Hoe ‘grappige’ blogposten in Saoedi-Arabië tot 1.000 stokslagen leiden

Screenshot_24

(Door: Annelies Van Erp)

De teksten van de Saoedische blogger Raif Badawi werden vertaald en gebundeld in een boek. ‘De artikels zijn doorspekt met humor. Al valt er weinig te lachen als je weet dat de auteur voor het schrijven ervan elke week wordt afgeranseld.’

‘Het aantal journalisten in gevangenschap is historisch hoog en de tactieken om mensen aan te zetten tot censuur worden steeds dwingender’, zegt Courtney Radsch van het Comité voor de Bescherming van Journalisten (CPJ). Een van die gevangenen is de Saoedische blogger Raif Badawi, die naar aanleiding van de Dag van de Persvrijheid de eretitel voor de vrijheid van meningsuiting toegekend krijgt door het Brussels University Alliance (VUB en ULB).

De islam-kritische Raif Badawi werd in mei 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar, een boete van 190.000 euro én duizend stokslagen, omdat hij op het internet de islam beledigd en het secularisme geprezen zou hebben. Op 1 september 2014 werd de straf in hoger beroep door het gerechtshof in Jeddah bevestigd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Religie van de vrede", achterlijkheid, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Censuur, demoniseren, dictatuur, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, koran, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Mensenrechten, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, oliebelangen, Overheid, political correctness, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sharia, soennieten, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hoe ‘grappige’ blogposten in Saoedi-Arabië tot 1.000 stokslagen leiden

 1. luckybee zegt:

  Middelleuwser kan het niet meer gaan geloof ik.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  De aard van het delict en of wij dit al dan niet strafbaar zouden vinden dóet er niet eens toe:
  “Mensen” die elkaar dít aandoen, verdienen die naam niet!
  Daarmee is alles gezegd.

  Like

 3. Scheerzeep NU zegt:

  ISLAM OF ILIE
  OF
  ISLAM OF OBIE

  Like

 4. vanhetgoor zegt:

  Wat zou het mooi zijn als het werk van Raif Badawi door zou gaan en hij niet voor niets die strijd heeft gestreden. Het is jammer dat ik niet een humorvolle anecdote weet zodat we kunnen lachen om die islam. Wat het is de islam die een groot spoor achter zich laat, het lijkt op dunne diarree stront vermengd met bloed en menselijke resten, het lijkt een beetje op aardolie. Het is aardolie die er voor zorgt dat volkomen abjecte figuren zoals de familie Saud met andere volkomen abjecte figuren zoals destijds Mw. van Amsbergen (“Von Amsbergen”) die mooi weer lopen te spelen over de gegeselde ruggen van de burgers, meer bloed is meer olie. Meer pijn is meer gas. Leve de koning en de koningin, hoera, hoera, hoera!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s