Reguleer me, baby!

Screenshot_15

Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker: Teveel vrijheid?

(Door: Henning Hoffgaard – Vertaling: E.J. Bron)

Sigaretten, gloeilampen, pannenlappen, gameconsoles en boilers, volkstuinders, stofzuigers, koffiezetapparaten. Er is nauwelijks iets dat door de EU niet gereguleerd, gecontroleerd of onderzocht wordt. Maar is dat echt voldoende? Hebben we niet nog steeds teveel vrijheid in ons land?

Het wordt tijd om de EU-bureaucraten duidelijk te maken wat allemaal nog dringend aan regulering toe is. Bijvoorbeeld het slapen. Of het tandenpoetsen. Beide vinden bijna schaamteloos onder uitsluiting van het publiek plaats. De argumenten liggen voor de hand: alleen wanneer gezinnen de exacte tijden van het slapen en tandenpoetsen aan hun kinderen bekendmaken, kan verhinderd worden dat de sociale kloof dieper wordt. Klinkt onlogisch, maar dat is zo.

Ook bureaucraten willen bezig gehouden worden

Het dagelijks leven van de burgers biedt voor overbetaalde en onderbezette EU-bureaucraten nog een groot werkveld voor nog betere en belangrijkere reguleringen. De fantasie van de Brusselse ambtenaren kent geen grenzen. Ieder verbod, iedere beperking creëert bovendien arbeidsplaatsen voor controleurs, spionnen en onderzoekers. Het zou dus alleen maar voordelen hebben als de burgers wat vaker over hun schouder zouden laten meekijken.

Voorbeeldig is nu bijvoorbeeld het EU-plan dat brouwerijen calorieën moeten tellen. Eveneens in de planning: waarschuwingsetiketten op bierflessen en –glazen die op de gevaren van alcohol wijzen. Wat? Alcohol in het bier? Dat zou toch niemand bedacht hebben. En voor zwangere vrouwen is het ook ongezond? Dat is echt een nieuwtje. Er ontbreekt alleen nog een groot bord op nieuwe auto´s: “Waarschuwing, verkeer kan leiden tot verkeersdrukte.” Dat wordt dan gecontroleerd door de douane, de binnenlandse veiligheidsdienst of een nog op te richten EU-instantie. Ze willen per slot van rekening alleen maar het beste.

Uiteraard zou hiervoor een alternatief bestaan: gewoon minder reguleren, snuffelen en controleren. Maar nee, dat zou echt te eenvoudig zijn.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Henning Hoffgaard

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Krankzinnigheid, Rotzakken, Satire, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Reguleer me, baby!

 1. fransLdewit zegt:

  Geloof me over een tijdje krijg je een detectiepoortje bij je voordeur, voor elke keer dat je naar buiten gaat moet je stoepbelasting betalen

  Like

  • Daar valt wel wat aan te doen door tunnels te graven of met een touw uit je slaapkamer je huis te verlaten.Zelf heb ik een rolluik voor mijn voordeur,staat dat poortje er toch goed voor niets bij.Maar het aantal geestelijk gestoorden in Brussel maakt het steeds gekker,die kan je toch niet meer serieus nemen?

   Like

 2. Pingback: Reguleer me, baby! |

 3. Kraftavilqa zegt:

  Alcohol in bier, echt waar? Krijg nou wat! Zit er ook tabak in sigaretten en sigaren dan? Goeie Frans detectiepoortje bij je voordeur. Moet er dan niet ook een waarschuwingsstickertje op je badkuip: “pas op in water kun je verzuipen.” En op stopcontacten: “pas op electriciteit kan als schokkend ervaren worden.” En op geld: “pas op uitgeven van geld kan leiden tot armoede.” Geweldig toch die totalitaire maatschappij, het leven van de burger tot in de miniemste details gereguleerd. Iedere dag om 20:00 uur zult gij via de TV Uw dagelijkse portie misinformatie en indoctrinatie tot U nemen. All hail Big Brussel!

  Like

 4. Jean zegt:

  Alles wat komt van die bende EU parasieten interesseert ons geen fluit.
  Opdoeken die waardeloze handel want het brengt enkel maar ellende en miserie.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  De Europese Unie is een geestelijk gestoord zootje !! Deze gevaarlijke gekken horen in een inrichting thuis

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  GEBOREN WORDEN IS DODELIJK!!! Geboortebeperking dus voor het blanke ras. En dat gaat zeker gebeuren… als het aan die EU zal liggen! Wat een totale stupiditeit… maar dat is “normaal” bij die EU!

  Like

 7. Joke Bosman zegt:

  die junkers wil wat zeggen het is zelf een alcoholist

  Like

 8. Avidia zegt:

  Alles, maar dan ook alles wat de EU verbied doe ik expres, en ik koop ook juist wat zij verbieden om te kopen. Wat haat ik dat zelfingenomen zooitje daar!!!

  Like

 9. Boorzalf zegt:

  Die jan kloot heeft toch maar mooi een verhuis premie in zijn zak gestoken van 51000 euro. Zijn toch een stelletje euro criminelen. Misschien een stille actie tegen de eu, gewoon de hollandse vlag op zijn kop hangen, bij feest dagen. Als protest.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Gooi de Junker in de vuilnis hoopje zijn wij hen eindelijk kwijt.

  Like

 11. exmarineman zegt:

  En straks nog alleen maar schoenen met lederen zolen……En oh ja, alles verkrijgbaar in 2 kleuren zwart en grijs. Alle andere kleuren worden afgeschaft en verboden…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s