Zelfmoord van een supermacht

Screenshot_20

Boston, 15 april 2013

(Door: Sicarius)

Patrick J. Buchanan is een Amerikaanse conservatieve schrijver, politiek commentator en voormalig adviseur van de presidenten Nixon, Ford en Reagan. Buchanan ziet de toekomst van Amerika somber in. De dagen van de VS als machtigste natie op aarde zijn geteld, het is slechts de vraag wanneer een ander land haar positie zal overnemen. Volgens velen valt dit te wijten aan de Amerikaanse economie, waarvan de gloriedagen ver achter ons liggen. Toch is de economische factor slechts een deel van het probleem. Ook in demografisch en cultureel opzicht is het land bankroet. Aangezien Buchanan op leeftijd is, probeert hij in een laatste poging het Amerikaanse volk van zijn gelijk te overtuigen. Dit deed hij door het boek Suicide of a Superpower uit te brengen. De titel van het boek zegt eigenlijk al genoeg: de VS plegen zelfmoord.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in VS. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zelfmoord van een supermacht

 1. Europa kan het tweelingbroertje van Amerika zijn. Wat Buchanan beschrijft geldt als 2 druppels water ook voor Europa!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zal wel hèt epidemie van het tijdperk zijn, vrees ik.

   Like

  • tjonge zegt:

   wou het net zeggen ! verander het woordje vs in europa en je kan het verhaal 1 op 1 overnemen !
   .
   1 lichtpuntje (gaan wij niet meer mee maken maar onze kleinkinderen wel), zodra die luie zwarten en alle andere niet blanken die levenslang gewend zijn om uit de staatsruif te vreten, zodra die de meerheid gaan krijgen, zal het hele systeem instorten.
   daarna zal de “gemene” witman WEER het land plus de economie opbouwen, maar dan hopelijk met de wijsheid om de luie staatsruifvreters uit het land te trappen.
   zet ze maar op een eiland ver uit de kust met een kist vol zaden en een schoffel.

   Like

 2. Pedro zegt:

  Dat er veel Mexicanen in de zuidelijke staten wonen is niet zo vreemd omdat ze nog niet zo lang geleden met militair geweld zijn afgepakt van Mexico; Gringo! Buiten dit zijn Mexicanen bijna allemaal Katholiek. Ik zou ze zo willen ruilen met de 5de colonne die hier woont.

  Like

  • E. Janssens zegt:

   Gelijk heb je, Pedro. Buchanan overdrijft als conservatief. De VS staan er veel beter voor dan Europa, waar de mosliminvasie veel desastreuzer is. Islam is niet compatibel met de westerse waarden, terwijl Latino’s toch veel meer aansluiten bij de westerse tradities. Het zal er in de VS op aankomen de binnenstromende criminelen in te dijken en aan te pakken. In Europa komt bovenop het probleem van de import van misdaad dàt van de explosieve invloed van een misdadige ideologie die de basis van ons politiek – en rechtssysteem wilt veranderen. met als gevolg: geïnstitutionaliseerde onvrijheid voor ongelovigen en andersgelovigen, onderdrukking van vrouwen etc. De VS zullen met die catastrofale evoluties veel minder af te rekenen hebben. Europa gaat eraan, de VS niet (zo snel).

   Like

 3. Idefix zegt:

  De USA ,evenals Europa zijn als verzadigde markten gewoon niet meer interessant voor de multinationals,die als sprinkhanen de wereld rondtrekken ,op zoek naar goedkope arbeidskrachten ,grondstoffen en nieuwe markten…
  Tel daar een door en door verwende en verpeste bevolking bij op en de ondergang van ons systeem is het resultaat.

  Like

 4. vanhetgoor zegt:

  In Amerika leeft een brede weerzin tegen elke buitenlandse politiek. Het was Japan die Amerika in de tweede Wereldoorlog dwong, dat kon men niet over zijn kant laten gaan. Amerika heeft geen verstand van buitenlandse politiek, ze stapelen fout op fout en alleen maar omdat de Amerikaan geen verstand van het buitenland heeft. Ze hebben er geen gevoel voor, geeft niet, men kan niet alles hebben.

  In eerste instantie hebben de Amerikanen geen trek gehad om de rol van politieagent van de wereld spelen en aan de andere kant voelt men zich bedreigd, zoals door het internationale communisme. De bedreiging van de islam heeft men veel te laat gezien, heel erg veel te laat.

  Amerika heeft geen wapens tegen de islam, omdat men niet kan denken zoals geestelijk gehandicapten doen. Men redeneert altijd vanuit de moraal, en de islam heeft geen moraal, dus er is geen beroep te doen op menselijkheid of eer of vergeving. Amerikanen zijn in dat opzicht een beetje beperkt, dat mag en daar is niets mis mee. Ik mag ze wel, de snoevers met hun grote auto’s. De grote bek en de kortzichtige jacht naar het snelle geluk. Maar er is net zo min een goed en inhoudelijk gesprek mee te houden als met een moslim, die kijken ook nooit buiten hun denkraam. Hoewel moslims daarnaast ook nog verstandelijke vermogen missen, dat hebben de Amerikanen weer niet, die kunnen redelijk nadenken.

  Amerika had nooit de politie van de wereld willen zijn en moeten zijn. De Am. politiek van voor de Eerste Wereldoorlog was de beste. Zich niet bemoeien met het buitenland. Terug kan men niet meer, de hele wereld is een dorp geworden.

  Vroeger werkten wapens nog als er een conflict was, nu werken deze niet meer. Nu moet er met ideologieën gestreden worden, en daar heeft Amerika geen wapens voor. Wat moet gebeuren is dat elke burger op de wereld een pakketje meekrijgt om hem weerbaar te maken tegen de leugens van de islam en het communisme etc. etc. etc. etc. (deze lijst is lang) Als mensen weerbaar zijn tegen goedkope oplichters zoals Stalin, Mao en Mohammed dan kunnen deze mensen niet meer dienen als kanonnenvlees, dan is er geen wapen meer nodig om dit kanonnenvlees te gruzelementen te schieten. Dan kan Amerika weer met zijn zes meter lange cabriolet rijden, met 12 cilinder motor en een verbruik van 1 op 5. Het maakt geen flikker uit, als ze daar gelukkig van worden moeten ze dat doen.

  Like

 5. Teunis zegt:

  Wat een onzin om net te doen alsof de cultuur van de Latijns-Amerikanen geen Europese wortels heeft, alsof Spanje en Portugal geen Europese landen zijn! Zowel in de USA als in Noord-Europa hebben veel protestanten net zo’n lage dunk van katholieken als van moslims. En in beide gevallen worden ze dus als een ander, inferieur ‘ras’ beschouwd.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Wat is Jade Helm 15 en waarom zijn zoveel Amerikanen er bang van?

  Jade Helm 15 is momenteel de grote buzz online in uiterst rechtste Amerikaanse middens, bij aanhangers van de Tea Party, maar ook bij preppers allerhande. De operatie die loopt van 15 juli tot 15 september is volgens hen een militaire coup van de Amerikaanse overheid tegen de eigen burgers in Texas, New Mexico, Arizona, Californië, Nevada, Utah en Colorado om daar de krijgswet af te kondigen en zo een dictatuur te installeren. En miljoenen Amerikanen geloven dat blijkbaar.
  Jade Helm 15 is de codenaam van een bijzonder militaire operatie die plaatsvindt van 15 juli tot 15 september onder het commando van SOCOM (de Special Operations Command van de het Amerikaanse leger). Er wordt aan deelgenomen door een waaier van elitetroepen: de Green Berets, de Navy Seals, de 82nd Airborne Division (de fameuze All Americans), plus nog wat “specialist aircraft and helicopter units” en uiteraard de Special Ops van het marinierscorps.

  Volgens het Pentagon zijn het gewoon manoeuvres, routine militaire oefeningen “to maintain a high level of readiness for Army Special Operations Forces”. Dat ze het zo realistisch mogelijk willen maken, is nu eenmaal wat het een efficiënte oefening gaat maken zeggen ze daar. Maar nogal wat “bezorgde burgers” zien dat anders.

  Opstand in Texas en Utah >>> http://newsmonkey.be/article/35971

  Like

 7. Republikein zegt:

  Gespuis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s