Schiphol-baas mag omstreden bonus van € 350.000,- houden

Screenshot_44

Jos Nijhuis

Schiphol-topman Jos Nijhuis ziet niet af van zijn omstreden bonus van ruim 3,5 ton.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van antwoorden op Kamervragen van de SP over de hoogte van het extraatje. Nijhuis kreeg naast zijn vaste salaris van € 389.000,- een bonus van € 370.000,-, 95% van zijn vaste salaris. Volgens de nieuwe regels van het ministerie van Financiën geldt voor bestuurders van staatsdeelnemingen dat de bonus maximaal 20% van het vaste salaris mag zijn. De Staat is met 70% de grootste aandeelhouder van Schiphol.

Contract uit 2008

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) schrijft aan de Kamer dat het contract van Nijhuis stamt uit 2008, toen het nog was toegestaan om evenveel bonus als salaris te krijgen. Dijsselbloem vindt dat de bonus van de Schiphol-CEO te hoog is, maar zegt niks aan de huidige verbintenis van Nijhuis te kunnen doen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Krankzinnigheid, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Schiphol-baas mag omstreden bonus van € 350.000,- houden

 1. bigljohn zegt:

  Zoiets is mijn vrouw (die op de sociale werkplaats werkt) niet gegund. Sterker nog, haar minimum loontje is al drie jaar bevroren. Vorige week ging ze met een van de vele bussen mee naar Amsterdam, om met steun van de FNV te gaan demonstreren, om er slechts enkele Euro’s per MAAND bij te krijgen. Schooien cq bedelen feitelijk om er maandelijks een paar nakende Euro’s erbij te krijgen. En met een grote kans op een NIET. En zo zit Nederland in elkaar. Bij bedrijven moeten de laagstbetaalden maar zien hoe zij het rooien. Loon bevriezen of inleveren, verplicht gaan flexwerken, massaontslagen….Allemaal voor de eer en glorie van de heren directeuren, die veel geld nodig hebben om hun graaicultuur in stand te houden.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Er is tijdens de geschiedenis van de mensheid niets veranderd; er zijn altijd al slavenhouders en slaven geweest en dat is nog steeds zo.

  Like

 3. Hendrik Morren zegt:

  Ach, ik had een contract met de staat der Nederlanden voorwat betreft het rijden met een naar de eisen der staat aangepaste auto op grijs kenteken; contract eenzijdig door de staat opgezegd.
  Alzo de regeling voor oldtimers, eenzijdig door de staat gewijzigd.
  Wat met mij, een gewoine burger kan, waarom zou dat met zo’n omhoog gevallen creatuur niet kunnen?

  Like

 4. luckybee zegt:

  Van mij mag hij in zijn bonus stikken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s