Minister van Defensie Jeanine Hennis en haar Duitse collega willen een Europees leger

Screenshot_23

(Door: Michael van der Galien)

“Wir brauchen eine Europa-Armee.”

De Telegraaf bericht dat onze minister van Defensie Jeanine Hennis en haar Duitse collega Ursula von der Leyen bij een ontmoeting in Berlijn gezegd hebben dat ze willen dat Europese legers nauwer gaan samenwerken en dat er uiteindelijk zelfs een Europees leger moet komen. Dat laatste noemen zij “noodzakelijk.”

“Een Europees leger is ons gezamenlijk doel, maar waarschijnlijk zal dat nog heel lang duren”, aldus Ursula von der Leyen. “Dat zullen mijn kinderen mogelijk ooit meemaken”, zei de bewindsvrouw tegen Bild am Sonntag. “Het gaat er nu om dat we stap voor stap de Europese Defensie-samenwerking op de rails zetten. Ook de Verenigde Staten willen dat Europa een sterke kracht wordt binnen de NAVO. Omdat te bereiken moet een aantal landen in Europa op het gebeid van Defensie beter samenwerken en hun krachten bundelen. En dat doen Nederland en Duitsland al.”

Hennis voegt daar aan toe dat het in de NAVO “nu aan balans ontbreekt. De Amerikanen nemen het meeste werk voor hun rekening. Daarom moeten Europese landen samenwerken. En daarbij is tempo gewenst. De inzetbaarheid van de Europese leger moet worden verbeterd.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, betutteling, Duitsland, EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

12 reacties op Minister van Defensie Jeanine Hennis en haar Duitse collega willen een Europees leger

 1. koloth zegt:

  Ondanks dat de hele toren van babel op instorten staat, gaan de ganzen onverstoobaar verder met hun project. Die mensen moeten wel gehersenspoeld of ontoerekeningsvatbaar zijn.

  Like

 2. Jean zegt:

  Als dat leger tot doel heeft ‘de islam uitroeien’ dan mag dat leger morgen starten, hoe eerder hoe beter want die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij is de doodsteek voor Europa.
  Dat wil dus niet zeggen dat die bende van Rome dan vrije weg krijgt, integendeel, ook die moet aangepakt worden want religie is opium voor het volk en opium is op termijn dodelijk.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Een leger van 8 miljoen soldaten, net als de vooroorlogse Wehrmacht ? Toegerust voor hun taak om Rusland (nu voor de derde keer in successie) aan te vallen ? Gezien de huidige politieke ontwikkelingen zou dit zomaar in dit plaatje kunnen passen !

  Like

 4. toestroom zegt:

  Met houten geweren ik heb er nog een een herinnering aan mijn vader

  Like

 5. anna zegt:

  de dansmarietjes in het midden en de pierlala’s er naast …. wat een komedie

  Like

 6. leefbarbaarl zegt:

  Dat Europese leger moet er niet komen. Want wie gaat het aansturen? Juist, dat gajes in Brussel. Datzelfde gajes dat nu zijn zakken vult en niets presteert voor de burgers van Europa.
  Stel dat er een besluit genomen moet worden over een bevel of een actie, dat zou maanden duren en dan nog rolt er een onwerkbaar compromis uit.
  Niet doen dus. Ook niet omdat zowel de legertop als de Brusselse politici niet democratisch gecontroleerd kunnen worden en maar een eind raak kunnen knoeien. Tot meerdere glorie van zichzelf en hun bankrekening in Zwitserland.
  Niet doen.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Geen paniek. Al die idioten die nu over een Europees leger lullen vergeten in hun ijver dat die hele stink-EU over een paar jaar niet meer bestaat. Goed zo!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Exact! Al die ijver kon wel eens niets anders blijken te zijn dan de laatste stuiptrekkingen!
   Zo ging het in ’44-’45 ook: De Duitse bezetters wisten in hun achterhoofd, dat het einde er aan zat te komen….Vandaar nog even gauw de Hongerwinter.

   Like

 8. Het stomste wat je ooit kunt doen: Je eigen defensie uit handen geven. Maar ja, dit plannetje is dan ook uit de koker van een Blonde Dolly met een Schoevers Secretaresse diploma. En dan heb je écht verstand van de krijgsmacht. (Kuch)
  De Fransen zullen namelijk altijd zo’n krijgsmacht leiden, want zij hebben de kernwapens en die gaan de zeggenschap daarover écht niet uit handen geven. Dus kunnen we straks naar de pijpen van een Fransman dansen. En Frankrijk kennende, zullen die andere landen met graagte gebruiken om de Franse belangen te verdedigen.
  Bovendien is de NAVO “uit balans”, omdat de Europese lidstaten, hun defensie decennia lang hebben afgebroken. Natuurlijk zijn de Amerikanen dan de pineut. Maar als de NAVO-partners gewoon de afgesproken 2% van hun budget besteden aan defensie, dan is er helemaal geen onbalans nodig! Ook een Europees leger kan trouwens het slachtoffer worden. Gaan we dan weer terug, naar nationale defensie-organisaties?
  Deze twee troela’s die zich MinDef mogen noemen, omdat ze vrouw zijn, zijn levensgevaarlijk voor de krijsmacht en voor het personeel in het bijzonder.
  Een schop onder de kont en zet er nou eens een competent iemand weg, die wél weet aan welke kant de kogel uit een geweer komt!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Heel goed gezegd Kees Suijkerbuijk. Zo is het helemaal.
   Het is absoluut typerend voor de Nederlandse landsaard dat ze een top-econoom minister van financiën maken, en een Schroevers-secretaresse minister van defensie!
   Er zijn overigens echt wel zeer competente vrouwen in het leger, maar nee deze nagemaakte wulpse kasteelvrouw (wallen onder haar ogen…) moest het worden!
   En dan die comedie over een EU-leger. Hoe? Met wat? Ons geheime wapen is dat de Russen zich dood moeten lachen als ze het Nederlandse leger aan zien komen!

   Like

 9. Giny zegt:

  Je moet toch wat verzinnen om bezig te blijven!

  Like

 10. helletocht zegt:

  Deze milfs ( only one) zijn enkel goed om een niet rendabele KITA op te zetten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s