DE VRIJHEID

Screenshot_2

(Door: Helma en Jo)

Is herdenken een elitaire hobby geworden? Het lijkt wel een ongezonde manie geworden, dat eeuwige herdenken. Er wordt wat af herdacht. Alle door de voormalige politieke elites veroorzaakte ellende en conflicten worden als een estafette al een jaar lang feestelijk gemeld. Herdenken is voor onze leiders veel makkelijker dan denken. Dat laatste hoef je dan namelijk niet te doen. De vraag is ook of ze het wel kunnen. De praktijk wijst uit dat vele van de omhoog gevallen onbenullen dat niet eens kunnen. Een eenvoudig boertje uit Slenaken heeft meer wijsheid in huis dan de halve Tweede Kamer. De politieke netwerkers gaan ergens staan in hun glanskostuum met lintje en kijken of ze gezien worden. Nationaal en internationaal is dit feestje voor de Bühne een geïnstitutionaliseerde manier geworden om de burger een rad voor ogen te draaien. Soit! Capito? Kijk daar gaan ze weer, een Charlietje doen of een rondje Tunis lopen. Kijk, daar loopt hij, de Nederlandse prins IJdeltuit, recht in de camera kijkend steekt hij zijn nek nog eens verder uit om maar op te vallen tussen de andere hotemetoten. Levert het iets op? Nee, non, nein, no, nada, pas du tout, rien ne va plus maintenant!!

Onze vrijheid is vergeleken met vier tot vijf decennia lang geleden immers al lang verspeeld. Toen bestonden er nog politici met rechte ruggen die niet elke ochtend op de “eigen loopbaanagenda” masturbeerden, maar het landsbelang voorop stelden. Nu maken ex-extremistische kraaksters, voormalige Greenpeace-extremen en non-valeurs zonder opleiding de dienst uit in het landsbestuur. Dit soort figuren hebben ons de onvrijheid ingeloodst. Ze smeten ongevraagd  op crimineel-naïeve wijze hun favoriete vijandige cultuur op ons bord, schaften alle sociale voorzieningen af, verkrachtten de kwaliteit van ons onderwijs, gaven ruim baan aan de privatiseringselite, schaften de vaste baan af, plegen nog steeds economische genocide op onze hoogopgeleide jongeren, en laten de misselijkmakende bankiers gewoon “hun ding doen”.

Nu “herdenken” we weer WO II. Wat herdenken we eigenlijk? De Joden, de eigen gevallenen, of willen we weer ons blazoen voor de zoveelste keer oppoetsen? Willen we ons eigen falen maskeren? Willen we verbergen dat we onze vrijheid uit pure angst of uit politieke correctheid niet willen of kunnen verdedigen? Waren de Nederlanders dan geen helden in WO II? Nee, dat waren ze niet, op een kleine minderheid na. Net zoals nu pasten de Nederlanders zich toen snel aan. “Hallo Heinrich, schön dich zu sehen, wie geht’s”? Ze legden zich letterlijk neer bij de vernedering en waren net als nu massaal onverschillig. Ook nu kijken de Nederlanders in alles de andere kant op en laten een vrijheidsvijandige cultuur wortel schieten. Men vertroetelt liever de nieuwe I-Phone dan dat men de beperkte hoeveelheid grijze hersencellen die men nog heeft wil activeren. De huidige multiculti elite werkt even hard als toen mee aan de vernietiging van onze vrijheid en nauwelijks iemand wil het weten. Als je het vraagt, vinden ze het allemaal verschrikkelijk, maar ja, wat kunnen we er aan doen? We kunnen toch niks. Kan het nog dommer? Lieve onnozele vaderlanders, we laten ons opnieuw “verarschen” en we staan er bij en kijken ernaar alsof we pas uit het ei kruipen. Wie de vrijheid lief heeft, verdedige haar!!! Pas dan mag je weer herdenken, en is dit ook niet elitair. Toch ben ik bang dat ooit een handjevol moedigen in 2030 in de bossen bij Vijlen de vrijheid van 1970 huilend herdenkt.

Door:
Helma en Jo
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Vrijheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op DE VRIJHEID

 1. Driek zegt:

  Mooi geschreven Helma en Jo, helemaal mee eens, en dat hele herdenken stelt niks meer voor, ik heb mijn eigen speciale herdenkingsdag.

  Like

 2. ieznogoud zegt:

  Nou, hier is maar bitter weinig aan toe te voegen.
  En ja, dat smaakt wel heel erg bitter.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Blazoen oppoetserij van een over het algemeen wezelachtig volkje en politici in plakpakken die er mooi weer meespelen .. Goed stuk Helma en Jo, Chapeau !!

  Like

 4. Vederso zegt:

  Ik mis de sterretjes. Ik wil er wel tien geven!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Die passage over de houding van de Nederlanders in WOII klopt wel aardig……
  Alleen jammer, dat ze daar, voor zover ik weet, nooit eerlijk voor uitgekomen zijn.
  Na de oorlog hun kinderen indirect opzadelen met hún schuldgevoelens, dàt konden ze!
  Met als vrolijk resultaat, dat velen daarvan thans zulke verbeten Palestijnenlovers geworden zijn: Niets dan verzet uit onmacht!

  Like

 6. Boorzalf zegt:

  Als ik dit zo leest dwalen mijn gedachten weer af naar de mensen van het “proces der 72″ uit 1941. Volgens de overlevering zijn deze mensen gefusilleerd in sachsenhausen. Ik heb eens bij het niod navraag gedaan of er bewijzen zijn dat deze mensen daadwerkelijk in sachsenhausen zijn vermoord. Het duurde wel een uur voor ik iemand te pakken kreeg die mijn daar een antwoord op zou kunnen geven. De beste man kon daar geen antwoord op geven, met een lullig antwoord, van het zal wel of u moet maar gaan zoeken in duitsland. Daar mee kon ik het doen, op de vraag waarom vraag u dit, gaf ik als antwoord ik heb papieren gevonden uit 1941, waaruit blijkt dat deze mensen zijn gefusilleerd in nederland. Maanden heb ik gezocht, en heb ik het boek nu gesloten. Naar alle waarschijnlijkheid zijn deze mensen afgevoerd naar sachsenhausen. Maar toch raar dat zo’n niod het af doet met”het zal wel”. Ik heb niet kunnen vinden of deze mensen daadwerkelijk op de trein zijn gezet naar duitsland.

  Like

 7. toestroom zegt:

  Een mooi stuk herkenbaar, maar ik ga nog verder de afgelopen dagen heb ik op zulke stukjes over doden herdenking en bevrijding- feesten gereageerd op die verdomde telegraaf.

  http://www.telegraaf.nl/watuzegt/23993954/__Herdenk_stille_gesneuvelden__.html

  Op 4 mei sta ik stil bij deze stille gesneuvelden, opdat ook zij niet vergeten worden.Titia de Vries ik sta niet stil op die dag ik gedenk mijn vader en al die anderen die gesneuveld zijn elke dag, het zit in je hoofd, maar u heeft twee familie leden verloren, ik maar 1 en waar voor is mijn vraag. als u nu de wereld ziet staat gewoon in brand. en toen ook al. Tja wat is Vrijheid denkt u hier maar eens goed over na.

  Sjakie 54 ik zou zeggen ga eens even langs bij drie oorlog graven in Margraten de driehoek en die twee in België en lees de namen daar en hoe oud ze waren dan kom je bedroeft van die velden misschien wel met tranen in je ogen.en sta dan even stil wat zij voor ons gedaan hebben en vraag u dan meteen even af wat vrijheid betekend die nu word herdacht een dag later hoort u weer dat Isis weer een paarhonderd man heeft omgelegd uit koele bloeden vermoord.

  k kom nog even terug op die vrije dag 5 mei, de werkgevers vinder het te duur ik kan het ook anders zeggen schaft die 27 april af en vier dit samen dan in een keer op 5 mei. Het is nu te laad voor die 5 mei dat hadden ze meteen na de oorlog in moeten voeren de generatie is op sterven na dood, voor die 5 mei komen ze 70 jaar te laat mee.

  http://www.telegraaf.nl/watuzegt/24002037/__5_mei__Nationale_feestdag___.html

  Ben vandaag in Nederland, een Nederlander die rijd met de witte nummer borden ik kom om de gevallen te herdenken zoals mijn vader, je moet zien hoeveel haat onder de mensen zit, moet je zien wat je onderweg naar je hoofd krijgt,we vieren morgen 5 mei een bevrijding dag met feest van zuipen en vreten, en de op 6 mei staan die zelfde Nederlanders weer tegen elkaar op. En dat noemt men de Vrijheid.

  Like

 8. Cor Ozinga zegt:

  Ik heb de herdenking, welke ik gewend was op 4 mei als onderdeel van mijn herinnering (slechts enkele vermoorden in mijn familie) te beleven, dit jaar van mijn agenda geschrapt. mijn familieleden zijn voor NIETS gestorven.

  Like

 9. helletocht zegt:

  Ik wil nogmaals benadrukken dat mijn stuk niet gaat over het recht om de slachtoffers van WO II te herdenken. Ik denk daar net zo over als ieder ander weldenkend mens. Ik wil enkel aangeven dat de schijnheiligheid van onze bestuurders in het plichtmatig herdenken niet strookt met wat ze plegen te doen om de vrijheid van de eigen Nederlanders ( oei, dit is al fout) voor zover die nog resteert, in de hedendaagse realiteit te bewaken en te verdedigen. Kijk je naar Duitsland, dan zie je dat wat eens het vuigste land ter wereld was ( tien jaar massadestructie in drie decennia) , nu hard bezig is om de vrijheid voor de eigen Duitsers af te schaffen.Het politiek-correctheidsvirus slaat daar hard toe. Maar men wil het niet weten. Kijk naar de Duitse TV journaals. Ze maken a.h.w. reclame voor het opnemen van “vluchtelingen”. Het is schrijnend. Negen dagen lag ons land bestuurlijk stil i.v.m. bed, bad en brood. Het is een schandaal en politici onwaardig. Maar het maakt niet uit, massaal veel Nederlanders zijn en blijven onverschillig. Lafaards!!!!

  Like

 10. Jade zegt:

  Goed artikel Helma en Jo. Die herdenking
  in de bossen gaat er vast en zeker komen…

  Like

 11. luckybee zegt:

  Hebben wij eigenlijk nog de vrijheid dat wij voor de Wener Congres hebben gehaald nog steeds?
  Of was het door de Bataafse republiek aan Frankrijk verkocht?

  Like

 12. Thoth zegt:

  (..)Waren de Nederlanders dan geen helden in WO II? Nee, dat waren ze niet, op een kleine minderheid na. Net zoals nu pasten de Nederlanders zich toen snel aan.(..)

  Nederlanders die in de periode ’40-’45 te klein waren voor het tafellaken en te groot voor het servet : “Wo ist der Bahnhoff?”

  Like

 13. Wachteres zegt:

  “Herdenken is voor onze leiders veel makkelijker dan denken”

  Die moet ik onthouden! 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s