Schrijvers woest om toekennen prijs vrijheid van meningsuiting aan Charlie Hebdo

Screenshot_67

‘Franse natie is stom want geen morele verplichting jegens moslims’

Zes prominente schrijvers boycotten het jaarlijkse gala van de Amerikaanse afdeling van schrijversvereniging PEN in New York. Zij zijn het niet eens met de toekenning van de prijs voor de vrijheid van meningsuiting aan het Franse satirische weekblad Charlie Hebdozo meldde The New York Times maandag. Onder de schrijvers zijn Booker Prize-winnaars Peter Carey en Michael Ondaatje.

Het gala wordt volgende week dinsdag gehouden. De Australiër Carey zegt dat de PEN-afdeling blind is voor de “culturele arrogantie” van de Franse natie die zich niet moreel verplicht voelt jegens de grote minderheid van moslims in het land.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Schrijvers woest om toekennen prijs vrijheid van meningsuiting aan Charlie Hebdo

 1. Sjaak zegt:

  verplicht voelt jegens de grote minderheid van moslims in het land !

  MINDERHEID ? STRONT HEBBEN ZE OOK NOG IN HUN OGEN !

  Like

 2. E. Janssens zegt:

  We kennen nu deze islamofiele schrijvers, en heel de literaire wereld kent ze nu. Hen die je nooit hoort wanneer beelden kapot geslagen, cultuursteden opgeblazen, kunstenaars bedreigd, ongelovigen uitgeroeid worden, dat alles in naam van dezelfde profeet die door CH aangepakt werd. Nee, over een paar tekeningetjes struikelen ze. Waarschijnlijk doen ze dat uit chagrijn omdat ze zelf niet waard geacht werden om deze prijs te ontvangen, want zo gaat dat in het artistieke wereldje wanneer er prijzen toegekend worden: de afgunst en de haat ontploffen dan in woorden en gebaren. Carey, Ondaatje en die vier andere losers: niemand zal ze nog lezen, want enkel beschaafde mensen met enig gevoel in hun botten en verstand in hun hoofden lezen. Collabo’s en barbaren zijn a-literair, ze houden zich liever bezig met wapens. Leve Salman Rushdie!

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Een minderheid van moslims, o ja ? Die maken wel het leven van zowel de Fransen, alsmede van de Joden tot een Hel. Maar dat moet natuurlijk weer doodgezwegen worden door die – prominente schrijvers -. Laat die prominente schrijvers maar eens hier komen, dan krijgen ze van mij, een voor een, een harde knal voor hun kop !

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Moet je je ook al verplicht voelen jegens zoiets als móslims?
  Op welke mnier voelen die zich dan wel verplicht jegens óns?
  “Fellow travelers van de radicale islam” is wel een goeie typering van Rushdie.
  Alleen had van mij dat ‘radicale’ er óók nog wel af gemogen.

  Like

 5. 4sjun zegt:

  Zijn het bekeerlingen of multiculturele helpertjes van Mohammed de krijgsheer? Tijd voor alle namen en rugnummers opdat ik niet per ongeluk nog wat centen aan hen besteed:
  – Peter Carey
  – Michael Ondaatje
  – Francine Prose
  – Teju Cole
  – Rachel Kushner
  – Taiye Selasi

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Sluit dit soort landverraders uit en royeer dit soort eikels…Boycot deze prulschrijvers !!

  Like

 7. luckybee zegt:

  Verbaasd je dat? de meeste schrijvers zijn Marxisten.

  Like

 8. Jade zegt:

  “de grote minderheid van moslims in het land”
  In 2013 was het al 10% van de bevolking, dus
  6 miljoen moslims op papier.
  De werkelijkheid zal net als in Nederland nog wel schokkender zijn.

  Like

 9. windwens zegt:

  Weer zo’n stelletje aanstellers die het geweten van de rest van de wereld willen spelen. Doodmoe wordt je van dit soort zieltjes winners. Geen dup voor boeken van deze moraalridders ze mogen een reisje kalifaat kunnen ze daar mooie verhaaltjes over gaan schrijven hoe vreedzaam de Mo en zijn moordenaars brigade werkelijk is en dan van alle kanten belicht. De strijd in Yemen de strijd in Syrie Regeringsleger tegen de rest en Irak waar het hele zooitje het met elkaar uitvecht.Ook het kalifaat van Boko- Haram en de rest van Afrika mogen ze natuur getrouw op tekenen of zouden ze dan nog met een roze bril op leuke verhaaltjes knutselen die totaal niet voldoen aan een beeld wat de meeste mensen ervan hebben en die die de hele Islam al jaren kotsbeu zijn. Niet omdat deze moslims zo graag geloven nee omdat ze het ook nog eens iedereen door de strot willen drukken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s