Christian Estrosi, de locoburgemeester van Nice: “De 5e colonne van ´islamisten´ is in Frankrijk.”

Screenshot_85

Christian Estrosi (UMP), locoburgemeester van Nice

De locoburgemeester van Nice en lid van de partij UMP, Christian Estrosi, heeft zondag op de tv-zender France3 verklaard dat Frankrijk geconfronteerd wordt met de 5e colonne van “islamisten” en dat de Derde Wereldoorlog aan de joods-christelijke beschaving is verklaard door het  islam-fascisme. Geïnterviewd over de aanslag die is gepleegd op de kerken in Villejuif in het departement Val-de-Marne verklaarde de heer Estrosi: “Ja, de katholieken worden bedreigd, in Frankrijk zijn zij een doelwit.” “De joods -christelijke beschaving, waarvan wij nu de erfgenamen zijn, wordt bedreigd”, voegde hij eraan toe.

Volgens hem probeert de overgrote meerderheid van de moslims, die de wetten van de Republiek onder die van hun religieuze wetten plaatsen, zich te verschuilen. “Ze voelen zich bedreigd, omdat ik het islam-fascisme noem. Dit islam-fascisme is vertegenwoordigd in Irak, in Syrië, maar ook elders en dan vooral in Frankrijk. Tot en met de 5e colonne en haar netwerken  aan toe, die je kunt vinden in onze kelders, garages en allerlei illegale plekken.”

Terugkomend op “de vijfde colonne” gaat hij verder: “Ja ik blijf erbij, het is een Derde Wereldoorlog die ze ons hebben verklaard. Je moet je ervan bewust zijn en de waarheid vertellen. Als men keer op keer op tv verklaart, bijv. tijdens de klopjacht op de broers Kouachi  (de aanslagplegers van Charlie Hebdo ), dat dit Fransen zijn omdat zij een Frans paspoort bezitten, eh……nou nee….dat zijn ze niet. Men is Fransman als men geen vijand van Frankrijk is. Een paspoort maakt nog geen Fransman van je”, aldus de locoburgemeester van Nice.

“We hebben te maken met vijanden van Frankrijk en die zijn tegenwoordig in het bezit van een Frans paspoort. Het wordt tijd dat we dit aanpakken en de bepalingen van de wet uitvoeren om dit probleem op te lossen.”

“Heeft men nog wel recht op een Frans identiteitsbewijs en recht op allerlei uitkeringen waar anderen voor moeten betalen door vroeg op te staan en hard te werken?”, zo vroeg hij zich af.

De Franse Communistische Partij reageerde hier zondagavond direct op door het voorstel af te  keuren. “Dit is werkelijk een bizar voorstel van de heer Estrosi, die verwikkeld is in een verbeten strijd met de familie van Marine Le Pen. Dit soort uitlatingen houden een oproep in tot een ´beschavingsoorlog´ waarvan het einde niet in zicht is en ze versterken de logica van algemene achterdocht”, zo klaagde zij in een communiqué.

De voorzitter van de UMP in de Senaat, Gerard Larcher, zei dat hij gechoqueerd was door het gebruik van woorden als “fascist” door de burgemeester en dat de theorie van de 5e colonne niet de zijne was. De vorige minister van de UMP, Valérie Pécresse, gebruikte evenmin de termen van Christian Estrosi. “Ikzelf gebruik niet van die grootse termen”, zo zei hij zondagavond op BFMTV. Hiermee wilde hij zeggen dat het wat hem betreft beter was om te spreken van een oorlog tegen de beschaving “op zich” dan van die tegen de joods-christelijke beschaving.

Bron:
www.leparisien.fr

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islam, islamofascisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Christian Estrosi, de locoburgemeester van Nice: “De 5e colonne van ´islamisten´ is in Frankrijk.”

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Niet alleen in Frankrijk, maar heel Europa!

  Like

 2. Jean zegt:

  Wij weten dat al jaren, wij verwittigen al jaren en wij roepen al jaren op die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam met alle midden te bestrijden en te verdrijven zodat Europa terug een seculier continent wordt.

  Like

 3. Pingback: Christian Estrosi, de locoburgemeester van Nice: “De 5e colonne van ´islamisten´ is in Frankrijk.” |

 4. tjonge zegt:

  een burgemeester met ballen, nou in nederland nog zulke…

  Like

 5. hans zegt:

  Als het over moslims gaat hoeft men helemaal geen blad voor de mond te nemen, punt!
  Je kunt zien dat mensen nog steeds uitspraken disclaimen, voorzichtig zijn en kruipen voor die NARE LINKSE VEGA zuurpruimen die deze situatie grotendeels veroorzaakt hebben. Het zou juist omgedraaid moeten zijn! Zij zijn de eigentijdse moffenhoeren en vertegenwoordigen de vijand en zouden zich moeten schamen en teveel moeten voelen!

  Like

 6. luckybee zegt:

  Tsuia dat verbaasd me helemaal niet de Algerijnen vermeren zich als ratten.

  Like

 7. ildiko zegt:

  Wanneer Oriana Fallaci heeft dit opgeschreven toen vonden ze pervers, niemand die er naar haar wou luisteren. Pim Fortyuin riep hetzelfde en werd vermoord, en het volk nog steeds zwijgt.

  Like

 8. E. Janssens zegt:

  Als deze kerel dat eerlijk meende zat hij bij de partij van Marine Le Pen en niet bij die van Sarkozy. De UMP wilt door zulke waarheden te verkondigen opnieuw stemmen van het FN afsnoepen. En eens weer aan de macht gebeurt er niks, zoals er niks gebeurd is onder het presidentschap van Sarkozy. O, ja, in opdracht van Sarko werd Khadaffi vermoord, remember? Dat was de man die het gespuis uit Afrika tegenhield, datzelfde gespuis dat nu via bootjes Europa binnendringt om ons te vernietigen. Sarkozy heeft dit mogelijk gemaakt. Ik geloof niet in de oprechtheid van UMPers, wat ze ook zeggen. Schorremorrie van hetzelfde soort als de socialisten. Leve Marine Le Pen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s