Duitse politievakbond bekritiseert misdaadstatistiek

Screenshot_39

(Vertaling: E.J. Bron)

De Bond van Duitse Politierechercheurs (BDK) heeft de gisteren gepubliceerde criminaliteitsstatistiek van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bekritiseerd. “De politiek doet al jarenlang aan boerenbedrog en laat de bevolking in het donker tasten naar de daadwerkelijke criminaliteitssituatie”, zei BDK-chef André Schulz.

“Het daadwerkelijk aantal zaken ligt ver boven de geregistreerde zes miljoen delicten. Zo wordt er bijvoorbeeld van slechts 75% van alle woninginbraken überhaupt aangifte gedaan. Op het terrein seksuele delicten en cyber-crime wordt meer dan 90% van de daden niet aangegeven”, benadrukte Schulz.

Burgers worden “misleid”

Bovendien zouden sinds 2014 “tienduizenden gevallen van internetcriminaliteit helemaal niet meer in de statistiek worden genoteerd als de exacte plaats delict niet bekend is”, merkte de vakbondschef op. “Zoiets noemt men goocheltrucs.”

Hij toonde zich boos over het feit dat de politiek de Raad van criminalisten en deskundigen niet zou volgen bij bijvoorbeeld de bestrijding van de inbraakcriminaliteit. In plaats van de burgers “de waarheid te vertellen, worden ze misleid en krijgen zij en de politie de Zwarte Piet toegespeeld.”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland, Hypocrisie, Justitie, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

2 reacties op Duitse politievakbond bekritiseert misdaadstatistiek

 1. Cathja zegt:

  Van onverwachte zijde wordt er nu toch een klein tipje van de sluier opgelicht. Weliswaar wordt er niet letterlijk over de islam of over moslims gesproken, maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.
  Laten we hopen dat er meer instanties aan de bel trekken, en duidelijk maken dat het uit moet zijn met burgers om de tuin te leiden. Burgers hebben recht op de waarheid. Belangrijke zaken verzwijgen of verdraaien is doodgewoon liegen, en met liegen wakker je het wantrouwen in de overheid aan.
  Wat in Duitsland gebeurt, gebeurt hier in feite ook. Ook wij worden bij de neus genomen.
  Totdat we massaal door die leugens heen prikken, en we de overheid confronteren met hun walgelijke praktijken.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Het lijkt Nederland wel, hier zijn het ook van die cijfer goochelaars.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s