100 miljard reserve: BRICS-landen keren zich van het IMF af

Screenshot_22

(Door: “Bürgender”)

Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika (BRICS) keren zich van het IMF af, omdat dit zich in westerse handen bevindt en in de eerste plaats concentreert op de redding van de euro. “In geval van nood bestaat er weinig hoop op ondersteuning”, zei de Russische speciale ambassadeur.

Nu is het officieel: de BRICS-landen verminderen hun afhankelijkheid van het IMF. Rusland heeft deze week een valutareserve van omgerekend 100 miljard dollar. Dit geld moet de nationale valuta beschermen tegen de volatiliteit van de internationale financiële markten te beschermen, meldt telesurtv.

De Russische speciale ambassadeur Vadim Loekov zei dat het IMF zich in de eerste plaats zou concentreren op de redding van de euro en de nationale valuta van ontwikkelde landen. Bovendien zou het IMF zich in handen van westerse machten bevinden, zodat er in geval van nood weinig hoop op ondersteuning zou bestaan. “Daarom is de valutareserve zeer nuttig”, aldus de diplomaat.

De valutareserve zou garanderen dat een lid van de BRICS-landen zich bijvoorbeeld in geval van een crisis in het bankensysteem niet meer tot het IMF zou hoeven wenden.

De BRICS-groep omvat vijf van de wereldwijd grootste ontwikkelingslanden: Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. China neemt met 41 miljard het leeuwendeel voor zijn rekening, gevolgd door Rusland, Brazilië en India met elk 18 miljard dollar. Zuid-Afrika neemt deel met 5 miljard dollar.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in IMF. Bookmark de permalink .

10 reacties op 100 miljard reserve: BRICS-landen keren zich van het IMF af

 1. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:
 2. koddebeier zegt:

  Wie de bal kaatst……………………………………

  Like

 3. Ha ha, dit was dus de bedoeling. Ik wist het al op 17 juli ’14. Komt die datum jullie niet ontzettend bekend voor? Rusland verdiende toen een afstraffing, volgens de EU en VS…

  Like

 4. Seculiere zegt:

  Is Turkije ook geen Brics-land?

  Like

  • Jaantje zegt:

   Nee geen t in BRICS…
   Elke letter staat voor een land.

   Like

   • vanhetgoor zegt:

    En daar bij komt ook nog dat Turkije geen bloeiende economie heeft. Er komen vele miljarden per jaar binnen door Turken die in het buitenland wonen en hun familie steunen met Euro’s, een huis kopen voor de oude dag en sparen op de Turkse bank voor hun oude dag. Maar dit lijkt alleen maar gunstig, maar is het niet. Turkije heeft een schijn-economie gekregen. Er wordt niets gepresteerd en wordt veel bijgebouwd en opgemaakt, maar als de bron van het geld opdroogt, als de huidige generatie Turken met pensioen gaat dan is er geen Turken meer die geld opzij legt voor een huisje in Turkije. Turkije leeft op de AOW van andere landen. Wanneer die Turken eindelijk opgesodemieterd zijn naar hun eigen land dan vervalt dat land in doffe armoede. Er zijn dan geen Armeniërs meer, geen Koerden en geen Cyprioten meer om uit te zuigen en leeg te laten bloeden. Dan moeten de Turken werken en dáár hebben ze een broertje aan dood! Want heeft wel eens een Turk hard zien werken? Nou dan!

    Like

   • Seculiere zegt:

    @Jaantje
    Ahzo, bedankt voor je antwoord. Het klopt.
    http://wijtvliet.blogspot.be/2014/02/bric-is-verleden-tijd-mint-heeft-de.html

    Like

 5. E. Janssens zegt:

  Wie een put graaft voor een ander valt er zelf in. De EU ligt nu op apegapen.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Het gebral van Verhofstadt en van Balen in Kiev slaat keihard terug in het gezicht van de EU en de USA.

  Like

 7. Pingback: BRICS biedt Griekenland ondersteuning aan | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s