EU-verbodswaanzin: het gaat verder met spelconsoles en boilers

Screenshot_1

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Als het gaat om stroomverbruik kent de Brusselse eurocratie geen grenzen wat betreft regulering. Na het verbod op gloeilampen en de reguleringen voor koffiezetapparaten en stofzuigers zijn nu ook game consoles en boilers aan de beurt.

Verboden hier, beperkingen daar – er bestaat nauwelijks een terrein waar de Brusselse ambtelijke moloch geen vinger in de pap heeft. En hoe zinvol stroom besparende apparaten ook zijn: er bestaan andere mogelijkheden dan verboden en reguleringen. Ook al ziet men dat in Brussel anders, zoals het hele reguleringsproces aantoont.  

Zoals het nieuwste voorbeeld bij de game consoles laat zien, zit hier echter methodische waanzin achter. Volgens berekeningen dienen de consoles tot de invoering in het jaar 2017 tot € 40,- duurder te worden. Daartegenover staan ongeveer € 1,30 aan jaarlijkse besparingen als gevolg van het lagere stroomverbruik. Dat betekent: pas na ongeveer 30 jaar zou dit überhaupt rendabel zijn. De kosten worden dus opnieuw op de consument afgewenteld.

Maar de EU grijpt ook in bij de boilers. In het kader van de zogenaamde “ecodesign-richtlijn” wil Brussel de boilers in de EU milieuvriendelijker en efficiënter maken. Vanaf 26 september 2015 is de verkoop van de wijdverbreide apparaten namelijk alleen nog in uitzonderingsgevallen toegestaan. In Oostenrijk bijvoorbeeld zou dit gelden voor ongeveer de helft – in de hoofdstad Wenen zelfs 90% – van de huishoudingen Nieuwe verwarmingssystemen moeten een energiebesparing opleveren van tot 15%.

Uiteindelijk moet men zich echter afvragen hoeveel regulering überhaupt nog zinvol is. Wanneer Brussel alles van voor naar achteren bewaakt, controleert en in voorkomende gevallen ook sanctioneert, ontstaat er een “supernanny-systeem” van betutteling door de staat, dat op zeker moment totalitaire vormen aanneemt.

Screenshot_2

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, dictatuur, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op EU-verbodswaanzin: het gaat verder met spelconsoles en boilers

 1. elisamad2013 zegt:

  Idiotische club deze EU commissie…waarom korten zij zichzelf niet eens?

  Like

 2. tijluylenspiegel zegt:

  En nog een aanvulling; ook de plastic boodschappentas moet eraan geloven.
  Volgens de “deskundigen” verbruiken we er nu nog 200 per jaar en dat moet terug naar 40 en op den duur helemaal zonder, de grootste voorstander van directe afschaffing is…… jawel Nederland!!
  Heeft die Bram van Ojink toch meer in de melk te brokkelen dan je aan de hand van hun schamele zetelaantal zou vermoeden. 😦

  Like

 3. Cathja zegt:

  Als we deze waanzin de kop in willen drukken, zullen toch echt álle lidstaten eensgezind in Brussel moeten aangeven dat ze NIET van plan zijn om aan deze gekkigheid gehoor te geven. Eén land wat dwars ligt werkt niet. Als we dan zo nodig één Europa moeten zijn, zullen we ook gezamenlijk moeten optreden deze stompzinnige ideeën!

  Samen staan we veel sterker, en misschien ziet men in Brussel dan in dat ze met ons toch echt de vloer niet kunnen aanvegen!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Wanneer gaan ze ons verbieden om te ademen?

  Like

 5. Jan zegt:

  Eco-vriendelijk koken. Model ‘Cottage country’

  Like

 6. Jean zegt:

  Man man man, wanneer zetten wij die achterlijke EU zakkenvullers nu eens op droog zaad?
  De toegevoegde waarde van die misdaadorganisatie is nul, zero, noppes maar kost ons miljarden op jaarbasis, sinterklaas is er op 6 december en niet 365 dagen per jaar.
  Laten we die troep nu eens eindelijk totaal uitschakelen en heel die troep een C4 voorleggen uiteraard zonder oprotpremie en de reeds gepensioneerden zakkenvullers alles afnemen, ze kunnen toch nog wandelen tot bij een voedselbank of niet soms?

  Like

 7. Idefix zegt:

  En maar lekker afgeven op die “vreselijke USA”, mensen…Oh ja, vergeet die “smerige luie Grieken ” niet, die ons het geld aftroggelen.
  Uiteindelijk is Brussel het grote kankergezwel!

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Willen we echt besparen dan moeten we die hele kudtclub in Brussel opheffen; stuur die hobby-dictatortjes naar huis en laten ze maar ’s gaan werken voor de kost. We kunnen hun natuurlijk ook ophangen vanwege hun aanzienlijke misdaden jegens de Europese burgers.

  Like

 9. Tempelier zegt:

  Tja , het gaat allemaal om de centjes , en centjes geeft macht. Dus wat moet je ze dus afpakken ……. juist haal je geld van de bank tot een minimum.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Op deze waanzin weiger ik in te gaan.

  Like

 11. paulzwueste zegt:

  Vergeet de lengte en de minimum en maximum doorgang-omvang van het condoom niet, dit alles hebben deze machtswaanzinnigen vastgesteld. Zoöok de lengte van de ladders van glazenwassers…
  Jazeker! Wat een enorme vooruitgang! Deze hele criminele-machtswellustige-hoerenzooi die zich EU noemt!
  KOST KAPITALEN!!! EN BRENGT ONS ALLÉéN EN UITSLUITEND ARMOEDE, ZIEKTES EN ONDERONTWIKKELING!!!!

  Like

 12. Berthe zegt:

  Weet je wat milieu-onvriendelijk is?
  Dat heen en weer verhuizen van het Europarlement tussen Brussel en Straatsburg…………….

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik ben erg dwars, ik doe juist alles wat ze verbieden en met plezier!!!!!

  Like

 14. Pingback: Reguleer me, baby! | E.J. Bron

 15. Pingback: Reguleer me, baby! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s