Natuurlijk zijn de VS geen democratie meer, of worden zij in elk geval steeds minder democratisch na al die jaren dat links aan de macht is geweest

Screenshot_50

(Door: “Wachteres”)

Onderstaand een commentaar van “Wachteres” op dit artikel over het democratisch gehalte van de VS:

Ik heb een tijd echt gedacht dat het communisme hier, na de val van de Berlijnse Muur, verleden tijd was. Een mens kan zich vergissen. Jarenlang heb ik links gestemd, omdat ik veronderstelde dat het nieuwe linkse denken niets te maken had met de aloude dictatoriale communistische opvattingen. De politiek van Tony Blair en Labour lieten mij zien dat mijn veronderstellingen niet de werkelijkheid weergaven. De praktijk wijst uit dat links nog even dictatoriaal is als het altijd is geweest.

We hoeven niet naar Amerika te kijken om te ontdekken wat links van plan is. ‘De lange mars door de instituties’ heeft ervoor gezorgd dat links in elk opzicht de touwtjes in handen kreeg. En die macht grijpen zij aan om de linkse idealen er koste wat het kost, desnoods ten koste van de eigen bevolking, door te drijven. Hun moraal, hun opvattingen zijn de enige juiste.

De opvattingen van anderen, als die strijdig zijn met de linkse ideologie, worden genegeerd en ondertussen worden die zo besmeurd en zelfs zwart gemaakt dat het volk, dat blijkbaar alles gelooft wat in de kranten staat en op de tv wordt verkondigd, het niet meer aandurft om tegen het politiek correcte denken in te gaan, laat staan ertegen in verzet te komen. De wensen van de bevolking tellen niet, ook al zouden die de wensen van een meerderheid zijn.

De EU is met leugens en bedrog gestart. Wij zouden op het gebied van de handel gaan samenwerken. De plannen om tot één Europa te komen, waaruit uiteindelijk één bevolking moet ontstaan, lagen echter al vast. Dat is ook de belangrijkste reden waarom links de instroom vanuit het Midden-Oosten stimuleert. De ‘vluchtelingen’ stroom zijn een godsgeschenk, want nu kunnen er nog veel meer binnenkomen dan normaal al het geval is. In Nederland 180.000 in 2014, het jaar daarvoor 140.000. Sinds jaar en dag komt er in ons land elk jaar een stad aan bevolking bij.

De andersdenkenden, en tegelijkertijd het volk, werden bedreigd met rampspoed en ellende , ‘het licht gaat uit’, als zij anders zouden willen. En, zoals we vanuit het naziverleden weten, als leugens maar lang genoeg worden herhaald dan worden die uiteindelijk geloofd.

“In de Verenigde Staten regeert de meerderheid niet, in ieder geval niet in die zin dat er sprake is van een causaliteit tussen de wensen van de bevolking en de wetten. Zodra een meerderheid een andere mening heeft dan de economische elites of georganiseerde groepen, verliest de meerderheid. Hoewel in de VS het meerderheidsprincipe in de grondwet is ingebouwd, stellen wij vast: zelfs wanneer tamelijk grote meerderheden een bepaalde politiek willen, krijgen ze die niet.” (Uit een actuele studie van de Princeton University)

Dat leidt tot een uitholling van de democratie.

“…De politiek in Europa – ooit gegroeid op humanitaire idealen en egalitaire overtuigingen – verwordt tot een apparaat dat gericht is op het behalen van maximaal voordeel voor kleine, maar invloedrijke groepen”.

“Deze ontwikkeling is waarschijnlijk alleen maar te verhinderen wanneer de burgers van Europa hun resterende vrijheidsrechten excessief gebruiken en een slaapwandelende politieke en economische elite stoppen, voordat het model Europa definitief een geval voor de historische musea geworden is”.

Helaas gaat rechts, voor zover zij nog niet beïnvloed is door het linkse denken, erin mee, omdat de bedrijven zich wel kunnen vinden in een grote onderlaag, die dag en nacht voor weinig geld wil/moet werken. De snode linkse plannetjes neemt rechts daarom maar voor lief of zij negeert die.

Onze toekomst in de EU is een kleine ‘elite’ die het geld en de macht in handen heeft en een grote onderlaag, die het geld voor de top moet verdienen. En dan wil ik het nog niet eens hebben over de rampspoed die de onacceptabel grote instroom uit een cultuur, die totaal conflicteert met onze opvattingen en die van plan is om haar ideologie hier te vestigen, met zich meebrengt.

Uit de EU is de enige oplossing willen wij onze vrijheid en onze rijkdom, die tot nu toe min of meer eerlijk verdeeld was, behouden.

Door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Natuurlijk zijn de VS geen democratie meer, of worden zij in elk geval steeds minder democratisch na al die jaren dat links aan de macht is geweest

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ik ben bang dat het al te laat is, er zijn blijkbaar verdragen gesloten die je niet kan opzeggen zonder unanimiteit, en die is niet bereikbaar zolang het 1 stem per land is, er zijn teveel ontvangers lid van de club en daardoor is de uitgang gesloten en een nooduitgang is er niet.
  Hoe een heel volk door haar eigen leiders is verraden!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En zelfs dàt feit telt nog niet eens, als een niet-onaanzienlijk deel van datzelfde volk zich van dat verraad niet bewust is!
   Er uit komen zal alleen nog mogelijk zijn als het systeem zichzelf opblaast.
   Zou nog kunnen: Te veel druk op de ketel veroorzaakt tenslotte een explosie. En me dunkt, dat alleen al dat immigrantenbeleid een óverdruk veroorzaakt!

   Like

   • Wachteres zegt:

    Laten we hopen dat die immigratie ten goede uitwerkt, @Theresa.

    Dan moet dat wel gauw gebeuren, want anders wordt het een bloedbad, ben ik bang.

    Like

 2. koddebeier zegt:

  Communisme, nationaal socialisme en socialisme zijn met het zelfde sop overgoten, dictatuur en onderdrukking en uitroeiing vinden daar hun oorsprong.

  Like

 3. dgneree zegt:

  “Onze toekomst in de EU is een kleine ‘elite’ die het geld en de macht in handen heeft en een grote onderlaag, die het geld voor de top moet verdienen.”

  Dat is naar mijn mening al voor een groot deel het heden. De toekomst is, dat die macht straks steeds strenger uitgevoerd zal worden. Nu al steunt de EU openlijk Neo-nazi’s en fascisten in Oekraïne. De democratie die nog over is, zal steeds verder ondergeschoffeld worden en het postmoderne, politiek correecte denken zal ervoor zorgen, dat iedereen het of volkomen normaal vindt, of volkomen machteloos is om nog redelijke argumenten te verzinnen om de waarzin te stoppen.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  EN IN BRUSSEL WORD NOG STEEDS DEMOKRATIES BESCHETEN !

  Like

 5. Jade zegt:

  Goed artikel…
  Uit de EU, dat zou het beste zijn.

  Like

 6. Jan zegt:

  In de VS zijn de politici in de greep van Wall Street:
  * Lobbyisten van de financiële industrie betaalden honderden miljoenen aan het Congres en de regering van Obama. Zij hebben nagenoeg alle belangrijke Congresleden en senatoren gekocht die direct betrokken zijn bij de financiën en het bankwezen. Zij die het meeste geld van lobbyisten ontvangen zijn het felst tegen regulering:
  – TARP Recipients Paid Out $114 Million for Politicking Last Year
  The companies that have been awarded taxpayers’ money from Congress’s bailout bill spent $77 million on lobbying and $37 million on federal campaign contributions, Center finds. The return on investment: 258,449 percent.
  http://www.opensecrets.org/news/2009/02/tarp-recipients-paid-out-114-m/
  (Het Troubled Asset Relief Program is een van de maatregelen die de Amerikaanse regering heeft getroffen in het kader van het bestrijden van de kredietcrisis)
  – House Finance Committee Members Took $62.9 Million From Industry Interests
  http://www.huffingtonpost.com/2009/07/08/house-finance-committee-m_n_227871.html
  – The Cash Committee: How Wall Street Wins On The Hill
  http://www.huffingtonpost.com/2009/12/29/the-cash-committee-how-wa_n_402373.html

  * Obama ontving meer donaties van Goldman Sachs en van de financiële wereld dan wie daan ook:
  – Top Contributors: http://www.opensecrets.org/PRES08/contrib.php?cid=N00009638
  – JPMorgan Employees Join Goldman Sachs Among Top Obama Donors
  http://www.bloomberg.com/news/articles/2012-03-20/jpmorgan-employees-join-goldman-sachs-among-top-obama-donors
  http://static1.1.sqspcdn.com/static/f/303385/14412112/1317392199393/ron-paul-obama-romney.JPG?token=C2r4YnhKCRqgiDxMh%2FHEzFfJNLg%3D

  * Larry Summers en de rest van Obama’s economische team vergaarden miljoenen tijdens de eerste maanden, maar ook ver er voor:
  – Bankers Vs. The People: Which Side Is The White House On?
  http://www.huffingtonpost.com/2009/10/28/bankers-vs-the-people-whi_n_335842.html
  – Secret Agenda in Syria? Larry Summers and Cronies Opening the World to Criminal Banksters
  http://www.alternet.org/economy/larry-summers-and-syria

  * Twee Congresleden zeggen dat de banken bepalen wat in het Congres gebeurt
  Two powerful congressmen said that banks run Congress
  http://www.washingtonsblog.com/2009/06/second-powerful-congressman-says-banks-run-congress.html

  * Twee top IMF ambtenaren, de voormalige vice president van de Dallas Federal Reserve en het hoofd van de Federal Reserve Bank of Kansas City geven beide toe dat de VS geregeerd wordt door een oligarchie
  – Experts On Third World Banana Republics: The U.S. has Become a Third World Banana Republic
  http://www.washingtonsblog.com/2009/03/experts-on-third-world-banana-republics-the-u-s-has-become-a-third-world-banana-republic.html
  http://www.washingtonsblog.com/2009/06/president-of-the-federal-reserve-bank-of-kansas-city-warns-of-oligarchy.html

  Verder: veel leden van het Congres hebben er alle belang bij dat voortdurend oorlog gevoerd wordt omdat zij hiervan namelijk profiteren en dus werd onder het huidige Amerikaanse regime een wet aangenomen, de National Defense Authorization Act (NDAA). Citaat:
  “to authorize worldwide war, which has no expiration date and will allow this president — and any future president — to go to war anywhere in the world, at any time, without further congressional authorization. The new authorization wouldn’t even require the president to show any threat to the national security of the United States. The American military could become the world’s cop, and could be sent into harm’s way almost anywhere and everywhere around the globe.”
  https://www.aclu.org/blog/house-passes-authority-worldwide-war?redirect=blog/national-security/house-passes-authority-worldwide-war
  De wapenindustrie is ook financiële donor tijdens verkiezingscampagnes:
  “[The Lockheed companies] spend about $12 million per election cycle, either on lobbying or on candidates. And they have people like Buck McKeon, who runs the Armed Services Committee now. They’re the biggest donor to him. They’re the biggest donor to Daniel Inouye, who runs the Appropriations Committee in the Senate.”
  http://www.washingtonsblog.com/2011/01/all-in-all-it-appears-that-eisenhower’s-worst-fears-have-been-realized-and-his-remarkable-and-unique-warnings-given-for-naught.html

  De situatie in Nederland is zeker niet anders is en al helemaal niet in Brussel

  Like

 7. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  EN NIET ALLEEN DE VS, EUROPA IS NET ZO MIN EEN DEMOCRATIE; NOOIT GEWEEST ZELFS!

  Like

 8. Cor Ozinga zegt:

  Dus moeten we nu uit de EU stappen, voordat het toekomstige EU-leger tegen ons ingezet kan worden. Andere EU-landen zullen nu niet durven om oorlog tegen Nederland te voeren.

  Like

 9. Natuurlijk moeten we uit de Eu,maar dat zal niet gebeuren zolang deze wanregering aan het roer zit!En bij nieuwe verkiezingen zal,zoals gewoonlijk,net zo lang gesjoemeld worden totdat links het weer voor het zeggen heeft,met opper=landverrader Pechtold aan het roer!

  Like

 10. Zoals het motto van Front Page Magazine luidt:
  “Inside every liberal is a totalitarian screaming to get out.”
  (In het Amerikaanse spraakgebruik is “liberal” hetzelfde als “links”.)
  http://www.frontpagemag.com/

  Like

 11. Henk.V zegt:

  In het artikel waarop Wachteres reageert worden een aantal ”spelers” genoemd die in de strijd om macht en invloed de hoofdrol vervullen:

  Ik citeer
  ”Het fiasco rondom Griekenland toont aan dat ook bij interne Europese conflicten de belangen van invloedrijke groepen zoals het IMF, de ECB, de BANKEN en de ”politieke arbeidsplaats garantieverenigingen*)” voorrang hebben boven hetgeen waarvoor de keizers beslissen”

  Laat ik maar een poging tot een vollediger overzicht doen, een verpletterende groep van krachten waar de man en vrouw in de straat tegen moert opboksen!

  Grof samengevat strijden wij tegeneen conglomeraat van groot geld bezitters:

  Het IMF, DE ECB, de Europese banken, de Beleggerswereld, waaronder machtige lobby’s van speculanten, de multinational die geld en economische macht bundelen;

  -Machtige politieke en milieu lobby groepen, verenigd in NGOs die de EU continu bewerken,

  -Industrieën die militaire goederen vervaardigen en zwaarwegende handelsbelangen hebben op diverse plaatsen;

  -Verder is daar het almachtige oliekartel dat opereert via de oliemaatschappijen en contacten onderhoudt met de Arabische ,islamitische wereld die op haar beurt veel mainstream media en onderwijs instituten financiert en in ruil daarvoor politiek correcte berichtgeving en onderricht verwacht.
  -en laten we vooral hulporganisaties en zeer ,invloedrijke overleggroepen”Bilderberg Groep niet vergeten en evenmin, de aandeelhoudersverenigingen van grote landelijke bedrijven en van de Internationals die steeds moeten worden tevredengesteld!

  De belangen van deze club graaiers zullen in de EU en in de kringen van hun slaafse zetbazen in elk land ALTIJD voorgaan boven de simpele behoeften van het klootjesvolk.

  Jazeker: de tijd voor de grote schoonmaak is NU!
  Grenzen dicht, baas in eigen land en over de eigen grenzen en vooral : UIT de EU.
  De opvattingen van Geert Wilders MOETEN gemeengoed worden bij de meerderheid van het volk en electoraal worden vertaald.

  Het linkse superkapitalisme dat zich heeft vereenzelvigd met met de islamitische doelstellingen van het Midden Oosten moet door een brede volksbeweging voor een omslag zorgen.

  Like

 12. Er komt geen grote schoonmaak. Poppetjes en clubjes worden misschien vervangen of krijgen een ander briefpapier. Daar langs de lijn, in de schaduw van de veranda, hebben ze zich al heel lang geleden teruggetrokken. En waar hun voorouders het nog leuk vonden om de koning of de keizer uit te hangen en alle bruiden eerst wilden neuken zitten zij onzichtbaar in de schaduw. Knippend met de vingers, bubbelglaasje in de hand, opdrachten gevend aan hun lakeien die zich banken, partijen of ministers mogen noemen en als perfecte katvangers een paar kruimeltjes van de buit krijgen toegeworpen nadat de waakhonden zijn gevoerd.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Daar ziet het inderdaad vaak naar uit, Breinbrouwsels, maar er zal HOE DAN OOK, een omslag MOETEN komen, anders kunnen wij nu al definitief het hoofd in de schoot leggen.
   Daar heb ik totaal geen zin in.
   Theoretisch staan wij er inderdaad helemaal niet goed voor, maar de geschiedenis leert ons dat ook in ogenschijnlijk volstrekt hopeloze situaties een verandering zich razendsnel kan aandienen, wanneer het volk eenmaal is ontwaakt. Denk maar aan de onwaarschijnlijk snelle val van het bewind Ceausescu.
   Niemand hield dat voor mogelijk..
   Wij hebben met oppermachtige tegenstanders te maken, maar ik zal mij tegen hen blijven verzetten.

   Niemand is ooit sterker geworden doordat hij de strijd opgaf, dus…

   Like

   • Dat wordt dan een flinke klus, @Henk V. De ze hebben al duizenden jaren ervaring in het infiltreren, manipuleren en compleet overnemen en overspuiten van Het Verzet. Na elke opstand, afscheiding, oorlog, lente bleek dat alleen de kleur van hun haar was veranderd. Misschien dat Ijsland de uitzondering is. Die stopten de boeven wél in de bak. Maar weer veels te lief allemaal en te weinig. Ze hadden de hele zooi ter plekke door de gehaktmolen moeten draaien. Tijdens het kinderuurtje op de TV. Dan blijft ’t tenminste hangen in die hersentjes.

    Like

 13. Pingback: Natuurlijk zijn de VS geen democratie meer, of worden zij in elk geval steeds minder democratisch na al die jaren dat links aan de macht is geweest |

 14. Luc zegt:

  Democratie heeft nooit bestaan, een handige poppenkast die de illusie van keuze creëert maar nooit echt geeft.
  Dit is ook geen lokaal probleem want er bestaat gewoon niet 1 Democratisch land.
  Links, rechts,boven of onder maakt ook geen bal uit, het enige wat er veranderd is wie wat niet mag en moet.
  zo lang ze maar hard genoeg naar elkaar wijzen kunnen ze samen al hun kiesvee pluimen,verkopen en desnoods ook slachten.
  dit valt niet op te lossen in een stemhokje, zeker niet terwijl de propaganda langs alle kanten rond je oren vliegt en nog niet het minst, als de geitenwollen sokken brigade in de buurt is.
  politiek maakt ziek en laat dat nu net de bedoeling zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s