische-politicus.html

  Lont uit het kruitvat
  http://www.jmdedecker.com/2015/01/spreken-of-schrijven-over-de-islam-is.html

  Over Dedeckers geraas en getier in joods.nl
  Economische maatregelen tegen Israël bepleit
  Gepubliceerd 14 augustus, 2006
  De Belgische politicus Jean-Marie Dedecker (Vlaamse Liberalen en Democraten) wil dat de Europese Unie economische maatregelen neemt tegen Israël. Hij pleit voor hoge invoerrechten op Israëlische producten. De opbrengst ervan zou naar een fonds voor de wederopbouw van Libanon moeten gaan.
  https://joods.nl/2006/08/economische-maatregelen-tegen-israël-bepleit/

  Bijzonder is ook hoe hij zich volledig vergist in Obama
  Waarom ik voor Obama kies

  Mijn keuze voor de underdog, de kansloze paria, Obama, is zowel rationeel als emotioneel. Barack Obama, from zero to hero, de verpersoonlijking van The American Dream.

  Kansloos door huidskleur en afkomst versloeg deze zwarte Lancelot het establishment van zijn eigen Democratische partij, de elite van Washington en de Clintonfabriek.

  Als eerste Amerikaanse presidentskandidaat slaagt hij erin de onderstroom van de maatschappij te doen vloeien en electoraal te bestendigen. Niet langer beslissen de rijke donaties van het industriële conglomeraat.
  Hij geniet het voordeel van de twijfel, maar verontrust mij toch ook door de knieval voor Israël, de joodse lobby en Iranmania.

  Met Obama kan de politiek en economische boosheid zich vertalen in politieke macht. Als Obama verkozen wordt, niet dankzij zijn huidskleur, maar ondanks zijn huidskleur, treedt Amerika een nieuw tijdperk in.

  http://www.ldd.be/nl/waarom-ik-voor-obama-kies-160.htm

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s