Netanyahu blijft premier van Israël met rechtse coalitie

Screenshot_26

(Door: Frank Verhoef)

Dit gaat niet iedereen leuk vinden.

Dat niet iedereen de nieuwe coalitie met opnieuw Benjamin Netanyahu van Likud aan het stuur niet leuk gaat vinden, is een understatement. De Obama-regering heeft er alles aan gedaan om te voorkomen dat Netanyahu opnieuw premier zou worden. Maar het is hem toch gelukt, en dat één uur voor de deadline:

Enkele uren voor de deadline middernacht (lokale tijd) kreeg hij de steun van de religieuze partij Habayit Hayehudi (Joods Huis) waarmee hij een meerderheid heeft in de Knesset. Dat melden lokale media.

Lees verder>>>
(h/t “katan”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Israël. Bookmark de permalink .

5 reacties op Netanyahu blijft premier van Israël met rechtse coalitie

 1. Cathja zegt:

  Van harte proficiat premier Nethanyahu, met deze verkiezingsuitslag! Het is u gegund om Israël weer een aantal jaren te dienen als minister-president. Ook al zijn velen het niet zo met deze uitslag eens, ze zullen zich er bij neer moeten leggen. U bent democratisch gekozen.

  Alle goeds en veel wijsheid toegewenst!

  Shalom Israël!

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Obama zal akkoord gaan met de oprichting van een racistische Palestijnse apartheidsstaat, waar volgens PA-leider Abbas niet één Jood in zal mogen achterblijven.

  De Amerikaanse president Barack Hussein Obama is dermate ontstemd over de nieuwe rechtse Israëlische regering van premier Netanyahu, dat hij Europa het groene licht gaat geven voor een motie in de VN-Veiligheidsraad waarmee een onafhankelijke Palestijnse staat zal worden erkend. Tot nu toe hield de VS die erkenning steeds met een veto tegen. Dit betekent dat Israël ongeacht het resultaat van eventuele vredesbesprekingen gedwongen zal worden om zich terug te trekken uit Judea, Samaria en Oost (en de facto ook Noord en Zuid) Jeruzalem.

  Obama nam zijn besluit zelfs nog voordat Netanyahu zijn nieuwe regering –die over een minimale meerderheid van slechts 1 zetel zal beschikken- rond had. Waarschijnlijk had de Amerikaanse president in zijn achterhoofd dat de Israëlische premier tijdens de verkiezingscampagne had bezworen dat er wat hem betreft onder zijn bewind geen onafhankelijk Palestina zal komen.

  Het Witte Huis kan er op rekenen dat de Europese motie met een grote meerderheid zal worden aangenomen, waarmee de Palestijnen na decennia lang steggelen en tijd rekken hun zin zullen krijgen: erkenning voor een eigen staat op Israëlische grondgebied, zonder ook maar één concessie te hoeven doen aan de Joodse staat.

  Amerikanen en Fransen stellen motie op

  Afgelopen week stelden Amerikaanse en Franse officials in Parijs al de algemene strekking van de motie op, zoals de toekomstige grenzen tussen Israël en Palestina, veiligheidsgaranties en een eventuele tijdlijn waarin Israël zich uit zijn Bijbelse hartland moet hebben teruggetrokken.

  Obama lijkt er de voorkeur aan te gaan geven om Israël inderdaad een –wellicht langdurige- tijdlijn op te leggen. In ruil daarvoor overleggen de Amerikanen en Fransen over diverse vormen van ‘beloning’ voor Israël als Netanyahu zich aan de komende VN-resolutie zal houden.

  De Franse president Francois Hollande bracht afgelopen week persoonlijk de Arabische Gulf Council of Cooperation in Riyadh op de hoogte van Obama’s dramatische koerswijziging ten aanzien van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

  Kerry hoopt op medewerking Saudi’s

  Tevens gaat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Obama’s voorstel voor een Palestijnse staat nog deze week voorleggen aan de leiders van Saudi Arabië. Kerry hoop daarmee de Saudi’s zover te krijgen een staakt-het-vuren in Jemen en de komende nucleaire deal met Iran te accepteren. De Arabische Golfstaten zijn daar tot nu toe mordicus tegen, omdat ze bang zijn dat Iran hier wel degelijk in staat mee wordt gesteld om kernwapens te maken.

  Reuzenstap richting eindfase eindtijd

  Voor christenen met enige kennis van de Oud Testamentische profetieën zal de aanstaande erkenning van Palestina alarmbellen doen rinkelen. Diverse profeten voorzegden dat het opsplitsen van de Joodse staat door de rest van de wereld in de eindtijd een rode lijn zal zijn, waarna het niet lang meer zal duren voordat de Messias persoonlijk ingrijpt. Dat gebeurt echter niet voordat de islamitische wereld de in de maak zijnde veiligheidsgaranties voor Israël aan zijn laars zal lappen, en een massale oorlog zal beginnen om de Joodse staat totaal te vernietigen.

  Xander

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/05/Obama-straft-rechtse-regering-Isral-met-steun-voor-Palestijnse-staat-in-Veiligheidsraad

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Het lijkt erop dat binnen het Joods politieke tijdsgewricht een passend democratisch bestuur met helaas één stem meerderheid tot stand is gekomen, hetwelk de wereldpolitiek (Iran/VS) niet schouderophoudend voorbij kan laten gaan!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Links in een kwaadaardige ziekte en dient als zodanig bestreden te worden !!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Zo lang als er geen Marxisten aan de regering mee doen, is alles in orde denk ik.Met de steun van de God van Abraham zullen de Israeliś segevieren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s