4, 5 en 6 mei!

Screenshot_3

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “José”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

36 reacties op 4, 5 en 6 mei!

 1. Henk.V zegt:

  Goed dat wij daarop worden gewezen! Opdat wij ook daaruit onze lessen zullen leren!

  Like

 2. Manna zegt:

  uur geleden luisterde ik naar radio 10. de DJ wist me te vertellen dat wij vanavond ook aan de marokkanen moesten denken die gesneuveld zijn, want die hadden een belangrijk aandeel in de bevrijding van nederland….

  Woede en verdriet overmeesterden mij. Hoe vaak en hoe veel aantoonbaar bewijs moet er zijn dat bovenstaande stelling een aperte, hardnekkige leugen en zeer kwalijke geschiedvervalsing is….

  Like

  • Manna zegt:

   en als deze DJ en andere nitwits willen weten wat de bijdrage van de marokkanen in de tweede WO was:

   Marocchinate
   Marocchinate is een Italiaans synoniem voor massa-verkrachting. Vrij vertaald betekent deze term “gemarokkaniseerde vrouw” en verwijst naar de massaverkrachtingen door Marokkaanse soldaten na afloop van de slag om Monte Cassino.

   De Goumiers waren Marokkaanse troepen die deel uitmaakten van het Frans Koloniale leger. In mei 1944 werden deze eenheden als hulptroepen ingezet tegen de Duitse troepen tijdens de slag om Monte Cassino. Op 18 mei 1944 werd door de Geallieerden een doorbraak geforceerd bij Monte Cassino. Die nacht zwermden duizenden Goumiers en andere koloniale troepen uit over de omringende heuvels. Moordend en verkrachtend trokken de soldaten van dorp naar dorp. Mannen die hun dochters en vrouwen probeerden te verdedigen werden ter plaatse doodgeschoten. Meer dan 2000 vrouwen in de leeftijd van 11 tot 86 werden vaak meermalen verkracht.
   Vandaag de dag staat in Castro dei Volsci het monument “Mamma Ciociara” ter nagedachtenis aan deze oorlogsmisdaad.

   Like

   • toestroom zegt:

    Manna gisteren een film over Frankrijk gezien hoeveel negers (kleurlingen) daar in vechten van hun koloniën dus ook die landen hebben dan gevochten voor een vrijheid alleen het Franse leger moest op 10 mei 1940 al overgeven aan de Duitsers

    Like

   • toestroom zegt:

    1944-1945 Marokkanen bevrijden Europa

    Eind 1943 begon de bevrijding van Zuid Europa. Er deden 235.000 geallieerde soldaten waarvan 77.000 Marokkanen aan mee. In het midden van Italië had het Duitse leger de Gustavlinie ingericht. Er werd maandenlang hevig gevochten bij de stad Cassino en bij een oud klooster dat op de top van de berg lag.

    Het lukte de Marokkaanse soldaten van de 2e Bergdivisie om de verdedigingslinie te doorbreken. Deze Marokkaanse goumiers kwamen uit de bergen van Marokko en konden zich over smalle bergpaden heel snel verplaatsen met hun muilezels. Ze konden gebieden veroveren die voor de tanks onbereikbaar waren.

    De goumiers werden het ‘geheime wapen’ van de geallieerden genoemd. Ze waren beroemd door hun doorzettingsvermogen. Bij de strijd in de rond Monte Cassino kwamen meer dan 20.000 geallieerde soldaten om het leven, waarvan 1120 Marokkanen.

    De bevrijding van Europa vanuit het Zuiden was niet meer te stoppen. Rome werd bevrijd op 4 juni 1944. Daarna trokken de geallieerden Frankrijk binnen en bevrijdden Toulon, Marseille en Straatsburg. Eind maart 1945 overschreden de eerste Marokkaanse eenheden de Duitse grens.

    Ze staken de Rijn over en trokken door het Zwarte Woud. Duitse steden als Karlsruhe, Stuttgart, Freudenstadt en Ulm werden door hen bevrijd. Duitsland gaf zich op 7 mei 1945 over.

    De Marokkaanse Sultan Mohammed V was in Parijs op 20 juni 1945 bij de grote overwinningsparade. De Franse generaal De Gaulle zei: “Majesteit, in u wil ik het dappere Marokkaanse volk danken voor de heldenmoed en doodsverachting, door uw soldaten betoond, bij de verovering van de Monte Cassino, waardoor niet alleen mijn land maar geheel West-Europa kon worden bevrijd.”


    Sultan Mohamed V ontvangt een onderscheiding van de Franse generaal De Gaulle

    http://www.vredeseducatie.nl/marwo2/1944.htm

    Like

   • Manna zegt:

    Toestroom , ik begrijp niet wat je wilt zeggen. Omdat 77.000 monsters ingezet werden in zuid – europa (overigens nadat de duitse nederlaag reeds een feit was) betekent dit dan dat ze daarmee van invloed zijn geweest bij de bevrijding van nederland. Ik ben blij dat ze hier niet zijn geweest om bestialiteiten uit te voeren op ons volk.

    Like

   • Manna zegt:

    Toestroom, tevens is de bijdrage te laat en te marginaal geweest. Zeker als je deze gaat vergelijken met, bijvoorbeeld het aantal Russische eenheden (11 miljoen) maar vooral slachtoffers (ruim 23 miljoen….) .

    Conclusie: pure propaganda en wishful thinking van de gutmensch die alsmaar probeert lichtpuntjes uit een bedorven cultuur / ideologie te benoemen.

    Like

   • toestroom zegt:

    Manna ik had het stukje hier geplaatst om te laten zien wat er over is geschreven u kunt ook even op de link klikken daar staat dat ze wel in Nederland gevochten hebben, lees die stukjes

    Like

   • toestroom zegt:

    Manna zelf hun doden staat op een lijst van kapelle

    Like

   • Manna zegt:

    Toestroom, gaarne lezen:
    Marokkanen_Vochten_Niet_in_Zeeland-HPDeTijd.pdf

    Like

   • Manna zegt:

    Toestroom, ik citeer een aantal passages uit dit gedegen onderzoek:
    In totaal 24:

    “de andere 22 liggen begraven op de militaire begraafplaats te Kapelle. Aan krijgshandelingen in Nederland hebben ze geen van allen deelgenomen.”
    17 zijn aangespoeld, 3 vanuit het ziekenhuis in maastrcht (gewond geraakt in belgie/frankrijk), 1 was een syrische brit van de raf en één gewonde overleed in Schoondijke (gewond in Belgie), 1 krijgsgevangene op een mijn getrapt en een andere krijgsgevangene overleed in amerfoort.

    Like

   • toestroom zegt:

    Manna u begrijpt mij zeker niet wat ik u schijft ik beweer ook niks dat zij hier in Nederland mee gevochten hebben, ik plaats alleen wat. Hier is al een discussie op EJ Bron over geweest ik ken dat stuk van tijd,ook lezen en begrijpen wat ik hier plaats en hier wil ik het bij laten.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat kunnen ze immers op geen enkele manier hard maken; lach er om!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Inderdaad. Manna heeft volkomen gelijk. Er heeft geen enkele marokkaan in Nederland aan krijgshandelingen deelgenomen. Let wel. De arme drommels die door de Fransen uit Frans-Marokko werden gehaald om te vechten valt niets te verwijten. Zij hadden geen keus. Het gaat in dit geval om de ongelofelijke smerige kruiperige kontlikkerij van de overheid die notabene op Bevrijdingsdag de marokkaanse vlag moest hijsen om de indruk te wekken dat de marokkanen een wezenlijk aandeel in onze bevrijding zouden hebben gehad. Méér landverrader kun je niet zijn.
    De eigen vlag strijken is een ding, maar de vlag van de vijand hijsen is het meest verachtelijke dat een overheidsdienaar kan bedenken!!!! De kogel voor die burgemeester!!!

    Like

  • Henk.V zegt:

   Het verhaal over de Marokkanen die een belangrijk aandeel in onze bevrijding zouden hebben gehad komt uit een wel erg dikke duim, Manna.
   Het past helaas in het kader van de toenemende invloed van de islam.
   Uiteindelijk zal ons door politiek correct worden voorgehouden dat wij eigenlijk alles aan de islam te danken hebben, ook onze bevrijding.. ja, ja..

   Like

   • paulzwueste zegt:

    De burgemeester van Utrecht heeft op Bevrijdingsdag vorig jaar de mocro-vlag naast de Nederlandse vlag laten hijsen! De landverrader! Zogenaamd omdat die mocro’s een belangrijk aandeel gehad hebben in de bevrijding van Nederland!
    Ongelofelijk, in al die oorlogsjaren geen mocro te zien Toen waren we helemaal bevrijd van die mocro’s Nu zijn we bezet door die verdomde mocro’s!

    Like

 3. fleckie zegt:

  Willen de Marokkanen soms met de eer gaan strijken van de ‘Amerikaanse ‘neger-soldaten’, die het ‘defensie- materiaal’ aanvoerden , en opsloegen? ( daarmee behoorlijke risico’s liepen bij het vervoer van granaten, en opslaan, e.d.?

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Op 6 mei 2008 werd het vrije woord in Nederland vermoord !!!!

  Is er nog wel vrijheid in Nederland ????

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ik denk dat iedereen die Pim Fortuyn een warm hart toedroeg 6 mei nooit meer zal vergeten. Het werd een dag met een dikke zwarte rouwrand, vanwege de moord op hem.
  Velen van ons denken nog steeds met respect aan de man die Nederland ernstig heeft gewaarschuwd voor de extreme islam.
  Dat hij daarmee volledig de waarheid sprak, wordt ons met de dag meer duidelijk!

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  We herdenken al die gedode jongeren die slechts gezonden werden Europa te bevrijden van een politiek/militaire Duitse volkskeuze. Een wellicht te verwachte vervolg op WO I, waarbij de overwinnaars een nagenoeg van Duitse onbetaalbare oorlogsschat wensten.
  We werden bevrijd en het leven nam zijn “gewone weg” van (Europese) wederopbouw in de jaren ’50 en ’60. Tot zover ging het prima, doch waar ging het mis?
  Was het al vooraf toen de EEG in de jaren ’70 besloten
  1) http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta08/ERES1605.htm#1
  Of was het de verdwijnen van de “koude oorlog” en/of de ineenstorting van de CCCP na de hereniging van de DDR?
  Kan het ook zijn dat de EUSSR in samenhang met de NAVO, lees V.S., mede een rol speelt in het hedendaagse?
  Of hebben al die veranderingen evenwel te maken, hoewel dat me niet onlogisch voorkomt, toe te rekenen aan de islam? En waarom hebben al die wereldregeringsleiders dan zitten “slapen”?
  Aldus: wanneer is de islam een overduidelijke rol komen spelen het V.N de internationale politiek? Onder andere door stemaantal, alsook http://www.alhewar.com/ISLAMDECL.html zo geïmplementeerd.
  Onze sociale gezondheidszekerheid van de oudjes is inmiddels gedecimeerd en ook logisch: een verdwijnende groep, immers.
  En zo blijven we in dit klein geestelijke land herdenken, evenwel democratisch gekozen bestuur als koninklijk erfelijk verkregen land. Niettemin als bestuurlijke provincie der EUSSR.
  Een haatimam in Groningen begroeten?

  Deze bevalt me beter:
  Gustave Flaubert: Beroemd citaat: ‘Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, dat Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dàt is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen’ (1878)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gustave_Flaubert
  En daarna volgt 6 mei………
  Nog eeuwen hierna zullen we de nieuwe doden herdenken.

  Like

 7. toestroom zegt:

  En op 7 mei slaan we elkaar de hersens weer in.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Pim Fortuyn was een groot ziener.
  Ik had zo graag meegemaakt dat hij minister-president was geworden…

  Like

  • Anneke zegt:

   Ik ook Tistochwat….en ik denk dat wanneer hij echt de kans had gekregen, dat ons landje er nu anders uit had gezien…..Ik denk daar heel vaak aan…..

   Like

 9. baksteen zegt:

  Overmorgen op 6 mei eten we weer asperges, zoals ieder jaar sinds de moord op Fortuyn, en dan gedenken we de moord op de democratie.

  Like

 10. baksteen zegt:

  om 18.15.

  Like

 11. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Als ik aan Pim denk en dat gebeurt best vaak
  aanvaard ik nóg niet dat dit heeft gemogen
  Men heeft die moordenaarshand zijn richting uit gebogen
  dat was een doelbewuste politieke zaak !
  .
  en dan besef ik ook: men kan dit zo wéér doen
  “De Machtsbehoefte” kent geen mededogen
  die is volstrekt genadeloos en raakt door niets bewogen
  We zijn vandaag niets beter af dan toen !
  .
  dan besef ik weer: ’t is nóg steeds Oorlogstijd
  wij kunnen mooi gedenken wat we willen
  maar de grote Machtshonger liet zich nog nooit stillen
  en dan ben ik àl m’n hoop en m’n verwachtingen weer kwijt !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 12. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  .
  Als ik aan Pim denk en dat gebeurt best vaak
  aanvaard ik nóg niet dat dit heeft gemogen
  Men heeft die moordenaarshand zijn richting uit gebogen
  dat was een doelbewuste politieke zaak !
  .
  en dan besef ik ook: men kan dit zo wéér doen
  “De Machtsbehoefte” kent geen mededogen
  die is volstrekt genadeloos en raakt door niets bewogen
  We zijn vandaag niets beter af dan toen !
  .
  dan besef ik weer: ‘t is nóg steeds Oorlogstijd
  wij kunnen mooi gedenken wat we willen
  maar de grote Machtshonger liet zich nog nooit stillen
  en dan ben ik àl m’n hoop en m’n verwachtingen weer kwijt !
  .
  Jasterke

  Like

 13. luckybee zegt:

  Gelukkig lukt dat bij Wilders niet.

  Like

 14. Jade zegt:

  M`n vlag hangt halfstok…, voor de echte slachtoffers van WOII…
  Morgen vlag ik niet, we zijn inderdaad alweer bezet.
  6 Mei weer wel, voor die arme Pim…

  Like

 15. rakkertje zegt:

  At your service Pim ….

  Like

  • toestroom zegt:

   Als het kan gaan wij elk jaar even langs het graf van Pim als wij op weg zijn met onze camper

   Ik zet er maar een kopie bij wand mijn stalker kijk ook hier mee hé Rakkertje
   naar onze vrienden die dicht bij dit plaatsje wonen

   Like

   • rakkertje zegt:

    Ik hoop dat ik daar ook ooit eens geraak in Provesano toestroom …..

    Geliked door 1 persoon

   • toestroom zegt:

    Rakkertje ik denk dat het voor jou ongeveer 1000 km is alleen heen het is er een zeer mooi gebiet uit deze streek komt ook veel fruit en wijn en de ham vandaan het is de marmer streek van Italië gr

    Like

 16. anna zegt:

  ……….. en Máxima zong uit volle borst : ben ik van dui(ie)tsen bloed …..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s