Britse Labour Party belooft plechtig “islamofobie” te verbieden

Screenshot_8

(Door: Soeren Kern – Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Britse Labour Party, Ed Miliband, heeft aangekondigd “islamofobie” te verbieden, mocht hij na de parlementsverkiezingen op 7 mei minister-president worden. Deze stap – die door waarnemers vanwege zijn effecten op de vrijheid van meningsuiting in Groot-Brittannië “vreselijk beangstigend” wordt genoemd – maakt deel uit van Miliband´s poging om islamitische kiezers het hof te maken in een verkiezing, die hij zelf als “de spannendste parlementsverkiezingen sinds een generatie” beschrijft.  

Gezien de peilingen, die enkele dagen voor de verkiezingen een nek-aan-nek-race tussen de Conservatieven en de oppositionele Labour Party voorspellen, zouden de Britse moslims – van wie de overweldigende meerderheid bij de parlementsverkiezingen in 2010 op Labour gestemd heeft – daadwerkelijk de doorslag kunnen geven wie de volgende minister-president wordt.

In een interview met “The Muslim News” zei Miliband:

“Wij zullen van ´islamofobie´ een bijzonder waar misdrijf maken. We zullen garanderen dat zij in de politiedocumenten wordt geregistreerd, want wij willen ´islamofobie´  als een haatmisdaad met wortel en tak uitroeien.”

“We zullen de wet dusdanig veranderen, dat onze afschuw van haatmisdaden en ´islamofobie´ absoluut duidelijk wordt. Voor het eerst zal de politie ´islamofobe´ aanvallen overal in het land registreren.”

Miliband lijkt te proberen om het lange tijd in Groot-Brittannië gevoerde debat over zogenaamde religieuze haat nieuw lezen in te blazen. Tussen 2001 en 2005 deed de toenmalige Labour-regering onder minister-president Tony Blair twee pogingen (zie hier en hier) om artikel 3 van de Public Order Act uit 1986 uit te breiden om de geldende bepalingen over aanzetten tot rassenhaat uit te breiden met religieuze haat.

Deze pogingen stuitten op verzet; tegenstanders van deze maatregelen beschouwden dit als té verstrekkend en als een bedreiging van de vrijheid van meningsuiting. De omvang van de door de Labour-regering gebruikte definitie van “religieuze haat” zou zo draconisch zijn, dat iedere vorm van kritiek op de islam als delict zou gelden, argumenteerden critici destijds.

In januari 2006 nam het Hogerhuis van het Britse parlement de Racial and Religious Hatred Act 2006 aan, nadat dit het ontwerp van tevoren zodanig had veranderd dat de wet alleen “dreigende” woorden bestraft en geen woorden die alleen maar beledigend zijn. Bovendien is naar de wil van de wetgever de bedoeling – niet slechts de mogelijkheid – van het aanwakkeren van religieuze haat maatgevend voor de beoordeling als delict. De wetgever merkte op dat missioneren, discussie, kritiek, smaad en belachelijk maken van religie, geloof of religieuze gebruiken geen delict vormen.

Miliband´s hernieuwde belofte om van “islamofobie” (een begrip dat hij niet nader gedefinieerd heeft) een “zware misdaad” te maken, zou op een nieuwe poging kunnen duiden om van de wet van 2006 – die al voorziet in een maximumstraf van zeven jaar gevangenis voor het aanwakkeren van religieuze haat – een volslagen islamitische blasfemiewet te maken.

Zoals de Britse commentator Leo McKinstry zegt: “Het voorstel van Miliband is in strijd met de hele traditie van de westerse democratie, die het als een recht erkent dat mensen alleen voor hun daden, niet echter voor hun meningen bestraft worden.” In een column zette hij uiteen:

In het Groot-Brittannië van Miliband zal het onmogelijk worden om welk aspect dan ook van de islamitische cultuur te bekritiseren, of het nu de verbreiding van de burqa, de installatie van sharia-rechtbanken of de bouw van kolossale nieuwe moskeeën is. We leven al in een samenleving, waarin Mohammed de populairste jongensnaam is en waarin een kind, dat in Birmingham geboren wordt, waarschijnlijker een moslim dan een christen is. Mocht hij de verkiezingen winnen, dan zal Miliband ervoor zorgen dat de snellere islamisering van ons land ongestoord verdergaat.”

Miliband wilde een wit voetje halen bij de drie miljoen tellende leden van de islamitische gemeenschap “om het aandeel Labour-stemmers in de grote steden te verhogen”, aldus McKinstry.

Moslims worden steeds meer een belangrijk stemmenblok in de Britse politiek en staan nu al op het punt om in veel delen van het land de afloop van gemeenteraadsverkiezingen te beslissen. Tot dit resultaat komt een rapport van de overkoepelende organisatie “Muslim Council of Britain”.

Dit laat zien dat de overweldigende meerderheid van de islamitische bevolking van Groot-Brittannië jong is en in het verloop van de tijd steeds meer politieke invloed zal krijgen. De gemiddelde leeftijd van de islamitische bevolking in Groot-Brittannië is 25 jaar, die van de totale bevolking bedraagt 40 jaar.

Uit een prognose op basis van de beschikbare cijfers blijkt dat bij de verkiezingen dit jaar een miljoen Britse moslims in de leeftijd van boven de 18 jaar stemrecht zullen hebben. Volgens een onderzoek zouden moslims in één op de vier kiesdistricten in Engeland en Wales de afloop van de verkiezingen kunnen beslissen.

Screenshot_11

Ed Miliband, de leider van de socialistische Britse Labour Party

Anderen zeggen: alhoewel de islamitische gemeenschap in Groot-Brittannië groter wordt, is zij etnisch gemengd en zal ze nauwelijks als een uniforme groep stemmen. Een analist argumenteert dat het potentieel voor islamitische invloed bij de verkiezingen dit jaar “niet uitgeput zou worden, omdat de islamitische stemmen op nationaal niveau niet effectief georganiseerd zijn.”

Een studie van “Theos”, een in Londen gevestigde religieuze denktank, komt tot het resultaat dat moslims weliswaar meestal op Labour stemmen, dat hun beslissing echter op sociale en economische, niet op religieuze overwegingen zijn gebaseerd. In werkelijkheid weet volgens een door de BBC op 17 april gehouden peiling één op de vier “Aziatische” kiezers nog steeds niet welke partij hij bij de verkiezingen zal ondersteunen. Een deel van de door de BBC geënquêteerde mensen gaf aan dat economische factoren doorslaggevend voor hun stemgedrag zouden zijn.

In ieder geval zal de islamitische invloed bij de verkiezingen van 2015 vooral afhangen van de verkiezingsdeelname onder de moslims – deze was bij eerdere verkiezingen ontzettend laag: volgens schattingen nam in 2010 slechts 47% van de moslims aan de verkiezingen deel.

Sindsdien werden er vele basisbewegingen opgericht, die de Britse moslims ertoe moeten animeren om in 2015 wel te gaan stemmen, waaronder Get Out & Vote, Muslim Vote en Operation Black Vote. Een andere groep, YouElect, proclameert:

“Een adembenemende 53% van de Britse moslims heeft tijdens de parlementsverkiezingen van 2010 niet gestemd. Zo´n groot aantal islamitische niet-stemmers duidt erop dat veel moslims zich door de politiek verwaarloosd voelen en teleurgesteld zijn door het politieke proces.”

“Met het oog op de toenemende ´islamofobe´ retoriek in de politiek en een onophoudelijk toenemend aantal antiterreur wetten, die speciaal op moslims doelen, is het nu belangrijker dan ooit dat de moslims hun stembriefjes gebruiken om de politici de boodschap te sturen dat zij hun opvattingen en hun politiek moeten veranderen.”

“YouElect wil de boodschap onder de mensen brengen dat er iets bestaat om de dingen te veranderen die je belangrijk vindt. We zijn een nieuwe campagne met de hashtag #SortltOut gestart, die de moslims ertoe oproept het politieke proces ervoor te gebruiken om die dingen aan te pakken waarmee zij het meest te maken hebben.”

“Gezien de 100.000 moslims die dit jaar voor het eerst hun stem mogen uitbrengen en 26 kiesdistricten met een islamitisch bevolkingsaandeel van meer dan 20% heeft de islamitische gemeenschap een zeer reële kans om de Britse politiek te beïnvloeden.”

Niet alle moslims zijn het hier mee eens. De in Groot-Brittannië geboren radicaalislamitische prediker Anjem Choudary raadt moslims af om te gaan stemmen. In zijn via Twitter verstuurde thesen met de hashtag #StayMuslimDontVote argumenteert Choudary dat de verkiezingen een “zonde” tegen de islam zouden zijn, omdat Allah “de enige wetgever” zou zijn. Moslims die stemmen of zich kandidaat stellen bij verkiezingen noemt hij “apostaten” (afvalligen van het geloof).

Andere Britse radicale islamieten sluiten zich bij Choudary aan. In Cardiff, de hoofdstad van Wales, en in Leicester werden gele posters gezien waarop beweerd werd dat democratie een “overtreding tegen de rechten van Allah” zou zijn. Ze maken onderdeel uit van een beweging genaamd #DontVote4ManMadeLaw.

Op één van de posters staat:

“Democratie is een systeem, waarin de mens de rechten van Allah schendt en er alleen op grond van zijn bevliegingen en lusten over oordeelt wat de mensheid toegestaan of verboden is.”

“De islam is de enige werkelijk functionerende oplossing voor Groot-Brittannië. Hij is een omvattend regeringssysteem, waarin de wetten van Allah worden uitgevoerd en de gerechtigheid wordt gegarandeerd.”

Screenshot_10

Bron:
http://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Stefan Frank

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allah, Appeasement, Barbarisme, christenhaat, cultuurrelativisme, democratie, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse joden, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, sharia, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

34 reacties op Britse Labour Party belooft plechtig “islamofobie” te verbieden

 1. luckybee zegt:

  Labour is een marxistische partij; net als alle Marxisten zijn ze pro islam.

  Like

 2. Harry Kooistra zegt:

  Ik ben geen islamofoob want ik ben geen homo.

  Like

  • Iets om over na te denken. Is er een strijd gaande tussen het westerse Holibi machtsblok dat 99% van de politiek en de media bij de billen heeft en de islam? Is er daarom zoveel ophef over dat hoofddoekje omdat alleen een pottenkapsel is toegestaan? Mogen mannen geen jurk aan omdat alleen homo’s op een boot in de Amsterdamse grachten met bijbehorende opblaasbare neplullen dat mogen? Dan mogen de moslims ook wel eens kijken naar die zogenaamde kerels (m/v/anders) van hun partijen die als een volleerde nicht rozen aan de deur gaan afgeven. Hier moet een gedegen onderzoek naar komen.waardoor eindelijk de onderste poot bovenkomt.

   Like

 3. paulzwueste zegt:

  Ongelofelijke enge man die Miliband! Naar mijn mening zit daar moslimbloed in… aan zijn afschrikwekkende kop te zien!…

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Nee, hij is een zogenaamde linkse “weg met ons”-Jood!!!

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Asielzoekers? De enige vluchteling is het gezond verstand

   De vraag die door niemand van links wordt beantwoord is de vraag die Wilders als enige durft te stellen. Een AOW’er krijgt zo’n 13.000 euro per jaar. Iedere willekeurige vluchteling kost het dubbele. Waarom is dat eigenlijk? Zijn onze AOW’ers die hun hele leven hebben gewerkt minder waard dan een vluchteling die geen moer aan Nederland heeft bijgedragen?

   Zo ook de woningtoewijzing. Waarom krijgen vluchtelingen voorrang op Nederlanders die al jaren op de wachtlijst staan? Is dat de veel geloofde en zelfverzonnen linkse solidariteit? Zoiets beweren en dan zelfvoldaan in de spiegel durven kijken zegt alles over de linkse hypocrisie. Ander Volk eerst in het kader van de positieve discriminatie. Mag is even een teiltje? Zum kotzen is nog het minste wat ik bij die linkse hypocrisie voel. Als de willekeurige vluchteling zo nodig een woning moet hebben, prima, maar dan net als iedere Nederlander onderaan de wachtlijst en wachten maar. Wel zo eerlijk.

   Gezond verstand dus. Gezond verstand redt levens, schept geen valse hoop en geeft het minimale bed bad en brood. Win/win/win. >>> http://www.israned.nl/2015/04/asielzoekers-de-enige-vluchteling-is.html

   Like

 4. Drs.P. zegt:

  Met zulke nsb-partijen heb je geen vijanden meer nodig!!

  Like

 5. OphEUffen zegt:

  Zodra politici zelf direct betrokkene zijn, is hun Pavlov reflex dat het de meest spannende en belangrijktste verkiezingen ooit zijn. Opportunisten pur sang. Ik walg van die lui. Power to the people!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  “De voorzitter van de Britse Labour Party, Ed Miliband, heeft aangekondigd “islamofobie” te verbieden”

  Hoe kun je nu iemand verbieden om bang te zijn voor iets?!
  Kun je net zo goed proberen om iemand te verbieden bang te zijn voor spinnen als hij of zij lijdt aan arachnofobie.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Arachnofobie

  Alleen is de angst voor de islam natuurlijk gerechtvaardigd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Met andere woorden: Islamofobie bestaat niet.
   Dat iemand het hem maar in z’n tronie mag bijten: “Mr. Milibrand: Islamofobia doesn’t exist!”
   En dan kijken hoe hi reageert…….

   Like

 7. Charles Martel zegt:

  Islamofobie is moslims omwille van hun geloof van de christenen scheiden en dan de christenen de keel over snijden.

  Like

 8. Marc zegt:

  Persoonlijk hou ik niet zo van bloed- of -jood-terminologie. Doet mij teveel aan ‘ons’ aller Adolf denken. Los daarvan verwacht ik eigenlijk dat die Miliband met zijn idiote uitspraken zich in de ogen van autochtone Engelsen zo gediskwalificeerd heeft, dat ook Labour electoraal voortaan in PvdA-regionen terecht komt.

  Nou hoop ik niet dat die Cameron of libdem daarbij zullen winnen. Dus wie dan wel?

  Of het zo lekker smaakt weet ik niet, maar het eindigt op -kip.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En wàt dacht U van LibGB?

   Like

   • Marc zegt:

    @Theresa op 21:07

    Dat zou het mooiste zijn. Om heel eerlijk te zijn heb ik Paul Weston een stukje hoger zitten dan Wilders.

    Mag ik dat zeggen?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat mag.
    Ik héél stiekem óók……Een beetje.
    Maar ik ben toch geen Britse, dus dat maakt het gemakkelijker om volledig loyaal te blijven aan Geert -die trouwens op internationaal niveau best iemand blijft om tróts op te zijn.

    Like

   • vanhetgoor zegt:

    Ja, Paul Weston is een zeer beschaafd iemand, wat mij betreft zou Geert Wilders daar mee moeten samenwerken, misschien heeft Marine Le Pen inmiddels alle verstokte oude jodenhaters de partij uit gewerkt, maar de geur blijft toch nog een beetje hangen, net als spruitjes. (Ik hou ook niet van spruitjes)

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @vanhetgoor, 12.32U; Samenwerking tussen Geert Wilders en Paul Weston…..Dat zou fantastisch zijn….!

    Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Met andere woorden: Die levensgevaarlijke gek Milibrand, keert zich vierkant tegen Autochtoon GB en bewerkstelligt zo hun ondergang, teneinde diegenen de vrije hand te geven -de Brilslang Choudary c.s.- die hem op zijn beurt onmiddellijk uit de weg zullen ruimen, zodra ze de kans krijgen!
  Immers: In naam nog altijd een democratisch politicus terwijl de Brilslang alles vervloekt, wat met democratie te maken heeft!
  Hoe knettergek kan iemand zijn?!

  Like

  • Marc zegt:

   Zeg EJ, over die Choudary gesproken. Er was toch ergens een foto van hem waarin hij alcohol dronk tussen schaars geklede dames? Zou je die niet ergens tussen de vaste afbeeldingen kunnen plaatsen? Liefst met een leuk en pakkend commentaar.

   Like

 10. Jean zegt:

  Dat krijgt men als vreemdelingen stemrecht krijgen, dat stemrecht is een zware aanslag op onze onafhankelijkheid.
  Mag een vreemdeling ook in marocco stemmen?

  Like

 11. Um Shmum zegt:

  Met de Engelse Balfour Verklaring in 1917 werd de weg geëffend voor een Joods Nationaal Tehuis in …

  Wat een teloorgang van Brittannië …
  om verbod en straf op anti-semitisme te vervangen door het niet bestaande islamofobie.

  Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  +

  http://www.spectator.co.uk/columnists/rod-liddle/9513162/heres-everything-islamophobic-that-i-have-to-say-all-at-once/

  Labour relies upon the Allah block vote in very many constituencies (and especially the postal votes of Muslim constituents who do not speak English and probably do not even know that a general election is taking place).

  +

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Wanneer men de term islamofobie nader beschouwd, kan men er uit opmaken dat islamofobie een ongerechtvaardigd, niet op een logische redenering gebaseerde angst voor de islam en moslims vertegenwoordigd. Islamofobie wordt vaak gebruikt om de vooringenomenheid of achterstelling van de moslims te benadrukken. Nou deze term islamofobie kan gemakkelijk weerlegd worden mijns inziens door elke islam criticaster; irrationele angst voor moslims bestaat niet, wel de steeds groter wordende en op haat gelijkende woede over het bevooroordeeldheid van deze slecht tot niet geïntegreerde etnische bevolkingsgroep.

  Ook speelt het enorme culturele verschil tussen autochtone en de allochtone bevolking een grote rol. Het is door elke bestuurlijke elite van Europa beoogd deze islamisatie en het islamisme, want vele moslims zijn reeds doorgedrongen op hoge functies in de politiek, maatschappelijk en op strategische posities van de overheid en semi-overheid instellingen. Tja wie had dat nou gedacht, dit spel is al véél langer aan de gang dan menig gewone burger kan vermoeden. Het zal ook als een donderslag bij heldere hemel klinken wanneer de dociele overheid zijn grip totaal verliest aan de steeds groter wordende groep van islamitische kolonisten, want dat is de term die men zonder knipperen van de oogleden er aan kan geven.

  Tja ze leven in grote groepen te samen, vooral in de voormalige arbeiderswijken van de grote steden hebben deze moslimparasieten zich genesteld, door gewoon getalsmatig de buurt te bezetten, mede mogelijk gemaakt door de welzijnswerkers die afgezanten van zijn van burgemeester en wethouders. Alles gaat naadloos over in een parallel lopende maatschappij van autochtoon en allochtoon, waarbij de autochtone bevolking steeds minder grip heeft over de overheid, tal van voorbeelden van deze machtsconcentratie van de overheid zijn te geven. Verschillende vormen van internationale verdragen zijn aan deze kolonisatie, islamisatie van Europa te geven; de EU welke op nazi-roots gebaseerde staatsvorm zich na de tweede wereld oorlog zich onschuldig ogende organisatie van de EEG naar het meer volwassen dictatoriale staatsvorm transformeerde.

  Na de oliecrisis van 1973 werd door de Euro Arabische Dialoog aan te zwengelen door met de OPEC landen mom de conferentietafel te gaan zitten. In 1975 vloeide uit de dociele samenwerking van de Euro Arabische Dialoog en de toenmalig EEG een geheimzinnig convenant aan te nemen en te ratificeren als zijnde de resolutie van Straatsburg. Door deze naar de letter en geest uitgevoerde resolutie, wordt de autochtone bevolkingen van Europa gewoon benadeeld in de ruimste zin van het woord. ook werd er geschermd met de vergrijzing van de nationale bevolkingen, hierdoor moesten en zouden er meer immigranten komen, links dan wel rechtsom.

  Terwijl de vergrijzing zich vanzelf oplost binnen een afzienbare tijd van pak em weg 5 tot 10 jaar, óók Emil Roemer heeft dit eens laten ontvallen tijdens een verkiezingscampagne. Wat de nationale bestuurlijke elites van Europa op doelen is een aanleiding om het heft nog steviger in handen te krijgen door een gewone dictatuur. Want het wordt mijns inziens een dictatuur door een oorlog welke op Europese Bodem wordt uitgevochten tussen de Russische federatie en de EU en haar Atlantische partner de VS, of er ontstaan overal in Europa burgeroorlogen welke geïnitieerd zijn door het ‘Project van de islambroeders’, niets dan ook niets houdt deze ontwikkelingen tegen mijns inziens…

  Like

 14. paulzwueste zegt:

  “Islamofobie” en de term “vergrijzing” zijn de twee grootste leugens die door links werden bedacht in het kader van een decennia lange brainwashing.
  Brainwashing voor de bewerkstelliging van een opzettelijke islamisering van ’t vrije west-Europa.
  Wij hebben (islamitische) immigratie nodig… anders vergrijzen wij… en dáárdoor zal zal Europa ten onder gaan! Zo luidden de leugens van links…
  En inderdaad. We zitten ondertussen bomvol islam en wie spreekt er nog over vergrijzen?…
  Hoe misdadig kun je het bedenken!… Immers, hoe meer mensen je binnen haalt hoe massaler de vergrijzing zal toeslaan. Iedereen vergrijst… Als je maar oud genoeg wordt tenminste.
  Natuurlijk zal de oplettende lezer nu fijntjes opmerken dat men had nagedacht en de islam bewust had gekozen. Stonden de moslims er immers niet om bekend dat zij van ’s morgens vroeg tot de volgende namiddag rusteloos als konijnen fokten en alhier, gelokt door kindergeld, vier-dubbele kinderwagens met bijwagen, en alle overige talrijke financiële beloningen, er natuurlijkerwijze voor zouden zorgen dat het aantal zwartharigen het aantal grijsharigen definitief zou behoeden voor de ondergang?!
  Hoe kun je het bedenken?!… Antwoord: “Als je maar links, crimineel en landverrader genoeg bent… dan bedenk je het.”
  Want die moslims kunnen niet zonder moord en doodslag waardoor zij zichzelf al jarenlang decimeren. Bovendien willen zij niet en nooit deelnemen aan een democratische leefgemeenschap welke materiële eisen stelt zoals produceren en geld maken om aldus tot een hogere ontwikkeling en welvaart te komen. De islam produceert immers alleen haat, armoede, onderontwikkeling en ziektes. Het vergrijzen gaat ondertussen gewoon door, en inderdaad… totdat de natuur het probleem vanzelf oplost en het natuurlijke evenwicht (zoals altijd) weer herstelt.
  Op een boosaardige wijze ingrijpen in de natuurlijke harmonie en balans van een samenleving
  leidt altijd tot rampen, moord en doodslag. De “Gemaakte Samenleving” is dus ook zo’n monstrueze uitvindsel van links. De “Een-Mei-viering die na de tweede wereldoorlog in het leven werd geroepen door links, werd de nationale linkse triomf-dag van de landen van Europa. Hiermee bezegelde links zijn definitieve overwinning op rechts.
  We zijn nu 70 jaren verder. Jaren die getekend werden door ’n gewetenloze afbraak van onze geliefde samenlevingsvoorwaarden zoals normen, waarden, respect en verantwoordelijkheid.
  We hebben ze ingeruild voor wetteloosheid, luiheid, onverantwoordelijkheid, brutaliteit, en het belangrijkste: “ZELFVERNIETIGING”!
  En ziedaar…de totale ondergang van Europa nadert met rasse schreden.
  We hadden het 70 jaar geleden al kunnen weten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s