HET NADEREND EINDE. . .

Screenshot_84

(Door: Driek)

Nu, in deze kille voorjaarstijd, van koningsfeest, herdenking en bevrijdingsfeest, wordt mijn ziel belaagd met zwartgalligheid. Ik wil er hier niet te lang bij stil staan. Ik wil den lezer niet aansteken met mijn loodzwaar gemoed. Edoch, trouwe lezer van E.J. Bron, u mag het gerust weten, het zit mij hoog. Zeer hoog. Maar moet ik mij kwellen met zorgen die nog in de toekomst verborgen zijn? Neen. Maar ik kan het niet laten wederom een schot voor den boeg te geven. Want let wel, straks, onverwachts, zal het geschieden. Het zal geschieden op een kuise lenteochtend, wanneer de prille ochtendschemer ons slaapvertrek verlicht en wij de slaap uit onze ogen wrijven. Dan breekt aan die dag der verschrikking. De dag dat het uur der waarheid zijn doffe slagen laat horen en den burger, verkrampt van angst, het gejoel en gekrijs der moordenaarsbende hoort naderen. Het zal zijn een onbarmhartig ontwaken. Er is in dat uur geen tijd om hand of wang te strelen. Geen tijd elkander in de ogen te zien of een blik nog te werpen in het vertrouwde slaapvertrek.

“Zij hadden zich nog niet ter ruste gelegd, of de mannen der stad, de mannen van Sodom, omsingelden het huis, van jong tot oud, de gehele bevolking, niemand uitgezonderd.”
(Genesis 19,4)

We zijn nu wel zover heen, met dat achterlijke islamgedoe, dat terugkeer naar ons vertrouwde Vaderland bijkans onmogelijk is geworden. Tenzij dappere strijdvaardige lieden den wapenen grijpen en ons land ontdoen van die Mohammedanen. Want die islam is ons leven aan het verzieken. Die verderfelijke ideologie breidt zich met den dag verder uit. Het is net een virus. En de regeringen aller landen kijken toe hoe hun onnozele burgers alsmaar ongelukkiger worden. Doch die gewetenloze sujetten gaan onbekommerd door met het te gronde richten van hun burgers.

Het Nederlandse volk slaapt rustig verder. Die kaaskoppen zijn nog te beroerd om naar de stembus te gaan. En straks klagen. Over den woningnood. En over al die buitenlanders. En over dat halal-voedsel. Nou, burgers van Nederland, jullie zijn genoeg gewaarschuwd. Straks, reken er gerust op, worden jullie wakker door het geschreeuw vanaf een minaret. En die schreeuwtoren staat vlak naast je huis. Dat huis dat misschien wel eens je droompaleis was.

De goede tijden zijn voorbij. En de hoopvolle gedachte dat onze bewindslieden, die verzameling narren, nog eens hun gerechte straf ondergaan in donkere onderaardse gewelven, slechts verlicht door walmende druipkaarsen, karig voedsel en de leesmap uit 1950 – die hoopvolle gedachte heb ik laten varen. Die angsthazen, die praatjesmakers, die gaan zich straks installeren op een paradijselijk eiland. Ergens heel ver weg. Een plek waar niemand ze ooit nog kan vinden. Het zal weer net zo gaan als in mei 1940.

Maar ja, helaas, ik kan hier niet met donderende stem in de vermetelste zinnen het volk toespreken. En ik ben te oud om mij nog op te werpen als een leidende waarheidsapostel. Doch het feit dat wij niet op onze regering kunnen vertrouwen wanneer die catastrofe ons overvalt, is een beangstigende gedachte. Want wij zijn weerloos tegenover die woeste, bebaarde, met zwaarden gewapende krijgers van de profeet Mohammed.

En al die opgetogen feestvierende burgers die maandag 27 april lallend en vretend en rotzooi makend door Amsterdam banjerden, die zullen nog eens raar op hun neus kijken. Weg koningshuis. Weg regering. Niks geen bier drinken meer en bootje varen in de grachten. Denken jullie er maar eens goed over na. Veel tijd  is er niet meer. Ik wens u allen nog een prettige dag.

Door:
Driek
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

49 reacties op HET NADEREND EINDE. . .

 1. Pingback: HET NADEREND EINDE. . . |

 2. wouteenhoorn zegt:

  Ja, Driek je kan blijven schrijven maar de meerderheid is waarschijnlijk gewoon te dom om hierop te reageren. Als we maar met een vlaggetje kunnen zwaaien, op vakantie naar Marokko en Turkije en andere islamitische landen kunnen…

  Like

  • toestroom zegt:

   Wouteenhoorn ik ken mensen die een grote mond hebben over wat u schrijft, maar toch graag op vakantie gaan en vooral gaan naar de bazaar in Beverwijk. Als je zo’n hekel aan deze mensen heb waarom ga je dan naar hun vaderland tja zo zit een Nederlander in elkaar gelukkig niet allemaal.

   Like

   • Leon Kok zegt:

    Beide hebben jullie gelijk…Ben Dutchbat 3 veteraan en weet waar ik over praat als het om de ISLAM en zijn zogenaamde medeloper vriendjhes gaat…Toen kregen we een mes in ons rug en de dag dat het weer gebeurt komt nader…..Een burgeroorlog door heel de EU staat in het verschiet…Waarschijnlijk start signaal is de 3e wereld oorlog waar de USA/EU en Saudie Arabie op aan sturen

    Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Geachte Driek,

  Nog afhankelijk van gezondheid, heeft iedereen wel zo’n moment van zwartgalligheid bij het vernemen van het nieuws. In de loop van de eeuwen na bloedbaden, is alles weer goed gekomen, toch?!
  We ruimen een beetje plaats in voor de toekomst waarna deze aardkloot zichzelf kan herontdekken .

  Like

  • Willie zegt:

   Aegolius, dit is voor jou

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Dank voor uw reactie. Die jaren van flowerpower en wiet heb ik niet zo meegekregen. Dat was voor mij de tijd dat ik me het apelazarus moest werken. U ook?

    Like

   • Willie zegt:

    ”We ruimen een beetje plaats in voor de toekomst waarna deze aardkloot zichzelf kan herontdekken .”
    ik ook hoor maar het was de bedoeling om je comment als dagdroom te beschouwen: er zal niks meer te ontdekken zijn dan een hoop kadavers , zoals Driek t ook denkt

    Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Beste Driek, ik voel met u mee, veel tijd is er niet meer maar slechte leiders hebben we genoeg!

  Like

 5. fransLdewit zegt:

  Ja Driek, je moet toch blij zijn dat je op een gegeven moment al je ellende achter mag laten als we heen gaan, je moet er toch niet aandenken langer met die gekken te moeten omgaan. Bah zo’n ondankbaar volk die gasten. Vroeger had je echt gast arbeiders en die profiteerden wel mee in Nederland, maar hielpen er ook aan mee. De eerste lichting waar ik over spreekt die leven nu als God in Frankrijk en zijn terug gegaan. Terecht. Nu komen hier alleen maar klagende gasten en worden aan alle kanten in de watten gelegd en gaan ons nu vertellen dat wij verkeerd geloven, wij zouden moeten leven zoals hun. Maar als dat dan allemaal zo geweldig is, daar waar hun vandaan komen, waarom komen ze dan hier heen?

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Met een vinger in de neus en een vinger in de kont dansen de dwazen in het rond.

  Like

  • R.Kroonenberg zegt:

   ik joop… ik lek wat uit m’n klep
   daar ‘k m’n vinger elders nodig heb…

   (geintje Joop, soms rolt zoiets er hier gewoon ff uit 🙂

   Like

 7. benkok zegt:

  Hi Driek,
  Een nieuwe versie van je artikel blijkbaar, met de zinvolle toevoeging van het verhaal van Sodom en Gomorra, een stad waar het heidendom heerste en men asociaal geworden was, zoals we lezen in Ezechiel 16:49
  “men leefde in trots, overdaad en zorgeloze rust zonder de ellendige en arme te ondersteunen”.
  En in Gen .18 en 19 lezen we, dat er nog geen 10 mensen waren, die in de ogen van JHWH fatsoenlijk /rechtvaardig genoeg waren, dus werden die 2 steden verwoest.
  Geeft wel aan hoe JHWH oordeelt, zien we ook in Gen 6:6 (men dacht voortdurend slecht en verdorven) met de zondvloed, alleen Noach en zijn gezin, 8 mensen, werden gered.

  Van harte eens met je diagnose, alleen heb je geen oplossing, dan de uiteindelijke catastrofe.

  Het goede nieuws (evangelie) is, dat JHWH mens is geworden in Yeshua en het oordeel, de doodstraf, gedragen heeft voor elk mens, die zijn tekort belijdt en JHWH vergeving vraagt in de Naam van Yeshua.
  Zie desgewenst http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

  • Driek zegt:

   benkok zegt: Een nieuwe versie van je artikel blijkbaar, met de zinvolle toevoeging van het verhaal van Sodom en Gomorra,

   Beste benkok, dank voor uw aardige reactie. Het is geen nieuwe versie van een artikel. En het verhaal van Sodom en Gomorra is ter versiering. Het is een mooie tekst.

   Het verhaal uit Genesis 19 vond ik passend, doch voor de goede orde: mijn Bijbelkennis is niet gegrondvest op een bepaalde geloofsrichting. Ik ben geen enkele kerkelijke gezindte toegedaan en daar zal ook nimmer iets aan veranderen. Je zoude kunnen stellen dat ik tot de goddelozen behoor.

   De Bijbel is mij met de paplepel ingegoten. Maar het verhaal over HWH die mens is geworden in Yeshua, neen, ik werp dat verre van mij. Dat is aan mij niet besteed. En u weet ook wel dat die bekeringsijver afkomstig is van de apostel Paulus. Jezus was de messias voor de Joden, maar die moesten niks van Hem hebben. Jezus is niet voor de heidenen gaan prediken, dat maken die christelijken ervan.
   In Matteüs 15,26 zegt Hij, over de Kananeese vrouw: ‘Het is niet goed het brood dat voor de kinderen bestemd is aan de honden te geven’.
   Dat is geen antwoord van een liefdevolle man die aan het bekeren is.

   Paulus was een bekeerde Jood, u kent dat verhaal natuurlijk. Hij achtervolgde de christenen, hij had de pest aan ze.
   Aardig om te lezen is “Die moeilijke Paulus”, van Lucas Grollenberg. Ik laat het hierbij. Nog een fijne avond gewenst door Driek.

   Like

   • benkok zegt:

    Hi Driek,
    Een Jood, die Yeshua herkent en aanvaardt als de Mashiach blijft een Jood, maar dan noem je zo iemand, als Paulus inderdaad, een Yeshua -belijdende Jood.
    Zo waren er al snel tienduizenden direct na de opstanding van Yeshua, zie Hand. 21:20, dus dat “de Joden niets van Yeshua moesten hebben” is niet juist.
    Er is altijd zo’n groep Yeshua-belijdende Joden geweest, op dit moment 400.000 wereldwijd, maar dat blijft op het totaal aantal Joden wel steeds een kleine minderheid.
    Matth. 15:26 slaat op de tijd, dat JHWH in Yeshua op aarde was, na de opstanding ging het evangelie de wereld door en nog steeds.
    Paulus wordt vaak verkeerd begrepen helaas en dat komt door de vervangingstheologie en het antisemitisme.
    Als je hem goed begrijpt, zie je dat hij voluit Joods blijft in denken en doen en zo een geweldig goed verstaander blijkt te zijn van de hele Bijbelse boodschap.
    Hij zit helemaal op de Tora-Yeshua lijn of beter gezegd, in de Tora-Yeshua gemeentes zitten we helemaal op de geloofslijn van Yeshua en daarmee van Paulus.
    Dank voor je reactie, ik praat graag met je verder,
    shalom
    Ben

    Like

  • paulzwueste zegt:

   benkok. Geeft Driek geen oplossing? Nou dat ben ik niet helemaal met je eens.
   Als je goed leest zie je dat Driek schrijft: “Weg koningshuis”.
   Lijkt me alleszins toch ’n oplossing.

   Like

   • benkok zegt:

    Hi Paul,
    Bilderbergers weg, helemaal eens.
    Maar dat is geen oplossing voor wat Driek beschrijft, de islamisering en het leven “los van de God van de Bijbel” gaat dan gewoon verder.
    Shalom ]
    Ben

    Like

  • Misschien wat off topic, maar kennen de Moslims geen tien geboden. Als Allah en JHWH 1 God is, dan moeten zij die dan toch ook hebben gelezen?

   Like

 8. koddebeier zegt:

  Straf de Landverraders en de onnozele gutmenschen, trap daarna de muzelmannen en aanhang het land uit.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Ja Driek, de islam verspreidt zich razendsnel over Europa, en men laat het toe. In Eindhoven krijgt een haat-prediker de kans om zijn duivelse preken te houden, terwijl deze man in de VS en in Frankrijk niet wordt toegelaten. Wel in Nederland. Hoe kan het bestaan?!

  De wereld is gek. De wereld zit vol haat. Mensen zijn egoïstischer geworden, en niet de zorg voor elkaar, maar de zorg voor zichzelf is het belangrijkst geworden. Naastenliefde kom je niet zoveel meer tegen.

  Maar, beste Driek, die ‘angsthazen en praatjesmakers’ zullen overal te vinden zijn. Nergens ter wereld kunnen ze zich verstoppen. Dat denken ze alleen maar. Denk er maar eens aan dat er nu nog steeds oorlogsmisdadigers gevonden worden, en niet alleen nu, maar in de voorbije jaren ook.
  Ik denk dat wij hier nog zo lauw reageren omdat er hier nog geen grote aanslagen plaatsvinden, en we nog relatief weinig rellen met moslim-jongeren hebben. Als ik denk aan de Scandinavische landen, dan zie je toch wel een verschil met Nederland. En kijk eens naar sommige grote steden in Duitsland, daar gaat het af en toe ook flink tekeer.
  Laten we hopen dat we voorlopig verschoond blijven van die narigheid. En probeert u een beetje minder somber te zijn. We leven maar bij de dag, en laten we proberen te genieten van de dingen die ons nog wél vreugde geven.
  En nee, daar hoorde de Koningsdag niet bij. Ik heb alleen in het Journaal een samenvatting ervan gezien.

  U ook nog een prettige dag gewenst.

  Like

 10. toestroom zegt:

  Driek dank voor je stukje.
  Je heb totaal gelijk met je schrijven, over een paar dagen vieren we in Nederland nog een feest,het feest van de Vrijheid, welke Vrijheid de mensen die gevochten hebben voor een vrij Nederland draaien zig nu om in hun graf, zo ook mijn vader. Als ik naar 4 mei kijk om die bewuste 8 uur dan word ik er kots misselijk van. Jan Wandelaar had van de week een fotoschopper hier geplaatst tja dat was de waarheid. En voor de rest Driek moeten we afwachten wat de rest van onze tijd nog gaat gebeuren teminste ik ben al op leeftijd.

  Like

 11. Wim zegt:

  Deel deze sombere verdrietige Dries mijmering ten volle…maar er komen snel weer een paar zware Mei dagen aan met die vreselijke stilte van de weg met ons op de Dam

  Like

 12. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Het is, wat Driek hier on-omwonden meldt
  Als Mohicaan der Nederland-Getrouwen
  Wij zullen het niet lang nog droog meer houwen
  Daar de dagen onzer blijheid zijn geteld !
  .
  Maar…nóg mag hij het zijne zeggen
  Alsmede ik in ’t nóg vrij Nederland
  Wij gaan de hoofden in de schoten mooi niet leggen
  En gáán we naar de knoppen… dan in Volksgetrouw verband !
  .
  Toevallig 😛
  .
  Jasterke
  .

  Like

 13. koloth zegt:

  Ik had nogal een heftige reactie geplaatst, was het artikel daarom verwijdert ?
  Nou ja op een gegeven moment wordt je toch helemaal wild.
  Ik kijk het wel ff aan.

  Like

 14. Driek zegt:

  Cathja zegt: En probeert u een beetje minder somber te zijn. We leven maar bij de dag, en laten we proberen te genieten van de dingen die ons nog wél vreugde geven.

  Beste Cathja, dank voor uw aardige reactie. Ik denk dat ik in het artikel vrij somber over kom, maar u moet mijn woorden niet zo letterlijk nemen hoor, zo erg is het niet met me. Gelukkig maar.
  En ik geniet nog dagelijks van het leven. Ik kom tijd tijd tekort. Heb erg veel omhanden.
  Nog een prettige dag gewenst.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Driek 16:46

   Gelukkig maar dat u ook nog blij kunt worden van mooie dingen in het leven! Laten we onze zegeningen tellen. Ze zijn er nog alle dagen.

   Een vriendelijke groet,
   Cathja.

   Like

  • Philomenia zegt:

   Ja , je wordt er diep somber van , de Europese Regimes en zeker de EU worden betaald door Islamitische oliedollars, Er wordt ons wijsgemaakt dat het racistisch is , je te verzetten tegen een racistische ideologie en voor je eigen land op te komen, Net als in de strijd tegen die andere Nazi’s is het verzet eerst schier onmerkbaar, ( we hebben geen enkel platform) maar kan zeer massaal worden , houd moed,

   Like

 15. Ik heb veel Familie verloren in de 2e wo, wel ooms en tante;s wat ik zo misselijk vind is dat er over gediscussieerd wordt of we de doden nog wel moeten herdenken die gestorven zijn voor dit land.
  pure schande, dus als je er over nadenkt ,waarom zal je je leven nog geven voor dit land waar de verraders, toen en nu nog, mooi weer spelen en weer doen of ze gek zijn. Dit land gaat naar de bliksem.
  Dat is al zo maar het wordt alleen maar erger.
  Wel schelden op de allochtonen, maar Turkije is zo lekker goedkoop en wat kunnen we verder nog dan ons hier even uiten om onze machteloosheid te spuien?

  Like

 16. koloth zegt:

  Ik heb mezelf wel eens afgedacht: Leef ik nu in de 7e dimensie ? Of in de 8e ?
  Omdat: er staat zoiets in de bijbel geloof ik en anders heb ik het ergens anders gelezen:
  Alles waar je jezelf mee bezighoud dat overkomt je.
  Omdat we ons hier voornamelijk met een negatief moslimgeloof bezighouden, overkomt ons dit dus ook in het echt.
  Maar er zijn ook mensen die zich met een positief moslimgeloof bezighouden en dat overkomt hun dan weer.
  Maar omdat we verschillende bezigheden/gedachtes hebben: voor en tegenstanders van de moslims en het overkomt ons beiden, dat kan dus niet.
  Dus we gaan naar verschillende dimensies toe, afhankelijk van waar je jezelf mee bezighoud.
  Dus positief denken, want dan kom je in die positieve dimensie terecht.

  Like

 17. Theresa Geissler zegt:

  Zodra ik een bepaalde passage onder ogen kreeg, dacht ik: “Aha, hier trekt Driek de vergelijking met de vroege ochtend van de 10de Mei 1940…..”
  Klopte wonderwel, nietwaar?

  Like

  • Driek zegt:

   Theresa Geissler zegt: Klopte wonderwel, nietwaar?

   Ja, beste Theresa, die ochtend ben ik nooit vergeten. Over ons huis hoorden wij de vliegtuigen over vliegen, en mijn moeder stond in de hal, en die riep: zie je wel, ik heb het toch gezegd? Ja, ik herinner mij dat nog goed.

   Like

 18. luckybee zegt:

  Er is alleen een die weet wanneer het einde komt en dat is de God van Abraham.en niemand anders.Ook geen wetenschappers.

  Like

 19. Jade zegt:

  Driek gaat volkomen gelijk krijgen…
  Zo af en toe kom je al iets tegen wat ze van plan zijn:

  “Stel dat de mujahideen van Al-Qaida, Taliban, Al-Shabaab, ISIS, Jabhatul Nusra en alle overige mujahideen groepen wereldwijd aan de poorten van Europa zouden komen, hier leven miljoenen moslims, er wordt zelfs geschat dat in heel Europa en VS meer dan 20 miljoen moslims leven, dan zullen we hen allemaal met open armen ontvangen, sterker nog door een interne revolutie tegelijkertijd met hen externe opening van deze landen, zal geheel het westen in een mum van tijd ingenomen worden en onderdeel van de islamitische staat worden, omdat de meerderheid van de ongelovige inwoners van deze landen niet militair getraind zijn, ze ze hebben enkel een aantal soldaten die niet direct kunnen strijden tegen de moslims en mujahideen, omdat ze te bang en te laf zijn. Daarnaast vallen al hun technologie, wapentuig, atoomwapens, mooiste auto’s, gebouwen, geld, mooiste vrouwen, vliegtuigen, alles als oorlogsbuit in onze handen, wat een mooie toekomstperspectief voor de moslim jeugd, of ze gaan daar heen en de overwinnende karavaan joinen of ze wachten hier op hen en praktiseren de islam zoals het hoort intern en extern als voorbereiding op hun komst.”

  Like

 20. Alleen het oude melkvee had nog wat gemekkerd en schuim gespuugd in de kwispeldoren van het internet. Nu lagen ze daar met uitgemergelde karkassen te wachten op de nieuwe aflevering van de Onderste Steen, die nooit meer zou komen.

  Like

 21. Dank je Driek. Ik voel dezelfde machteloosheid omdat je als oudere graag een andere wereld zou nalaten aan je kinderen en kleinkinderen.

  Like

 22. E. Janssens zegt:

  Van elke kerel die mijn woning ongevraagd binnentreedt knal ik de kop af. Eveneens ongevraagd.

  Like

  • fleckie zegt:

   Hoe denkt U erover als eventueel ‘getinten’ tijdens ‘ afwezigheid’ Uw huis binnendringen, met een valse sleutel, EN…niet meer te ‘verwijderen’ zijn? ( als ‘ VEELEISERS ‘ kunnen ze misschien gewoon woningen ‘bezetten’. Dan is er nog de vraag: wie? heeft hun?..en wat ? is hun waarschijnlijk beloofd?

   Like

 23. Scarlatti Bombatti zegt:

  #pvv HUIS in Moçambique Griekenland al klaar?voor ONS BELASTINGBETALERS W8 HET NADEREND EINDE… http://wp.me/p1O7aM-mUa via @wordpressdotcom

  Like

 24. Soms tilde er eentje moe gestreden het hoofd op en zei wat over vuile rooie rotzakken of zo. De anderen vielen onmiddellijk en massaal over hem heen zonder ook maar een vin te verroeren. Bang dat ze waren om in actie te moeten komen. Zo gaan wij hier niet met elkaar om, reutelde er eentje en stierf daardoor van vermoeidheid. Een van de Poederpruiken trapte tegen het ontzielde lichaam en zei dat ze er goed aan hadden gedaan om deze sukkels in te ruilen voor verse. En ze liepen naar de andere wei waar een verse kudde lag, versierd met tasjes en hangmatten. En bij elke nieuwe melkkoe stond een Miele en daar bij de poort stond een bootje dat diende als drinkbak en monument ter herinnering aan de strijd die de kudde had geleverd om op hun lange reis naar het paradijs. Een van de Poederpruiken schakelde de melkmachines op de hoogste stand in.

  Like

 25. R.Kroonenberg zegt:

  soms…heel soms brouwt een brein iets knap gevaarlijks
  en onderdruk ‘k mijn lach-behoefte wegens al dat wonderbaarlijks
  maar dan lees ik ’t opnieuw en ben weer blij te constateren :
  iets brouwen stelt niks voor….nóg schapenscheren.

  Like

 26. Driek zegt:

  Soms brouwt een brein iets knap gevaarlijks
  en onderdruk ik mijn lachbehoefte wegens al dat wonderbaarlijks,
  maar dan lees ik het opnieuw en ben weer blij te constateren,
  iets brouwen stelt niks voor noch schapen scheren.

  Ik vond het in deze vorm leuker. Of niet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s