Viktor Orbán: een ijzersterke leider in een zwak Europa

Screenshot_7

Viktor Orbán

(Door: Sicarius)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán krijgt werkelijk van alle kanten forse kritiek te verduren. In eigen land wordt Orbán bekritiseerd door jaloerse oppositiepartijen die maar weinig kunnen doen om hem tegen te werken. Binnen de Europese Unie (EU) wordt hem verweten niet democratisch te zijn. Amerikaanse politici beschuldigen Orbán ervan nauwe banden te hebben met de Russische president Poetin. Gehaat worden deert Orbán niet en daar heeft de conservatief-nationalistische leider een goede reden voor: hij kan op overweldigende steun van de Hongaarse bevolking rekenen.

Op 7 januari 2015 werd de westerse wereld opgeschrikt door de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Twee dagen later vond er wederom een aanslag plaats, dit keer op een Joodse supermarkt. Bij de aanslagen in Parijs kwamen maar liefst zestien slachtoffers om het leven. Terwijl westerse leiders met de handen in het haar zaten en zich afvroegen hoe een dergelijke tragedie mogelijk was, was er slechts één Europese leider die de werkelijke oorzaak durfde aan te wijzen: Viktor Orbán.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, EUSSR, Hongarije, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Viktor Orbán: een ijzersterke leider in een zwak Europa

 1. luckybee zegt:

  Ik geloof niet dat het verstandig is om een eizersterke leider te willen hebben.

  Like

 2. Kraftavilqa zegt:

  “Verhofstadt beweerde dat de EU het belang van het Hongaarse volk verdedigde.”LOL, de EU verdedigt het belang van niet een Europees volk integendeel!

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Hoera voor Viktor Orban, ik zou juist blij zijn, gezien de huidige immigratie en moslim-import, om een sterke leider te hebben die handelt zoals Orban, ik begrijp niet dat luckybee zoiets niet met beide handen aan zou grijpen als we op die manier de islam buiten de deur kunnen houden. Graag ook hier de grenzen sluiten en troepen om de grens te bewaken. En Nederland voor de Nederlanders.

  Like

 4. E. Janssens zegt:

  Orban for president of the EU! En Verhofstadt kan misschien de toiletten proper houden.

  Like

 5. JCC zegt:

  Orbán is niet alleen een sterke leider, hij is ook een verstandig man die zijn meningen en beslissingen goed kan beargumenteren. Beleid maken doet hij door niet de kool én de geit te sparen, maar door duidelijke keuzes voor en tegen te maken. Hij zegt waar het op staat. Hij heeft beduidend meer lef dan een hele hoop EU-zakkenvullers bij elkaar.

  Like

 6. louis portugal zegt:

  Hadden we idd. nog maar een paar van dat soort mensen in Europa.
  Laat je niet naaien Orbán.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s