Nieuwe doodsbedreigingen vanwege islamitische satire-fobie

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

De Jordaanse cartoonist Osam Hajjaj heeft doodsbedreigingen ontvangen van de islamitische terreurbeweging ISIS na  het tekenen van een cartoon over de rol van vrouwen in de islam (zie cartoon hierboven).

De zaak heeft internationale aandacht gekregen. Desalniettemin wil Osam zich niet laten intimideren door ISIS: “Deze lafaards zullen me niet stoppen. Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie zijn mensenrechten”, zei hij.

Dat cartoonisten doodsbedreigingen ontvangen van gelovige moslims in de Arabische wereld is wellicht nog te begrijpen, gezien het lage ontwikkelingsniveau in deze landen, waar de islam als een politieke kracht in de samenleving domineert. Veel opmerkelijker echter is dat cartoonisten in Denemarken en Zweden 24-uurs politiebescherming nodig hebben i.v.m. islamitische fatwa´s en dat een groot deel van de redactie van een Frans satirisch tijdschrift werd vermoord bij een terroristische aanslag door moslims met een ernstige satire-fobie.

Bron:
http://speisa.com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

(h/t “Jan”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Arabische wereld, Barbarisme, burgermoed, Censuur, Fatwa´s, Frankrijk, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jordanië, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Mensenrechten, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

14 reacties op Nieuwe doodsbedreigingen vanwege islamitische satire-fobie

 1. Antivenin zegt:

  Als je in het Westen toestaat dat massa’s laag-ontwikkelde islamieten je land binnenkomen, kun je precies dezelfde ellende verwachten als in een islamitisch land. Wie islam zaait, zal sharia oogsten, zegt de arabist Hans Jansen volkomen terecht.

  Maar hé, blijf vooral “arme bootvluchtelingen’ verwelkomen. Moet je alleen niet raar staan te kijken als dit straks de mensen zijn die onze kinderen kelen omdat ze iets hebben gedaan wat niet strookt met hun sharia.

  Hoog tijd om Nederland te de-islamiseren. Wat zeg ik: de islam moet wereldwijd worden uitgeroeid met wortel en tak!

  Like

 2. Dat cartoongedoe is het vak van onze westerse islamkritische cartoonisten die daar hun beroemdheid en inkomen aan danken en ik vind het maar raar dat lui in Cartoonië een beetje de cartoonist uit gaan liggen hangen en toch nog leven. Net zo raar als, laat ik zeggen, een SS-er die joden laat onderduiken en daar mee weg komt. Ik vertrouw ’t niet.

  Like

 3. ieznogoud zegt:

  Opmerkelijker?
  Nee dus, want als je dat volk in grote getalen importeert, importeer je natuurlijk ook hun achterlijkheid.

  Like

 4. elisamad2013 zegt:

  hopelijk horen of zien we binnenkort geen clip over de onthoofding van hem….want om moed te hebben ,moet je je leven riskeren wegen een paar domme cartoons.Men zou de islam moeten verbieden,als ze op deze manier verder gaan!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  En? Wat miszegt hij hiermee? Dat is toch gewoon de realiteit? Dat weet elke moslimfundamentalist! Ik dacht, dat ze het ermee eens waren, dat het zo ging!
  Wat is nou precies het beledigende? Dat die westerse vrouw gewoon mee gaat, het water in, of dat die móslimman dat gewoon doet? Of dat die westerse man het allemaal gewoon goed vindt…… Raadselachtig, hoor!
  Dat die gesluierde moslima alleen op het strand blijft zitten, vinden ze op zichzelf vast niet verkeerd!
  Je zou bijna gaan denken, dat die lui ‘the plain truth’ niet benoemd willen zien en alleen daarom al kwaad worden……

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Chapeau, de cartoon geeft perfect het macho gedrag aan van een onderontwikkelde Islamist alsmede de onderdrukking van de vrouw.
  Het zal toch niet een westerse vrouw zijn die daar zich opofferend moet blijven zitten.

  Like

 7. hendrikush zegt:

  Ik snap het al:
  Een echte mohammedaan heeft schaamharen aan zijn gezicht en niet op zijn borst.

  Like

 8. Driek zegt:

  Toch eigen wel zielig, zo’n gehoorzame vrouw, die dan in haar eentje aan de kant blijft zitten. Die mag dan toekijken hoe anderen zich amuseren. Nee, die islam moet de wereld uit, we gaan er echt aan ten onder.

  Like

 9. Peterdm zegt:

  Nummer 1 Fobie-beschuldiging!
  Vergeet nooit dat Winston Churchill is beschuldigd door de toenmalige Engelse PM Neville Chamberlain van Nazifobie, ja Nazifobie, dit is gebeurd voor de periode dat Chamberlain op 1 september 1939 met Hitler het verdrag van Munchen sloot. Het resultaat kennen wij nu allen.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Hoe heet de linkse grappen maker met de voornaam Dolf? Hij beweerde dat in Dordrecht voornamelijk fundamentalistische Christenen woonden; Dat klopt wij zijn Gereformeerden.Wij volgen de leer van Jezus Christus tot op de punt op de i.En ben er heel trots op.

  Like

  • Driek zegt:

   luckybee zegt: Wij volgen de leer van Jezus Christus tot op de punt op de i.En ben er heel trots op.

   Dat kan dan wel waar zijn, dat je er trots op bent om de leer van Jezus Christus te volgen tot op de punt van de i, maar we schieten er alleen geen pest mee op. De chaos wordt met de dag groter, en je kunt toch moeilijk die Mohammedanen de andere wang toekeren. Die lachen je uit. Dat doen ze nu al.

   Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  In Nederland hebben we dat gelukkig niet nodig. Hier moeten cartoonisten vrezen voor hun eigen overheid.

  Like

 12. delamontagne zegt:

  Het gaat natuurlijk niet om zo,n eenvoudig, simpel, onschuldig tekeningetje. Op geen enkele uiting van islam mag kritiek worden uitgeoefend.
  Hier kwam de bedreiging dan z.g.n. van de ISIS, maar in S.A. zou het waarschijnlijk al tot stokslagen leiden. Wel na het “vrijdag-middag-gebed” natuurlijk.!
  WAT ZOU ZO,N VRIJDAG-MIDDAG-GEBED EIGENLIJK INHOUDEN, qua tekst ? ??
  Dit is een zwemgebeuren in een “gematigd”muslim-land; Egypte !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s