Niks aan de hand

Screenshot_11

(Door: “Vederso”)

Op m’n eigen manier kan ik mij het moedeloze gevoel van Driek goed voorstellen. Ieder van ons heeft z’n eigen belangen en prioriteiten, maar dat de wereld er ongeveer zo zal blijven uitzien zoals we die nu kennen, lijkt onwaarschijnlijk. De mensen die nu hun stukjes en artikelen schrijven over de toestand in de wereld documenteren eigenlijk alleen maar de ondergang van een rijke cultuur waarin we zijn groot geworden. Alle signalen staan op onweer en hevige storm en bijna iedereen doet alsof er niks aan de hand is en dat alles blijft zoals het nu is. Dat de vele personen die actief zijn toch doorgaan, is bewonderenswaardig.

Dat ik niet de enige ben die zich afvraagt waar dit allemaal naar toegaat, blijkt o.a. uit de inleiding van deze twee artikelen van Gert Jan Mulder op de website van Joost Niemöller.

Daarin vraagt een ondernemer tenslotte: “Wat gebeurt er?” Vervolgens geeft Mulder een aantal cijfers over de groei van de wereldbevolking en de te verwachten trends die daaruit voortvloeien. Om in het eerste deel te eindigen met: “Meer kan ik er ook niet van maken”.

Korte tijd terug had ik een kleine discussie met een jong iemand, een ras-optimist, die ik meende te moeten waarschuwen voor naderend onheil. Ik kreeg geen poot aan de grond en werd nog net niet uitgelachen. Dit is ongeveer wat hij zei:

“Ik zie het niet zo pessimistisch. Natuurlijk weet ik van het gevaar van de islamisering en ik voel me misselijk worden als ik zie hoe helemaal gesluierde vrouwen worden vernederd door hun echtgenoten. Maar ik vertrouw op de technische en intellectuele superioriteit van het Westen. Alles wat in de media te zien is, heeft geen betekenis. Over hoeveel radicalen hebben we het? 1-5 miljoen? Die staan tegenover de rest van de wereld en geloof me; wij hebben de atoombom voor als het gevaarlijk zou worden. Kijk maar naar IS, waarvan de mensen zich sowieso al afkeren. Omdat niemand leeft om alleen te bidden. Mensen willen vrijheid, het leven, liefde, etc.

Kijk naar Iran. Daar is een keerpunt aanstaande. De jongeren hebben genoeg van het ayatollahregime en zij zullen ook in vrijheid leven. Op de lange termijn kan men de mensen zoiets niet onthouden, dat is ook te zien in Cuba, China, etc.

Ik maak me geen zorgen, het internet en het Western zullen de moslims beïnvloeden. Bijvoorbeeld toen ik in Azië was, interesseerde zich niemand voor wat er in de Arabische wereld gebeurt. Waarom? Omdat de media er niet over berichten en de mensen hebben andere zorgen. Ik waardeer jouw mening, maar ik vertrouw echter op de Verlichting, het humanisme en als het moet op de Israëlische luchtmacht. Tot ziens …”

Einde discussie, einde gesprek. Zo raak je vrienden kwijt. Zolang iemand het bestaan nog als een “Dolce Vita” ervaart, doen mijn naargeestige meningen er niet toe. Ik zal me wel twee keer bedenken voor ik me weer in zo’n situatie begeef. “Na mij de zondvloed”, het zal mijn tijd wel duren.

Door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Niks aan de hand

 1. AdriePVV zegt:

  Dit soort ervaringen heb ik ook. Dan denk ik aan mijn kinderen en kleinkinderen en weet weer waarom ik mijn mond niet zal houden en zal blijven waarschuwen voor het gevaar.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Citaat: Maar ik vertrouw op de technische en intellectuele superioriteit van het Westen. Alles wat in de media te zien is, heeft geen betekenis. Over hoeveel radicalen hebben we het? 1-5 miljoen? Die staan tegenover de rest van de wereld en geloof me; wij hebben de atoombom voor als het gevaarlijk zou worden. Kijk maar naar IS, waarvan de mensen zich sowieso al afkeren. Omdat niemand leeft om alleen te bidden. Mensen willen vrijheid, het leven, liefde, etc. …..k vertrouw echter op de Verlichting, het humanisme en als het moet op de Israëlische luchtmacht. Tot ziens …”

  Kop in het zand en wachten totdat het knalt en een ander het oplost. Over die intellectuele superioriteit van het Westen hebben we de afgelopen deccennia genoeg gezien; namelijk groei van antisemitisme, armoede, Israel bashen en ‘straffen’ en dat alles door toedoen van de toenemende islamisering waar onze intellectuele volksvertegenwoordigers via een door Halsema ingediende motie, geen beleid is gemaakt dit tegen te gaan. Grondwettelijk de democratie de das om doen door ondanks het NEE van Nederland de EU ‘grondwet’ er toch laten komen…….Tot zover de intellectuele superioriteit van het Westen……………en mochten er intellectuele opstaan kritiek en/of humor uiten, zowel op schrift, met het woord of via cartoon, dan worden ze ‘gestraft’/aangevallen door zowel meslims als politiek als de multicultiknuffelaar wat overigens via onderwijs en andere educatie doorgegeven wordt aan de jeugd….dus sombere toekomst……..Intellectuele superioriteit van het Westen???………….nagenoeg NIHIL
  We are lost……………..

  Like

  • En daarvoor zouden ze Halsema alsnog levenslang moeten geven!Hypocriete trut:haar kinderen mochten niet naar een gemende school,maar moesten naar een “witte”school!

   Like

   • Kraftavilqa zegt:

    En vergeet niet haar motivering: “mijn kinderen zijn geen sociaal experiment” Nee maar de kinderen van everybody else kennelijk wel.Hypocriet kudtwijf, die Halsema.

    Like

 3. Dat zijn geen vrienden, met vrienden kun je alles delen en steunen je.Een ander kun je nooit veranderen, dat kun je alleen jezelf en ieder gaat zijn eigen weg.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Niets aan de hand? de Italianens hebben weer duizenden Jihadisten uit Afrika geredt

  Like

 5. Jan zegt:

  Absurdistan: UAE-volk krijgt van Brussel toestemming Europa voor kerst 2015 te verwoesten

  Complete lunacy: Europe grants UAE citizens Schengen visa free access to 34 European countries

  “UAE Schengen waiver soon,” Shaikh Abdullah tweeted on Friday, attaching a video produced by the Foreign Ministry showing an animation of the Schengen countries UAE citizens will be allowed visa-free access to.

  “UAE citizens will be allowed access to 34 European countries [including 28 Schengen states],” the video says, with an infographic displaying the countries’ names, such as Malta, Belgium, Greece, Sweden, and Finland. “All you need to do,” the video explains, “is produce your passport at the host country’s airport. You will then be allowed to stay for 90 uninterrupted days, or 6 months with interruption. In emergencies, citizens need to coordinate with the UAE missions in these countries to negotiate longer stays.”

  https://themuslimissue.wordpress.com/2015/05/02/complete-lunacy-europe-grants-uae-citizens-schengen-visa-free-access-to-34-european-countries/

  Like

 6. Jan zegt:

  Socialisme: een imperium van leugens

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ik begrijp, wat U bedoelt: Zijn optimisme heeft aan één kant een niet-ongezonde kern, want hij lijkt niet blind voor het walgelijke van de islam, zoals veel goedmenschen zijn, maar tegelijkertijd slaat hij door in zijn optimisme, doordat hij de inbreng van diezelfde goedmenschen niet erkent.
  Het grote gevaar voor islamisering schuilt niet eens in de (radicale) moslims, maar in diegenen, die ze de kàns geven. En daarvoor heeft hij geen oog!
  Zo zie je maar weer: Ook blinde naïviteit manifesteert zich in meerdere gedaanten!

  Like

 8. Jan zegt:

  Parijs, La Chapelle, 1903 en 2015

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Deze mooi verwoorde ontboezemingen zijn ons maar al te bekend, Vederso en meer dan eens word je alleen al bij het overwegen ervan doodmoe! Tenminste, zo vergaat het mij.
  Vaak neem ik letterlijk even afstand van berichten die de tekenen beschrijven van de sluipenderwijs toegepaste vrijheidsberoving door de zogenaamd politiek correcte elites die een bloedhekel blijken te hebben aan kritisch denkende mensen in de samenleving .

  Voor wie nog zelfstandig kan nadenken is het zien van een voortschrijdende aantastring van het gezonde denken ,die uiteindelijk werkelijk(!) tot een totale krankzinnigheid in het liberaal- linkse kamp zal leiden, enorm uitputtend..

  Wat zeer duidelijk is geworden is dat ALLE politiek correcte belangengroepen BOVENAL volledig dienstbaar zijn geworden aan het kennelijk onaantastba recht van de islam om zich ONBEGRENSD in onze samenlevingen te manifesteren, ook al zal dat tot volledige verandering van onze maatschappij en aantasting van ALLE verworven westerse mensenrechten voeren!

  Gelijktijdig is het juist dat besef dat mij -na veel innerlijke strijd- andermaal aanspoort om NOOIT toe te geven aan een ontwikkeling die ons en onze nazaten zal beroven van alles wat het leven de moeite waard maakt.

  VERGEET HET MAAR, POLITIEK CORRECT!
  WIJ OPGEVEN?? DAT ZIT ER NIET IN!

  Like

 10. Luchtpint zegt:

  Een typische situatie die Vederso daar beschrijft. Ik maak dit ook veel te veel mee. Soms hangt het echt mijn voeten uit, ik ben die slaapwandelaars beu overal. Dan zit ik te denken dat ik wat leukers kan doen met mjin tijd. Tegen de muren praten lijkt meer zin te hebben, soms.

  Like

 11. oud-marinier zegt:

  Dat is ook 1 van de redenen , waarom ik eigenlijk niet meer zo veel commentaar geef, maar me lekker in stilte voorbereid op wat komen gaat . Inclusief : Zelfverdediging , en wapentraining , aanleggen van voorraden en ondergrondse behuizing.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Ik begrijp wat je bedoelt, oud- marinier.
   Gelijk heb je. Het volk dat de vrijheid liefheeft zal uiteindelijk langs die lijnen gaan denken.

   Like

   • oud-marinier zegt:

    @Henk V. 4 Mei 2015, 15.48uur …..Dank je Henk V. M.i. zouden dit meer mensen moeten doen . Zeker mensen die op deze site/blog reageren. Misschien zou het wel goed zijn om communes te gaan vormen om GEZAMELIJK ons zelf te verdedigen , te trainen , idee-en uit te wisselen enz enz….daar het hoe langer ik het bekijk , hoe meer ik er van overtuigd raak dat dit de enige oplossing zal zijn. Zeker voor de minder valide mensen en ouderen . Niet dat deze mensen niet van dienst kunnen zijn , absoluut niet . Ze zouden bijv. andere taken kunnen doen zoals bijv. werk met/via PC , uitwerken van idee-en , planning , bevoorrading. I.p.v. actief meevechten in een verdediging of eventuele tegen-acties. Ik bedoel hiermee , dat het een natuurlijke zaak is . Ouderen hebben ook heel veel ervaring in van alles en nog wat. Vooral mensen met een mechanische-/technische achtergrond , old-school improviseren enz enz. Verder kunnen de jongeren die militaire / politie achtergrond hebben , lessen verzorgen in zelfverdediging (ongewapend – gewapend) . Mensen die daarnaast ook nog eens vechtsport achtergrond hebben kunnen ook zeer veel praktische tips aanleveren. Mensen met een “chemie” kennis / laboratorium achtergrond zijn ook zeer belangrijk . Verder mensen uit de agrarische richting …zullen in die tijden hard nodig zijn. Om maar enkele voorbeelden te noemen . ’t Zou echter wel diep en diep triest zijn als het die kant op moet gaan. En hoewel ik ooit TROUW heb beloofd aan het Volk , Vaderland en Koningshuis , zal ik wanneer het inderdaad zover komt ….toch een hartig woordje met de heersende elite hebben te wisselen en hen wel degelijk ter verantwoording roepen. Al zou het moeten via een VOLKSTRIBUNAAL. Als NLs volk hebben wij zo’n 200 jaar geleden een “koning gekozen” ………. Iemand die waarvan we vonden dat hij het waardig was om koning te zijn….met alle plichten en rechten jegens het VOLK….Nu dat het TIJD is dat deze gekozen koning (1 van zijn nazaten) om op te komen voor het VOLK , en dit duidelijk NALAAT , kan dat natuurlijk ook bepaalde gevolgen voor hem hebben. Nl. het koningschap ONWAARDIG !!! En dan wordt het hoog tijd om te vertrekken , lijkt me zo . Misschien een andere koning kiezen , of de optie van een president met een maximale duur van 4 jaar . In uitzonderingsgevallen zou een 2e ambtstermijn mogelijk moeten kunnen zijn, bij blijk van excellent functioneren. Maar dit zou dan dmv een referendum kunen/moeten worden beslist. maar ja , wie ben ik ???

    Like

   • U vraagt:wie ben ik?In ieder geval iemand die het helder ziet en ook nog eens goed kan verwoorden wat er nodig is!Ik weet dat het niet kan,maar eigenlijk hebben wij u HIER heel hard nodig!

    Like

   • oud-marinier zegt:

    @Yvonne van Cleef , 6 Mei 2015 , 21.07uur …Dank je Yvonne , wie weet ….mocht het zover komen , ………En ik was helaas , mensen vergeten met een medische achtergrond. Neem me niet kwalijk . Hahaha…

    Like

 12. Wachteres zegt:

  Indrukwekkend stuk, Vederso. Dat smaakt naar meer.

  Like

 13. joopklepzeiker zegt:

  Vederso welkom bij de club , ik ben er al 40 jaar lid van .

  Like

  • Vederso zegt:

   @ joop. Begrijp me niet verkeerd! Alles is mogelijk, maar onze westerse wereld bevat veel dat te waardevol is om zomaar op te geven.

   Like

 14. Republikein zegt:

  Vechten tegen de bierkaai zit in je aard, dat kan je niet veranderen.
  Mooie waarheid Vederso!
  Het zal eens omslaan, de vraag is wanneer!

  Like

 15. Driek zegt:

  Mooi artikel Vederso, maar ik word er soms erg moe van, steeds anderen ervan te overtuigen dat de islam onze ondergang betekent.

  Like

 16. fleckie zegt:

  Op 31 mei 2014: ‘Artsen waarschuwen voor de effecten op onze gezondheid.’

  Like

 17. Republikein zegt:

  Zat er net iets over te lezen, denk dat het de vicieuze cirkel moet zijn oid!
  Leuk, het benadrukt je gedachte over gekte:
  http://www.beyondthematrix.nl/2015/05/03/de-wereld-is-gek/

  Like

 18. Tistochwat zegt:

  @ oud-marinier 6 mei 2015 om 17:56

  “Misschien zou het wel goed zijn om communes te gaan vormen om GEZAMELIJK ons zelf te verdedigen , te trainen , idee-en uit te wisselen enz enz….”

  Uw idee spreekt me erg aan; leven op een soort eiland met gelijkgestemden die een normale rechtvaardige samenleving nastreven. Zonder corrupte frauduleuze graaiende ‘leiders’, zonder EU, zonder islam, zonder een op ons parasiterend ‘koningshuis’ dat alleen maar genietend en feestend door het leven gaat, en zonder andere narigheid. Maar wat te doen als je een ziekenhuis nodig hebt? Het zal heel lang duren voor er een nieuwe, gezonde maatschappij is gevormd waarin iedereen zonder zorgen kan leven. Het zal net zijn alsof je een planeet opnieuw koloniseert.

  Of heb ik uw idee verkeerd begrepen?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Misschien iets om even te lachen; let op de stem van Máxima:

   http://www.luckymedia.nl/luckytv/2015/05/fuck-de-koning/

   Like

  • oud-marinier zegt:

   @Tistochwat, 6 Mei 2015 , 22.10uur ….Communes op afgelegen eilanden zou een mogelijkheid kunnen zijn. Ik had communes in gedachten op het vaste land . Die met elkaar in verbinding staan . Via Korte golf radio en/of CB zoals in de jaren ’80 vrij populair was. Zelfvoorzienend te zijn dmv zonnepanelen / windmolens / turbines in kleinere stroompjes te plaatsen ivm stroomvoorziening , waterpurificatie (zuivering) , voedselvoorraden enz enz aan te leggen enz enz…

   In uw reactie van 22.17 uur : Ben ik even de draad kwijt ? Snap de link niet naar mijn idee ? Tenzij u bedoeld , dat die inderdaad de bomen in kunnen. En dit uiteraard als opmontering bedoelde ….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s