‘IMF dringt aan op gedeeltelijke Griekse schuldkwijtschelding’

Screenshot_35

AMSTERDAM – Het Internationaal Monetair Fonds heeft onlangs extra druk gezet op de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn geldschieters. De Europese schuldeisers zouden bereid moeten zijn om extra schuld kwijt te schelden.

Dat meldt de Financial Times dinsdag. Het IMF zou de partijen gewaarschuwd hebben op de Europese top in het Letse Riga. Het fonds zou zijn steun aan Griekenland intrekken als de schuldeisers niet bereid zouden zijn tot een extra schuldafschrijving.

Uit voorlopige cijfers van het IMF zou namelijk blijken dat Griekenland dit jaar afstevent op een begrotingstekort van 1,5%, terwijl het huidige hulppakket juist uitgaat van een begrotingsoverschot van 3%.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", ECB, Elite, euro, Eurocrisis, Eurofielen, Europa, EUSSR, Graaien, Griekenland, Hypocrisie, IMF, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op ‘IMF dringt aan op gedeeltelijke Griekse schuldkwijtschelding’

 1. luckybee zegt:

  Buy buy laten wij Helena gaan.Cheerio.

  Like

 2. OphEUffen zegt:

  Opzouten IMF. Die bolle heeft ons toegezegd dat wij alle centjes + rente terugkrijgen. Hoe heette dat stuk verdriet ook alweer? Ff Googlen. Ja, het was De Jager. Drie keer raden wie de slachtoffers van De Jager zijn. Het is een corrupte schofterige tyfuskliek bij elkaar. Sterff, sterf en sterf!

  Like

 3. danny zegt:

  Zijn ze bij het IMF helemaal van de pot gerukt? Niks te kwijtschelding van de Griekse schulden, waar wij als belastingbetaler ook voor opdraaien. Laat die Grieken alles tot de laatste cent terugbetalen. Zo niet, laat Griekenland, binnen een gestelde termijn van een jaar alles terugbetalen, anders kan Griekenland wat mij betreft de EU en de Eurozone verlaten.

  Like

 4. Jan zegt:

  Nederland mag lekker weer alles betalen. Dat is de uitkomst van het de Europese top in Brussel.

  “Vluchtelingenbootjes, de Grieken, IS, de geldpers, Oekraïne. Er stonden nogal wat zware onderwerpen op de agenda vandaag. Gelukkig zaten alle lidstaten al snel op een lijn: Europa kan deze crises het best oplossen door de rekening bij de Nederlandse belastingbetaler te leggen”, verklaarde een tevreden Donald Tusk aan de Europese pers.

  De reacties op de uitkomst van de top zijn positief. “Alle voorgaande keren hebben we de Nederlanders voor onze puinhopen laten opdraaien, en dat is telkens uitstekend bevallen,’ aldus een glimlachende Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis. ….
  http://speld.nl/2015/04/23/nederland-mag-lekker-alles-weer-betalen/

  Like

 5. Tempelier zegt:

  Goh , wie zei dat ook alweer , dat we ons geld nooit meer terug zouden zien , nee er moet zelfs nog meer bij. Alleen kwijtschelden als men de Unie verlaat !!

  Like

 6. Peterdm zegt:

  Distelbloem&IMF de geldschieters hier zijn de belastingbetalers, wanneer hoor ik nu dat de Griek ook tot zijn 67 jaar moet door werken!

  Like

 7. Jade zegt:

  Als dat zo is, kunnen ze ons die naheffingen ook wel kwijtschelden…
  En laten we dan ook meteen maar een eind breien aan het verhaal.

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Kan die Jan-Kees de Jager nog ’s voor de camera komen uitleggen dat we alles tot de laatste cent terugkrijgen met rente bij zelfs. Dat zou leuke TV maken. Natuurlijk wisten we allemaal destijds al dat dat geld voorgoed weg was. Die kudtunie kost alleen maar geld (heel veel geld) maar wat levert ’t op? Slechts ellende toch.

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Nederland zou in Brussel actief lobbyen voor hoge bonussen

  Het kabinet protesteerde recentelijk nog tegen bonussen bij onder meer ABN Amro, Schiphol en de KLM, maar in Brussel keert Nederland zich tegelijk tegen meer maatregelen om de topinkomens in toom te houden.

  De Europese Commissie wil dat aandeelhouders ook hun goedkeuring moeten geven aan de uitvoering van het beloningsbeleid bij bedrijven in het afgelopen jaar. Zo’n controle achteraf verkleint de kans op tussentijds verhoogde bonussen en andere extraatjes voor de top, maar Nederland is tegen. De door de Commissie voorgestelde maatregel is ‘niet passend’, stelt het kabinet. Het vindt dat aandeelhouders nu al genoeg mogelijkheden hebben om beloningen aan de top aan de kaak te stellen.

  Beursgenoteerde bedrijven moeten in Nederland nu al het beloningsbeleid ter goedkeuring voorleggen aan de aandeelhouders. Maar het gebeurt steeds vaker dat de beloning door de commissarissen tussentijds wordt verhoogd. Zo kreeg KPN-topman Eelco Blok een extra bonus van 425 duizend euro voor de verkoop van het Duitse dochterbedrijf E-Plus, een bonus die hij onder druk van de vakbonden weer inleverde.

  Bij Heineken werden de prestatieeisen voor een bonus verlaagd, omdat managers deze anders dreigden mis te lopen. Beleggers waren kwaad over die tussentijdse ingreep, maar konden weinig doen. Over de uitvoering van het beloningsbeleid mogen aandeelhouders in Nederland achteraf wel praten met de commissarissen, maar ze mogen er niet over stemmen.

  De Commissie wil dat wel gaan invoeren. Volgens Eumedion, de belangenbehartiger van grote beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars, blijkt in Groot-Brittannië dat zo’n maatregel een matigende werking kan hebben op de topinkomens. Daar zijn beloningscommissarissen opgestapt nadat bij een stemming bleek dat meer dan 20 procent van de aandeelhouders vond dat ze te gul waren geweest voor de top. In andere gevallen werd het beloningsbeleid alsnog aangepast. Eumedion is dan ook voorstander van het voorstel van de Commissie en begrijpt er niets van dat Nederland, ondanks de recente boosheid van het kabinet over de bonussen, tegen is. >>> http://www.stopdebankiers.eu/nederland-zou-in-brussel-actief-lobbyen-voor-hoge-bonussen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s