Ben Carson nieuwe Republikeinse presidentskandidaat VS

Screenshot_5

(Door: Carlijn Vis)

De 63-jarige Ben Carson, schrijver en voormalig neurochirurg, stelt zich verkiesbaar voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat zei de Republikein gisteren in een interview in Florida met de televisiezender WPEC. De officiële aankondiging is vandaag, in Detroit.

Als neurochirurg was Carson een held van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Hij was de eerste die erin slaagde een Siamese tweeling succesvol te scheiden. Later, na zijn pensionering, schoof Carson naar rechts op. Hij ging boeken schrijven over religie en politiek. De ooit partijloze Carson ontwikkelde zich de laatste jaren tot een van de meest conservatieve Republikeinen, met name op zorg en ethische thema’s.

Politiek gezien staat Carson bekend om zijn conservatieve opvattingen. Hij vindt zijn achterban vooral onder de aanhangers van de Tea Party, de conservatieve hoek van de Republikeinse partij.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NRC.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ben Carson nieuwe Republikeinse presidentskandidaat VS

 1. Jan zegt:

  Ik zou op Ted Cruz stemmen en niet op Carson. Carson is geen politicus itt Cruz. Cruz slijmt niet naar de latinos maar zegt ongezouten de illegale troep het land uit te zullen gooien terwijl Carson naar een bijeenkomst gaat van de jodenhater (“Zanik niet, het was maar 1 jood”) en blankenhater Al Sharpton (1), de National Action Network (2). Als republikein dient men zich niet te laten zien bij het uitschot dat Sharpton omringt, Baltimore aan het verwoesten is en jacht maakt op politieagenten en moordt. Al eerder durfde hij geen kritiek te leveren op dit volk, in een uitzending van NBC’s “Meet the Press”. Chuck Todd vroeg toen aan Carson of Obama Sharpton op het Witte Huis moest ontmoeten. Carson gaf toen het laffe antwoord dat Obama veel mensen diende te ontmoeten (3).

  1. http://www.truthrevolt.org/news/al-sharpton-led-his-first-anti-semitic-race-riot-crown-heights-twenty-three-years-ago-today
  http://conservativecrusader.com/articles/al-sharpton-s-followers-call-whites-the-devil-al-says-don-t-worry-about-it
  2. http://www.bloomberg.com/politics/articles/2015-04-08/ben-carson-wades-into-hostile-territory-at-al-sharpton-event
  3. http://www.debbieschlussel.com/78215/hillary-clinton-rand-paul-ben-carson-have-something-very-disturbing-in-common/

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Zijn die Republikeinen nu helemaal op hun achterhoofd gevallen met die Carson?…
  Vult u zelf maar verder in…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ze denken misschien: “Verrek, die Obama is nou zó ’n kneus, maar de Democraten hebben hem toch twéé termijnen in het zadel weten te houden. Laten wij het ook eens proberen met een zwarte; een èchte zwarte…..” Zoiets.

   Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Ben Carson had ooit eens beweerd dat de Holocaust niet was uitgebroken als de joden in die tijd goed bewapend waren geweest. Dan weet hij natuurlijk vast NIET dat de joden Adolf Hitler en de nazi’s gruwelijk hebben onderschat, zelf al teveel leden onder het plaatselijke antisemitisme (vooral in Oost-Europa), zij NOOIT konden geloven dat Hitler hun ondergang wilde en veel Oost-Europese joden de Duitsers als een beschaafd volk zagen en hen in WO II zelfs als bevrijders van het sovjetjuk of het desbetreffende antisemitisme
  De Amerikaanse jood Daniel Goldhagen beweerde ooit in 1996 dat blijkbaar alle 80 miljoen Duitsers antisemieten waren en voor de volle 100% achter de moord op de joden stonden want de meeste nazi-beulen waren tenslotte niet alleen SS’ers maar ook eenheden van de Wehrmacht. In zijn boek ‘Hitlers gewillige beulen” werd schijnbaar nauwelijks vermeld dat niet alleen Duitsers, Oostenrijkers en Volksduitsers de joden hebben vermoord maar dat ook honderdduizenden Oekraïners, Russen, Kozakken, Esten, Letten, Litouwers, Kaukasiërs, Wit-Russen, Polen, Hongaren, Roemenen, Kroaten, Serviërs, Bosniërs, Fransen, Belgen, Luxemburgers, Nederlanders en Noren de nazi’s hierin meehielpen of zelfs miljoenen joden oppakten en deporteerden naar de vernietigingskampen!
  De overgrote meerderheid van de joden geloofde daarbij, oplas gezegd, nog niet eens dat Hitler hen wilde vernietigen en de Amerikanen, Britten en de Sovjet-Russen (en hun leiders Roosevelt, Churchill en Stalin) wisten daarbij, net als de Duitsers die tegen de genocide waren maar hier wel van op de hoogte waren, eveneens alles over de Holocaust af!
  Zij deden alleen geen enkele pogingen om de joden te redden, negeerden alle berichten die over de Holocaust binnen kwamen, bombardeerden de spoorlijnen naar de vernietigingskampen niet of nauwelijks, laat staan de kampen zelf en zij steunden zelfs de Duitse verzetsgroepen, die Hitler wilden afzetten of vermoorden, nog niet eens!
  Laten de Amerikanen zich maar anders gewoon richten op het bestrijden van het hedendaagse antisemitisme en het moslimextremisme overal ter wereld en zij kijken vast weer opnieuw met verachting naar Europa waar de leiders niets anders dan papieren tijgers zijn die hun eigen continent zogenaamd sterk en eensgezind willen maken, net als in de VS, maar zichzelf naar de knoppen helpen zoals bijna in de twee wereldoorlogen gebeurde!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s