Oordeel examencommissie nodig over verplicht vak moslimstudentes

Screenshot_9

(Door: Pieter Hotse Smit)

Twee moslimstudentes is door het Erasmus MC Rotterdam op onjuiste gronden een vrijstelling geweigerd voor een deel van het praktijkvak praktische klinische vaardigheden. De twee studentes geneeskunde wilden uit geloofsovertuiging niet deelnemen aan het onderdeel waarbij ze aangeraakt zouden worden door een mannelijke medestudent.

De opleidingsdirecteur van de Faculteit Geneeskunde had de vrijstelling op het onderdeel geweigerd, omdat het ondergaan van een lichamelijk onderzoek als essentieel voor de opleiding wordt beschouwd. ‘Door het lichamelijk onderzoek te ondergaan leert de student welke gevoeligheden dit met zich meebrengt en hoe een arts dit met respect en zorg kan uitvoeren’, liet het Erasmus eerder weten.

Lees verder>>>
(h/t “Marc”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Oordeel examencommissie nodig over verplicht vak moslimstudentes

 1. Thoth zegt:

  Heel simpel, wanneer er iets door een arts onderzocht moet worden of er moet iets gedaan worden, nooit een moslim(a)…

  Like

 2. Cathja zegt:

  Het zou me verbazen als de moslima’s in het ongelijk gesteld zouden worden. Er zal wel weer zó gedraaid en verdraaid worden dat een uitzondering mogelijk wordt gemaakt voor ‘de dames’.
  Ik zou zeggen: ‘dames’, verkas naar je land van herkomst en volg daar je opleiding. Wat hebben jullie in ons land te zoeken als jullie de regels niet wensen te respecteren?
  Ik krijg het gevoel dat moslims er op kicken als ze regelmatig de grenzen opzoeken, vooral als ze daarmee succes hebben en hun zin krijgen. Ze beschouwen dat als een overwinning op het vrije westen.

  Bah, alles wat te maken heeft met de islam gaat me met de dag meer tegenstaan!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dat denk ik niet Catjah. In dit geval zullen de beide provocerende islam-hoeren naar groningen worden verwezen en zal alles nu nog héél even bij het oude blijven in Rotterdam. Maar daar zal binnenkort de pleuris uitbreken omdat vanaf nu ook alle overige islamhoeren aan het provoceren zullen slaan ….En dan?!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Mischien gaat ze wel terug naar het land van haar voorouders.
   Daar zijn andere regels: “ziekenhuis in Marakejh”. Operatie-kamer
   De poes wacht op baasje, die verderop wordt geopereerd………….!

   Like

 3. Berthe zegt:

  En mag ik WEIGEREN om door een moslim-arts behandeld te worden???

  Like

 4. anna zegt:

  ook een uitstrijkje maken hoort erbij

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, DAT zullen zij dus wel typisch iets voor vouwen vinden: Het ligt tenslotte zo n beetje in de buurt van besnijden -in zekere zin.

   Like

   • Jean zegt:

    Theresa, ik heb een kaartje in mijn brieventas zitten met volgende tekst, “NOOIT EEN MOSLIM OF MOSLIMA AAN MIJN LIJF” mocht ik onverwachts in een ziekenhuis belanden. In Vlaanderen moeten de ziekenhuizen de wil van de patiënt respecteren.

    Like

 5. Johan zegt:

  Ik word helemaal ziek van iedere keer weer die achterlijke eisen van die moslims.
  Als je geneeskunde studeert in een ontwikkeld land, dien je je ook op een ontwikkelde manier te gedragen. Anders ga je maar kamelen onderzoeken in de woestijn.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ach hou op: Het ligt immers alleen maar weer in de bedoeling, er ook hier weer een stuk islamisering door te drammen!

   Like

   • Anneke zegt:

    Theresa, je hebt volkomen gelijk, wij moeten ons weer aanpassen. Ik hoop dat de “dames” in het ongelijk worden gesteld, dit wisten zij toen zij begonnen met de opleiding en nu praatjes hebben….bah…

    Like

 6. Wachteres zegt:

  ‘Zij hebben van meet af aan aangegeven het vak graag te willen volgen en ook mannelijke studenten aan te zullen raken’, zegt hun advocaat. ‘De studenten geven aan dat ze in hun verdere carrière nooit een onderscheid zullen maken tussen mannelijke en vrouwelijke patiënten. Zij willen alleen niet aangeraakt worden door een man.’

  Ja ja, hun verdere carrière niet …. wie dat gelooft ……

  Like

 7. Jean zegt:

  Toeristen zonder papieren die hier kunnen genieten van alle genot, luxe en weelde die taboe zijn voor de eigen belastingbetalers. Stem op die EU troep en jullie zullen weldra hangen na eerst verkracht te zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s