EU op weg naar quota voor vluchtelingen

Screenshot_97

STRAATSBURG – Niet alleen het Europees Parlement, ook de Europese Commissie in Brussel wil vluchtelingen beter over de Europese Unie verdelen. Alle EU-lidstaten zouden een deel moeten opvangen. Daarvoor zijn quota nodig, stelde commissievoorzitter Jean-Claude Juncker woensdag in het EU-parlement in Straatsburg.

“Wij moeten zorgen voor een verdeling over heel Europa. Dat moet gebeuren. We moeten solidair zijn”, aldus Juncker. Hij kondigde voor 13 mei een voorstel aan. Voor de vaststelling van de quota moet onder meer naar de omvang van de economie van de lidstaten worden gekeken.

Op dit moment vangen maar een paar EU-landen de meeste asielzoekers op. Daarnaast hebben Italië en Griekenland, waar de meeste vluchtelingen belanden, grote problemen de asielaanvragen af te handelen. Volgens Europese afspraken is het land waar een vluchteling aankomt, verantwoordelijk.

Het pleidooi voor quota volgt op de jongste drama’s met bootvluchtelingen in de Middellandse Zee, waarbij honderden slachtoffers vielen.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, dictatuur, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op EU op weg naar quota voor vluchtelingen

 1. Claudia M. zegt:

  Wat denken die klanten nu? Dat deze mensen zich verplicht naar Bulgarije of Polen laten sturen? Dat is helemaal de bedoeling niet; die willen naar Amsterdam, Brussel, Parijs, Berlijn en meer van dat soort grotere plaatsen, die laten zich echt niet wegstoppen in een of ander gehucht in noord-oost Polen.

  Daarnaast moet Brussel zich gaan beseffen dat de bevolking in de EU helemaal niet zit te wachten op al deze klanten. Er is hier geen huisvesting, geen werk en ons geld is op! Ik merk het om mij heen, mensen worden “kriegel” voelen zich belazerd en worden ook steeds bozer. De EU moet duidelijk maken dat er ook hier voor deze mensen helemaal niets is en ook niets komt!

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Ze laten zich wel degelijk dar naar toe sturen. Ze weten dat dat slechts een tussnstation is. Na de papieren kunnen ze vrij reizen binnen het Schengengebied. Het wordt hen zelfs makkelijker gemaakt.

   Like

 2. koddebeier zegt:

  Stel halve zolen, hoe dachten ze de stroom gelukzoekers te stoppen ????

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Daar denken ze immers niet aan, anders was het simpel genoeg: Grenzen dicht, zeehavens dicht, niemand meer er in!
   Nee, het woord ‘stoppen’ komt in hun vocabulaire niet voor en je kunt je alleen maar afvragen: Waaróm niet?!

   Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Het demografisch tekort in Europa
  Sociaal beleid – 06-02-2008 – 14:50

  Terwijl de EU zich snel uitbreidt, en het welzijn van haar burgers constant groeit, wordt Europa achtervolgd door het spook van de verouderende maatschappij. Minder kinderen worden geboren, wat de arbeidsmarkt, de gezondheidszorg en de pensioenregelingen in de lidstaten in gevaar brengt. Demografische studies zijn alarmerend: de Europese bevolking sterft uit.

  De dramatische veranderingen van sociale patronen beïnvloedt familiesamenstellingen. Studies tonen echter aan dat Europeanen meer nakomelingen zouden hebben als zij hen economische veiligheid zouden kunnen bieden. De wetgevers van de EU werken aan een nieuwe,

  gemoderniseerde wet om de revolutionaire veranderingen in de Europese demografische structuur het hoofd te bieden. Het arbeidsrecht, het personeelsbeleid en de immigratieregelingen vergen serieuze herzieningen om met de werkelijkheid van vandaag in de pas te blijven. Wat zijn de grootste bedreigingen en mogelijke oplossingen? Kom meer te weten over het demografisch tekort van Europa.

  “Verzorgd” met wat links.

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?language=NL&type=IM-PRESS&reference=20080204FCS20431&secondRef=0

  Tja: was het niet dat de EU ook wat (bij)kantoren had geopend in Afrika met de “hoop” hoog gekwalificeerde te laten overkomen? Omgekeerde ontwikkelingshulp, nietwaar?
  We zien spoedig de EU staatsveerboten de Middellandse Zee kruisen. Nog zo’n 200.000.000 te beschermen bij de oversteek.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Natuurlijk wil Brussel die Allah mannen gaan verdelen. De achterliggende gedachte is, om zoveel mogelijk Afrikaanse Allah mannen (en hun familie die later volgt) Europa binnen te sluizen. Europa; Er zijn nog enkele honderden miljoenen wachtenden voor u ! Het E.U. socialisme dat een pact gesloten heeft met de islam. Twee kapiteins op EEN schip. Met in ons land die eeuwige linkse regeringen. Alsof een rotzak al niet erg genoeg is, zitten we er blijvend met drie opgescheept. En de Nederlander, hij slaapt rustig verder. Maar o wee ons PVV mensen. Die Nederlandse kiezer met het verstand van een zwaar demente chimpansee, sleept ons mee de afgrond in !

  Like

 5. luckybee zegt:

  Geen enkele moslims nog uit Afrika nog uit Arabie.

  Like

 6. pieter zegt:

  Het zou zomaar kunnen dat de EU op dit punt een probleem krijgt. Ten eerste willen die mossels niet naar oost-europeese landen en ten tweede willen die landen de mossels niet.
  Ben benieuwd wanneer het eerste oosteuropeese land Schengen opzegt. Het was lekker toen de eigen inwoners naar t westen konden en centjes naar huis stuurden, het is uiteraard nooit de bedoeling geweest dat ze zelf uitvreters, opvreters, verkrachters en profiteurs binnen gaan krijgen.
  Ik gok op Tsjechie die als eerste de middelvinger omhoog heft met Bulgarije op een goede tweede plaats.

  Like

 7. Jade zegt:

  Als ze de soldaten van mohammed beter verdelen, kunnen
  ze er uiteindelijk meer van binnenhalen.
  Die islam in Europa wordt in de arm genomen om het eerste
  punt van de Georgia Guidestones te realiseren.
  Iets anders kan ik niet bedenken…

  Like

 8. Republikein zegt:

  Ik denk erover na mijn huis ter beschikking te stellen, tegen redelijke vergoeding!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s