Asielzoekers, vluchtelingen, binnendringers – wat gebeurt er met de asielzoekerstroom in Europa?

Screenshot_26

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

De illegale massa-immigratie van Afrikanen via de Middellandse Zee is de afgelopen weken dramatisch toegenomen. Alle landen in Noord- en Midden-Europa lijden onder de last van de asielzoekerstroom en ook onder de eisen die deze mensen aan de opnemende samenleving stellen. Maar hetgeen hen geboden wordt, vonden ze niet voldoende: het eten is ongebruikelijk, de (gebruikte) kleding “moet men immers betalen” en überhaupt: de samenleving zou te weinig “respect” en “tolerantie” tonen.

De Denen behandelen ons als dieren

Zo was er onlangs op de Deense tv-zender TV2 een reportage, waarin de asielzoekers ontzettend klaagden. Een camerateam was in het asielzoekerscentrum Vesthimmerland en berichtte over het protest van de asielzoekers, dat georganiseerd was door een Syrische genaamd Nuur Amin. Ontevredenheid over het eten, over het onderkomen op campings – daarover deden de demonstranten hun beklag. Op de posters die ze bij zich hadden, stond bijvoorbeeld “Nee tegen racisme”, “Wij willen vrijheid!”, “Nee tegen discriminatie”, “Wij hebben geen geld om voor gebruikte kleding te betalen”.

“Ze behandelen ons als dieren, maar wij zijn mensen net zoals iedereen”, zei Nuur Amin voor de camera. Ze zouden last hebben van meerdere problemen: de asielaanvragen worden niet snel genoeg verwerkt en de medische verzorging zou onvoldoende zijn. “We moeten meer water drinken, maar ze geven ons geen medicijnen.” Dan klaagt ze erover dat het zakgeld gekort wordt als men niet bij de integratiecursus verschijnt. Dat zou niet eerlijk zijn, want zolang men niet zou weten wat de toekomst brengt, heeft men niet de rust om de taal te leren.

Een andere asielzoeker is boos, omdat men voor kleding moet betalen. “We moeten betalen als we kleding en schoenen willen hebben”, zegt hij. In de kleine winkel in het asielzoekerscentrum kost een broek ongeveer 3 Deense Kronen, dat zijn € 0,50. Een gering bedrag, desondanks is de ontevredenheid groot. In Denemarken verwacht men dat de kosten voor asielzoekers dit jaar naar ongeveer 10 miljard euro zullen stijgen. Veel geld voor zo´n klein land.

Cijfers en data van Frontex

De financiële overbelasting van de landen stoort de EU echter helemaal niet. De illegale immigratie in de EU bevindt zich op een recordniveau. Alleen al in het jaar 2014 kwamen 280.000 mensen illegaal via de Middellandse Zee de EU binnen om asiel aan te vragen. Dat schrijft Frontex, het Europees Agentschap voor het beheer van de operationele samenwerking aan de buitengrenzen van de lidstaten van de Europese Unie, in zijn rapport “Jaarlijkse risicoanalyse 2015”. De meeste vluchtelingen komen in Italië aan, daar beschikt men echter niet over voldoende mankracht om de nationaliteit en de identiteit van de personen te kunnen controleren. Daarom verlaten de meeste vluchtelingen Italië snel – en Italië wil ook graag van ze af.

De vluchtelingengolf beweegt zich dus verder naar het noorden en niemand weet precies wie al deze mensen zijn, omdat ze zich deels helemaal zonder, deels met vervalste papieren in Europa bewegen. Dat vooral vormt een veiligheidsprobleem. Frontex schrijft hierover dat migranten zonder legale verblijfsvergunning hun reis naar andere lidstaten snel voortzetten, wat een gevaar voor de binnenlandse veiligheid van de EU zou vormen.

Waarom zoveel vluchtelingen doorreizen naar landen als Denemarken (Duitsland, Nederland), weet Frontex ook: omdat hier de sociale uitkeringen hoger zijn, dat zou heel snel bekend zijn. In Denemarken is de som van de sociale uitkeringen voor vluchtelingen enorm gestegen. Een vluchtelingenfamilie krijgt gemiddeld 10.000 Deense Kronen (ongeveer € 1.500,-) per maand. Deze betalingen werken als een magneet, die de vluchtelingenstromen noordwaarts stuurt. Uiteraard wordt dit ten stelligste ontkend door de socialistische regeringscoalitie. Maar de cijfers van Frontex spreken een andere taal en de burgerlijke oppositiepartijen hebben al aangekondigd dat men in het geval van een verkiezingsoverwinning dat men zal stoppen met de financiële ondersteuning en deze zal beperken tot hulp in het begin om de grote toestroom af te remmen.

Denemarken geldt als een van de meest aantrekkelijke landen voor asielzoekers, aldus de cheffin van het Bulgaarse Rode Kruis, Mariana Stoynova. Ze wees erop dat de mensensmokkelaars en asielzoekers precies weten wat ze aan sociale uitkeringen in de verschillende Europese landen krijgen en volgens haar zou Denemarken tot de meest aantrekkelijke asiellanden in Europa behoren.

In het jaar 2014 kreeg Denemarken volgens Eurostat het op vier na grootste aantal asielzoekers per 1 miljoen inwoners. Alleen Zweden, Hongarije, Malta en Oostenrijk namen meer op. Omdat de socialistische regering onder minister-president Helle Thorning-Schmidt nog steeds weigert het hoge niveau van sociale uitkeringen voor vluchtelingen te verlagen, kan men er van uitgaan dat er buitenproportioneel veel vluchtelingen het land in zullen blijven komen.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Denemarken, Derde Wereld, Dhimmitude, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Asielzoekers, vluchtelingen, binnendringers – wat gebeurt er met de asielzoekerstroom in Europa?

 1. Theodoor zegt:

  Europa bloedt vanzelf dood, het heeft nog even wat tijd nodig.
  Het houdt pas op als de mensen massaal de straat opgaan, het werk neerleggen en daar pas mee ophouden totdat de grenzen weer gesloten zijn, maar wie wil dat?

  Like

 2. oud-marinier zegt:

  Ik weet 1 ding zeker ….OOK in Denemarken het je het recht als “asielzoeker” , indien het je niet bevalt en/of aanstaat , onmiddelijk rechtsomkeert te maken en terug te gaan naar waar je vandaan komt . Dan hebben de Denen in ieder geval hunrust , als al die asielzoekers dat zouden doen.

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  En nog eisen stellen ook, gauw terug naar Afrika, zijn de Denen ook weer blij, waar halen ze de brutaliteit vandaan. Maar daar hebben de linkse partijen een groot aandeel in gehad. Het wordt de hoogste tijd dat de mensen in verzet komen.

  Like

 4. Xander zegt:

  Ik hoor nog geen geklaag over het Noordelijke klimaat, zodra dit omslaat naar sneeuw en regen zal het ook wel weer racisme zijn en de schuld van de minder gepigmenteerden.
  Terug dumpen in zee dat vullis!

  Like

 5. mijn-idee zegt:

  Helaas geen tijd om een fatsoenlijke reactie te geven…. ben te druk in de weer met mijn emmertje vanwege misselijk……..

  Like

 6. Jaan zegt:

  Schaf de Sociale Dienst af in Europa en er zal blijken dat er dan opeens geen vluchtelingen meer komen. Vreemd toch al dat al die “bedreigde” mensen dan opeens weg zullen blijven of degenen die hier al zijn zelfs naar huis zullen gaan.
  Voor mij mag de Sociale Dienst om deze reden morgen overal afgeschaft worden.

  Like

 7. daiyu-ninja zegt:

  Politici…………………..wie zijn ze…………die politici.

  ………P……………….O…………L………………I……………………T ……………….I……………..C……………. I……..

  polariserende opruiende lafhartige incompetente technocratische immorele collaborerende imbe
  cielen

  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………

  En wat zijn al die Pechtolds nou voor’n mensen?

  …….P…………….E………………..C……………….H………………T……………..O……………….L…………..D
  patserige egotrippende capitulerende hoogmoedige theatrale onbetrouwbare laaghartige dhimmi’s

  Zo denk ik erover.
  En wat mij betreft zou de wereld beter af zijn zonder hen.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Alleen al aan het feit dat de zogenaamde vluchtelingen eisen stellen kunnen we zien dat het niet om oorlogsvluchtelingen, maar om economische vluchtelingen gaat. Echte vluchtelingen zijn dankbaar dat ze het er levend vanaf hebben gebracht; economische vluchtelingen kwamen en komen met een ander doel: een luxe leventje in noordelijk Europa! Als dat niet overeenkomt met wat zij in gedachten hadden, dan volgt geklaag en gezeur, én hebben ze de mond vol over discriminatie.

  Een treurige tijd, de tijd waarin we nu leven. Wat zouden we die enorme stroom illegalen dolgraag willen stoppen, maar we zijn daartoe niet in staat.
  Ons rest alleen protest via onze overheid. Maar van die kant hoeven we geen toezeggingen in positieve zin te verwachten.

  Like

 9. Hendrik Morren zegt:

  Die hele zooi gewoon retour afzender, zo moeilijk hoeft dat niet te zijn.
  Werk voor deze mensen zou mooi zijn, gewoon eenvoudig werk wat een ieder kan.
  Ste voor tredmolens voor energie opwekking te bouwen nabij de grote steden; betrouwbaarder en zekerder dan wind energie.
  In plaats van ons geld zomaar te geven een tegenprestatie eisen!
  Op een tredmolen lopen is eenvoudig werk, milieu vriendelijk, groen en sociaal.
  Een vaste baan voor voor alle steuntrekkers, eerzaam werk en betaald door de toch al verstrekte uitkering.
  Echte asielzoekers zullen er dankbaar voor zijn, de gelukzoekers helaas wat minder, doch dat mag niet deren.
  Een tredmolen in een AZC lijkt me ook een goed idee, voorkomt verveling en leert de asielzoeker dat de sociale zon niet voor niets opgaat…

  Like

  • Cathja zegt:

   Dat zal links nóóit goedvinden, want dat is mensonwaardig! En aangezien links het hier nog steeds voor het zeggen heeft verandert er dus niets, en verdwijnen er voorlopig nog sloten geld in de zakken van de ‘gelukkigen’!

   Like

 10. Pingback: Asielzoekers, vluchtelingen, binnendringers – wat gebeurt er met de asielzoekerstroom in Europa? |

 11. Ik ben er altijd al een voorstander van geweest om asielzoekers en andere import bij aankomst al meteen aan het werk te zetten, daar zouden de meesten (althans de niet-moslims) heel blij mee zijn. En geloof me, dat is beter dan hen jarenlang werk te verbieden, wat nu gebeurt. Ik snap werkelijk niet waarom dat nodig is. Laat ze hun eigen ticket (en een spaarpotje voor thuis) bij elkaar verdienen, dan kunnen ze terug wanneer ze willen, of wanneer ze moeten… Hoeveel Indiërs (met Nederlands paspoort) denken jullie dat er uiteindelijk weer terug gaan naar India? Van de oudere garde: bijna allemaal! En vrijwillig.

  Like

  • Cathja zegt:

   Werk is er niet voor honderdduizenden, en over terugkeren píekeren ze niet. Nergens valt er beter te leven dan in Europa, het werelddeel van melk en honing en waar het geld ‘gratis’ is (denken ze)! Waarom zou je dan werken en plannen maken om terug te keren?

   Like

 12. delamontagne zegt:

  De hele “Ophaal-dienst”, gaat nog beter worden georganiseerd:

  Ah,.de boot van 4 uur
  Te hulp
  SOS
  We hebben honger
  E rzijn kinderen aan boord.

  Like

 13. luckybee zegt:

  Laat ze verzuipen, dat is de goedkoopste mannier ze te stoppen.

  Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Het verhaal over de vlucht en de opvang van asielzoekers in Europa kan enigszins vergeleken worden met het sprookje van Hans en Grietje.
  In dit erg bekende sprookje probeerde de gemene en egoïstische stiefmoeder van beide kinderen hen kwijt te raken in tijden van armoede en schaarste waar de vader op tegen was. Tot twee keer toe werden ze in een diep bos achtergelaten waar de wilde dieren hen zouden verslinden (?) en kwamen ze opeens bij een peperkoekhuisje aan waar een heks het “gastvrij” ontving. Helaas was deze alleen maar uit eigenbelang aardig tegen Hans en Grietje, liet hen slavenarbeid verrichten en probeerde Hans vet te mesten als een kerstgans of kalkoen om hem hierna te consumeren! Gelukkig kon Grietje dit verhinderen, gooide de boze heks in een over, wisten beiden weg te komen en namen ze de schat van de heks mee naar hun vader. De boze stiefmoeder (zij was vast goed bevriend geweest met de heks) was inmiddels in kommer en kwel overleden en de arme houthakker was natuurlijk blij dat hij zijn kinderen weer terug had en rijk werd met de schat van de heks.
  Vergelijking: Hans en Grietje (arme asielzoekers) worden door hun boosaardige stiefmoeder (moslimextremisten in Afrika en Syrië) verjaagd en laten hun vader gedwongen achter in diens regio. Ze zijn verplicht om een reis te ondernemen door een eng en gevaarlijk bos (Middellandse Zee) en komen aan bij het peperkoekhuisje (Europa). Daar worden ze door de heks (EU-politici en andere linkse figuren) opgewacht en aanvankelijk gastvrij ontvangen. Helaas lopen veel van de asielzoekers het risico om zelf uitgebuit en geknecht te worden of eventueel verjaagd of vermoord door asielzoeker-hatende Europeanen. Hans (een overbetuttelende asielzoeker) is echter zijn vrijheid kwijt en Grietje (de slavin) weet hierna de heks (de asielzoeker-knuffelende EU) in een oven te werpen en samen gaan beiden er met de schat (miljoenen aan EU-geld) ervandoor richting hun vader terwijl hun stiefmoeder (moslimextremist) is overleden of verjaagd. Dan zijn ze daar in hun huisje (Afrika of Syrië) schatrijk geworden en valt het peperkoekhuisje ten prooi aan bosdieren (EU-hatende Europeanen) die alles wat ervan over blijft zullen verslinden!

  Like

 15. witteboer zegt:

  niemand meer erin laat ze liever verzuipe en hun die hier zijn hun moete opzoute Niks zielig. is niet ons probleem laat ze het uitzoeke ik haat dat gore kutvolk allemaal oprotte alleen maar probleemen en kost alleeen maar geld. zijn het niet waard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s