De conservatieve Zweden oefenen de opstand

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

Het gist op dit moment onder de conservatieve Zweden. Een fundamentele beweging staat op het punt van oprichting en zal in de niet al te verre toekomst opvlammen. Dan zou het tot dramatische veranderingen in Zweden kunnen komen, met uitwerkingen tot in de andere Scandinavische landen.

Wat was er gebeurd in Zweden? Een korte terugblik:

In het jaar 2014 had de conservatieve regeringscoalitie bij de verkiezingen haar meerderheid verloren en ze werd afgelost door een sociaaldemocratische-Groene-communistische coalitie. Deze nederlaag van de conservatieven wordt de voormalige minister-president Reinfeldt aangerekend, die de ongecontroleerde immigratie bevorderd had en ook wilde blijven bevorderen. Daarom hebben honderdduizenden conservatieve kiezers op de nationale Zweden-Democraten gestemd en hen een fantastisch verkiezingsresultaat bezorgd.

Maar dit politieke wanbeleid verbleekt bij het fiasco dat de nieuwe socialistische minister-president Löfven heeft aangericht. Zonder de stemmen van de Zweden-Democraten kon Löfven zijn begroting niet goedgekeurd krijgen en omdat hij geweigerd had om ook maar te spreken met de politieke tegenstander, stemden de Zweden-Democraten (SD) voor het voorstel van de conservatief-burgerlijke oppositie.

Löfven reageerde als een klein kind van wie men het speelgoed heeft afgepakt. Hij kondigde onmiddellijk vervroegde verkiezingen aan, zodat de kiezers hem een comfortabele meerderheid konden geven – echter:

De kiezers stroomden nog steeds naar het kamp van de SD. In december bleek uit peilingen dat de Zweden-Democraten 155 van de stemmen zouden krijgen, en omdat de nieuwe verkiezingen in maart 2015 zouden plaatsvinden, hield men rekening met 20% en dat zou echt een catastrofe zijn voor verenigd links.

Dus sloot Löfven een deal met de conservatief-burgerlijke alliantie: in plaats van nieuwe verkiezingen kwamen ze overeen elkaar wederzijds te willen tolereren. Een nieuwe editie van de Italiaanse Acerbo wet uit het jaar 1923, toen de fascistische partij van Mussolini de macht greep. Een conservatieve denktank vatte het kort samen met de woorden: “Dit is verraad aan de burgers”.

Sindsdien oefenen de “conservatieve” partijen in passiviteit, terwijl de linksen hun vrijheden uitspelen. De belasting op olie is gestegen, belastingaftrek werd geschrapt, een drastische toename van de sociale uitkeringen en natuurlijk meer hulp voor Hamas (“Palestina”). En de linkse partijen zijn nog maar net begonnen . . . De conservatieven hebben zich serieus voorgenomen zich stilletjes te gedragen en pruttelen een beetje tegen om de schijn voor 2018 op te houden.

Intussen staan de signalen voor de Zweedse economie en het sociale stelsel langzamerhand op rood. De Zweedse munt bevindt zich in een vrije val, de onroerend goed markt is opgezwollen, zodat de kleinste schok de zeepbel uit elkaar kan laten spatten. Bovendien staan honderdduizenden immigranten, die men niet in de arbeidsmarkt kan integreren, paraat en de belastingen beloven een duistere toekomst.

Er wordt nu veel hoop gevestigd op  de nieuwe conservatieve fundamentele beweging. Of ze wordt zo sterk dat de leiding van de partij een koersverandering onderneemt en terugkeert naar het conservatisme van de oude school, of de conservatieve leiding zal de beweging kapotmaken. Als de leiders in Stockholm besluiten tegen de basis te vechten, dan zal het merendeel zich aansluiten bij het enige alternatief dat er nog is: de Zweden-Democraten. Dan kan het gebeuren dat de SD in het jaar 2018 met meer dan 30% van de stemmen de grootste partij wordt.

Bron:
http://europenews.dk/de

Bron oorspronkelijk artikel:
http://swedenreport.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Zweden. Bookmark de permalink .

12 reacties op De conservatieve Zweden oefenen de opstand

 1. BertG. zegt:

  Een Zweedse groep die strijdt tegen de migratie van moslims naar het land, heeft gezworen een varkensboerderij te beginnen naast een nog te bouwen asielzoekerscentrum. Vandaag stuurden ze een brief naar de Zweedse Migratiedienst, aldus Zweedse media.
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/05/varkensstal_naast_azc_moet_afs.html

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  De machts/pluche geile conservatief-burgerlijke alliantie heeft zich om laten kopen en kan aangerekend worden dat zij zich als een stel smerige nsb-ers hebben gedragen.

  Nu op de blaren zitten en wachten tot 2018 dan is het te laat en heeft de idiote linkse rattenplaag nog een miljoen booslims naar binnen gehaald.

  Dus mooi verhaal, maar het gaat nergens heen, Zweden is verloren tenzij er dit jaar nog een revolutie plaatsvindt, maar dat zal echt niet gebeuren met zoveel links gekkies. Jammer, het is zo’n mooi land op een enkele muggenplaag na dan.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  Varkens tegen de islamitische invasie

  https://fubarbaar.files.wordpress.com/2015/05/0130.jpg?w=620&h=264&crop=1

  Zweden willen varkensstal tegen migranten

  GULLBERG –
  Een Zweedse groep die strijdt tegen de migratie van moslims naar het land, heeft gezworen een varkensboerderij te beginnen naast een nog te bouwen asielzoekerscentrum. Woensdag stuurden ze een brief naar de Zweedse Migratiedienst, aldus Zweedse media.

  Foto: Sander Koning
  Inwoners van het zuidelijke stadje Gullberg protesteerden al hevig tegen de komst van het centrum. De groep, die zichzelf de „belangengroep voor Gullbergs voortbestaan” noemt, komt er openlijk voor uit dat de varkensstal moet afschrikken. „We proberen een vermoedelijk onmogelijke situatie te creëren voor sommige gelovige mensen, met name moslims”, klonk het op de Zweedse radio.
  Tegenstanders van de actie zien het als een laatste noodgreep van mensen die geen echte argumenten tegen de komst van het centrum hebben. In Zweden wordt het aantal centra verdrievoudigd om de stroom vluchtelingen aan te kunnen. >>> http://www.telegraaf.nl/buitenland/24009693/__Varkensstal_tegen_migranten__.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter

  Like

 4. E. Janssens zegt:

  De collaboratie van de conservatieven met links en vooral met de moslims in Europa is stuitend. We hebben niet alleen Sarkozy gehad die er een potje van maakte, maar nu is er ook Cameron die er alles aan doet om een anti-migratiepolitiek tegen te houden en zo de islamisering van Groot-Brittannië bevordert. Net zoals in het Nederland van Rutte en het België van De Wever blijkt dat het conservatisme niet het antwoord op de dreigende islamisering is. Er is iets anders nodig, en dat tonen Marine Le Pen, Geert Wilders, Nigel Farage, Paul Weston en Filip Dewinter. En ook de Zweedse Democraten tonen dit. Het zijn alle voorzitters van partijen die hun landen uit de EU willen zien, die de immigratie afwijzen en een echte antimigratiepolitiek voorstaan. Deze partijen zijn helemaal niet extreem-rechts, integendeel verdedigen ze de westerse vrijheden en de rechtstaat, iets waaraan alle andere partijen, de conservatieven incluis, lak aan blijken te hebben. Het is nodige dat de partijen als het FN, het VB, UKIP, de PVV, de Zweedse Democraten en anderen blijven opkomen voor hun bedreigde volkeren.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Bedoel je weg met de Marxistische regiemen? liever van daag als morgen.

  Like

 6. Johan zegt:

  Tijd voor de Reconquista : Alle moslims terug naar de zandbak.

  Like

 7. jantjeuitnl zegt:

  eerlijk gezegd, vrees ik dat het voor Zweden te laat is.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Zweden ligt op zijn sterfbed en blaast bijna zijn laatste adem uit. Wat willen die conservatieve Zweden nu toch. Een stervende proberen levend te houden ? Men probeerde dat destijds ook met generaal Franco. De allerbeste Spaanse artsen stonden aan zijn bed. Maar Franco ging na verloop van korte tijd toch dood ! En dat lot is ook beschoren voor Zweden !

  Like

 9. Geronimo zegt:

  WAAROM -FOOB EN NIET -FIEL:

  N-va : eurofiel islamofiel open grenzen

  CD&V: eurofiel islamofiel open grenzen

  SP-a : eurofiel islamofiel open grenzen

  Vld : eurofiel islamofiel open grenzen

  Gr : eurofiel islamofiel open grenzen

  VB: eurofoob islamofoob gesloten grenzen

  Pvda: eurofiel islamofiel open grenzen

  Dit is een tabelletje m.b.t. Belgische toestanden. Maar het maakt niet zoveel uit, omdat het ook volstrekt toepasselijk is op de politieke toestand in andere Europese landen. Alleen even de partijnamen aanpassen, en de rest blijft net hetzelfde. Het Vlaams Belang vervang je in Nederland door de PVV of in Frankrijk door het FN, en ga zo maar door.

  Ik zeg dit maar, omdat het zo duidelijk is dat al wie tegen Europa (in zijn huidige vorm) en tegen de islamisering ervan is, alsook tegen de massale volksverhuizingen die wij nu kennen en die maar kunnen plaatsvinden met de goedkeuring van datzelfde Europa, en die daarin werkelijk een prioriteit ziet, maar op één enkele partij meer kan stemmen:

  in België op het VB
  in Nederland op de PVV
  in Frankrijk op het FN
  in de U.K. op UKIP

  Verontschuldigingen of tegenargumenten zijn er niet. Als we de krachten nu niet bundelen op onze enige speerpunten die deze partijen zijn in deze strijd, dan verliezen we die doodgewoon. Dan is er geen ontkomen meer aan, en geven we finaal al onze vrijheden op. Aan de EUSSR en aan de moslims met hun sharia. Daarvan moet iedereen elk in zijn eigen land, zich goed bewust zijn. En zonder vrijheid, is al de rest zinloos.

  Like

 10. exmarineman zegt:

  En in Denemarken komt men ook al in opstand althans een 2-tal politieke groeperingen. Nu nog wachten of het binnenkort allemaal iets oplevert. Maar wachten tot 2018 is voor Zweden te lang en dan dus te laat…… Laten een aantal Denen en Zweden die brug maar eens aan beide kanten blokkeren.

  Like

 11. baksteen zegt:

  In Nederland is de situatie feitelijk hetzelfde, ook hier worden verkiezingen in samenwerking met de oppositie op alle mogelijke manieren voorkomen om de democratie uit te schakelen. Goed om dit feitje te weten dat het een fascistische praktijk is die door Mussolini is toegepast.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s