De EU lijdt aan haar open grenzen. Bezit dan tenminste Zwitserland de kracht om de illegale migratie te bestrijden?

Screenshot_4

(Door: Roger Köppel – Vertaling: E.J. Bron)

De discussie over de illegale massa-immigratie uit Noord-Afrika gaat de verkeerde kant op. Politici, media, intellectuelen concentreren zich erop op te roepen tot een verbeterde redding en meer hulp op de middellandse Zee. Dat is het verkeerde uitgangspunt. Wie zo denkt, zou heel consequent moeten streven naar de instelling van een geordende veerdienst of naar de installatie van rechtstreekse vliegverbindingen naar de EU. Alleen zo is gegarandeerd dat niemand op krakkemikkige boten ten onder gaat. Het gevolg zou een ongebreidelde miljoenenvlucht naar het noorden zijn.

Het ontbreekt in het debat aan realiteitsgehalte. Laten we eens naar de feiten kijken.

Ten eerste: de mensen, die in Noord-Afrika aan boord gaan, zijn grotendeels geen vluchtelingen volgens de Conventie van Genève. Ze worden niet rechtstreeks aan lijf en leden bedreigd. Het zijn mensen, meestal jonge mannen, die duizenden kilometers hebben afgelegd om de laatste sprong naar de Europese welvaart te nemen. Ze hebben duizenden euro´s betaald om in het noorden een beter bestaan te vinden. Velen zijn in opdracht van hun families onderweg, aan wie ze een deel van hun toekomstige inkomens, vaak sociale uitkeringen, terug zullen sturen.

Ten tweede: de migranten zijn heel berekenend. Ze weten dat de overtocht over de Middellandse Zee aan gemiddeld ongeveer 2% van hen het leven kost. Dat is tragisch en erg. Maar de illegale economische vluchtelingen nemen dit risico op de koop toe, omdat ze weten dat 98% van hen de overtocht wel overleeft. De criminele mensensmokkelaars zijn niet het primaire probleem. Het feit dat Europa haar zuidelijke grens niet beveiligt, maakt voor de economische vluchtelingen de betalingen aan de smokkelaars ondanks de doden die af en toe vallen een zich lonende investering. Wie het Europese vasteland heeft bereikt, hoeft er geen rekening mee te houden te worden teruggestuurd. Niet de doden, maar de talloze overlevenden zijn de maatstaf.

Ten derde: de EU staat op het punt om pure symptoombestrijding te bedrijven. De politieke aanval op de mensensmokkelaars is net zo veelbetekenend als de geïntensiveerde jacht op de maffia tijdens de Amerikaanse drooglegging in de vorige eeuw. Hij levert niets op. Hiermee raakt men de misdadige profiteurs van een verkeerde politiek, zonder de verkeerde politiek te veranderen. De juiste politiek zou zijn: de EU-landen nemen hun eigen asielwetten serieus en sluiten de grenzen voor alle illegalen. Op die manier laten ze aan de economische vluchtelingen zien dat het niet de moeite waard is om die duizenden euro´s aan een mensensmokkelaar te betalen voor een uitzichtloze bootreis. Zonder aanbod droogt de vraag op.

Gezien de eerste reacties is het echter onwaarschijnlijk dat de EU de kracht opbrengt haar grenzen af te sluiten. De vluchtelingenstromen zullen niet opdrogen, maar groter worden. Het aantal illegalen heeft zodoende niet direct met de reële nood te maken, maar hoofdzakelijk met de prikkels en aanbiedingen die door de lakse EU-asielpolitiek worden geschapen. Interessant genoeg wordt bijvoorbeeld de vluchtelingenroute via Spanje veel minder gebruikt dan die over de Middellandse Zee naar Italië, hoewel Spanje veel dichter bij Noord-Afrika ligt. De Spanjaarden bewaken hun grenzen effectiever, bovendien ontplooit de na de val van Gaddafi verwaarloosde geruïneerde staat Libië een zuigende werking voor illegale vluchtelingen en mensensmokkelaars. Daarom zou de EU juist haar zuidelijke grenzen moeten bewaken tegen het Libische vacuüm.

Wat betekent dat voor Zwitserland? De autoriteiten verzekeren weliswaar dat ze alles onder controle zouden hebben en dat het aantal asielprocedures in vergelijking met het totale Europese volume aan asielaanvragen nog nooit zo gering geweest zou zijn. Dat ligt echter ook zeer zeker aan het feit dat Zwitserland op dit moment heel veel asielaanvragen gewoon erkent en dat daardoor het aantal procedures afneemt. Op dit moment mag ongeveer 60% van alle mensen die een asielaanvraag heeft ingediend, blijven. Dat is verontrustend veel. Bovendien: de meeste asielzoekers komen uit Eritrea en op grond van versoepelde bepalingen opnieuw uit Sri Lanka. De snelst groeiende groep zijn de Kosovaren, hoewel Zwitserland en Duitsland troepen in Kosovo gestationeerd hebben. Hoe is het mogelijk dat zo´n land echte asielzoekers volgens de Conventie van Genève voortbrengt?

Bron:
www.weltwoche.ch
Auteur: Roger Köppel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Afrika, asielwaanzin, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

6 reacties op De EU lijdt aan haar open grenzen. Bezit dan tenminste Zwitserland de kracht om de illegale migratie te bestrijden?

 1. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van De Telegraaf:

  Italië: 6800 vluchtelingen gered dit weekend

  ROME –
  Het aantal bootvluchtelingen dat afgelopen weekend van overvolle boten in de Middellandse Zee is gered, is opgelopen naar 6800. Dat meldde de Italiaanse kustwacht maandag. De vluchtelingen waren vanuit Libië vertrokken. De nationaliteiten zijn nog niet bekend.

  Aan boord van een Italiaans marineschip beviel een bootvluchtelinge van haar dochtertje. De bemanning vond de vrouw op een van de 34 vluchtelingenboten die het weekend werden onderschept. Ze was in barensnood. „Moeder en dochter zijn gezond”, verklaarde de marine maandag. Op internet is een foto te zien van een geïmproviseerd wiegje met een roze strik.
  Zeker tien vluchtelingen hebben de tocht niet overleefd. Zondag werden zeven lichamen gevonden in twee grote rubber boten vol vluchtelingen. Drie anderen verdronken nadat zij in zee waren gesprongen om bij een vrachtschip te komen.

  De omstandigheden op de Middellandse Zee zijn gunstig en mensensmokkelaars laten daarom nu de met vluchtelingen volgepakte vaartuigen vertrekken. De vluchtelingen die dit jaar de oversteek hebben gemaakt, komen vooral uit Eritrea, Somalië, Afghanistan, Syrië en Nigeria, aldus de Verenigde Naties. Voor de kust van Zuid-Spanje was het maandag ook raak. Daar zijn 21 Afrikaanse vluchtelingen gered. Vorige maand verdronken bijna 900 bootvluchtelingen toen hun schip op de Middellandse Zee verging.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Driek 4 mei 2015 om 16:19

   “Aan boord van een Italiaans marineschip beviel een bootvluchtelinge van haar dochtertje.’

   Ze planten zich voort waar je bij staat.

   Like

 2. Kraftavilqa zegt:

  Heel gutmenschlich dat ze de ‘vluchtelingen’ redden maar wie redt de Europeanen?

  Like

 3. Nemesis zegt:

  Er is ook een scheepslading van die vluchtelingen gered door de Libische kustwacht. Die heeft ze ook keurig netjes aan land gezet, wat te drinken gegeven en een zakje chips. Helaas voor de vluchtelingen niet in Italië, Griekenland of Malta, maar gewoon weer terug in Libië van waaruit ze terug naar huis richting zuiden worden gestuurd. 😀

  Like

 4. luckybee zegt:

  Jammer hebben de Zwitser een ander God als wij namelijk Mamon; en vele Arabieren wonen in Zwitserland, met hun olie dollars.

  Like

 5. Hendrik Morren zegt:

  Gelukkig he3bbewn wij geen last van die asiel/gelukzoekers stroom; ze moeten immers, volgens €U regels/wetten asiel aanvragen in het eerste €U land wat ze betreden.
  Het moge duidelijk zijn dat we uit de €U moeten en onze eigen grenzen bewaken.
  Stem niet op landverraders, stem voor Nederland, stem op Geert!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s