Republiek Congo verbiedt nikab en boerka

Screenshot_9

(Door: D. Frankenhuis)

In de strijd tegen islamitisch extremisme heeft de Republiek Congo drastische stappen genomen. Zo is de islamitische gezichtsbedekking voor vrouwen voortaan verboden in het Afrikaanse land.

Moslima’s gehuld in boerka of nikab mogen zich niet meer in publieke ruimtes vertonen, zo bericht de BBC. Volgens de regering hadden vrouwen de kledij gebruikt om anoniem terroristische misdrijven te kunnen plegen. Bovendien mogen buitenlandse moslims niet meer overnachten in de moskeeën van Congo.

Slechts vijf procent van de bevolking van het land is de islamitische overtuiging toegedaan. De maatregelen zijn echter ongunstig voor vluchtelingen uit het buurland de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), onder wie zich veel moslims bevinden.

De Republiek Congo  is vermoedelijk het eerste land in de regio dat zulke verregaande maatregelen neemt tegen islamitisch extremisme.

Bron:
www.powned.tv
Auteur: D. Frankenhuis
(h/t “Danny”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, gezond realisme, Islam, Islamisering, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Republiek Congo verbiedt nikab en boerka

 1. Jean zegt:

  Die zwarten gaan die witten nog duidelijk maken hoe zich op te stellen tegen die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam genaamd.
  Wanneer dat totaal verbod van gezichtsbedekking in Europa? Moeten eerst nog veel doden vallen? Het grootste uitschot onder de mensheid verbergt zijn gezicht. Die rotzooi moet uit ons straatbeeld zo niet trekken wij die vodden weg. Heel dat gezeik over alla en mohamed interesseert ons geen flikker dat is woestijn waanzin en hier is er geen woestijn.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  In Congo heeft de regering dus meer nuchter verstand dan onze regeringen hebben.

  Hier kunnen we wachten op de eerste aanslag ‘onder de burka’.

  Trouwens, de kleding is zo voor middeleeuws achterlijk, een schande dat die wordt toegestaan in het moderne, vrije westen.

  Ons progressief links is sinds de aanwezigheid van de islam vergeten wat progressief betekent.

  Like

  • Giny zegt:

   Wachteres

   In Saoedi gebeurde dat regelmatig, vooral bij de grote warenhuizen!
   In de toiletten stonden mannen in burka de Westerse vrouwen op
   te wachten, afschuwelijk wat daar gebeurde!

   Like

   • Wachteres zegt:

    Getver, Giny … Ik heb totaal geen behoefte om daar op vakantie te gaan!

    Like

 3. Harry zegt:

  ” Verregaande maatregelen tegen islamitisch extremisme ” , lees ik .

  Nou een ZEER kleine stap slechts , het verbieden van die lorren , wat stelt het nou helemaal voor ?
  Een nazi- vlag mag hier -gelukkig- ook niet , ook al wikkelt iemand die om zijn kop .
  Dus die andere lappen moeten ook hier maar zo snel mogelijk het veld ruimen .
  Een van de maatregelen om ze het hun hier niet naar de zin te maken .
  Integendeel !

  Like

 4. Weerstand komt langzaam op gang,maar op gang komen doet het!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ze hebben in de gaten waar ze rond lopen , zijn de Jihadi’s niet ver vandaan.

  Like

 6. W.H.J. Reiss zegt:

  Congo geeft Nederland nog een les in Fatsoen !
  Nederland het land waar Bejaarden in de Pis moeten zitten om Boerka’s voor de PvdA het Land in te halen ! Waar Bejaardenhuizen gesloten worden om er immigrantenhuizen van te maken. Nederland waar de Bejaarde een overbodig mens is geworden !!! Dankjewel PvdA, maar wanneer geven jullie de Bejaarden een spuitje, dat is humaner, en ‘eerlijker’ !

  Like

 7. Marc zegt:

  “De Republiek Congo is vermoedelijk het eerste land in de regio dat zulke verregaande maatregelen neemt tegen islamitisch extremisme.” Vreemd dat Frankenhuis dit precies zo zegt “in de regio”. Want het zo dat Angola, een buurland van Congo, twee jaar terug de islam in z’n geheel verbood. Dus nieuw is het helemaal niet. En als het ergens in de wereld voorkomt, dan is het juist in die regio: zij weten het islamitisch extremisme naar waarde te schatten en nemen maatregelen.

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  “Aanslag onder de burka” In verband hiermee wil ik vast een nnieuw woord munten: “bomburka”of zo men wil “burkabom”. Ik vind overigens het woord burqa klinken alsof je een luide boer laat: “kchrk -bur- bur- bur- burqaaaaaah!”

  Like

 9. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Half (islamitisch) Afrika zit onderhand in Europa en Afrika neemt nu maatregelen tegen het islamitisch extremisme! Die denken zeker: “Opgeruimd staat netjes!”

  Like

 10. Pingback: Republiek Congo verbiedt nikab en boerka |

 11. Jean zegt:

  Die EU troep moet opgeruimd worden dan volgen die zwarte tenten en perverse eikels snel dezelfde weg richting zandbak in noord Afrika.

  Like

 12. Ghw Koopman zegt:

  Jammer dat de hele westerse wereld zich niet direct achter het standpunt van de republiek Congo schaart. ZO KUN JE EEN HOOP ELLENDE VOORKOMEN.

  Like

 13. E. Janssens zegt:

  2035: Bootjes volgeladen met blanke bootvluchtelingen uit Europa op weg naar de Libische kust werden door de Afrikaanse kustwacht gesignaleerd. Naar verluidt willen de Europeanen Congo bereiken, waar ze hopen een vrij leven te kunnen beginnen. De meesten van deze bootvluchtelingen zullen echter door de Libische IS-regering worden onthoofd. Slechts enkele vooraanstaande IS-medestanders als de heren Verhofstadt, Pechtold, Timmermans en Cohn-Bendit zullen een vrijgeleide krijgen. Zij hebben hun sporen in de islamitische collaboratie verdiend en zullen in de Vrije Congo van hun oude dag en een mooi pensioen mogen genieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s