Terugkijken – Marcel van Dam: ‘U bent een buitengewoon minderwaardig mens’

Screenshot_32

(Door: Bert Brussen)

Blijf dit fragment bekijken en delen, want dat mag niet van de VARA (NPO)

Update: in het kijk-en-luister archief is het betreffende fragment inderdaad niet op te vragen. Bizar genoeg is het programma ‘volledig geblokkeerd ook voor viewen of spotten’. U mag er dus letterlijk niet meer naar kijken.

Bonus-update: censureren van uitzendingen (lees: de geschiedenis aanpassen) blijkt doodgewoon te zijn bij de publieke omroep. Ook een gesprek van prinses Margarita met Maartje van Weegen in NOVA is inmiddels verboden te bekijken.

Zondagmorgen in WNL op Zondag uitte ex-RTL Nieuws-presentator Rick Nieman zijn terechte verontwaardiging over het feit dat de VARA (NPO) het gewraakte Lagerhuis-fragment uit 1997, waarin Pim Fortuyn door de socialist Marcel van Dam (VARA, PvdA) extreem wordt gedemoniseerd, nog altijd onder embargo houdt. Dat wil zeggen: het is niet terug te vinden (althans niet openbaar) in de omroeparchieven en het kan niet straffeloos worden gebruikt als fragment, zoals bijvoorbeeld in een documentaire, want dat wil Marcel van Dam niet hebben.

Dat heet natuurlijk gewoon ‘censuur’. Zoals Rick Nieman ook al opmerkte: “Dat is toch idioot? Over vrijheid van meningsuiting gesproken!”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, demoniseren, Geschiedvervalsing, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, NPO, Persvrijheid, Pim Fortuyn, political correctness, publieke omroep, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Terugkijken – Marcel van Dam: ‘U bent een buitengewoon minderwaardig mens’

 1. Jan Wandelaar zegt:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/beloften-in-steen-denkt-miliband-dat-hij-mozes-is~a3997595/

  https://twitter.com/hashtag/EdStone?src=hash

  Like

 2. ildiko zegt:

  met zo een lul exact terug naar de middelleeuw.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Die uitspraak wordt die proleet natuurlijk al decennialang nagedragen, moet je rekenen, en nu wil-ie natuurlijk proberen, daar eens van àf te komen. En niet goedschiks, dàn maar door middel van censuur.
  Maar dat kan-ie wel vergeten: Naarmate de situatie nijpender wordt voor de autochtone Nederlander zal deze schoffering scherper herinnerd worden!
  Het zal hem blijven achtervolgen…..enne…..die video blijft heus wel hier of daar opduiken; dàt houdt-ie met geen mogelijkheid tegen!

  Like

 4. Driek zegt:

  Ach, Marcel van Dam, laat die man, een onoprechte natuur. Een slijmjurk. Die man is niet van zijn socialistische virus te genezen, die man is ziek. Marcel van Dam moet je met een rouwsluier bedekken. Niet meer naar omkijken. Een enge schijnheilige zakkenvuller die het niet waard is om over na te denken.Die man hoort in het gevang. diep onder de grond.

  Like

  • Anneke zegt:

   Driek, ik ben het helemaal met je eens. Marcel van Dam is een hele enge man, met hele enge gedachten…..Dit soort mensen zijn heel gevaarlijk voor ons landje…..

   Like

 5. Ad de Koning zegt:

  Marcel van Dam ten voeten uit in zijn riante landhuis en landgoed betaald door de belastingbetalers en dan durft hij over een ander te spreken als een minderwaardig mens.

  Like

 6. R.A.F zegt:

  http://www.novatv.nl/page/detail/nieuws/281
  Transcript interview prinses Margarita

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Bij de VARA ziet U wat U bij links te wachten staat…….Censuur !!!!!!
  Links past de geschiedenis aan zoals het hen het beste uitkomt !

  Like

  • Idefix zegt:

   ..Probeer eens een kritische ,maar wel nette reactie te plaatsen in b.v. de Telegraaf. Grote kans dat je een mailtje terug krijgt met ongeveer de tekst ” De redactie heeft uw reactie gelezen en besloten deze niet vrij te geven voor publicatie.”
   M.a.w. Heel de media maakt zich schuldig aan deze praktijken …niet enkel links…

   Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Breek me de bek niet open! Notabene “The Post Online” heeft óók een beleid dat niet iedereen een zelfde recht geeft op de zo innig beminder Vrijheid van Meningsuiting. Als men daar ageert tegen de juiste figuren dan wordt men daar óók geMeuelbelt!

  Ooit was daar een filmpje geplaatst, een man met een monoloog. Drie camera standpunten die afwisselden per uitgesproken woord. Heel erg creatief natuurlijk, maar de vorm leide ontzettend af. De boodschap sneeuwde onder, waar de man het over had is mij niet meer duidelijkj, elk shot duurde slecht enige secondes, en dan weer vanuit een ander gezichtspunt.

  Welnu, reageren op de vorm die de inhoud van de monoloog doet verbleken is dodelijk voor de Vrijheid van Meningsuiting, ik ben voor levenslang bij “The Post Online” weggejorist en opgerot, geen kans op rehabilitiatie want mijn e-mail adres zit in de ban.

  Erg kinderachtig, kritiek hebben op “The {Post Online” wordt niet gewaardeerd, vooral als die kritiek juist is, goed geplaatst en rechtstreeks betrekking heeft tot een hoofdredacteur. Alle mensen zijn gelijk maar sommige zijn gelijker dan anderen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   “Iedereen heeft recht op mijn mening”

   Like

  • Wachteres zegt:

   Ik ben destijds bij The Post weggejorist omdat ik het had over de gruwelijke verkrachtingen in GB en ik vond dat de Nederlandse MSM – niet speciaal The Post – daar wel meer aandacht had mogen besteden.

   IK moest maar gaan koken werd er gezegd.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh…..Werd dàt gezegd?
    Luister: Ik vond dat indertijd al één van de -betrekkelijk weinige- miskleunen van Fortuyn, net als zijn opmerking over bijstandsmoeders (op zulke momenten kwam de ‘nicht’ in hem boven met weinig empathie voor vrouwen) maar dat ze dat, nota bene in druk, tegen jou durfden herhalen, vind ik een regelrechte gotspe en nog goedkoop ook, op die manier!
    Ze kunnen, GVD, wèl beleefd blijven!

    Like

 9. Theodoor zegt:

  Hoe wijs was Willem Drees sr niet toen hij het lidmaatschap van de socialistische PvdA heeft opgezegd. Aan de socialisten hoort alles toe, menen zij. Of het nu het belastinggeld, de nieuwsvoorziening, de opleiding van kinderen of de geschiedschrijving is, alles wordt langs de meetlat van hun denkpatronen gelegd.

  Er zijn nog veel mensen die socialistisch stemmen.

  Let op socialistisch heeft niets met sociaal te maken.

  Er zijn nog maar weinig partijen in Nederland die sociaal zijn, al menen zij zelf van wel.

  Like

 10. Pingback: is dàt die VRIJHEID ? | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 11. Inderdaad,ben zo blij dat ik niet de enige ben,die er zo over denkt, mijn jongste dochter trouwde en helaas kreeg ze dat asociale tuig erbij in de naam van George Lawson,de zakkenvuller en zelfs directeur van het OCW en podiumkunsten, altijd gespuis komt daar over de vloer,onmenselijk,asociale rood tuig , de imbeciel Ed van Tijn oa, die de hele avond zat te zeuren,dat Brinkhorst hem een rat noemde, nou daar kon ik hem geen ongelijk in geven en iedereen moest het met hem eens zijn over die Hedy d ‘Acona maar te zwijgen met al haar kerels,ook zo’n fascist net als die vreselijke Anja, die zich trouwens heel aantrekkelijk vind,waar iedere man voor zou moeten vallen. Er was feest toen Pim werd vermoord,opluchting en blijdschap,al liet dat hypocriete tuig daar voor de camera’s niets van blijken. onmenselijk en uitermate asociaal,ze gaan over lijken, zo heb ik ze ervaren, Hun joden haat is mij bekend,hun fascisme dus, helaas hoort die Lawson als onmenselijk monster aangetrouwd tot de familie,al mijd ik dat soort.Familie kies je immers niet.Een smerige vriendjesclub,die elkaar de mooie en goedbetaalde baantjes toespeelt.Het is er echt om te kotsen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, dat klinkt niet best, Antoinette: Als ik het goed begrepen heb, bent U dus door het huwelijk van uw dochter veroordeeld tot omgang met dat zooitje gajes?
   Carmiggelt zei het in zijn tijd al: Familieleden zijn kennissen die je niet zelf hebt mogen uitzoeken!
   Goed, dat er Internet is! Ik kan eigenlijk niet namens onze webmaster spreken, maar toch zou ik willen zeggen: Welkom hier, join the club! Als U hier regelmatig komt kijken, kunt U tenminste nog eens héél andere contacten opdoen. Kon wel eens louterend werken, zo af en toe!

   Like

 12. Tistochwat zegt:

  Ik heb het hele fragment van 9:22 gedownload.
  Afschuwelijk wat die rooie hond allemaal uitbraakt!
  Marcel van Dam is de meest gore, valse, sluwe, geniepige, haatdragende, weerzinwekkende, kwaadaardige, misselijkmakende ‘socialistische’ gladjakker aller tijden.
  Ik wou dat ik hem een flink pak slaag mocht geven!

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Marcel_van_Dam

  “Debat met Pim Fortuyn

  Daarna werkte hij mee aan het programma “Het Lagerhuis” (alsmede een juniorversie met middelbare scholieren) dat hij zelf had bedacht. Tijdens een heftig debat[5] op 15 februari 1997 met Pim Fortuyn over diens boek De islamisering van onze cultuur (waarin Fortuyn waarschuwde voor problemen van de multiculturele samenleving in het algemeen en van de islam in het bijzonder) maakte Van Dam Fortuyn uit voor “een buitengewoon minderwaardig mens”. Het fragment duikt op in 06/05, de film van Theo van Gogh en Tomas Ross over de moord op Fortuyn. De makers trachtten ermee aan te tonen dat Fortuyn is gedemoniseerd. Fortuyn gebruikte, jaren na de uitzending van het debat, ook de term demonisering, hoewel hij beweerde dat Van Dam hem een “untermensch” had genoemd.

  Op de helft van het beruchte, negen minuten durende debat verweet Van Dam Fortuyn dat deze in het Algemeen Dagblad van de dag daarvoor kreten had losgelaten als “een land, een volk, een natie” en dat dit in zijn ogen de sfeer opriep “waarmee de NSB voor de oorlog stemmen probeerde te winnen”. Hierop kwam Fortuyn met de repliek “U werkt altijd onder de gordel” en beweerde hij dat Van Dam hem zes jaar eerder “op één lijn had gesteld met Adolf Eichmann”. Van Dam sprak dit tegen (“Da’s niet waar”), waarop Fortuyn zei dat Van Dam in een interview met Bibeb in Vrij Nederland over zijn nieuwe roman had verteld dat hij een Eichmann van de jaren negentig zocht, professor Fortuyn op de televisie had gezien en toen dacht “Die man, hij lijkt uiterlijk op Eichmann”.[6] Van Dam zegt dan: “U liegt”, en even later “U liegt, u liegt, en u bent niet alleen een leugenaar, maar u bent een ophitser waarmee u het Nederlandse volk…”.

  Fortuyn: “En u bent een populist en een onder-de-gordel-werker.”

  Van Dam: “Populist? Populist? Weet u wat ik zo vreselijk vind?”

  Fortuyn: “Ja? Ik vind u vreselijk.”

  Van Dam: “Dat u potentiële angsten bij het Nederlandse volk tegen vreemdelingen exploiteert…”

  Fortuyn: “Weet u wat u doet met dit debat. Ik heb..”

  Van Dam: “…exploiteert om die boekjes, die overigens nog voor geen gulden informatie bevatten, om dat te verkopen.”

  Fortuyn: “Alweer zo’n beschuldiging. Wat ik probeer met mijn boek…”

  Van Dam: “U bent een buitengewoon minderwaardig mens. Weet u dat?”

  Fortuyn: “Ik probeer in mijn boek het debat te verbreden mijnheer Van Dam en die politiek correcte kerk van u te bestrijden.”

  Van Dam: “Debat te verbreden? U probeert mensen tegen elkaar op te hitsen.”

  Fortuyn: “Toon mij dat aan.”

  Van Dam: “Waarom denkt u dat Janmaat u een zetel aanbiedt?”

  Fortuyn: “Moet ik daar verantwoording voor afleggen?”

  Van Dam: “Ja, daar moet u verantwoording voor afleggen, ja.” “

  Like

 13. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Is dàt die Vrijheid die we vandaag samen willen vieren
  rest dàt van al het bloed dat daarvoor is gevloeid
  waar generaties eeuwenlang steeds van zijn blijven dromen ?
  .
  leugenachtige “Volksvertegenwoordigers” zich hebben bemoeid
  zoveel onschuldigen al aan hun einde zijn gekomen
  en waarvoor moedigen de allerhoogste prijs hebben betaald ?
  .
  door bruten en fanaten te vaak onbestraft ontnomen
  omdat geen Landbestuur er wérkelijk om maalt
  en hij die ’t gelieg benoemt prompt doel is van gezwijg of snieren ?
  .
  Is dàt die Vrijheid waar we vandaag trots op willen zijn…
  “Boer zoekt moed” zou een passend TV- programma zijn !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 14. Pingback: Marcel van Dam… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 15. luckybee zegt:

  Marcel van Dam en de Vara zijn twee handen op een buik neem ik aan.

  Like

 16. helletocht zegt:

  De linksaard heeft een geschat vermogen van zeven miljoene, zijn partner in crime Rosenmöller, de plotselinge onderwijsgoeroe, eentje van tien miljoen euro. Classificatie: Linkse graaiers, rechtse topvullers.

  Like

 17. Jade zegt:

  De gewraakte zin is nog wel te vinden…

  Like

 18. paulzwueste zegt:

  Marcel van Dam is een buitengewoon minderwaardig mens.

  Like

 19. Joshua zegt:

  Al die regeerders en ex regeerders zijn minderwaardige sujetten, de naam volksvertegenwoordigers niet waard.
  Zij spelen een spel waar wij geen deel van uit mogen maken, Smeerlappen een ander woord is er niet voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s