Directeur Esther Voet weg bij CIDI na ‘verschil van inzicht’

Screenshot_4

Esther Voet

(Door: Amber Dujardin en Marije van Beek)

Esther Voet vertrekt bij het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wegens een verschil van inzicht met het bestuur over de toekomst van de organisatie. Voorzitter Ronnie Eisenmann: “Esther heeft geen mogelijkheid nagelaten om misstanden aan te pakken. Dat heeft ze uitstekend gedaan. Maar in de toekomst willen we ons minder activistisch opstellen.”

“We zijn absoluut niet rollend over straat gegaan”, benadrukt Eisenmann. “Maar onze middelen zijn beperkt en de komende tijd willen we ons weer focussen op de oorspronkelijke doelstellingen. Een aantal deelgebieden willen we overlaten aan andere joodse organisaties, zoals beveiliging en herdenken.”

Lees verder>>>
(h/t Robert Kern en “Wachteres”)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Nederland. Bookmark de permalink .

14 reacties op Directeur Esther Voet weg bij CIDI na ‘verschil van inzicht’

 1. Aegolius cs zegt:

  “Maar in de toekomst willen we ons minder activistisch opstellen.”

  Toevallig?

  Joodse organisaties: Wilders is onverbeterlijke fanaticus

  Joodse organisaties in de Verenigde Staten zien de komst van Geert Wilders helemaal niet zitten. De PVV-leider is door twee Republikeinse Congresleden uitgenodigd om te komen spreken.
  “Als leider van de Partij van de Vrijheid heeft Wilders blijk gegeven van giftige antimoslim-, onverdraagzame en uiterst beledigende zienswijzen”, stelt de invloedrijke Joodse burgerrechtenbeweging ADL in een verklaring. Met de uitnodiging van de Congresleden Steve King en Louie Gohmert veegt de organisatie de vloer aan.

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/joodse-organisaties-wilders-onverbeterlijke-fanaticus
  Ach zult u denken: RTL nieuws.

  De NOS had het wegens beperkte teletekstruimte aldus ongeveer verwoord: Joodse organisaties tegen onverbeterlijk fanatisme Wilders! En later weer verwijderd. Zonder vermelding van het RTL voorgaande.

  Overigens sta ik wel achter de politiek onverbeterlijk fanatistische islamuitspraken van Geert Wilders!

  Like

 2. Peter Selie zegt:

  Het was vanaf het begin een foute keuze, laat deze rode anti-israëlfan zich bij Ëen ander geluid”

  Like

 3. OphEUffen zegt:

  In eigen voet geschoten Esther? Hulde voor de transparantie betreffende het gebrek aan inzicht. Dat is echt heel helder uitgelegd en verwoord. Ik ben benieuwd of de volgende directeur een nog grotere hekel heeft aan Wilders. In theorie zou het kunnen dat hij/zij minder aversie vertoond maar ik vrees het ergste.

  @ EJ Bron, in het rijtje: “antisemitisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Nederland”, ontbreekt Wildershaat en PVV haat.

  Like

 4. OphEUffen zegt:

  Nee, ik ben geen fan van CIDI. Wel van Israel. De kanariepiet in de kolenmijn.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Ze willen “minder activistisch” te werk gaan en daarom moet ze weg? Tamelijk vaag allemaal! Kijk, als ík het CIDI was geweest, had ik metterdáád een andere koers willen varen -en daarmee meteen een aanleiding gehad om Esther Voet aan de dijk te zetten. Maar die andere koers had dan wèl onder meer ingehouden: Een welwillender houding naar Wilders en de PVV toe -nog altijd de enige partij die ondubbelzinnig voor de israëlische Zaak opkomt- en tenmínste een afstandelijker houding naar de islam toe, alsmede erkenning dat, zéér zacht uitgedrukt, dier belangen hááks staan op die van het Jodendom. -Getuige alleen al het pact, destijds, tussen Hitler en Amin Al-Husseini. Het is je reinste waanzin, dat de joden de moslims in deze tijd steeds maar weer de hand willen reiken en hen tegen beter weten in willen beschouwen als lotgenoten; verandering van déze koers was reëel en logisch geweest. Maar kennelijk is dat totaal niet de bedoeling……
  Dus: Ze doen maar, wat ze niet laten kunnen, maar het lijkt allesbehalve een zinvolle manoeuvre: Wat er zou móeten veranderen, zal naar alle waarschijnlijkheid NIET veranderen.
  Activistisch…..Het zal wel aan mij liggen, maar ik had eerlijk gezegd totaal niet door, dat ze dat überhaupt wás!
  Ergo is hun intentie waarschijnlijk, hun werkwijze nog tammer te maken, dan al het geval was……

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dhimmitude en vooruitsnellende gehoorzaamheid. Daar komt het volgens mij op neer. Slappe, politiek-correcte linkse joodse hap dus! 😦

   E.J.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Heer Bron u slaat de spijker op de kop! Uit wat ’n laffe zooi bestaan die zogenaamde Joodse organisaties toch! Gelukkig dat er zoveel strijdbare mensen zijn zoals die (hele leuke) Esther Voet!

    Like

  • Geheel mee eens.
   Die koerswijziging mag wel leiden tot een iets radicaler beleid/insteek.

   Velen hebben over haar geschreven dat zij te soft zou zijn en steken laat liggen.
   Net als nu.
   Waarom zij/het CIDI zo activistisch zou zijn geweest de laatste 2 jaar, die reden onthoudt zij ons telkens weer terwijl zij wel de mogelijkheid/gelegenheid daarvoor krijgt.

   De islam moet je confronteren met de islam en niet met fluwelen handschoentjes aanpakken.

   Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Waarom wordt deze suffe doosch vervangen? Wil men meer verweer tegen de islam? Nou dan zal dat tijd worden, ik hoop dat ze straks iemand aanstellen, die niet met zijn hoofd in het zand leeft.

  Like

 7. tjonge zegt:

  “Esther heeft geen mogelijkheid nagelaten om misstanden aan te pakken. Dat heeft ze uitstekend gedaan”
  .
  zie haar nog meelopen in de optocht “ik ben een marokkaan”
  .
  toppertje, die esther, ik zal je niet missen iig.

  Like

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Ronnie Naftaniel was een watje. Aardige vent, trouwens, maar volkomen ongeschikt voor z’n taak. Toen kwam Esther Voet en die was nog een graadje erger. Die ging in debat over de “bezette gebieden”. In plaats van te beginnen met zeggen dat het enige bezette gebied Jordanië is, dat bij het Verdrag van San Remo is toegewezen aan het Joodse volk om hun thuisland te vestigen. En door Groot Brittanië onrechtmatig van het Joodse volk is ontvreemd en aan de Hashemieten is gegeven. CIDI is het Centrum voor Informatie en Documentatie Israel. Die informatie vond ze niet nodig om te verstrekken. Ofschoon het volledig gedocumenteerd is. Ze heeft nu lekker haar handen vrij om zich aan te sluiten bij Een Ander Joods Geluid. Joodse renegaat.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 9. vanhetgoor zegt:

  Ik heb al voorzichtig gepolst of ik op de short list sta voor de opvolging van Ester Voet. Maar als ik directeur wordt van het CIDI dan gaan er wel een paar dingen veranderen, er moet een duidelijk beeld worden gegeven dat Israël een oase is in het Midden Oosten. Dat Israël een land is waar democratische bestuur is en waar de mensenrechten gelden, dit in tegenstelling tot alle andere landen in het Midden Oosten waar dat niet het geval is.

  Er zijn nog wel wat punten waar over gesproken moet worden, zoals hoevaak ik jaarlijks gebruik mag maken van de riante CIDI onderkomens in de buurt van Eilat en of ik de reis zelf moet betalen of dat ik die kan declareren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s