Nederland heeft het pensioen van een 90-jarige Holocaust-overlevende gekort, omdat ze op de “West Bank” woont

Screenshot_56

(Vertaling: E.J. Bron)

Nederland heeft het pensioen verlaagd van een joodse Nederlandse staatsburger die naar Israël emigreerde, omdat zij op de “West Bank” woont, bericht Channel 2. De vrouw is 90 jaar oud en een Holocaust-overlevende.

“Ze ontving een brief, waarin stond: ´Geachte mevrouw, omdat u op de “West Bank” bent gaan wonen en wij geen akkoord hebben met deze periferie, zijn wij genoodzaakt om een groot deel van uw pensioen in te trekken´”, vertelt de zoon van de vrouw tegenover Channel 2.

“Dit kwam zo hard aan bij mijn moeder dat ze begon te huilen. Sindsdien slaapt ze bijna niet meer. Ze is al haar vertrouwen kwijtgeraakt. Ze wil het land verlaten”, zegt de man, wiens stem werd vervormd en wiens gezicht niet zichtbaar was tijdens het gesprek op televisie.

“Dit is een goedgekeurde wet door de Nederlandse regering”, vervolgt hij. “Het heeft een catastrofaal effect op mijn moeder; ikzelf was geschokt, mijn familie was geschokt. Dit is ongelooflijk: ze straffen een 90 jaar oude vrouw, omdat ze naar Israël emigreerde, omdat ze op Israëlisch grondgebied in de staat Israël woont . . . en het geld is haar levensonderhoud. Ik bedoel, dit is haar pensioen. Hoe kan dit?

Channel 2 had geen reactie van de Nederlandse autoriteiten.

Bron:
www.timesofisrael.com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westbank", antisemitisme, Holocaust, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

67 reacties op Nederland heeft het pensioen van een 90-jarige Holocaust-overlevende gekort, omdat ze op de “West Bank” woont

 1. E.J. Bron zegt:

  Je schaamt je soms zó diep dat je een Nederlander bent . . . 😦

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Doe dat nou niet: De ‘goede’ Duitsers, die in WOII in het verzet zaten hoefden zich ook niet te schamen. (Mits niet communistisch.)
   Ze deden het tóch en het vrolijke resultaat zie je op het ogenblik in Duitsland.
   Laten we liever wat bedenken om dat kloterige Den Haag aan de kaak te stellen.

   Like

   • toestroom zegt:

    Dit hebben ze ook geflikt in de jaren 2007/2010 toen de AOW werd gekort voor de gepensioneerden die in het buiten land wonen, ook hier zaten ze fout mee.maar we mogen wel de AWBZ betalen op je zorg waar je niets mee kan in het buitenland dus je betaald voor die helers in Nederland. En dan maar zeuren als je wild sterven in je vaderland dat je terug komt hoeveel mensen klagen hier over dat die ouderen dan terug komen je heb wel 20 jaar AWBZ betaald. voor niets.

    Like

   • Welke van God verloren ambtenaar heeft dat ff gefikst?

    Like

   • BertG. zegt:

    Marinus, daar heeft geen god mee te maken, dan ben je gewoon een onmens wanneer je dit besluit.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ E.J. Bron 7 mei 2015 om 21:58

   Niet doen, E.J.! JIJ en WIJ doen toch niets om ons voor te schamen?
   Degenen die zich wél diep zouden moeten schamen, zijn de landverraderlijke ‘socialisten’ die ons kapot willen maken en die ons totaal negeren en verachten!
   Die met ONS geen seconde rekening houden…
   En hun volgelingen, hun kiezers, zouden zich eigenlijk nóg meer moeten schamen!

   Een stokoude vrouw -die al genoeg ellende in haar leven heeft meegemaakt- beroven van het geld waarop zij recht heeft…
   En dan te bedenken dat die hebberige schoften in Brussel zich weer een leuk maandbedragje erbij hebben toegeëigend!

   Like

  • jowitteroos zegt:

   Inderdaad Bert! Zo laag is Nederland gezonken…..schandalig!!

   Like

  • karel kweker zegt:

   Helemaal met je eens,.. wat een bedroevend bericht ,.. 😦

   Like

 2. The Patriot zegt:

  Maar volledige uitkeringen naar marokko is geen probleem ….. @ E.J. Bron Ik schaam mij niet soms maar vaak om Nederlander te zijn. Ratten zijn het!!!

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Verschil moet er zijn EN regel is regel.
  Als je dan bedenkt dat het prijzenpijl in Israel even hoog ligt als in NL is het wel ‘WRANG” te lezen dat de Marokaanse weduwen het volle pond krijgen.
  OUD BERICHT;;;
  Donderdag bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat de verlaging van uitkeringen (‘woonlandsbeginsel’) die naar Marokko en Turkije worden overgemaakt in strijd is met internationale verdragen. Elf Turkse en Marokkaanse weduwen krijgen hun nabestaandenuitkering alsnog uitbetaald op het oude niveau plus rente, en met terugwerkende kracht. Dat heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor tienduizenden andere uitkeringen.

  Like

  • oud-marinier zegt:

   Inderdaad zou dit voor de vele Indischen en Molukkers die terug gekeerd zijn naar Indonesie een mooie “overwinning” zijn. Want die mensen worden WEL gekort . En dat zou dus discriminatie betekenen….en DAT mag niet volgens de NLse wet.

   Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ook ik werd overweldigd door een enorm gevoel van schaamte en gêne….Diegene die dit ‘uitgevoerd’ heeft dient te worden gestraft!
  Ik weet wèrkelijk nx te zeggen dan de tweet die ik nr Geert Wilders heb gestuurd…

  geertwilderspvv HELP! NL heeft t pensioen van n 90-jarige Holocaustoverlevende gekort, omdat ze op de “WESTBANK… http://wp.me/p1O7aM-n66

  Like

 5. Cathja zegt:

  Hoe is dít mogelijk? Als het verhaal klopt, dan moet de Nederlandse overheid zich werkelijk kapot schamen!! Hoe kun je zo’n oude vrouw, die al zoveel in haar leven heeft meegemaakt dit aandoen?
  Wel bakken met geld naar Marokko sturen, maar deze oude vrouw haar pensioen ontnemen?!

  Onze overheid is dieper gezonken dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

  Inderdaad, bij zo’n bericht schaam je je dood als je een Nederlandse bent!

  Like

 6. Pingback: Nederland heeft het pensioen van een 90-jarige Holocaust-overlevende gekort, omdat ze op de “West Bank” woont |

 7. Ik zei tot zonet dat Nederland geregeerd wordt door een groep mensen die kennelijk uit een soort winterslaap zijn ontwaakt, en denken dat wij nog in de jaren zeventig onder Joop den Uyl leven. Ik trek mijn woorden terug, en stel nu vast dat onze beleidsmakers Adolf Hitler en de zijnen zeer, zeer trots hadden gemaakt, met hun antisemitische en cryptofascistisch beleid. Is het wel zinvol om nog 4 en 5 mei te vieren?????

  Like

  • Nou Adriaan, je bent niet de enige. FB en social media staat er vol mee met berichten en bewijzen dat we na WOII via een omweg ( vs) een nazi staat zijn geworden. En langzaam voeren ze het op. En als je om je heen kijkt en ziet wat er allemaal gebeurd
   dan geloof ik het wel 😦

   Like

  • mara zegt:

   Wat heeft dit met Joop den Uyl te maken, in vredesnaam?
   Dit hele beleid komt uit Vvd gelederen. Anderen uitknijpen, net doen of je neus bloedt en zelf alles opstrijken omdat jij er recht op hebt, dat zijn vvders in het kort, en zie ze hun arrogante gang maar eens gaan in DH.

   Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Bejaarde Holocaustoverlevenden behoren niet tot de knuffelgroepen van de gutmenschen en behoor je niet tot de knuffelgroepen dan behoor je automatisch tot de haatgroep van de gutmenschen en kun je de pest krijgen en vooral voor alles betalenn doen uw mening en wensen niet ter zake. Ja ja zo rolt de gutmenschen over wie de gutmensch heen rolt interesseert ‘m niet want z’n intenties zijn goed toch?

  Like

  • BertG. zegt:

   Dan moet je toch wel een vieze rat zijn als je zoveel Km. verderop zit te praten of ze er a.u.b. mee akkoord willen gaan om de uitkeringen te verlagen.
   Had ze nou maar zo’n t-shirt gehad met daarop, wij zijn allemaal marokkanen.
   Dan was het misschien nog goed gekomen. Had ze maar geen overlevende moeten worden, moeten ze hier bedacht hebben.
   Wat hebben we hier toch een berg stront rond lopen, om je kapot te schamen.

   Like

 9. Boorzalf zegt:

  Ze is toch nederlands staatsburger, dan heeft ze daar toch recht op. Wel miljoenen gooien in bodemloze putten en zo’n oude vrouw haar pensioentje gedeeltelijk af nemen. Misschien een goede advocaat in de arm nemen. En dat woord, “periferie” buitengebied of achterland, man man wat ze al niet verzinnen. Triest.

  Like

 10. Zilvermeeuw zegt:

  Ik heb het maar even opgezocht hoor.
  Volgens de regels heeft Ned. een verdrag met Israël betreffende de AOW maar niet met de Palestijnse autoriteit. In een land waarmee geen verdrag is wordt 50% van de AOW ingehouden.
  Maar er bestaan uitzonderingen, ook op onderstaande link te lezen.

  https://www.svb.nl/int/nl/aow/additioneel/bezette_gebieden_aa_israel.jsp

  Like

 11. baksteen zegt:

  De westbank moet van de nederlandse regering Judenrein worden, net als nederland toentertijd.
  De traditie zet zich voort, walgelijk en schaamteloos.

  Like

 12. Bob Fleumer zegt:

  Terwijl die Westbank tot Israel behoort, voor dat Jordanie het bezette was het Israel en is 1967 terug veroverd, dus NIET bezet. Net zoals Nederland weer Nederland werd toen de Duitsers vertrokken waren. Het is eigenlijk best simpel.

  Like

 13. Tempelier zegt:

  Deze Mevrouw gaat per direct verhuizen naar Tel Aviv , postbusnummer natuurlijk , niemand die dat controleert !
  Man man , wat zijn we hier toch een bananen republiek .

  Like

 14. Jan Wandelaar zegt:

  Wiki
  Rost van Tonningen ontving tot haar dood een weduwepensioen van de Nederlandse staat omdat haar man parlementslid was geweest. Toen dat in 1986 publiek bekend raakte, zorgde dat voor veel ophef. Ondanks een hoorzitting in de Tweede Kamer behield ze het pensioen. Op 1 juli 2000 verscheen de Zwarte Weduwe in het VARA-televisieprogramma Het zwarte schaap. In deze uitzending, waarin zij de holocaust betwijfelde en de nadruk legde op de naar haar zeggen 488.000 doden van het geallieerde bombardement op de stad Dresden, verdedigde de 85-jarige weduwe zo hardnekkig het nazi-gedachtegoed dat de VARA dacht aan het schrappen van de uitzending.
  Rost van Tonningen had vergevorderde plannen om in 2000 van haar villa in Velp naar een flatwoning in Arnhem te verhuizen, maar juridische protesten uit de buurt weerhielden haar ervan. Kort daarna verhuisde ze naar België, naar eigen zeggen ‘in ballingschap’ omdat het leven haar in Nederland onmogelijk werd gemaakt. Tot aan haar dood bleef ze het gedachtegoed van het nationaalsocialisme trouw.
  Rost van Tonningen werd op sommige plaatsen als ‘vip’ ontvangen, zoals op hoge leeftijd bij het Ulrichsbergtreffen in Oostenrijk en het Europäischen Kongress der Jugend in Thessaloniki.

  Like

 15. A.M. de Pree zegt:

  schande. Ik ga er steeds meer voor schamen Nederlander te zijn. Vergeet niet, dat Nederlanders voor WO II ook niet de grootste Joden vrienden waren.

  Like

 16. Latraviata zegt:

  Het pensioen van Rost van Tonningen werd vrolijk aan zijn weduwe uitgekeerd tot aan haar dood in 2007. Tja, uiteindelijk was de man ooit parlementslid geweest….Zij wel, het is de wet nietwaar. Razend kan ik hierom worden.

  Like

 17. Je zou in staat zijn met een aantal mensen een ondersteuningsfonds op te richten om vergezeld van excuses te zorgen dat ze alsnog het bedrag ontvangt waar ze recht op heeft, en heel misschien kun je daarmee het vertrouwen van deze vrouw in de mensheid nog een beetje herstellen.
  Misschien een idee voor de PVV om dit te doen, en als er meer binnenkomt dan noodzakelijk is dan mag het in de partijkas. Een win-win situatie.

  Like

 18. Jan zegt:

  AOW-pensioen
  Exportbeperking vanaf 1 januari 2006

  Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem vallen onder Palestijns gezag en vallen niet onder het verdrag dat met Israël is gesloten over controle op het recht op uitkeringen. Woont u in één van deze gebieden, dan leest u hieronder welke gevolgen dit precies heeft voor uw AOW-pensioen en uw eventuele toeslag.
  Gevolgen voor AOW

  Als u in Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever of Oost-Jeruzalem woont gelden vanaf 1 januari 2006 de exportbeperkingen van de Wet BEU waardoor uw AOW-pensioen met eventuele toeslag wordt beperkt of ingetrokken.

  De regeling voor de AOW is als volgt:
  Voor gehuwde of ongehuwd samenwonende AOW’ers die beiden de AOW-leeftijd hebben, bedraagt de uitkering maximaal 50% van het netto minimumloon;
  Voor gehuwde of ongehuwd samenwonende AOW’ers met een partner die nog niet de AOW-leeftijd heeft, is er geen recht op toeslag;
  Voor een ongehuwde AOW’er bedraagt de uitkering maximaal 50% van het netto minimumloon.
  Pardonregeling

  De hierboven genoemde gevolgen van de Wet BEU zijn niet van toepassing als u:
  woont in dit land, én
  op 31 december 1999 al buiten Nederland woonde, én
  al voor 1 januari 2000 recht had (en nu nog heeft) op een AOW-pensioen.

  Als u tot deze groep behoort, behoudt u ook na 1 januari 2006 uw recht op AOW zoals dat gold tot 1 januari 2006, tenzij er een andere wijziging heeft plaatsgevonden in uw situatie.
  https://www.svb.nl/int/nl/aow/additioneel/bezette_gebieden_aa_israel.jsp

  Like

 19. Jan zegt:

  ‘said to cut’ betekent ‘is van plan’, het betekent niet dat het al is gebeurd.

  De wet BEU werd op 1 januari 2000 ingevoerd onder Kok II, minister BZ was Jozias van Aartsen

  Like

 20. oud-marinier zegt:

  Je zou toch bijna de huidige NLse politiek gaan toewensen dat ze ZELF eens een jaartje of zo in zo’n concentratie-kamp terecht kwamen .Met alle onmenselijkheden die destijds ook tegen de Joodse mensen zijn begaan. (Waarom ?..Nou puur omdat het mislukte politici zijn en het land naar de klote helpen.) Kijken we wie het daarna nog heeft overleefd ,…..mogen ze een land uitkiezen om naar te emigreren en een uitkering te genieten…..(want ze waren toch zo moe van al dat “harde poltieke werk wat ze hebben verricht” …..en dan …..ineens , hup de helft of nog meer van hun uitkering inhouden . Hoe zou DAT nu voelen ?

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Helemaal met je eens oud-marinier!! Ik vind overigens ook dat wij dit niet zo maar over onze kant moeten laten gaan!
   Ik stel voor dat we hier flink wat storm over gaan maken net zo lang tot het met terugwerkende kracht wordt teruggedraaid PLUS n schadevergoeding, smartegeld, rentederving enz enz

   Like

   • oud-marinier zegt:

    8 Mei 2015 , 14.45uur : Ben ik ook helemaal met je eens Scarlatti. Zou een mooi gebaar naar die mevrouw zijn als dat zou lukken om dmv een hoop bombarie te maken deze mevrouw netjes haar uitkering met terugwerkende kracht en eventueel schade vergoedingen betaald krijgt .

    Like

 21. Als dit waar is dan eis ik de doodstraf door ophanging – niet middels een vuurpeloton: teveel eer – voor degenen die hier verantwoordelijk voor zijn.
  En dan ophangen op de Dam in Amsterdam op Zaterdagmiddag om drie uur.

  Like

 22. alidas1 zegt:

  Maar wel die asielzoekers binnenhalen die bakken met geld kosten.
  Wie zit hier toch achter, wie gaat hier over, zou ik wel eens willen weten.
  Waarom word er zoveel onderscheid gemaakt met moslim landen.

  Like

 23. luckybee zegt:

  De PvdA denk aan ministerin Pllaume die duizenden euro’s voor de Palestinenser uitgaf.van onze belastings geld.

  Like

 24. Gert Jan Reitsma zegt:

  Ja meneer Bron, soms schaam je je zo diep dat je niet weet welke betiteling je deze overheid nog kunt geven zonder platvloerse scheldwoorden te gaan gebruiken.

  Like

 25. Theodoor zegt:

  Marokko heeft wel een hele dikke vinger in de Nederlandse pap: Kinderbijslag versus AOW.
  Links is zo vies!!!!!!!!!

  Like

 26. De hierboven een paar keer aangehaalde heer Adolf H. had het zelfs niet kunnen bedenken om zijn oudjes te korten of in de strontluier te laten liggen. De heer Adolf H. had alle verantwoordelijken, bedenkers en meelopers – Rooje en Groene Rotzakken dus – tegen de muur laten zetten, allemaal! Mogelijk had hij ze zelfs met de botte bijl van een klungelige stagelopende Hoofd Afhakker kennis laten maken.

  Like

 27. plukken,plukken en nog eens plukken!Maar wel altijd van Nederlanders.Zoals reeds eerder gezegd zijn de uitkeringen die naar Marokko en Turkije gaan geen enkel probleem en die worden ook niet verlaagd,ondanks de veel lagere levensstandaard daar!Ik zei het reeds eerder en herhaal het nog maar eens :de maffia zetelt in Den Haag!

  Like

 28. Joshua zegt:

  Nog blijft men op deze onbekwame, graaiende smeerlappen stemmen, hoe dom zijn de NLders?
  Als er een moslim gezin tekort gedaan wordt staan de Haagse labiele regeerders op hun achterste benen om met terug werkende kracht uit te laten keren.
  Misselijk word je van deze politieke onbenullen.

  Like

 29. koddebeier zegt:

  De Nederlandse (R)overheid zijn en blijven smeerlappen !!! Dat lef hebben ze niet bij moslims !

  Like

 30. We moeten nu eindelijk eens in actie komen tegen deze nieuwe levensgevaarlijke NSB’ers die zich waarschijnlijk ook nog ambtenaar mag noemen!!!Een Palestijnse Staat is een project voor mensen die geen realiteitszin hebben!Nederland en Europa hebben hun eigen ‘Palestijnse gebieden’tot grote ergernis van de autochtone bevolkingen !!Shalom van Léon van Duren.

  Like

 31. lammetje zegt:

  Schelden helpt niet zoveel. Wat kunnen wij doen om te zorgen dat deze mevrouw haar geld krijgt?

  Like

 32. Roni zegt:

  Maar de NSBers mochten na de oorlog wel in de huizen van teruggekeerde Joden blijven wonen…… De stad Amsterdam heeft nog flink geprofiteerd van de weinige teruggekeerde Joden.
  Heb je Wilhelmina ooit gehoord? Beanix?

  Like

 33. Republikein zegt:

  Dat is wel zielig maar nog niet het halve verhaal!
  Ik zoek een ghostwriter, niet te duur.
  Wie biedt?

  Like

 34. AVAAS inschakelen en een petitie uitvoeren?

  Like

 35. GVD…..
  Dump ik dit bericht op nujij.nl en wat denk je? Een perma ban.

  Na de hele ophef over de onveranderde uitkeringen/pensioenen die naar Marokko moeten blijven gaan leek mij dit bericht wel een discussie waard.
  (Israël-West Bank/Marokko-West Sahara)

  Maar omdat ik op dat forum deze site niet mag gebruiken in het veld ‘link’ moet ik opzoek gaan naar een alternatief.
  Normaal gesproken plaats ik dan de oorspronkelijke link van dit bericht.
  Maar die werd nu ook al geweigerd.
  Ik kies dus voor een alternatief (een filmpje van YT) wat een beetje in de buurt komt van dit artikel.
  Direct in de eerste reactie vermeld ik dat het bijgevoegde filmpje niet bij dit artikel hoort en dat ik de oorspronkelijke link niet kan plaatsen door de censuur op nujij.nl.
  In het veld ‘tekst’ vermeld ik netjes de link naar dit bericht waar de link ook vermeld wordt.

  Die eerste reactie werd al meteen verwijderd en daarna was de link (dit bericht) ook niet meer zichtbaar in het veld ‘tekst’.

  Heb daarna de redactie gevraagd waarom het allemaal op zo’n manier moet gaan.
  Zij noemen hun forum nujij-jouw nieuws telt.
  In dat geval maakt het toch niet uit van welke site je een bericht haalt. Waar het over gaat, de inhoud moet dan toch relevant zijn?
  Dit was ‘mijn’ nieuws omdat niemand hier iets over zegt in de MSM.
  Maar blijkbaar mag dat niet. Het is censuur!

  We leven hier toch niet in China, Iran of Turkije?

  Het zou mij niks verbazen als daar een paar moslim-moderators kunnen bepalen wat er wel of niet op het scherm verschijnt.
  Er zullen wel geen statistieken van bekend zijn maar zo’n beetje alle draadjes over Israël worden gesloten (Discussie gesloten).

  -Wat laten de mensen achter die site zich kennen zeg.-

  Like

 36. Antoinetta zegt:

  Ik walg hier van…

  Like

 37. Marcel en Evelien van der Hoff zegt:

  Nederlands/Europees verblind antisemitisme ten top ! Wat een koele onbewogenheid ! “In de laatste dagen zal de liefde verkoelen..”. HEEL GRAAG HET BANKREKENINGNUMMER VAN DEZE
  VROUW (of van familie van haar) OF ANDERZINS !! Laten we pro-semitische aktie ondernemen !
  Je staat achter Israel of niet ! Laten we duidelijk zijn ! Shalom Marcel en Evelien

  Like

 38. Jaantje zegt:

  Neem aan dat men het over AOW heeft?
  Pensioen is namelijk verdiend bij een werkgever.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Tevens heb ik bij bejaarden cliënten moeten constateren dat hun opgebouwde pensioen er elk jaar op achteruit gaat.
   Dit jaar spant de kroon en de brieven over de verlaging vliegen om de oren.

   Like

 39. Pingback: Rutte als SS-er: móét dat nou? | E.J. Bron

 40. Jan zegt:

  Asscher door advocaten beticht van ambtsmisdrijf

  De minister overtrad de wet toen hij AOW’ers in door Israël bezet gebied een te hoge uitkering gaf, stellen advocaten.

  Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken, PvdA) heeft volgens Michiel Pestman en Liesbeth Zegveld een ambtsmisdrijf gepleegd. Dat stellen de advocaten van kantoor Prakken d’Oliveira in een brief die donderdag aan de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het ambtsmisdrijf komt er volgens de advocaten „in het kort op neer dat de minister met opzet gedurende enkele jaren volledig AOW-pensioen heeft uitgekeerd aan personen woonachtig in de door Israël bezette gebieden, in strijd met de op dit punt geldende wettelijke regeling”.
  ….
  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/29/asscher-door-advocaten-beticht-van-ambtsmisdrijf-a1523951

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s