Nepfobie voorkomt dringend noodzakelijke hervorming van de islam

Screenshot_6

(Door: Rowan Dean – Vertaling: E.J. Bron)

Het begrip “islamofobie” is een kunstmatig links begrip. Letterlijk. Het werd in het jaar 1997 door een linkse Britse denktank, de Runnymede Trust, ingevoerd. Hoewel het begrip daarvoor al in theologische teksten was opgedoken, met een veel beperktere betekenis, creëerde de definitie van Runnymede een nep-probleem en bouwde hierop een bedrieglijke slachtofferindustrie op.

De Britse Labour Party misbruikte het begrip daarna om iedere kritiek op haar desastreuze politiek met betrekking tot immigratie in het algemeen en moslims in het bijzonder tot zwijgen te brengen.

Net zoals de Australische Labour Party profiteerde ook de Britse Labour Party jarenlang enorm van de islamitische stemmen.

Toonaangevende lichten van de Labour Party, zoals Bob Carr en Tony Burke, probeerden vrolijk Israël aan te vallen om daardoor meer islamitische stemmen te winnen.

In Groot-Brittannië was het zo dat je de indruk had dat de coördinaten verschoven zouden zijn, door de spreekwoordelijke Marsmannetjes die in de grote steden aankwamen, en dat men zich in plaats daarvan in Bagdad of Beiroet zou bevinden. Wat is dus “islamofobie”? En waarom is dit begrip zo misleidend?

Blijkbaar diende de betekenis van het woord hetzelfde te zijn als “arachnofobie”, “homofobie”, “claustrofobie” en alle andere fobieën: een aangeboren, mogelijkerwijze irrationele angst dat iemand iets schade zal toebrengen.

Als dit zo zou zijn, dan zou een innerlijke angst voor de islam wel degelijk begrijpelijk zijn wanneer je bedenkt dat er iedere dag meer mensen in de hele wereld in naam van de islam vermoord worden dan in naam van wat dan ook. . . In ieder geval zijn er veel meer mensen door om het leven gekomen dan door spinnenangst, homoseksuelen of engtevrees.

De “denkers” van Runnymede creëerden echter een veel ruimere definitie en met behulp van een linkse goocheltruc verklaarden ze islamofobie tot “vrees of haat voor de islam en daarom angst voor en afwijzing van alle moslims.”

Let op het geraffineerde gebruik van het woordje “daarom”.

Via een schijnbaar onschuldig woord plaatsten de linksen kritiek op de islam op hetzelfde niveau als racisme tegenover alle moslims. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer men zou zeggen dat kritiek op de christelijke kerk, bijvoorbeeld wegens pedofilie, hetzelfde zou zijn als haat tegenover alle christenen. Zogenaamd “christofobie”?

Erger nog: Runnymede bood een heel boeket aan voorbeelden – zoals zij het noemde – voor islamofobie. Bijvoorbeeld dat “de islam als barbaars, irrationeel, primitief en seksistisch wordt omschreven” of als hij “als gewelddadig, agressief, bedreigend, terreur ondersteunend en gericht op een botsing der beschavingen gezien wordt” of dat hij zelfs “als politieke ideologie begrepen wordt, die gebruikt wordt tot politiek of militair voordeel”. Wacht even. . .

Is niet al het hierboven genoemde, tenminste deels – waar? Of je kunt er in ieder geval over twisten dat dit elementen van de islam zijn.

Maar dankzij Runnymede mag de waarheid niet gezegd worden, zonder dat de mens die haar uitspreekt als “islamofoob” zwart gemaakt wordt. Dat is Orwell in zijn zuiverste vorm.

Bron:
http://europenews.dk/de

Bron oorspronkelijk artikel:
www.couriermail.com.au
Auteur: Rowan Dean

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nepfobie voorkomt dringend noodzakelijke hervorming van de islam

 1. luckybee zegt:

  Het Befeel van Moahammed dat na zijn dood alle veranderingen in d islam van Sjeitan afkomt, verhinderd iedere verandering in de islam het is niet te reformeren.

  Like

 2. Kraftavilqa zegt:

  Die kudtlinksen ze zijn en blijven een gevaar voor de samenleving en zeker ook voor de geestelijke volksgezondheid. Linksisme heeft nimmer iets anders dan ellende gebracht en dient dan ook uitgeroeid te worden. Gratis strychnine voor linksers, ach als we een poosje wachten worden ze vanzelf onthoofd door hun muzelvriendjes, haha!

  Like

 3. Zeker uitgevonden door iemand met Islamobsessie?

  Like

 4. JooJootje zegt:

  Maar ik trek mij niks aan van woorden dus ook dit werkt niet ik ga gewoon door met kritiek hebben.
  Het zal mij mijn reet roesten wat mensen van mij denken.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Ach welnee, te veel eer:
  “Islamofobie” is een uitvinding van de moslimbroederschap, die bereidwillig door het westerse goedmenschendom werd overgenomen in het kader van het wegmetonsisme. En daar valt de Runnymede Trust ook onder. Niet meer en niet minder.

  Like

 6. Thoth zegt:

  Welnu, degene die iemand beschuldigd van een ‘islamfobie’ lijdt mijn inziens aan een wildersfobie.

  Like

 7. Jan zegt:

  De dag begint goed: het is zonnig en 25 ISIS-terroristen zijn gedood nadat hun bommenfabriekje in de lucht vloog. Mijn dag kan niet meer stuk.

  Tientallen IS-strijders gedood bij explosie fabriek Syrië
  Zo’n 25 leden van de jihadistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) zijn om het leven gekomen bij een krachtige ontploffing in een fabriek waar explosieven worden vervaardigd. Dat deelt de oppositiesite Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten mee. Er raakten ook twintig IS-aanhangers gewond.

  Over de oorzaak van de ontploffing in de stad al-Mayadin, in de oostelijke provincie Deir Ez-Zor, bestaat nog geen duidelijkheid. Mogelijk gaat het om een ongeluk, maar er wordt niet uitgesloten dat de fabriek geraakt werd door een raket.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3989729/2015/04/30/Tientallen-IS-strijders-gedood-bij-explosie-fabriek-Syrie.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s