Wie Nepal helpt (en wie niet!)

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

Hierboven een grafiek van landen die Nepal helpen met mankracht en geld na de verwoestende aardbeving. Mocht u verbaasd zijn waarom op deze lijst geen islamitische landen staan: in Nepal wonen overwegend Hindoes!

Bron:
http://journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

16 reacties op Wie Nepal helpt (en wie niet!)

 1. jantjeuitnl zegt:

  Dat verbaast me niets. Als het Rode Kruis hulp biedt dan staan ze toe dat het kruis in een halve maan veranderd. Zo lijkt het net alsof moslims hulp bieden. Persoonlijk kan ik dit niet accepteren van het Rode Kruis. Die krijgen echt geen stuiver meer van me.

  Like

 2. Nemesis zegt:

  Ben steeds weer verbaasd, dat in dit soort lijsten Nederland nooit wordt genoemd. Ook hier niet.Buiten het vele geld dat steeds weer uit Nederland komt, peigeren zich een flink aantal mensen met hun honden 24/7 af in de hoop nog levenden onder het puin te vinden.

  Like

 3. tijluylenspiegel zegt:

  Wat een verwarrende statistiek, niet duidelijk is wat de bevolking van de landen doneren, zijn dat miljoenen? Gezien de lengte van de oranje buisjes zou je denken van niet, de 260 van Israël komt niet uit boven de $ 10 miljoen van de USA.

  Like

 4. Jan zegt:

  En daar is links weer:

  Israel criticized for touting Nepal rescue while Gaza is still in ruins

  Kenneth Roth is directeur van Human Rights Watch

  Like

 5. Jan zegt:

  Kenmerkend voor leberals in Amerika:
  ‘Vile slander’: Rania Khalek wonders if Israel is helping Nepal to ‘learn from the earthquake how to kill better’

  Max Blumenthal is een zelfhatende jood die Israël met nazi-Duitsland op een lijn stelt
  Max Blumenthal’s Jew-hating fans

  http://www.jpost.com/Blogs/The-Warped-Mirror/Max-Blumenthals-Jew-hating-fans-363798

  Like

 6. Jan zegt:

  Ali Abunimah (grenzeloos bewonderd door Heijmans en Meulenbelt):

  Blumenthal:

  Like

 7. Bas Koning zegt:

  Het weirde van dit statistiekplaatje is dat 260 mensen op de grond (Israel) kennelijk gelijk staat aan ongeveer 6 miljoen doneren (aan de 10 miljoen van de US te zien).

  Je kan die gegevens echter niet ‘stapelen’ Want hoe stapelt men? 1 miljoen staat ongeveer gelijk aan 50 mensen op de grond? Want?

  Laten we het lateraal benaderen: en zeggen dat ‘het geld sturen dat nodig zou zijn om 10 man in te huren, erheen te reizen en een beetje effectief te helpen’ gelijk staat aan die 10 man daadwerkelijk sturen. Helicopterreis naar de andere kant van de wereld, apparatuur, de hele rambam. Volgens deze grafiek is dat +/- 200.000 per persoon.

  Maar zelfs dat is een valse vergelijking: ‘mensen sturen’ is iets heel anders dan ‘geld sturen zodat ze daar mensen van kunnen inhuren OF IETS ANDERS’. Dan zouden ze er voedsel van kunnen kopen, bijvoorbeeld. Of reparaties uitvoeren, of het besteden aan benzine zodat het leger beter mee kan helpen: de keuze ligt dan bij de ontvanger van het geld. Weer aan de andere kant: tien flapjes van honderd graven geen mensen uit het puin. Mensen graven mensen uit het puin. Ze hebben daar nu meer aan 1000 chinezen met een schep, dan aan een kist met 20 miljoen erin, hoewel ze daar, op den duur, zelf misschien ook 1000 chinezen van in kunnen huren.

  Kortom: je kan ‘giften in geld’ en ‘mensen sturen’ niet optellen en dan zeggen wie de grootste donor is, en daar dan een grafiek van maken. Dan kan je, door aan die ‘uitwisselkoers’ van 200.000 per persoon te rommelen alles wel ‘bewijzen’. Zou je die koers op 100.000 per persoon zetten, dan staat Israel bovenaan (want groene balken halveren). Zet je het op 10.000 per persoon, dan zou de UK boven de US staan (want groene balken krimpen tot bijna niets). De conclusie (wie is de grootste donor) die deze grafiek toont staat op losse schroeven zolang men die uitwisselkoers niet noemt en onderbouwt.

  En dan is daar nog de laffe suggestie dat de USA meer meer mensen stuurt als Israel. Wie de getalletjes niet leest, maar alleen naar de kleurtjes kijkt, kan gemakkelijk menen dat de oranje balkjes ‘achter’ de groene balkjes liggen: dat die onder de groene balkjes uitsteken. Een significant deel van de kijkers naar deze grafiek zal na het kijken denken dat de UK en de USA meer MENSEN (oranjebalk) stuurden dan Israel, EN meer geld. Omdat ze de getalletjes niet bestudeerden, maar het ‘in een oogopslag’ bekeken, en deze grafiek die suggestie wekt. De balkjes hadden op zijn minst naast (onder elkaar) elkaar moeten staan: groen en oranje ieder in zijn eigen baan, twee assen erlangs (een met ‘dollars’, een met ‘mensen’).

  “you have lies, damned lies, and there is statistics”

  Like

 8. anna zegt:

  Zwitserland is ook ruimschoots vertegenwoordigd ……

  Like

 9. luckybee zegt:

  Vergeet niet dat Nepal onder de juk van het Communisme staan, ze hebben daar een staats greep gepleegd . De Backpacjers zijn meestal links geindoctrineerde jeugdigen die deze communisten willen steunen.Wat mij bertreft mag de Aarde ze opslokken.Dan zijn ook wij ze kkwijt.

  Like

 10. Jan zegt:

  Pakistan ‘helpt’ Nepal, stuurt koeienvlees (koe is heilig voor Hindoes) en helpt alleen moslims. Vermoed wordt dat contact gezocht wordt met Nepalese moslims om aan te zetten tot terreur:

  Pakistan up to Its Usual Tricks

  http://chersonandmolschky.com/2015/05/01/pakistan-usual-tricks/

  (Persecution of Hindus in Pakistan http://chersonandmolschky.com/2014/06/23/persecution-hindus-pakistan/)

  Like

 11. Jan zegt:

  Israël in vergelijking met de rest van de landen:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s